Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:38 |
Wisła Płock - Sandecja |
Autor |
Wiadomość |
matys5392
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 10:33
|
|
|
W "normalnych" klubach po takim blamażu leci i trener i z racji tego że do końca rundy został jeden mecz przeważnie zastępuje go jego asystent.U nas po odejsciu Baniowego jakoś nikomu się nie spieszylo z zatrudnieniem pomocnika dla trenera Kurasa.
Niech Kuras sobie dogra tą rundę do końca i żegnamy się z nim bez żalu.Przez rok który u nas był zupelnie nic pozytywnego nie wprowadził.Szkoda będzie tylko tego spikera ;) |
|
|
|
 |
Ad@ś=)

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 11:10
|
|
|
Już nawet na onecie jesteśmy... po prostu brawo.
Kod: | http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga/mariusz-kuras-ten-wynik-to-kompromitacja,1,4905157,wiadomosc.html |
|
|
|
|
 |
kibicKKS
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 11:14
|
|
|
Ad@ś=) napisał/a: | Już nawet na onecie jesteśmy... po prostu brawo.
Kod: | http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga/mariusz-kuras-ten-wynik-to-kompromitacja,1,4905157,wiadomosc.html |
|
Tak i tam jest nasz treneiro w koszulce Pogoni Sz. |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:09
|
|
|
Ad@ś=) napisał/a: | Już nawet na onecie jesteśmy... po prostu brawo. |
A to Onet jest jakimś wyznacznikiem poziomu wstydu? Wstydzić to powinni się zawodnicy i trener.
Krytyka Pana Kurasa jest jak najbardziej słuszna, ale mam wrażenie, że większość z Was zapomina, że to piłkarze biegają po boisku, a nie trener. Widząc zachowania obrońców przy tych bramkach to ręce same opadają. Bo cóż może Kuras, gdy bodajże Midzierski przy ostatnim golu zachowuje się jak trampkarz. W klubie muszą nastąpić zmiany. Chyba nikt nie ma już wątpliwości, że ta drużyna nie osiągnie już celu wyznaczonego przed sezonem, czyli awansu. W przerwie zimowej oprócz Kurasa klub powinni opuścić piłkarze, którzy kompletnie się nie sprawdzili w drużynie. Będzie dużo czasu na budowanie nowego zespołu, nowej jakości. Myślę że najwyższy czas wprowadzić na stałe do drużyny naszych wychowanków.
Słowa o Zarządzie przemilczę, bo chyba niektórzy nie wiedzą co piszą... |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:13
|
|
|
Kod: | http://ekstraklasa.net/1liga/archiwum/wisla-plock-rozstrzelala-sandecje-to-koniec-kurasa-w-nowym-saczu-wynik,artykul.html?material_id=4ebe972116f1da3d7c010000 |
Nawet na tej stronie tytuł tego artykułu sugeruje jedno... Po takiej klęsce 99,9% kibiców Sandecji pewnie podpisałoby się obiema rękami a wyrzuceniem trenera. |
|
|
|
 |
radek
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:32
|
|
|
Masahiko czemu tak bronisz zarządu? Czy nikt niema prawa rozliczyć tych ludzi z dotychczasowej pracy. Pewnie będzie sporo pochwał ale jest dużo a nawet bardzo dużo minusów. Póki co mam dość już mydlenia oczu wzmocnieniami rozbudową stadionu i innymi bredniami. Ten klub właśnie teraz potrzebuje zmian kiedy jeszcze nie jest zapóźno. Ciągle czekam na tą lawine inwestycji, bo o wzmocnienia typu (Trzeciakiewicz,Derbich,...) jestem spokojny hehe |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:37
|
|
|
Zarząd klubu nie odpowiada za rozbudowę stadionu. Zrozum to w końcu i nie myl pojęć.
Mydlenie oczu awansem? A co mieli przed sezonem powiedzieć? Że Sandecja po dwóch świetnych sezonach będzie walczyć o środek tabeli? Cel trzeba sobie stawiać zawsze najwyższy. Klub stworzył bardzo dobre warunki zawodnikom i sztabowi. Trener dostał wzmocnienia, które w teorii powinny się sprawdzić. To nie zarząd wybiega na murawę, to nie zarząd ustala taktykę. Klub funkcjonuję i ma się dobrze. Oczywiście można wiele zarzucić, ale jak widzę tutaj argumenty nie padają, a jedynie nawoływania do dymisji. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:52
|
|
|
Masahiko nie dostrzegasz minusów pracy zarządu.A do takich na pewno należy zaliczyć:
-brak reakcji na słabe wyniki zespołu(to że zespół nie przegrał 10 kolejnych spotkań nie jest żadnym wytłumaczeniem.Trener Kuras powinien polecieć już po meczu z Wartą)
-chora sytuacja z Leśniakiem.Z jednej strony wszyscy jadą po tym chłopaku,ale na boisku jest jeszcze dziesięciu innych gości.
