Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:32 |
Marsz Niepodległośći |
Autor |
Wiadomość |
Sączers1910

|
|
|
|
 |
Bzymcio

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 00:25
|
|
|
byłem, widziałem, bardzo pouczające przeżycie, ogrom manipulacji mediów jest niesamowity, większość Polaków żyje w nieświadomości w jak policyjnym państwie żyję, czerpią wiedzę wyłącznie z tvnów czy innych wybiórczych tworów
na dworzec odprowadzał mnie pewien starszy pan, podczas mijania rozwalonych kabaryn uśmiech nie schodził mu z twarzy, podobnie kiedy rozmawialiśmy o wozie tvnu czy ogólnie o sytuacji na placu, bardzo pochwalał to, że ktoś w tym kraju jeszcze walczy o swoje. Od pewnej kobiety usłyszałem "wreszcie moje modlitwy zostały wysłuchane"
piękny widok na belwederskiej kiedy było się w środku marszu, na górce a z tyłu końca nie widać :) 20 tysięcy Polaków |
_________________ (: SANDECJA :) |
|
|
|
 |
nitroactive
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 01:05
|
|
|
Są państwa gdzie za przekroczenie prędkości o 20 km/h idzie sie do pierdla na 3 tygodnie, więc z tym policyjnym państwem bym nie przesadzał (nie bronię policji żeby była sprawa jasna, bo zaraz jakis JP się napnie) bo daleko nam do tego... |
|
|
|
 |
specu_nsm
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 08:40
|
|
|
Co poniektórzy w tym marszu to wielcy mi patrioci popierający ideologie Hitlera który jak wiadomo chciał z nas zrobić miazgę. Po drugie dyskryminacja jest początkiem nienawiści do drugiego człowieka. Po trzecie wolność twoja kończy się tam gdzie zaczyna sie wolność drugiego człowieka. |
|
|
|
 |
Śmigiel
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 08:53
|
|
|
Teraz kolego specu_nsm zastanów się, czy to co napisałeś nie jest zwykłym populizmem. Piszesz o patriotach z marszu, a opis pasuje do tych, którzy marsz blokowali. Ideologia czerwonych, którzy ostro wojowali jest niezwykle zbliżona do ideologii Hitlera - wystarczy poczytać tu i ówdzie. Dalej idąc Twoim torem dyskryminują każdego, kto nie jest czerwony. Jeśli nie jesteś komunistą - nazwą Cię faszystą i dziękuję. Trzecia sprawa to wolność, o której piszesz. Marsz był legalny i zarejestrowany, każdy człowiek mógł wziąć w nim udział. Odebrano jednak wolność tym, którzy tam byli poprzez blokadę. Pozdrawiam :-) |
|
|
|
 |
specu_nsm
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 09:00
|
|
|
Rozumiem to co piszesz i poniekąd się z tym zgadzam. Uważam też że nie ważne czy jesteś lewakiem, prawicowcem lub kimś innym to jesteś w Polsce w państwie gdzie ktos ustalił pewne reguły dotyczące zachowania i nie obchodzi mnie kto z nich dopuścił się do dewastacji mienia publicznego lub prywatnego (bo nie jeden ciężko pracuje żeby godnie żyć) każdy powinien ponieść za to odpowiedzialność. |
|
|
|
 |
nitroactive
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 12:30
|
|
|
Fallen napisał/a: | Nitroactive mówisz, że już nie wiesz w co wierzyć i komu ufać, aż strach pomyśleć ilu jest Tobie podobnych w naszym kraju... |
Właśnie szkoda że jest tak mało ludzi którzy potrafią zachować zdrowy rozsądek w każdej sytuacji, a nie przejawiać zachowania związane bardziej z fanatyzmem, i głupotą... Takimi ludźmi to dopiero można manipulować, i to jeszcze w taki sposób że oni nadal myślą że są "wolni"... |
|
|
|
 |
BRH
HCNS
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 12:39
|
|
|
ogólnie trzeba j..ć czerwonych, brunatnych i innych socjalistów, polscy patrioci nie popierają ani ludzi od Hytlera ani od Stalyna.
oi! |
|
|
|
 |
krzysiek186

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 13:35
|
|
|
specu_nsm napisał/a: | ... wolność twoja kończy się tam gdzie zaczyna sie wolność drugiego człowieka. |
Dokładnie tak ! Pozdrawiam :) |
|
|
|
 |
Kazek G f H

