Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:32
OGÓLNOPOLSKI PROTEST KIBICOW
Autor Wiadomość
Kazek G f H

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 11:29   

łysą pałę ma jego stara, dawno mi już tak ciśnienie się nie podniosło ...

Świeżak

Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 16:17   

http://zaglebie.sosnowiec...00_600_w__1.JPG
[Profil] [PM] [E-mail]

sz3ur

Wysłany: Sro Wrz 28, 2011 19:02   

kedz10r napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=-w73M7mZVfM
TAK KIBICE LECHA PRZYWITALI DONALDA

co tam ruch Palikota robił??? ku*** jeszcze nam zwolennik pedałow i tranzwestytów podpina pod kibiców!
[Profil] [PM] [E-mail]

kosiarz

Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 22:22   

Niedawno odbyło się spotkanie Tuka z kibicami...

Okazało się, że Tusk rozmawiał bez dziennikarzy z panem Puckiem członkiem PO, pan Pucek to działacz PO z Poznania, pracuje w jednej z tamtejszych spółek komunalnych.

Cytat:
To był sparing z remisem. Ale graliśmy na wyjeździe, więc nasza bramka liczy się podwójnie - podsumował spotkanie Jarosław Pucek. Kibice uważają jednak, że to rząd musi poradzić sobie z chuliganami, bo oni ORMO nie są. Małe zamieszanie wywołał 50-latek z reklamówką. Przerwał konferencję. Mówił, że to on jest prawdziwym kibicem. - I nie życzę sobie krzyków na premiera - oburzał się. - Jestem członkiem PO i zagłosuję na nią w wyborach - zaskoczył niespodziewanym oświadczeniem Jarosław Pucek z "Wiary Lecha".

To sobie porozmawiali jak Pucek z Tuskiem obaj z PO...umówili się na dalsze rozmowy już po wyborach, mam nadzieję, ze poza sejmem, co najwyżej jako opozycja.

rudeboyz

Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 22:40   

żeby uściślić,bo zapomniałeś dodać to Jarosław Pucek(który jako członek PO,I pracownik urzędu miasta sporo ryzykował) reprezentujący Wiare Lecha,nie był tam sam...po za nim byli tam przedstawiciele Jagi,Legi,Rakowa,i o ile się nie myle Cracovii..więc ja bym nie deprecjonował tego spotkania,i nie spłycał tego do stwierdzenia:
...,,To sobie porozmawiali jak Pucek z Tuskiem obaj z PO''
To ciągle jeszcze wstaje
[Profil] [PM]

kosiarz

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 00:15   

Nic nie zapomniałem. W mediach "przebił sie" jedynie Pucek, w swym pełnym zrozumienia dla poczynań rządu przekazie> Więc nie miałem okazji poznać innych opinii.
Tym bardziej, że na spotkaniu mediów nie było, za to już po spotkaniu oblegały tylko dwóch działaczy PO...Tuska i Pucka :)

rudeboyz

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 09:40   

jak nas przedstawiają w mediach to jest wiadomo,jakimi manipulują media faktami też wiadomo,i gdzie jak gdzie ale na forum kibiców wypadałoby troszkę poszperać po sieci i podać informacje pochodzące bezpośrednio od zródła(zwłaszcza zanim wyciągnie się daleko idące wnioski)

z forum Lecha,wypowiedzi wyżej wspomnianego Jarosława Pucka:

Kod:
Napisano 26.09.2011 - 20:17
Zamiast oglądać TVN, zaglądajcie na forum, a specjalnie dla Was krótka relacja. Krótka, bo siedzę w banie i mam bardzo ciekawego rozmówcę w przedziale, który chętnie na nasz temat rozmawia, a jak wiecie wszędzie trzeba siać ziarnko wiedzy i nieść kaganek oświaty.

Ad rem. Przebieg spotkania miał swoją dramaturgię. Na początek oddano głos kibolom i trzeba przyznać, że każdy z nas miał wystarczająco dużo czasu, żeby powiedzieć co leży na wątrobie. Na spotkaniu byli przedstawiciele Legii, Jagi, Arki, Cracovii, Rakowa i my. Dodatkowo był z nami pełnomocnik komitetu społecznego "Kibicezabezpieczenstwem.pl". Po kolei przedstawialiśmy nasze problemy, czego streszczać nie muszę, bo doskonale zdajecie sobie sprawę co mówilismy.