-brak gry Trochima.Najlepszego zawodnika trener Kuras posyła do rezerw bo prezesowi nie spodobało się że Trochim zarywa do jego córki.Teraz Trochim pójdzie grać do Kolejarza i tam na pewno udowodni swoją wartość,z resztą jak kilku innych zawodników grających wczesniej w Sandecji.
-o mydleniu oczu awansem było już wspomniane,ale zarząd po prostu oszukuje nas kibiców na każdym kroku.Podczas jednego z meczów zapytalem prezesa Leśniaka,dlaczego nie gra Trochim? Odpowiedział mi że jest to bardzo słaby zawodnik...A przecież wszyscy widzieli co ten chłopak potrafi.Kolejna dobra ściema,która i tak wyjdzie na światło dzienne.
-usunięto z zarządu Banię i Olszewskiego.Podobno przez to że umoczeni są w aferę korupcyjną.Więc skoro już zaczęto robić czystki to co w klubie robią Frohlich i Berliński?Nie podważam ich umiejętności piłkarskich i przywiązania do klubu ale ludzie związani z korupcją nie powinni mieć prawa reprezentować barw Sandecji.
-do dziś nie sprowadzono drugiego trenera |
|
|
|
 |
nitroactive
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:10
|
|
|
Masahiko napisał/a: |
Słowa o Zarządzie przemilczę, bo chyba niektórzy nie wiedzą co piszą... |
To oświeć to forum bo ja nie uważam się za eksperta, ale co nieco tego zarządzania liznąłem. Ponadto skoro wszystkie kluby (te poukładane) funkcjonują tak samo, a Sandecja "inaczej" to chyba coś jest na rzeczy prawda?
Sory gościu ale to ty nie wiesz o czym piszesz... Zarządzanie to nie wytyczanie celów... Jaka jest struktura klubu? Gdzie jest jakaś koncepcja szkolenia młodzierzy, marketingu, etc ? |
Ostatnio zmieniony przez nitroactive Nie Lis 13, 2011 13:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:11
|
|
|
matys5392 napisał/a: |
-brak reakcji na słabe wyniki zespołu(to że zespół nie przegrał 10 kolejnych spotkań nie jest żadnym wytłumaczeniem.Trener Kuras powinien polecieć już po meczu z Wartą) |
Pytanie brzmi: czy nie należy się trenerowi czas na zbudowanie drużyny? Czy po kilku słabszych spotkaniach mamy zwalniać trenera? Jak się okazało po meczu z Wartą przyszło kilka pozytywnych wyników. Takie działania kojarzą mi się z dziwnymi i niezrozumiałymi decyzjami szalonych Prezesów, które niczemu i nikomu nie służą.
matys5392 napisał/a: | -chora sytuacja z Leśniakiem.Z jednej strony wszyscy jadą po tym chłopaku,ale na boisku jest jeszcze dziesięciu innych gości. |
Nie wiem o co w tej sytuacji chodzi. Tylko pytanie brzmi czy winić tutaj należy Zarząd czy może trenera?
matys5392 napisał/a: | -brak gry Trochima.Najlepszego zawodnika trener Kuras posyła do rezerw bo prezesowi nie spodobało się że Trochim zarywa do jego córki.Teraz Trochim pójdzie grać do Kolejarza i tam na pewno udowodni swoją wartość,z resztą jak kilku innych zawodników grających wczesniej w Sandecji. |
To mnie rozbawiłeś. A gdzie ten Trochim był najlepszym zawodnikiem? Chyba w meczu rezerw. Myślę że to właśnie jest cel jego życia - grać w Stróżach i udowadniać trenerowi Kurasowi jak jest ślepy. Informację o córce Prezesa zostawię bez komentarza.
matys5392 napisał/a: | -o mydleniu oczów awansem było już wspomniane,ale zarząd po prostu oszukuje nas kibiców na każdym kroku. |
O jakich to "każdych krokach" piszesz? Dywagujesz czy masz coś konkretnego na myśli? Czemu Zarząd klubu miałby mydlić oczy kibicom? Czyżby to był ten chytry plan- "my kibicom powiemy, że będzie awans, a tak naprawdę to przecież wiadomo, że nie mamy na to szans"? Czy postawienie sobie ambitnego celu jest mydleniem oczu? Wiesz w ogóle kiedy używa się takiego zwrotu?
matys5392 napisał/a: | A przecież wszyscy widzieli co ten chłopak potrafi.Kolejna dobra ściema,która i tak wyjdzie na światło dzienne. |
Uczepiłeś się tego Trochima jak rzep.... A ja nigdzie nie widziałem żeby był jakiś świetny. Oczywiście w porównaniu do Leśniaka wypada nieźle, ale już od Berlińskiego lepszy raczej nie jest. Zresztą nie wydaje mi się, żeby Kuras sabotował własną pracę i świadomie rezygnował z tak świetnego zawodnika.
