Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:32
OGÓLNOPOLSKI PROTEST KIBICOW
Autor Wiadomość
wborzecki@gmail.com

Wysłany: Wto Paź 04, 2011 13:16   

A TAK ,,KIBICE ONETU,, http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html
[Profil] [PM] [E-mail]

KubaSSNS

Wysłany: Wto Paź 04, 2011 18:19   

http://www.sfora.pl/Kibol...a-miasto-a36497

chyba tutaj ..
[Profil] [PM] [E-mail]

Mileniak

Wysłany: Wto Paź 04, 2011 19:47   

KubaSSNS napisał/a:
http://www.sfora.pl/Kibole-z-Polski-zdemoluja-Zielona-Gore-Bedzie-najazd-na-miasto-a36497 chyba tutaj ..

Debilne podgrzewanie atmosfery przed wyborami na zamówienie sztabowców i wszelkiej maści szpeców od PR jaśnie panującej nam władzy. Trzeba być wyjątkowo nikczemnym i podłym, żeby zbijać kapitał polityczny na ludzkiej tragedii..

narkins

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 22:50   

proponuje od 38 minuty w sprawie kiboli http://www.tvp.pl/publicy...3102011/5286585 albo caŁosc jak lisa zmieszal z blotem

kks fan

Wysłany: Wto Paź 04, 2011 22:53   

http://i.minus.com/j5A1MQUYiL6kp
[Profil] [PM] [E-mail]

kamel

Wysłany: Czw Paź 06, 2011 00:07   

http://www.wykop.pl/link/...ystanek-kielce/
[Profil] [PM] [E-mail]

rudeboyz

Wysłany: Czw Paź 06, 2011 00:20   

http://wybory.platforma.o...n/poland/time/0

nie będe komentował.granica głupoty już dawno została przekroczona,szczyt skurwysyństwa również.
To ciągle jeszcze wstaje
[Profil] [PM]

dzawor

Wysłany: Czw Paź 06, 2011 11:52   

rudeboyz napisał/a:
http://wybory.platforma.org/aktualnosci/show/id/238/region/poland/time/0

nie będe komentował.granica głupoty już dawno została przekroczona,szczyt skurwysyństwa również.

Polska schodzi na psy, po pierwsze nie wiem jak można opublikować wywiad i się pod nim nie podpisać, a po drugie nie od dziś wiadomo, że na groby zmarłych chodzi się 1 listopada a nie 11. Wiwat PO!!!
[Profil] [PM] [E-mail]

narkins

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 16:17   

nie wiedziaŁem gdzie wiec pisze tutaj ze na meczu z Flota trzeba pamietac ze bedzie cisza przed wyborcza wiec wiadomo ze kto wie jakie kary, zakazy, 24, itp za hasŁa polityczne !!!!!

rudeboyz

Wysłany: Pią Paź 07, 2011 10:06   

filmik Korony :) jak zwykle z kreatywnością przekazu nie mają sobie równych:)

http://www.wykop.pl/link/...ystanek-kielce/

p.s.logo platformy powala :)
To ciągle jeszcze wstaje
[Profil] [PM]