Po naszej rundzie wypowiedzi głos zabrał min. Rapacki odnosząc się do naszej analizy przepisów generalnie je chwaląc. Wprowadzenie instytucji zakazu klubowego było próbą przeniesienia odpowiedzialności za bezpieczeństwo na organizatorów, czyli kluby. Argument padł taki, że jeśli przekazuje się odpowiedzialność za bezpieczeństwo na stadionie organizatorowi, to należy go wyposażyć w odpowiednie narzędzia.

Następnie głos zabrał komendant główny policji - Matejuk. Odniósł się do relacji "Stalina" z Rakowa, odnośnie zajść na ich ostatim meczu. Generalnie jak zwykle policja jest święta, a oni sprawę widzą inaczej. Sprawa ma być dogłębnie wyjaśniona, ale jak twierdził komendant, mówił o szczegółach jemu znanych żeby pokazać nam jak bardzo różnią się relacje naszych od posiadanych przez niego.

W kolejce do głosu zapisał się min. Giersz. Nie mam pojęcia co chciał powiedzieć, stąd też nie potrafię nawet zrelacjonować co powiedział. Uznajmy, że dla celów statystycznych odnotowałem jego wypowiedź.

No i potem się zaczęło, bo głos zabrał premier Tusk. Nie wchodząc w szcegóły mówił o nas to co do tej pory: nie potrafimy się odciąć od środowisk przestępczych, nie będzie z nami prowadził żadnych negocjacji, on też jest kibicem, ale jako premier odpowiada za bezpieczeństwo i tej walki nie odda na ołtarzu naszego komfortu. Sposób wypowiedzi był bardzo swobodny jak na premiera, ale nie był w żaden sposób przesadnie wulgarny. Za to cholernie dosadny. Przez całe spotkanie miał strasznie zaciętą minę i nie wiedziałem, czy to dlatego, że jest na nas spięty, czy chce grać niewzruszonego szeryfa. Generalnie czułem się przez moment jak na wywiadówce, na której dostaję solidny ochrzan. I wówczas zrobiło się gorąco. Kto był na spotkaniu z prezesem Rutkowskim chyba wie co mam na myśli.

Wtedy przyszedł czas na naszą ripostę. Przede wszystkim nie daliśmy się sprowokować, choć jeden z uczestników z naszej strony wyraźnie odstawał od uzgodnionego wariantu, że przede wszystkim trzymamy klasę. Krew się we mnie gotowała ;) Wydaje mi się, że właśnie dlatego, że na pohukiwania premiera nie odpowiedzieliśmy pięknym za nadobne, dużo zyskaliśmy. To właśnie w tej części spotkania premier podjął dyskusję o zakazie klubowym, możliwości (sic!) zalegalizowania piro na wzór duński (choć przyznać trzeba, że jednak z rezerwą), a także zadeklarował, że po wyborach możemy rozmawiać o zmianach w przepisach tak, żeby prawo działało bezwględnie, ale też celnie.

Resztę znacie z relacji przed, jak i po spotkaniu.

To póki co tyle, jak coś mi się przypomni ewentualnie będziecie chcieli o coś dopytać, to służę uprzejmie.

Kod:
Wyświetl postUżytkownik b_lp dnia 26.09.2011 - 20:37 napisał
Naprawdę chciał nas wysłuchać, spróbować osiągnąć jakiś kompromis, czy spotkanie to miało być od początku do końca tylko elementem perfidnej gry wyborczej?

Tego do końca nie wiem. Pamiętajcie, że rozmawialiśmy z wyśmienitym graczem. To adwersaż z najwyższej półki. Nie tak łatwo jest wyczuć to, co kryje się pod skórą. Generalnie miałem wrażenie, że koniec końców odpuścił widząc, że nie jesteśmy dzikimi ludźmi. Trudno było nas ostatecznie zakwalifikować jako stereotyp kibola.

Wyświetl postUżytkownik k_k_s dnia 26.09.2011 - 20:48 napisał
Czy wykazuje pewien stopień kibicowskiej kumatości, czy pierdolił takie farmazony jak wspomniany Rutkowski?

Czy ma w ogóle świadość zakazów za stanie na schodach, przeklinanie, kierowanie dopingiem itp i jak to skomentował?

Moim zdaniem jest całkiem nieźle zorientowany nie tyle może w meritum spraw, które nas dotyczą, ale świetnie wyczuwa pewne relacje rządzące się światem kibicowskim. W tym sensie jego "kumatość" odbieram wysoko. Co nie zmienia faktu, że ma o nas opinię jak najgorszą. Jeśli nawet nie da się konkretnym ludziom przypisać "bandyterki i dilerki", to wyczuwało się próbę uczynienia z nas przynajmniej współodpowiedzialnych za wszystko co najgorsze w tym naszym światku. Stąd min. słowa premiera, że docenia naszą deklarację odcięcia się od przestępców stadionowych, ale jednak z rezerwą. Zdaje się, że dokładnie takie zdanie padło.

