Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:40
No to się ładnie porobiło...
Autor Wiadomość
kosiarz

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 20:52   

Dać spokój...to nie jest takie proste. Każdego trzeba szanować to oczywiste, ale już nie jego czyny nie koniecznie.

Rozumiem, że Ci panowie, robili nas w konia...kibiców. Przychodziliśmy na mecze, po co?
Przez lata, nasza piłka była skorumpowana, czy to się skończyło? nie wierzę.
Przez lata piłkarze nie potrzebowali trenować by wygrywać....mamy taką reprezentację ligę...gospodarkę! wprost odwrotną do naszego miejsca w europejskiej korupcji.
W korupcji jesteśmy najlepsi.

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 21:14   

kosiarz napisał/a:
mamy taką reprezentację ligę...gospodarkę! wprost odwrotną do naszego miejsca w europejskiej korupcji.

A na jakiej podstawie tak sądzisz? Masz jakieś dane na ten temat?
Wiem, że najłatwiej jest marudzić, że u nas jest najgorzej bez sprawdzenia jak jest gdzie indziej, więc może zanim napiszesz bzdurę to sprawdź następnym razem jak jest w rzeczyswistości, a tym razem jeszcze ja to zrobie za ciebię ---http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:World_Map_Index_of_perception_of_corruption_2009.svg&filetimestamp=20091118140515
[Profil] [PM] [E-mail]

kosiarz

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 21:36   

Masz jakiś problem z czytaniem? Pisałem o latach wstecz. przecież to nie z dnia na dzień zostało załatwione. Choć nadal widzimy jak jest;

Cytat:
Sondaż Centrum Badania Opinii Społecznej pokazuje, że 87 proc. Polaków uważa, żekorupcja w kraju jest dużym problemem. Jednak w ciągu czterech lat odsetek osób, które tak sądzą, zmniejszył się o 6 pkt proc. z 93 proc. w 2006 roku.

Nadal przewagę mają osoby, które twierdzą, że korupcja jest bardzo dużym problemem. Jest ich 44 proc. O "raczej dużym" wpływie łapówkarstwa przekonanych jest 43 proc. badanych. Tylko 8 proc. ankietowanych uważa, że korupcja to w Polsce problem "raczej mały", 5 proc. nie ma zdania na ten temat.

Teraźniejszość widzimy jednak w czarnych barwach. Zdaniem prawie połowy badanych (47 proc.), w ciągu ostatniego roku korupcja w Polsce utrzymywała się na tym samym poziomie. Jednak aż jedna piąta (22 proc.) uważa, że w tym czasie się rozszerzała, a tylko co ósmy badany (12 proc.) jest przeciwnego zdania.
Nadzieję może budzić fakt, że aż 56 proc. Polaków uważa, że w naszym kraju istnieje polityczna wola zwalczania korupcji.

Nie będę tutaj pytał na jakiej podstawie TI twierdzi, ze u nas się poprawiło? Czyżby po uniewinnieniu Rycha, Zbycha czy Mira? ;)

Jak się poprawiło to dobrze.
http://gospodarka.dzienni...ana-w-unii.html

RydzSmigly

Wysłany: Sro Sty 26, 2011 08:34   

kosiarz napisał/a:
Dać spokój...to nie jest takie proste. Każdego trzeba szanować to oczywiste, ale już nie jego czyny nie koniecznie.

Rozumiem, że Ci panowie, robili nas w konia...kibiców. Przychodziliśmy na mecze, po co?
Przez lata, nasza piłka była skorumpowana, czy to się skończyło? nie wierzę.
Przez lata piłkarze nie potrzebowali trenować by wygrywać....mamy taką reprezentację ligę...gospodarkę! wprost odwrotną do naszego miejsca w europejskiej korupcji.

Kosiarz,a po co te wielkie dywagacje, już w latach kiedy to wystepowało było wiadomo, że mecze są kręcone, tylko nikt nikogo za rękę nie złapał...Kiedyś to musiało wyjść na jaw,ktoś jeden coś powiedział drugi co innego sypnał...pewnie ta trójka też cos powie i sie ta lista poszerzy...nie mniej wsrod zatrzymanych widziałbym co najmniej trzy inne osoby ;) Ja myslę, że w tym temacie powinniśmy ewentualnie na sucho relacjonować te wydarzenia, bo myślę ze trochę czasu juz mineło na wielkie zaskoczenia i oburzenia w stosunku do osob z tym procederem związanych...

DNL

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 09:47   

Olszewski też jest zamieszany w aferę korupcyjną.

Cytat:
Cracovii też grozi kara

Zarzuty postawione byłym piłkarzom Cracovii są dostatecznie uprawdopodobnione. Kara grozi nie tylko zawodnikom, ale i ich dawnemu klubowi - mówi nam rzecznik dyscyplinarny PZPN Wojciech Petkowicz.

W ubiegłym tygodniu prokuratura postawiła zarzuty Pawłowi D. i Marcinowi B., byłym graczom Cracovii, których podejrzewa o przyjęcie korzyści majątkowych w zamian za remis w meczu z Zagłębiem Lubin w maju 2006 roku. Paweł D. pozostał w areszcie na dwa miesiące, Marcin B. - obecnie piłkarz II-ligowej Puszczy Niepołomice - został wypuszczony za poręczeniem majątkowym w wysokości 10 tys. zł i nadal występuje na boiskach. Objęty postępowaniem jest również Sławomir O., były bramkarz "Pasów", a obecnie pracownik Sandecji Nowy Sącz.