kolafy

Wysłany: Sro Mar 07, 2012 14:03   

źródło; kibice.net

Cytat:
cytat z milicyjnego forum:
A ja chciałem wrócić do jednego z ostatnich "sprawdzianów" policji do Euro 2012- mecz Polska-Portugalia. Uczestniczyłem w zabezpieczeniu i moim zdaniem kibice zachowywali się jak najbardziej w porządku. Oczywiście nie wspominam tutaj o drobnych występkach typu spożywanie alkoholu czy sikanie gdzie popadnie. .................
Ja uważam że było to najgorsze zachowanie jakie zaprezentowali oglądacze tego meczu. STANOWCZE NIE NIETRZEŹWYM NA TRYBUNACH.....i te odbieranie aparatów fotograficznych na rzecz mało drobiazgowej kontroli kto co innego wnosi(alkohol)......Wg mnie zabrakło rękawów do bramek gdzie sprawdzano bilety...o ilości bram nie wspomnę bo do Euro będzie ich 5.........ponoć.Irytuje mnie swoboda poruszania sie po sektorach, brak barierek w sektorach i duże przestrzenie wewnątrz stadionu już za bramkami biletowymi.......Zdecydowanie bardziej w tym temacie podobał mi sie stadion w Gdańsku jak i praca stewardów w sektorach- po prostu dbali o porządek na przydzielonych odcinkach a w Warszawie albo olano ten temat albo go nie zauważono.Od informowanie gdzie co jest są stewardzi,służby informacyjne a nie policjanci - wiedzieć powinni ale maja inne obowiązki i tyle......... Troche mnie zdziwili policjanci rozpisujacy notatniki w chwilę po zakończeniu meczu którzy czynili to tyłem do wychodzach z sektorów zamiast ich obserwować...........A cieszyć się że stadion wypełnili pracownicy ,, Biedronki'' z rodzinami z całej Polski a kibiców(kiboli) nie było(Jedyna grupa ,, Sączersów'' która się ujawniła została już obsztorcowana za wyłamanie się z protestu przez reszte grup)......Ale czy tak będzie na EURO 2012????Oby było miło i spokojnie a nam życzę miłych i spokojnych służb- nawet tych co 12 godzin ale takie jest życie....... i służba w Policji.

Nic tylko pozazdrościć że nawet psy się z nas śmieją :))
[Profil] [PM]

hanys
Oda do Śląskości

Wysłany: Sro Mar 07, 2012 14:49   

gramatycznie to widac ze ten pies to matol bez szkoly

Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij

Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Bianconeri

Wysłany: Sro Mar 07, 2012 16:31   

Do nauczenia się na pamięć żeby było łatwiej protestować:
Cytat:
Piłkarscy kibice wcale nie muszą się kojarzyć z awanturami na stadionach. Wystarczy pozytywne podejście, szacunek dla przeciwnika... i nie przeszkodzi w tym nawet odrobina piwa. Byle z umiarem

W czerwcu cały Poznań wypełni się kibicami. Do stolicy Wielkopolski zjadą tysiące gości z Chorwacji, Irlandii i Włoch (to te trzy reprezentacje rozegrają u nas mecze). Do tego dojdą miłośnicy futbolu z innych państw, np. z Niemiec czy Holandii. I oczywiście sami Polacy.

Różne narody to różne zwyczaje. Także jeśli chodzi o kibicowanie. Co zrobić, żeby polscy fani zostali dobrze zapamiętani? Jak kibicować kulturalnie i z klasą?

- Na Euro 2012 najważniejszy powinien być klub Polska, czyli biało-czerwone koszulki i szaliki, bez żadnych podtekstów klubowych, które mogłyby zepsuć atmosferę - przekonuje Andrzej "Bobo" Bobowski, nazywany królem polskich kibiców.

Największym piłkarskim świętem w Poznaniu będą trzy mecze fazy grupowej. Odbędą się kolejno 10, 14 i 18 czerwca. Przy każdej z tych okazji stadion przy ul. Bułgarskiej wypełni ponad 40 tys. widzów.

Bobowski: - Można dopingować kulturalnie. Nawet jak przeciwnik strzeli gola i będzie to tzw. majstersztyk, powinniśmy nagrodzić go oklaskami. W końcu chodzi o docenienie piłkarskiego kunsztu. A zawodnika schodzącego z boiska, zmienianego przez trenera, się nie wygwizduje. Niestety nie wszyscy tego przestrzegają.

Jednak na stadionie zgromadzą się tylko szczęśliwcy posiadający bilety na mecz. A pozostali? Zapewne będą oglądać Euro 2012 w pubach i innych lokalach. A także w strefie kibica, szykowanej w samym centrum miasta - na placu Wolności. Pomieści nawet 30 tys. ludzi.

Strefa ma być podzielona na dwie części. W pierwszej, na samym placu, zgromadzą się bardziej zagorzali fani. Nieco inaczej będzie na al. Marcinkowskiego. Tam także staną telebimy, jednak mecze będą na nich śledzić "spokojniejsi" kibice. Tacy, którzy zechcą usiąść przy stolikach, wypić kawę czy herbatę. Albo niskoprocentowe piwo (bo i ono będzie sprzedawane w strefie kibica).