Co do drugiego pytania, to uważam, że tutaj akurat jest zrozumienie po stronie rządowej. To sam premier stwierdził, że trudno walić dwuletnie zakazy stadionowe za wulgaryzmy, bo choć tego nie akceptuje i chciałby, żeby było inaczej, to jednak widzi, że coś tutaj ktoś przesadził. Zresztą od tego właśnie spotkanie jakby zaczęło przebiegać w innym duchu. potem padły słowa o rozważeniu poddania zakazu klubowego kontroli sądowej, piro, itp. Co zaś do stania na schodach, to aż tak szczegółowo nie rozmawialiśmy. Podsumowaując premier stwierdził, że warto pomyśleć nad katalogiem spraw dopuszczalnych, ale nie penalizowanych przez prawo. Byc może stanie w przejściach w niektórych sektorach przynajmniej przejdzie. Ziarnko w każdym razie zostało zasiane.

I na koniec - dzięki za miłe słowa od wszystkich. Nie róbcie jednak z tego jakiegoś wielkiego bohaterstwa. Wierzę, że żyjemy w wolnym kraju wolnych ludzi, w którym za poglądy się nie ściga. I pozwólcie mi w tej naiwności tkwić :-)

Użytkownik Jarosław Pucek edytował ten post 26.09.2011 - 21:20
To ciągle jeszcze wstaje
Ostatnio zmieniony przez rudeboyz Pią Wrz 30, 2011 09:58, w całości zmieniany 1 raz  
[Profil] [PM]

rudeboyz

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 09:42   

I Oświadczenie OZSK po spotkaniu
Kod:

W dniu dzisiejszym zaprezentowaliśmy panu premierowi rzeczywisty obraz sytuacji jaka się wytworzyła po daniu przez rząd zielonego światła administracji państwowej na wszelkie działania wobec kibiców jako grupy społecznej, w tym działania bezprawne. Zdajemy sobie sprawę, że w okresie przedwyborczym żadne zmiany nie są możliwe. Zależy nam jednak, by jak najszerzej informować o tym, że zamiast narzędzi przewidzianych przez prawo, w tym najbardziej restrykcyjną w Europie ustawę dotyczącą imprez masowych – stosuje się odpowiedzialność zbiorową, karząc nie sprawców wykroczeń, tylko setki tysięcy sympatyków piłki nożnej, z których istotna część ma wykupione karnety na mecze swoich drużyn. Po arbitralnym zamykaniu stadionów, ludzie ci ponoszą straty finansowe, których nikt im nie rekompensuje.

Właściciele stadionów aktualnie dysponują szerokim wachlarzem środków pozwalających na identyfikację każdej osoby znajdującej się na stadionie. W sytuacji, gdy obowiązkowe są identyfikacyjne karty kibica, ochrona dokładnie przeszukuje wchodzących na mecze, a na stadionach jest zaawansowany technicznie monitoring – ta odpowiedzialność zbiorowa jest tym bardziej kuriozalna. Nie rozumiemy też, dlaczego premier oczekuje, że będziemy społecznie pełnić rolę ORMO wobec ludzi, którzy poza stadionami popełniają przestępstwa, jednocześnie kibicując konkretnym klubom. Kwestiami kryminalnymi zajmują się określone służby.

Przedstawiliśmy obywatelski projekt nowelizacji Ustawy o zmianie Ustawy o imprezach masowych i innych ustaw, której uchwalenie pozwoli na wprowadzenie m.in. następujących rozwiązań:

