Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:31
Jedziemy do Niecieczy !
Autor Wiadomość
kls86

Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 13:18   

http://sandecja.pl/Commun..._Niecieczy.html

Już robią aferę. Poprostu te pola słoneczników wokół stadionu w Niecieczy są tak duże, a te słoneczniki tak wysokie, że jak wejdziesz w nie to można się zgubić jak dżungli. Chłopaki wzięli maczety żeby sobie torować drogę wśród tego gąszczu :P
[Profil] [PM] [E-mail]

Bianconeri

Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 13:25   

A niech że sobie robią ... przecież to już nie pierwszy ichniejszy tego typu artykuł "promujący" Sandecję ... a wiadomo że tak naprawdę to zależy im tylko i wyłącznie na ilości odwiedzin i kliknięć ... a potem się pryszczate dzieci neostrady wywalone z forum za nietrzymanie moczu i poziomu spuszczaja tam w komentarzach pisząc swoje mądrości ... a redakcja się cieszy bo strona popularna :D

Ale cóż, można i tak, ich strona ich wybór.

Maerqin

Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 18:09   

Szczyt glupoty redakcji i antyreklama klubu na jednej z glownych jego stron. Je*ac tych debili, ktorzy zamieszczaja tego typu nowinki.

berthold_ns

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 18:43   

radziufan napisał/a:
ze nie wspomnę o "dodatkowym bonusie" za jazde samochodami za 'kordonem' śmigającym wiejskimi drogami w kierunku Niecieczy..:)

Mam dla Ciebie złe wiadomości podobno nie musieliśmy podpisywać odmowy przyjęcia mandatu.Będziemy wzywani na Sienkiewicza a potem prawdopodobnie sprawa w sądzie :((

za Czchów możemy beknąć ale za Wojnicz już nie bo jechały za nami psy

ViruS

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 19:56   

Dostaliście mandaty ? Ja jechałem za kordonem policji. Byliśmy trzecim wozem. Jechaliśmy za nimi, aż do postoju na sikanie :) Przynajmniej na skrzyżowaniach nie musieliśmy stać :)

internacionale

Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 20:22   

Nasz samochód nie przyjął mandatu w wysokości 1000zł. Kierowca odmówił przyjęcia, jednak nie dostał do podpisania dokumentu świadczącego o nieprzyjęciu mandatu. Myslę, że sprawę można w tym przypadku uznać za niebyłą.
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

klap
Kibic

Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 20:45   

wiem że już całkiem odchodze od tematu ale za co **rwa 1000 zł ???

berthold_ns

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 21:41   

1000 zł za przejazd na czerwonym świetle w Czchowie i Wojniczu.
Pies stwierdził że nie jechaliśmy w kordonie bo oni obstawiali tylko autobusy
Jeżeli patrzymy na całość to też powinniśmy dostać za czerwone światła przejechane w Nowym Sączu a to tego nie mieli zastrzeżeń
To jest psia prowokacja!!!!

internacionale dowiedziałem się że nie trzeba podpisywac odmowy a też miałem nadzieję że uznam sprawę za nie byłą ale jest inaczej:(( Jestem indywidualnie zainteresowany tym tematem i nie mam zamiaru im płacić

Mam nadzieję że skończy się to na Sienkiewicza pouczeniem i sprawa nie trafi do sądu

Bianconeri

Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 21:47   

Miłosz a gdzie twoje "filmowe" materiały dowodowe ??:)

I pamiętaj, żeby wszystko brać na piśmie :D:D

internacionale

Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 22:07   

Dokładnie, dużo rzeczy mam sfilmowanych m.in. wyjazd z Nowego Sącza w konwoju jak również zachowanie ochrony na miejscu w Niecieczy.

Odnośnie brania na piśmie to dowódca ochrony stwierdziłi że nie dadzą nic na piśmie bo nie i już (też jest nagrane).

Dopiero rozmowa na osobności z szefem firmy ochroniarskiej poskutkowała że na trybunie gospodarzy wydzielono nam miejsce.

Odnośnie wrzucania filmików - dajcie wiarę, ostatnie dni to mega brak czasu, praca mgr, egzaminy, kocioł we firmie, chore dziecko, organizacja urodzin w weekend :) itp. ...

internacionale

Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 22:42   

Jeszcze takie coś znalazłem odnośnie Sądu Grodzkiego:

Cytat:
Policja najwięcej wniosków składa w sprawie łamania przepisów drogowych i nieprzyjęcia mandatu karnego. Osoba, która nie chce przyjąć mandatu karnego musi się liczyć z tym, że policja wystąpi do sądu grodzkiego z wnioskiem o jej ukaranie. Sąd zazwyczaj wydaje w takiej sprawie wyrok na posiedzeniu bez udziału stron (zdaniem sądu okoliczności i wina obwinionego nie budzą wątpliwości) .

Ukarana osoba ma prawo wnieść sprzeciw od wyroku w ciągu 7 dni od jego doręczenia. Wtedy sąd wezwie ją na rozprawę i będzie miała możliwość wyjaśniania, a także zgłoszenia świadków zdarzenia.

Osoba wnosząca wniosek o ukaranie nazywana jest oskarżycielem posiłkowym. Musi stawić się na rozprawę lub ustanowić swojego pełnomocnika (adwokat, radca prawny). Nie stawienie się na rozprawę bez usprawiedliwienia spowoduje, że sąd grodzki potraktuje to jak zaniechanie oskarżenia i umorzy sprawę. Może się tak zdarzyć, że jeżeli oskarżyciel spóźni się kilka minut, to sąd umorzy sprawę.