W ogóle to trzeba być skończonym debilem, by ustawiać mecz w trakcie trwania tej wielkiej afery.
[Profil] [PM]

bacin

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 10:13   

Cytat:
Marcin B. - obecnie piłkarz II-ligowej Puszczy Niepołomice - został wypuszczony za poręczeniem majątkowym w wysokości 10 tys. zł i nadal występuje na boiskach.

Dementuję! Nigdy nie byłem piłkarzem II-ligowej Puszczy, a tym bardziej nie byłem w posiadaniu takiego majątku.
[Profil] [PM] [E-mail]

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 10:24   

Faktycznie z taką kasą to byś się pytał ile Sącz z okolicami kosztuje. Dobre he he he .

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 10:56   

Mam nadzieję że Nasz zacny zarząd zawiesi w prawach pracownika Olszewskiego do czasu wyjaśnienia sprawy.Póki nie nie wiadomo,to osobiście nie chciałbym widzieć w Sandecji nikogo z bandy handlarzy meczami,nawet jak by taka osoba pracowała w klubie jako... ktoś kto tylko kosi trawę na boisku!

Bianconeri

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 11:30   

To się postaw w sytuacji Sławka, w sytuacji gdy np prokurator zarzuca ci, że kopnąłeś w dupę ochroniarza na stadionie i będzie się domagał dla ciebie zakazu stadionowego i odszkodowania dla kopniętego za straty moralne.
Myśląc po twojemu klub dodatkowo sam od siebie ci powinien dołożyć zakaz klubowy bez pytania.
A ty pewnie byś chciał poczekać do rozprawy, bronić się, powołać świadków i udowodnić swoją niewinność no nie?

I tak by każdy chciał, piłkarze też. Udowodnią mu winę, skarzą go to niech wypierdala i się więcej nie pokazuje, ale do tego czasu to bym się wstrzymał z umoralnianiem na siłę ...

SG36

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 11:54   

zawodnika lat 90 i poczatku 2001-2007 trudno znalesc który nie uczestniczył w kupowaniu lub sprzedawaniu meczy
[Profil] [PM] [E-mail]

piknik76

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 13:58   

Popieram Bianconeri bo pisałem dokładnie o tym samym kiedy broniłem Tomka S.
ale niektórzy muszą się sami znaleść w podobnej sytuacji żeby to zrozumieć

[Profil] [PM]

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 17:34   

Ja nie pisałem nic o zwolnieniu Olszewskiego tylko o "zawieszeniu" go w prawach pracownika.Udowodnią mu winę to go wyjebią,nie udowodnią to z czystym sumieniem będzie sobie mógł pracować w klubie i tyle.Postawię się na jego miejscu i skoro byłbym pewny na 100% że nie brałem udziału w żadnym handlowaniu meczami,a prowadzi się wobec mnie jakieś postępowanie to sam dobrowolnie wolałbym zawiesić swoją działalność w klubie aż do wyjaśnienia sprawy,tylko i wyłącznie dla dobrego imienia klubu.Nie miałbym z tym problemu.Po co miałbym dodatkowo swoją sprawą mieszać znów w korupcję Sandecję,skoro nie tak dawno została w to bagno wciągnięta?SG36 masz rację co do grajków z tych lat i dlatego między innymi Polska Reprezentacja jak i polskie kluby są daleko "za murzynami" jeśli chodzi o poziom piłki nożnej w naszym kraju!

Dziekan
MDMA

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 17:46   

CBA powinno prześledzić uważnie wyniki i sportową karierę Ireneusza Adamusa, w dalszej kolejności powinny być analizowane mecze pomiędzy Sandecją a Górnikiem Wieliczka, klubami w których ów trener działał :]
[Profil] [PM] [E-mail]

lukas33

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 17:52   

Dziekan Tu nie ma co analizować Wszyscy pamietamy "prorocze" przepowiednie trenera Adamusa dotyczące np. spadku Wisłoki Dębica i słynne mecze z Wieliczką. Kto jeździł ten widział że prawie wszystkie były grubo szyte. Ale alkohol na tamtejszym stadionie smakował wybornie:) Na trzeźwo nie dało sie tego oglądać
[Profil] [PM] [E-mail]

Bianconeri

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 17:52   

W poprzednim twoim poście źle na szybko nieco odczytałem, że chcesz zwolnienia Olszewskiego przez zarząd a nie zawieszenia do wyjaśnienia, co trochę zmienia sytuację.

Że sam mógłby do wyjaśnienia zrezygnować czasowo z pracy w klubie by mu nie szkodzić też jest jakieś wyjście.

Z zawieszaniem przez klub osób tylko podejrzanych też jest niestety druga strona medalu - za jakiś czas będziemy mieć kolejną aferę za aferą w stylu "zawodnik g. zeznał że wraz z zawodnikiem z. sprzedali mecz za 20 tysięcy, po roku okazało się że g. kłamał i celowo obciążył z. bo ten wygryzł go ze składu/uwiódł mu żonę/nie chciał dopuścić go do swojej siostry/był mu winien pieniądze/nie lubiał go itp itp bla bla bla i teraz g. w ten sposób się zemścił".

Czyli w skrócie chodzi mi o to że na podstawie nie raz fałszywych oskarżeń osoby niewinne z domniemania mogą być zawieszone czy pozbawione pracy.

No a z kolei to o czym pisał SG, kto kibicuje z nieco większym zaangażowaniem i dłużej niż trochę wie dobrze jak to wszystko nieraz od środka wyglądało albo co się działo na boisku.

Więc po raz kolejny dochodzimy do "jedynego słusznego" wniosku że mamy wieczny burdel i błędne koło ...

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » No to się ładnie porobiło...
[ ZAMKNIĘTY ]