- Doprecyzowanie przesłanek, które musi spełniać decyzja wojewody o zakazie przeprowadzenia imprezy masowej i skrócenie terminów w których rozpatrywane są odwołania od tej decyzji
- Eliminacja z polskiego systemu prawnego niekonstytucyjnej instytucji „zakazu klubowego”.
- Wprowadzenie możliwości skrócenia okresu obowiązywania zakazu stadionowego po upływie 1/3 jego obowiązywania dla osób podejmujących się prac społecznych i działań reedukacyjnych prowadzonych przez wskazane i nadzorowane przez samorząd terytorialny organizacje społeczne.
- Wprowadzenie obowiązku posiadania karty kibica, jako dokumentu uprawniającego do udziału w imprezie masowej.
- Wprowadzenie konsekwentnego całkowitego zakazu sprzedaży napojów alkoholowych na terenie obiektu, na którym odbywa się impreza masowa.
- Umożliwienie prowadzenia dopingu z użyciem materiałów pirotechnicznych w modelu duńskim (stowarzyszenie kibiców odpowiedzialne za doping wnosi kaucję, która przepada na pokrycie ewentualnych roszczeń odszkodowawczych). Premier zadeklarował powrót do tej sprawy po wyborach.
- Wprowadzenie obowiązku prowadzenia i finansowania działalności edukacyjnej i sportowej dla klubów sportowych i stowarzyszeń kibiców przez samorządy.
Jak wynika ze statystyk Komendy Głównej Policji z roku na rok następuje poprawa bezpieczeństwa na imprezach masowych. „W porównaniu z 2009 r. o 40 proc. spadła liczba chuligańskich wybryków. O blisko 40 proc. mniej było zatrzymań chuliganów. Do sądów trafiło o 56 proc. mniej wniosków w sprawach o wykroczenia popełnione w związku z imprezami masowymi. Na tym nie koniec. Po meczach piłki nożnej do sądów skierowano 803 wnioski o ukaranie – spadek o blisko 62 proc. Mniej jest też wydawanych zakazów stadionowych.”

Proponowane zmiany zwiększają bezpieczeństwo imprez masowych przy jednoczesnym doprecyzowaniu prowadzenia kulturalnego i efektownego dopingu oraz przyczyniają się do rozwoju społeczeństwa obywatelskiego.

Przedstawiliśmy również listę bezprawnych działań organów administracji wobec kibiców. Jesteśmy przekonani, że jest szereg zdroworozsądkowych rozwiązań problemów związanych z bezpieczeństwem imprez piłkarskich, do których należy wrócić po wyborach. Protest trwa, zgodnie z deklaracją z maja br. do momentu ustania represji.

Zarząd Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców
To ciągle jeszcze wstaje
[Profil] [PM]

kosiarz

Wysłany: Sob Paź 01, 2011 19:24   

To może pan Pucek powie mi, która wypowiedź jest ta prawdziwa.

Bo inaczej mówił mediom i w TVN-ie a inaczej pisze na forum.

rudeboyz

Wysłany: Sob Paź 01, 2011 20:28   

kosiarz napisał/a:
To może pan Pucek powie mi, która wypowiedź jest ta prawdziwa.

Bo inaczej mówił mediom i w TVN-ie a inaczej pisze na forum.

jakim mediom?masz na mysli ,,metro"? i tvn? jaja sobie robisz?...ręce mi opadają...ps.oczywiscie przekaz tvn jest prawdziwy,Jarosław Kuźniar mówi prawde,pani Pochanke,Morozowski...itd,itp..bla bla bla...pozdrawiam.
To ciągle jeszcze wstaje
[Profil] [PM]

kosiarz

Wysłany: Nie Paź 02, 2011 10:24   

Nie wiem czego nie rozumiesz ? słowa cytat nie rozumiesz? Cytat to w skrócie dosłowne przytoczenie czyichś słów.
Więc w swoim poście przytoczyłem te słowa Pucka.
Co więcej;

http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html

Drugi filmik. Szkoda słów. Jak ta wypowiedź ma się do tego co przytoczyłes w forum?
Czy może ją TVN "zrobił" :P

rudeboyz

Wysłany: Pon Paź 03, 2011 09:34   

o jezu człowieku...czego Ty się spodziewałeś że mu od ku#@#@w będą jechać?

J.Pucek:

Kod:
- będziemy dalej rozmawiać na temat możliwych zmian, które najbardziej bolą kibiców, a gdzie dostrzegamy największe pole do nadużyć i manipulacji, wyrwania serca życiu kibicowskiemu

Kod:
- Zrobiliśmy pierwszy duży krok, poznaliśmy się, myślę, że troszkę więcej nabraliśmy do siebie zaufania - powiedział przedstawiciel kibiców. Zastrzegł jednak, że gdyby ktoś nie chciał dotrzymać słowa, to "kibice dysponują dość sporą rzeszą, środkami i okazjami do tego, by powiedzieć, że ktoś słowa nie dotrzymał".

osobiscie nie widzę nic zdrożnego w wypowiedziach J.Pucka..

Napisałeś cyt; ,,To sobie porozmawiali jak Pucek z Tuskiem obaj z PO...umówili się na dalsze rozmowy już po wyborach, mam nadzieję, ze poza sejmem, co najwyżej jako opozycja"

otóż tak jak pisałem na spotkaniu spotkaniu była;Arka,Legia,Raków,Cracovia,Jagiellonia i Lech więc sam J.Pucek nie rozmawiał z premierem..
i na tym się skupmy a nie na partyjnej przynależności z pana Pucka.

