Football Manager 2010 |
Autor |
Wiadomość |
klipol
=FS=Klipol | PL

|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 23:34
|
[Cytuj]
|
|
Gargggi43 napisał/a: | A macie jakieś rady co do początków gry?
Jacyś ciekawi zawodnicy, jakieś strategie- ogólnie coś przydatnego
Chodzi oczywiście o FM2010 |
^^
http://forumcm.net/ |
_________________ Ku Waszej pamięci Żołnierze Wyklęci |
|
|
|
 |
Katalonczyk11
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 06:45
|
[Cytuj]
|
|
Prośba ten kto gra już drugi czy trzeci sezon niech poda jakieś przykłady młodych gwiazd które mogą przyjść w miare dobrą cene i bez problemów kontraktowych |
|
|
|
 |
toudiunio
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 12:41
|
[Cytuj]
|
|
Jak narazie mój największy sukces w tej grze to półfinał Ligi Mistrzów z Lechem, 3x mistrzostwo kraju z ok. 20 punktową przewagą nad drugim miejscem. Zacząłem grac 4 sezon ale coś zapisy z gry nie chciały się mi załadowac i teraz gram Sandecją. Jak narazie polecam:
Pepe Samba Ba (O/P L)
Christian Okafor-Agu (N) |
|
|
|
 |
collo
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 22:30
|
[Cytuj]
|
|
Ja gram Sandecja, Jestem obecnie w sezonie 2016/2017, gram bez żadnych kodów, tricków, ani tym podobnych.
Baza danych: duża
Dostępne ligi: Polska (1 i 2) Anglia (1 i 2) Czechy (1 i 2), Francja (1 i 2), Niemcy (1 i 2), Holandia (1 i 2), Włochy (1 i 2), Hiszpania (1 i 2), Portugalia (1 i 2) oraz Słowacja (1 i 2)
to tak:
1 sezon:
Zaraz po zapoznaniu się ze składem, trenerami itd. Zająłem się zespołem młodzieżowym, tzn sprawdziłem wszystkich graczy i wszystkich....zwolniłem. Beztalencia, bez przyszłości, które biorą pieniądze za to, że są. Następnie zacząłem rozglądać się za wzmocnieniami. Jako, że Afrykański rynek jest dobry bo jest dobry i tani, tam zacząłem polować na nowe perełki. Miałem zaznaczoną opcje nie ukrywania atrybutów, więc miałem pełny wgląd w umiejętności graczy.
ruchy transferowe w 1 sezonie:
Z KLUBU:
Zwolnienie drużyny młodzieżowej,
P.Borovicanin do Podbeskidzia za 9 tys.
J. Cios wolny
P. Chlipała za 500 do Sokoła
A. Nowicki wolny
M. Niedbała wolny
P. Szczepanik za 2.5 tys do Śląska
D. Zawadzki za 7 tyś. do GKSu Tychy
M. Stefanik za 10 tyś. do Rakowa.
Do klubu:
A. Mostafa z ENPPI (P P) za 7 tys
M. Sobhy z Ismaily (GK) za 10 tys.
S.U OBI z Sokoła (Ś P) za 2 tys
M.A. Amer z ENPPI (GK) za 2.5 tys
Lucas z Debrecem ( Ś,P P) za 50 tys.
J.Kosecki i D. Zbozień z Legii wypożyczenie (klub patronacki)
P. Ebibor z Enyimba za 1 tys
W. Cichy z wolnego
Najlepszy strzelec: J. Kosecki 14 goli
Najwięcej asyst : A. Mostafa 9
Zawodnik roku: Lucas
Po pierwszym sezonie zająłem 1 miejsce w lidze zaraz przed Górnikiem Łęczna.
Po hurraoptymizmie spowodowanym wywalczeniem awansu do Ekstraklasy, dostałem cios w plecy. W raporcie okazało się, że klub ma prawie 2 mln dług. Co poskutkowało obnizeniem budżetem płacowym oraz brakiem funduszy na pensje. Na szczęście byłem przygotowany na taki bieg zdarzeń i miałem zatrudnionych graczy z niskimi kontraktami.Jednak to mnie nie zraziło, zmniejszyłem kontrakty graczy którzy najwięcej zarabiają i zacząłem przygotowania do drugiego sezonu. Budżet transferowy zdobyłem w łatwy sposób poprzez zmianę budżetu płacowego na transferowy.
2 sezon:
Z klubu:
R. Berliński do Zawiszy za 6 tys
A. Spraski do Cracovii za 3 tys
Do klubu:
Damian Zbozień z Legii wolny
Koro Kone z Trnavy wolny
S. Abdel Fadil z ENPPI wolny
M. Tataj z Dolcanu za 30 tys.
M.Cabaj wolny
J. Grecco z River za 20 tys
R. Prochazka z Trnavy za 50 tys.
F. Rodrigues Morales wolny
M. Prazuch z Polonii za 45 tys
N. Onovo z Heartland za 45 tys
Najlepszy strzelec: M. Tataj 9 goli
Najwięcej asyst: Lucas 5
Zawodnik roku: R. Prochazka
Po pierwszym sezonie w ekstraklasie wylądowałem na... 14 miejscu z taka samo ilością punktów jak drużyna 15, z przewaga 2 goli na moją korzyść. Dług zaczął się powiększać, aż nastąpił 3 sezon. Kiedy to jeden Portugalski biznesmen przejął klub, spłacił 2 mln dług i wpłacił do kasy 100 tys. Jednak jego pierwszym planem było mnie zwolnić. Dał mi parę tygodni czasu abym udowodnił, że jestem odpowiedni na tą pozycje. I tak się stało.
3 Sezon:
Z klubu:
M. Różalski wolny
M. Cabaj do Górnika Z. za 140 tys.
Niane do Czeskie Budziejowice za 2 tys
D. Skrzypek do Piasta za 12 tys
M. Piegzik do Stalówki za 8 tys
Do klubu:
M. Wasilewski z wolnego (tak, tak to ten obrońca Wasilewski z reprezentacji, pensje ma tylko 250 tygodnowo)
T.A. Soro wolny
Najlepszy strzelec: M. Tataj 10 bramek
Najwięcej asyst: N. Onovo 9
Najlepszy gracz: J. Grecco
Ten sezon zakończyłem na pozycji 14, ale w klubowej kasie w końcu nie było czerwono więc 4 sezon to musiał być już sukces.
resztę sezonów napiszę w wolnej chwili, |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 10:43
|
[Cytuj]
|
|
Trochę sobie pograłem ;)
Uploaded with ImageShack.us
Do tego dwa razy z rzędu wygrana Liga Mistrzów.
I jeszcze stadion :)
Uploaded with ImageShack.us
Piłkarzy nie będę Wam pokazywał bo nie ma sensu. W sztabie szkoleniowym mam takich byłych zawodników jak Robert Prosinecki, Arkadiusz Głowacki, Piotr Świerczewski, Tomasz Cywka, Ryszard Czerwiec czy Ebi Smolarek. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
|