Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:38
SANDECJA : Wisła Płock
Autor Wiadomość
davedu

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 09:38   

Dokładnie strasznie drewniany Derbich (śmiem twierdzić że Boro nawet bez formy jest od niego o niebo lepszy), okrutnie objeżdżany przez wszystkich Wilk i "bezwzględny egzekutor" Gawęcki to wybitnie negatywnie wyróżniające się postacie tego marnego widowiska jakim uraczyli nas wczoraj piłkarze naszej Sandecji:(
[Profil] [PM]

maciek

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 10:26   

Oglądając skróty meczu proszę zwrócić uwagę gdzie sobie biegał Wilk przy 2 i 3 bramce.Śmiech na sali.
[Profil] [PM] [E-mail]

kilog

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 10:27   

davedu napisał/a:
Dokładnie strasznie drewniany Derbich (śmiem twierdzić że Boro nawet bez formy jest od niego o niebo lepszy), okrutnie objeżdżany przez wszystkich Wilk i "bezwzględny egzekutor" Gawęcki to wybitnie negatywnie wyróżniające się postacie tego marnego widowiska jakim uraczyli nas wczoraj piłkarze naszej Sandecji:(

Co do Rivy to sie nie zgadzam-walczył a jedna akcja nie może zaważyc na jego przydatności do zespołu. Był ustawiony bardzo wysoko (prawie jak trzeci napastnik) i nie wydaje mi sie żeby był na optymalnej pozycji, powinien wchodzic z głębi pola-takie ma predyspozycje. Zagrał bardzo dobry mecz (słupek, bomba pod koniec) i napewno zasługuje na wyróżnienie (za wyjątkiem tej sytuacji gdzie przedobrzył).

Derbich - bez komentarza (Boro na boisko! Woxniak na boisko!).

Wilk-brak doświadczenia dał sie we znaki, ale 2 połowa odważne zagrania, próbował grać tak jak Maki ale bez przeboju, bez wejść do przodu.

Inni gracze (wg mojej oceny):
Marek Kozioł-dobrze, choć bez fajerwerków (kiedyś powiedział, że każda puszczona bramka rodzi nowe doświadczenie i uczy jak się zachować, kilka b.dobrych interwencji)
Jano-jak zawsze pewny punkt drużyny, nawet pod koniec robił za rozgrywającego.
Dymkowski-mam nadzieję, że pierwsze "koty za płoty" (złe zawody w jego wykonaniu).

2linia (czyli ci co mają pomagać w obronie i w ataku) - nie pomagali ani jednym ani drugim, przegraliśmy z WisłąP w środku i po wyniku widać w jakim stopniu.
Dla mnie pozytyw to (Gawędcki jak już wspomniałem) Wojtek Trochim, który walczył i oddał wszystki siły jakie miał w tym dniu (jak dla mnie największy walczak-pomimo kilku wtop, ale wynikają one z braku ogrania na tym poziomie rozgrywek-będzie z niego pożytek).
Młody Patryk Jędrzejowski - wyśmienity mecz (kilkanaście minut), szybkość, kiwka, przegląd sytuacji-TALENT przynajmniej na miarę Michała J. (pamietacie chyba?). Tylko nie wolno chłopaka "zajeździć"!
Trzeciakiewicz-bezbarwny (jak dla mnie)

Lukas Janić-jak dla mnie za słaby, waleczny jest ale zamiast do przodu to gra do tyłu!!!

Eisman-w swoim stylu czyli miesza, drybluje i walczy (wzmocnienie zespołu w 2poł).

Wreszcie napadziory:
Arek-przy całym szacunku dla niego jest "statycznym" napastnikiem i jemu tak jak druzynie nic nie wychodziło, widać w nim ambicję, próby rozgrywania piłki aby zmienić losy meczu (zaimponował mi tym, bo ogólnie razi mnie brak jego techniki-sory Arek)

Marci Chmiest-szarpał, dobra zmiana, bramka a więcej nie miał z czego strzelić.

Wiśniewski - jakoś nie zauważyłem (sory ale bezbarwna postać dziś-bez + ale i - ).

No i wreszcie ławka - ograniczę się do trenera:
Marian Kuras - złe zestawienie składu - dotyczy 18 meczowej (być może trening pokazał inaczej ale życie zweryfikowało)!!!
... brak słów - mam nadzieję, że ten błąd się nie powtórzy więcej.

Wisła Płock: wspaniała taktyka (na Sandecję), zagęszczenie pola gry, kontry, wypunktowanie słabych stron Sandecji no i szczęście, które sprzyja lepszym (mam nadzieję, że tylko w tym dniu opuściło ono Sandecję).