Spotkanie nie rozpoczeło się o 15 tej,jak TVN podaje a 12 tej konferencją prasową OZSK w siedzibie Fundacji Republikanskiej,o której to konferencji TVN wspomnieć nie raczył-(był zajęty transmitowaniem w tym czasie filmików fragmentów z prowokacji Bygdgoskiej)

Kod:
Mówił, że to on jest prawdziwym kibicem. - I nie życzę sobie krzyków na premiera - oburzał się. - Jestem członkiem PO i zagłosuję na nią w wyborach - zaskoczył niespodziewanym oświadczeniem Jarosław Pucek z "Wiary Lecha".

być może coś przeoczyłem ale tego nie słyszałem na filmiku-a nawet gdyby to co?

I tym z mojej strony koniec w tym temacie
To ciągle jeszcze wstaje
[Profil] [PM]

kosiarz

Wysłany: Wto Paź 04, 2011 08:26   

Hm...nie wiem w ogóle o czym do mnie piszesz :)

Czego bronisz? Mojego zdania -UMOTYWOWANEGO- iż pan Pucek jedyny cytowany w prasie, jak i w TV, przedstawił te rozmowy jako "ciamciaramcia"....a postulaty kibiców tym samym ośmieszył?
Gdy Kuźniar "puścił" swemu rozmówcy Pucka, i zadał pierwsze pytanie, miał minę zwycięskiego bohatera...gdy usłyszał od niego, ze Pucek jest w PO, zobaczyłem jak "osuwa sie pod stół".

Czy znasz wypowiedzi innych osób będących uczestnikami tego "spotkania"?

Daj już spokój. Dajmy już spokój :) Pozdrawiam.

rudeboyz

Wysłany: Wto Paź 04, 2011 10:28   

kosiarz napisał/a:
Hm...nie wiem w ogóle o czym do mnie piszesz :)

no właśnie... :-)

Cytat:
Okazało się, że Tusk rozmawiał bez dziennikarzy z panem Puckiem członkiem PO, pan Pucek to działacz PO z Poznania, pracuje w jednej z tamtejszych spółek komunalnych.....

To sobie porozmawiali jak Pucek z Tuskiem obaj z PO...umówili się na dalsze rozmowy już po wyborach, mam nadzieję, ze poza sejmem, co najwyżej jako opozycja.

tak właśnie było,oświadczenie OZSK sobie wymyśliłem..był tam sam Pucek jak to stwierdziłeś,delegatów pięciu innych zrzeszonych w OZSK klubów tam nie było,skoro tak twierdzi TVN no i skoro Ty tak twierdzisz :)

Cytat:
iż pan Pucek jedyny cytowany w prasie, jak i w TV

też się zgadza.jedyne media to TVN..(wypowiedzi choćby gościa z SKLW w TVP,POLSACIE-w Rzeczpospolitej,i Polska The Times,na portalu Niezależna etc-przyśniły mi się,zresztą to nie są media-nie należą ani do ITI ani do AGORY)

Cytat:
Czy znasz wypowiedzi innych osób będących uczestnikami tego "spotkania"?

nie znam..wszystko sobie wymyśliłem.

Cytat:
Czego bronisz? Mojego zdania -UMOTYWOWANEGO- iż pan Pucek jedyny cytowany w prasie, jak i w TV, przedstawił te rozmowy jako "ciamciaramcia"....a postulaty kibiców tym samym ośmieszył?

Twoja merytoryczne ,,UMOTYWOWANIE" to ten jedyny link jaki wkleiłeś?
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html

czy może ta zaskakująco obiektywna polemika,odzwierciedlająca się w Twoim pierwszym poście dotyczącym SPOTKANIA PUCKA z PREMIEREM

http://mypis.pl/forum/top...orum_post_68778

Jeśli przeoczyłem jakieś twoje liczne cytaty- oczywiście poparte Twoją krytyką,a zapewne tak sie stało..to cóż mea culpa

Cytat:
Daj już spokój. Dajmy już spokój :) Pozdrawiam.

dokładnie,ja też pozdrawiam :)
To ciągle jeszcze wstaje
[Profil] [PM]

wborzecki@gmail.com

Wysłany: Wto Paź 04, 2011 13:15   

TAK TO WIDZIELI KIBICE LEGI WARSZAWA http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Kibice » OGÓLNOPOLSKI PROTEST KIBICOW
[ ZAMKNIĘTY ]