matys5392 napisał/a: | -usunięto z zarządu Banię i Olszewskiego.Podobne przez to że umoczeni są w aferę korupcyjną.Więc skoro już zaczęto robić czystki to co w klubie robią Frohlich i Berliński?Nie podważam ich umiejętności piłkarskich i przywiązania do klubu ale ludzie związani z korupcją nie powinni mieć prawa reprezentować barw Sandecji. |
Może się mylę, ale Banię i Olszewskiego wyrzucono po tym, gdy wina została im udowodniona, tudzież postawiono im zarzuty. Jano i Berlińskiego nic takiego nie spotkało - o ile się nie mylę, bo tutaj pewności nie mam.
matys5392 napisał/a: | -do dziś nie sprowadzono drugiego trenera |
To jest akurat dziwne i niezrozumiałe. Tylko zazwyczaj swojego asystenta rekomenduje trener. Być może takiej rekomendacji nie było?
Ja bym widział błędy Zarządu gdzie indziej. Choćby w pewnych kwestiach organizacyjnych, słabego marketingu klubu itd. Ale tutaj pewnie więcej miałby do napisania były Prezes Stowarzyszenia Kibiców Bianconerii. |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:22
|
|
|
Uważam,że trener powinien odejść już po meczu z Wartą,dlatego że naszym celem od początku była walka o czołowe lokaty.Zarząd powinien reagować jak najszybciej,a nie czekać aż będzie za późno.Liga potyczyła się jednak tak,że mimo słabych wyników cały czas zbliżaliśmy się do czołówki i chyba tylko odroczyło dymisję trenera(tym razem nie wyobrażam sobie,żeby poprowadził on jeszcze Sandecję w meczach rundy wiosennej).
A co do Trochima i jego porównania z Berlińskim to spójrz chociązby na wiek obu panów.Nawet jeśli według Ciebie Berliński jest obecnie lepszym piłkarzem to młodszy już nie będzie.Trochim to młody perspektywiczny zawodnik.Jego historia w Sandecji trochę przypomina mi sytuację Borovicanina.Piłkarz,który posiada spore umiejętności jednak często lubiący poimprezować i wpadający w konflikty.A po za tym Trochim jest wypożyczony z Legii,a taki klub jak Legia nie sprowadza do siebie byle jakich piłkarzy.Przyklad młodych polskich zawodników rozwijających się w tym klubie to choćby Rybus,Borysiuk czy Kucharczyk. |
|
|
|
 |
nitroactive
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:33
|
|
|
Jak dla mnie gdyby zarząd chciał rozwoju klubu, to pierwszym podstawowym celem 2 lata temu powinno być stworzenie SSA, wówczas byłaby szansa na przyciągnięcie inwestora z prawdziwego zdarzenia... ale tak się nie stało i chyba na razie się nie stanie..
Później marketing- tego to już w ogóle nie ma w Nowym Sączu, nie licząc własnych inicjatyw kibiców
Dalej szkolenie młodzierzy scouting etc.
Dobra współpraca z miastem, jeśli klub miałby inwestora to można by zbudować razem z miastem stadion, z dużą powierzchnią komercyjną, z której dochody czerpał by inwestor... Z resztą opcji jest dużo, tylko trzeba ludzi którzy będą się tym zajmować codziennie od rana do wieczora, a nie jak to jest teraz w ramach dodatku- bo inny interes jest ważniejszy i nie ma czasu żeby się opiekować SSA (tak ktoś napisał tutaj na forum nie wiem czy to prawda ale być może...) |
|
|
|
 |
kristoff
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:37
|
|
|
matys5392 napisał/a: |
-brak reakcji na słabe wyniki zespołu(to że zespół nie przegrał 10 kolejnych spotkań nie jest żadnym wytłumaczeniem.Trener Kuras powinien polecieć już po meczu z Wartą)
|
tylko jeszcze do tego punktu dodam, że w ciągu tych 10 spotkań ani razu nie odnieśliśmy 2 zwycięstw z rzędu... więc mało to imponujące, biorą pod uwagę fakt, że teraz już mamy 3 porażkę z kolei... a przed nami bardzo ciężki mecz w Gdyni... |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:40
|
|
|
kristoff napisał/a: | matys5392 napisał/a: |
|
tylko jeszcze do tego punktu dodam, że w ciągu tych 10 spotkań ani razu nie odnieśliśmy 2 zwycięstw z rzędu... więc mało to imponujące, biorą pod uwagę fakt, że teraz już mamy 3 porażkę z kolei... a przed nami bardzo ciężki mecz w Gdyni... |
W moim przekonaniu ta euforia 10 nie przegranymi meczami była zdecydowanie zbyt duża.
Może trener Kuras pochwali się po tym meczu swoją nową serią.3 przegrane mecze z rzedu,bilans bramek 1-9 |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:45
|
|
|
Nieco obszerniejsza relacja z meczu niż film z bramkami na stronie Wisły. Pierwsza bramka nie została uwieczniona (operator kamery nieco zaspał :)
http://www.sandecja.tv/17...skrot_meczu.htm |
|
|
|
 |
|