Ogólnie: Sandecja walczyła (choć nieudolnie), Wisła miała zaje...tą skuteczność i szczęście, ktore zaprocentowało.

Jeżeli czytają to piłkarze Sandecji to proszę o wyrozumiałość-są to obiektywne oceny (ale z dozą subiektywizmu-tak mi się wydaje;_)
[Profil] [PM]

matys5392

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 11:25   

kilog napisał/a:

Co do Rivy to sie nie zgadzam-walczył a jedna akcja nie może zaważyc na jego przydatności do zespołu. Był ustawiony bardzo wysoko (prawie jak trzeci napastnik) i nie wydaje mi sie żeby był na optymalnej pozycji, powinien wchodzic z głębi pola-takie ma predyspozycje. Zagrał bardzo dobry mecz (słupek, bomba pod koniec) i napewno zasługuje na wyróżnienie (za wyjątkiem tej sytuacji gdzie przedobrzył).

W zeszłym sezonie Gawęcki grał jak środkowy pomocnik i wszyscy narzekali że jest bez formy.Na pozycji na ktorej grał wczoraj (wchodzącego ofensywnego pomocnika) grał dwa sezony temu u trenera Wójtowicza i był naszym najlepszym strzelcem.Moim zdaniem Gawęcki już od wiosny powinien zrobić miejsce w składzie innym,bo po kontuzji gra bardzo słabo.A sytuacja sam na sam jest chyba tylko takim potwierdzeniem jego dyspozycji.Miał sporo czasu,nikt go nie atakował,mógł przelobować brakarza...

kilog napisał/a:

Dla mnie pozytyw to (Gawędcki jak już wspomniałem) Wojtek Trochim, który walczył i oddał wszystki siły jakie miał w tym dniu (jak dla mnie największy walczak-pomimo kilku wtop, ale wynikają one z braku ogrania na tym poziomie rozgrywek-będzie z niego pożytek).

Zgodze się że jest to największy walczak w drużynie,ale wczorajszy mecz mu wybitnie nie wyszedł.Grał bardzo nerwowo.Zbyt dużo niedokładnych podań,pochopnie oddawane strzały.Ale jest to jak najbardziej osoba,ktora powinna kierować grą Sandecjii.

kilog napisał/a:
Młody Patryk Jędrzejowski - wyśmienity mecz (kilkanaście minut), szybkość, kiwka, przegląd sytuacji-TALENT przynajmniej na miarę Michała J. (pamietacie chyba?). Tylko nie wolno chłopaka "zajeździć"!

Tym co wczoraj pokazał,myśle że mogłby wypełnić lukę po Kukolu.Przez cały mecz brakowało takiego zawodnika jak wspomniany Kukol,czy Boro,który kilkoma zwodami zrobi zamęt pod bramką rywali.Jędrzejowski ma przyspieszenie,drybling i nie boi się akcji sam na sam.Kandydat nr 1 do obsady młodzieżowca w skłądzie na mecz z Arką.

kilog napisał/a:
Trzeciakiewicz-bezbarwny (jak dla mnie)
Gra na pozycji defensywnego pomocnika,więc nie oczekuj od niego akcji w stylu Messiego :) Na pewno jest bardziej widoczny od grającego wczeniej na jego pozycji Berlińskiego.

kilog napisał/a:
Lukas Janić-jak dla mnie za słaby, waleczny jest ale zamiast do przodu to gra do tyłu!!!
Kolejny piłkarz na ławkę.Bok pomocy zarezerwowany od meczu z Arką dla Eisiego.Janic na wiosnę był próbowany jako rozgrywający-słabo,teraz jako skrzydłowy,chyba jeszcze gorzej.Chyba jeden z gorszych "słowackich transferów" ostatnich lat.

kilog napisał/a:
Arek-przy całym szacunku dla niego jest "statycznym" napastnikiem i jemu tak jak druzynie nic nie wychodziło, widać w nim ambicję, próby rozgrywania piłki aby zmienić losy meczu (zaimponował mi tym, bo ogólnie razi mnie brak jego techniki-sory Arek)

Aleksander to typowy "król pola karnego",wczoraj niestety nie dostawał zbyt duzo piłek w pole karne,wiec musiał sam brać sie za rozgrywanie...

kilog napisał/a:
Marian Kuras - złe zestawienie składu - dotyczy 18 meczowej (być może trening pokazał inaczej ale życie zweryfikowało)!!!
... brak słów - mam nadzieję, że ten błąd się nie powtórzy więcej.