Strefie kibica poświęcona była część ostatniej konferencji o przygotowaniach Poznania do Euro 2012. Katarzyna Parysek z poznańskiego magistratu zapowiedziała: - Postaramy się zapewnić różne atrakcje w części rekreacyjnej, także dla dzieci. Choć sprzedaż alkoholu trochę ogranicza te możliwości.

W promowanie kulturalnego kibicowania przed Euro 2012 aktywnie włączyli się policjanci. Trwa realizacja programu "Jestem Kibicem przez duże K", skierowanego do dzieci i młodzieży. W sieci od zeszłego roku działa też portal Fan Cooltura (www.kibicujbezpiecznie.pl ), stworzony przez łódzkich policjantów. Podkreślają: - Chcemy zachęcić do pozytywnego kibicowania, zwłaszcza młode pokolenie.

Na portalu znajdziemy m.in. "9 zasad fancooltury", które mają przyświecać każdemu kulturalnemu kibicowi:

1. Wielkie cele możemy osiągać tylko wspólnie!

2. Traktuj każdego z respektem. Wszyscy są ważni.

3. Oblicze kibica jest obliczem jego klubu.

4. Kibicuj bez prowokacji! To oznaka szacunku dla Twojego przeciwnika.

5. Coolturalne kibicowanie to doping bez alkoholu.

6. Zawsze stosuj zasadę fair play!

7. Kibicuj rodzinnie i daj dobry przykład najmłodszym.

8. Jeśli grasz - daj z siebie wszystko, jeśli kibicujesz - rób to mądrze.

9. Pamiętaj, że intencją każdego coolturalnego kibica jest dobra zabawa!

Andrzej Bobowski także zachęca: - Na stadionie kibicujmy z kulturą. A na mieście nie szukajmy zaczepki, nawet jeśli ktoś się źle zachowuje. Pokażmy polską gościnność.

Bobo prowadź nas ...

Owca
Nabijacz postów

Wysłany: Sro Mar 07, 2012 21:51   

Moim zdaniem protesty przy okazji ełro nie mają sensu. Jest ogromny popyt na bilety, nie istotne kto je kupi, ważne żeby piniondze się zgadzały.. a to czy ludzie będą się bawili przy konkretnym dopingu czy będą siedzieli każdy na swoim miejscu, nikogo nie obchodzi. Kibole zapowiedzieli protesty, brak flag i dopingu, to pzpn zorganizował sobie własnych kibiców i dał im za przykład Bobo. Za niedługo w tvn redaktorzyny będą dostawać sraczki, że atmosfera bez kiboli jest cool i małysze będą się jeszcze bardziej nakręcać. Koniec końców, liczy się piniondz, a nie jakość kibiców. Przy okazji na stadionach zabraknie agresywnych kiboli, a to wyjdzie wszystkim na dobre, bo nie będzie kwasu w postaci rozrób na stadionach. Bezpieczne stadiony, kulturalny doping, równość i braterstwo itp. bzdury pójdą w świat i wszyscy będą happy.
Uważam, że lepszy efekt dałaby akcja pod tytułem: na przekór wszystkim. Jazda z dopingiem przez pełne 90 minut, flagi, serpentyny i wielkie sektorówki.

Móżdżku, co będziemy robić dziś w nocy?
To co zawsze Pinky, będziemy opanowywać świat!
[Profil] [PM] [E-mail]

Milosz_1910
milosz_1910

Wysłany: Sro Mar 07, 2012 22:13   

Popieram w 199% ! Siedzenie cicho nie da i nie daje nic;/..Wladzom i calej reszcie jest na reke cos takiego - na meczach kadry jest spokoj, nie ma jako tako wulgarnych przys[iewek w kierunku PZPN itd..Kibice i tak sa ( pracownicy BIedronek, Klub kibica itd itp) ..Dla nich licza sie tylko pieniadze ktore i tak beda miec...Wg mnie nie tedy droga jesli chodzi o ten caly protest !
nasz sądecki KKS!!;)
[Profil] [PM]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Kibice » OGÓLNOPOLSKI PROTEST KIBICOW
[ ZAMKNIĘTY ]