Mileniak

Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 00:09   

internacionale napisał/a:
Jeszcze takie coś znalazłem odnośnie Sądu Grodzkiego:

Cytat:
Policja najwięcej wniosków składa w sprawie łamania przepisów drogowych i nieprzyjęcia mandatu karnego. Osoba, która nie chce przyjąć mandatu karnego musi się liczyć z tym, że policja wystąpi do sądu grodzkiego z wnioskiem o jej ukaranie. Sąd zazwyczaj wydaje w takiej sprawie wyrok na posiedzeniu bez udziału stron (zdaniem sądu okoliczności i wina obwinionego nie budzą wątpliwości) .

Ukarana osoba ma prawo wnieść sprzeciw od wyroku w ciągu 7 dni od jego doręczenia. Wtedy sąd wezwie ją na rozprawę i będzie miała możliwość wyjaśniania, a także zgłoszenia świadków zdarzenia.

Osoba wnosząca wniosek o ukaranie nazywana jest oskarżycielem posiłkowym. Musi stawić się na rozprawę lub ustanowić swojego pełnomocnika (adwokat, radca prawny). Nie stawienie się na rozprawę bez usprawiedliwienia spowoduje, że sąd grodzki potraktuje to jak zaniechanie oskarżenia i umorzy sprawę. Może się tak zdarzyć, że jeżeli oskarżyciel spóźni się kilka minut, to sąd umorzy sprawę.

Kilka uwag. Po pierwsze nie ma już sądów grodzkich. Teraz w sprawach o wykroczenia w pierwszej instancji orzeka sąd rejonowy. Po drugie osoba wnosząca wniosek o ukaranie nazywana jest oskarżycielem. Oskarżyciel posiłkowy to zupełnie inna para kaloszy. Jest nim pokrzywdzony w wyniku wykroczenia ( w tym konkretnym przypadku nie ma takiego).
Oskarżycielem publicznym we wszystkich sprawach o wykroczenia jest policja. Oskarżycielem może też być prokurator, stając oskarżycielem publicznym, jednak w praktyce prokuratorzy mają ciekawsze rzeczy do roboty niż zajmowanie się tzw. „drobnicą”.

Obwiniony może mieć jednego obrońcę – adwokata bądź radcę prawnego. Jeżeli potrafi on wykazać, że nie jest on w stanie ponieść kosztów obrony bez poważnego uszczerbku dla utrzymania siebie i rodziny może on wnioskować o przydzielenie obrońcy z urzędu.

Orzeczenie wydaje się w formie wyroku lub postanowienia. Jeżeli strona nie uczestniczyła w posiedzeniu, to wydaje się wyrok zaoczny – którego odpis dostarcza się obwinionemu. Należy wtedy w terminie 7 dni wystąpić do sądu o doręczenie uzasadnienia.
Natomiast jeżeli obwiniony uczestniczył w posiedzeniu musi również w terminie siedmiu dni wystąpić siedmiu dni o doręczenie uzasadnienia.
Od wyroku sądu pierwszej instancji służy stronom apelacja. Apelację wnosi się na piśmie w terminie 7 dni od daty otrzymania wyroku wraz z uzasadnieniem.

Gdyby ktoś potrzebował pomocy zapraszam na priv.

sz3ur

Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 14:58   

berthold_ns napisał/a:
1000 zł za przejazd na czerwonym świetle w Czchowie i Wojniczu.
Pies stwierdził że nie jechaliśmy w kordonie bo oni obstawiali tylko autobusy
Jeżeli patrzymy na całość to też powinniśmy dostać za czerwone światła przejechane w Nowym Sączu a to tego nie mieli zastrzeżeń
To jest psia prowokacja!!!!

internacionale dowiedziałem się że nie trzeba podpisywac odmowy a też miałem nadzieję że uznam sprawę za nie byłą ale jest inaczej:(( Jestem indywidualnie zainteresowany tym tematem i nie mam zamiaru im płacić

Mam nadzieję że skończy się to na Sienkiewicza pouczeniem i sprawa nie trafi do sądu

Panowie z własnego doświadczenia wiem tyle:
1.Maxymalny mandat karny wynosi 500zł
2.Nie przyjmujac mandatu zostaje sie przewiezionym na komende w celu zlozenia wyjasnien
3.Jak wam cos dali do podpisania to lipa w ch** bo wtedy sprawa idzie w Sad a tak to by chuja zrobili
4.Niestety wyrok zapada na tzw.posiedzeniu i dostaje sie juz grzywne a nie mandat
[Profil] [PM] [E-mail]

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 15:59   

sz3ur napisał/a:

Panowie z własnego doświadczenia wiem tyle:
1.Maxymalny mandat karny wynosi 500zł
2.Nie przyjmujac mandatu zostaje sie przewiezionym na komende w celu zlozenia wyjasnien
3.Jak wam cos dali do podpisania to lipa w ch** bo wtedy sprawa idzie w Sad a tak to by chuja zrobili
4.Niestety wyrok zapada na tzw.posiedzeniu i dostaje sie juz grzywne a nie mandat

ad 1. 500 x 2 = 1000 (dwa takie same wykroczenia)
ad 2. nigdzie nas nie przewieziono , puszczono wolno na mecz
ad 3. nie dostalismy nic do podpisania, spisano nasze dane

michalvcf

Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 16:36   

Ale dwa razy za to samo wykroczenie podczas jednej jazdy nie można zostać ukaranym...
np jedzie za Tobą nie oznakowany radiowóz z kamerą, i dwa razy wyprzedzasz na ciągłej, to nie dostaniesz dwóch takich samych mandatów tylko jeden za to samo wykroczenie.
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Kibice » Jedziemy do Niecieczy !
[ ZAMKNIĘTY ]