To zdanie chyba podsumowuje wszystko.Najlepsi zawodnicy,chociaz są bez formy to powinni znaleźć sie przynajmniej na ławce rezerwowych.
[Profil] [PM]

Sączersi

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 12:28   

Proponuję zamknąć ten temat i zająć się meczem następnym, gdyż wszystko zostało już powiedziane.
[Profil] [PM] [E-mail]

czorny88

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 12:31   

matys Trzeciakiewicz w całym meczu dotkną piłki kilka razy i zazwyczaj to było wtedy gdy piłka go uderzyła albo odbiła się od jego nóg nic gościu nie pokazał poza tym ze dzięki temu ze jest tak wysoki było go widać.Gościu nie miał siły biegać już pod koniec pierwszej połowy.
[Profil] [PM] [E-mail]

kristoff

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 12:39   

Sączersi napisał/a:
Proponuję zamknąć ten temat i zająć się meczem następnym, gdyż wszystko zostało już powiedziane.

Zgadzam się z kolegą. Teraz trzeba zbierać siły na następny mecz, bo w nim muszą już być 3 punkty.
[Profil] [PM] [E-mail]

1980_NS

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 12:46   

Do straty pierwszego gola było nieźle. Oczywiście stracony w "naszym stylu". Odległości między obrońcami kilometrowe. Trzeba postawić jak najszybciej na jedną czwórkę i ją ogrywać. Wiadomo, dojdą kartki, kontuzje. Póki co ich nie ma, a w dwóch meczach na obronie zagrało już 6 zawodników. Makuch musi grać w pierwszym składzie, nie ma wyjścia. Ewentualnie Boro na prawej obronie.
[Profil] [PM]

internacionale

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 12:51   

Skrót meczu, wszystkie najlepsze akcje spotkania:

http://www.sandecja.tv/17...skrot_meczu.htm
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Masahiko

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 12:52   

kilog napisał/a:

Wypada się zgodzić, choć z drugiej strony taka sytuacja jest mocno kompromitująca. Kto wie czy ten moment nie zdeprymował drużyny na tyle, że cała gra się posypała, czego konsekwencją były stracone bramki...

kilog napisał/a:

Bez przesady. Faktycznie na tle bezbarwnego Janica wyglądał całkiem przyjemnie, ale żeby od razu wyśmienity? Jeszcze sporo do poprawienia - choćby ostatnie podanie ze skrzydła, bo te mu nie wychodziły.

kilog napisał/a:

Nie wydaje mi się, żeby Janić miał predyspozycje do gry na skrzydle, stąd bardzo dziwi mnie decyzja trenera Kurasa i wystawieniu go właśnie na takiej pozycji...

Johny Bravvo

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 13:25   

panowie skrzydla Jedrzejowski i Eismann + Boro na w obronie za derbicha bo on sie nie nadaje ;[
[Profil] [PM] [E-mail]

simo_n

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 13:57   

Jeszcze jedno chciałbym dodać. Taka przegrana na dzień dobry, to jednak dobra ulewa, bo nawet nie prysznic, dla graczy, trenera i działaczy. Myśleli, że extraklasa będzie ich bez walki, a tutaj niespodzianka. Lepiej teraz niż by mieli remisować.
[Profil] [PM] [E-mail]

style

Wysłany: Sob Lip 30, 2011 17:10   

Derbich strasznie słaby.
Wilk starał się czasem mu wychodziło czasem nie.

To co mnie uderzało to to, że niemieliśmy skrzydeł aż do wejscia Eisiego i Jędrzejowskiego.

Jak dla mnie na plus z nowych to właśnie Jędrzejowski fajne szarpał przy młynie, nie wszystko mu wychodizło ale mysle że będa z niego ludzie.

aha i Kozioł w dobrej formie wybronił kilka "setek", a to co zrobił Darek Gawęcki w tamtej sytuacji sam na sam to szkoda komentowac.

Wisła niezle zagrała - ma dobrych napadziorów.
[Profil] [PM] [E-mail]

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 19:17   

Jak dla mnie to kilku piłkarzy nie ma prawa znaleść się w koljenej meczowej 18. Niektórzy przeszli obok meczu- zero ambicji i walki. Wilk, to powinien podnieść rękę i poprosić o zmianę- dwie bramki jego.

Takie setki żeby w I lidze nie strzelić, to masakra.

Kibice nie są cemnym ludem- co innego było dostać baty od Widzewa- gdzie była walka do końca, a co innego przejść obok meczu. Ciekawe, ilu orłów dziś będzie balować w Bohemie.

Zaraz będzie 50 postów- że kibic sukcesu itp itd. Można przegrać, ale walcząc, jak ktoś nie daje rady- niech idzie grać do Niecieczy, albio Stróż.

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » SANDECJA : Wisła Płock
[ ZAMKNIĘTY ]