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 17:25
|
|
|
specu_nsm napisał/a: | Co poniektórzy w tym marszu to wielcy mi patrioci popierający ideologie Hitlera który jak wiadomo chciał z nas zrobić miazgę. Po drugie dyskryminacja jest początkiem nienawiści do drugiego człowieka. Po trzecie wolność twoja kończy się tam gdzie zaczyna sie wolność drugiego człowieka.. |
Mistrzu poczytaj najpierw a potem się wypowiadaj. Odsyłam temat Historia na Hyde Parku .
OLGIERD GROTT
"W imię aryjskiego „nadnarodu”Infiltracja międzynarodowego neonazizmu we współczesnej Polsce jako nowa forma germanizacji i dechrystianizacji oraz zacierania polskiej tożsamości narodowej" . - czyli współczesny neonazizm a Nacjonalizm
LINK : http://www.stowbial.nazwa.pl/pk/21.pdf |
_________________ Brutal Fans Hooligans - Glinik Gorlice ... :)
 |
|
|
|
 |
rudeboyz
|
|
|
|
 |
KubaNS
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 19:02
|
|
|
Znalezione na kibiconetowni. Glos z policyjnego forum.
Cytat: | Do zabrania głosu w tej dyskusji skłoniły mnie trzy kwestie:
a) też jestem na garnuszku budżetówki, tylko mój jest napełniany przez "MONar"
b) byłem na Marszu
c) prześledziłem zapisy wideo dostępne w Sieci.
Pierwsze pytanie. Panowie, do jasnej cholery, kto Was uczy "pracy z tłumem"? Jak można sobie pozwolić na tak nieprofesjonalne "wejście z buciorami" w spokojny tłum (pomnik Dmowskiego - tam byłem pod koniec Marszu)? Ludzie wokół mnie byli zupełnie neutralni ale po "wejściu" Policji poleciały mocne wiązanki. W mojej pracy często mieliśmy do czynienia z tłumem, z którego strony butelki, kamienie i wyzwiska to najmniejsze zło, jakie mogło się nam przytrafić. Gdybyśmy się zachowali wobec niego tak, jak Policja blokująca wejście na Plac Konstytucji (potem też wyjścia), to pożylibyśmy może z godzinę.
Drugie pytanie. O jakim sukcesie Wy mówicie? To była totalna klęska. Banda, może ze 200 gówniarzy, pusza Wam z dymem ileś tam radiowozów. Gazujecie się sami nawzajem, jak ostatnie niedojdy! Na filmach widać zagubionych, płaczących od gazu gliniarzy. Gdyby moi ludzie tak się załatwili na jakiejkolwiek akcji, to nie wystawiliby nosa za bramę bazy do końca zmiany! Przecież, gdyby przeciwko Wam ruszyło nie te kilku wyrostków tylko 5% tego tłumu, to by Was po prostu roznieśli na strzępy!
b]Trzecie pytanie. Żalicie się, że Wam zabronili lać z gładkiej lufy w taki tłum? Czy Wyście do reszty oszaleli? Widzieliście kiedyś, co się dzieje z kilkutysięcznym tłumem, który usłyszy strzały z broni palnej? Nie wiem, czy starczyłoby w Warszawie karetek, żeby wywieźć stamtąd wszystkich stratowanych. A jakby ruszyli np. w Waszą stronę, to wątpię żeby ktoś "brał jeńców".
Podsumowując. Dopiero na końcu winię szeregowych policjantów. Ktoś ich przecież powinien wyszkolić i wyposażyć. Nie wystarczy ubrać młodych chłopaków w ograniczającego ruchy żółwia i dać do ręki pałkę. Za burdel, jaki widziałem wyiniłbym tych, którzy zajmowali się dowodzeniem od szczebla drużyny i wyżej. Dlaczego? Dlatego:
1. Brak jest JAKIEGOKOLWIEK pomysłu na PREWNCYJNE zachowania.
2. PROWOKUJECIE tłum, co jest taktycznie po prostu niedopuszczalne!
3. Dajęcie się zaszachować GARSTCE gówniarzy, co z kolei jest wręcz żałosne.
4. Potem, "przy kamerach", lejecie kogo popadnie i jak popadnie dając popis braku opanowania i pożywkę dla mediów. A po takich akcjach wielkie zdziwienie, że 92% społeczeństwa uważa, że Policja "źle wykonuje swoje obowiązki".
Gdzie byli dowódcy? Kto tak fatalnie zaplanował ten burdel i kto poniesie za to odpowiedzialność?
Na koniec pytanie najważniejsze. Co się stanie, jeżeli kiedyś przeciwko Wam ruszy nie 200 gówniarzy, jak było w Warszawie, tylko 2000 równie zdesperowanych gości? Przecież Was zadepczą!
Niemożliwe? To zobaczcie na relacje z greckich ulic i przypomnijcie sobie o nich, kiedy za kilka miesięcy zadłużenie przekroczy magiczne 55% i Tuski podniosą VAT do 25%, a zaraz za tym pójdą cięcia socjalne. To Wy staniecie w pierwszym szeregu przeciwko wkurzonemu tłumowi. Zajścia z Marszu będą przy tym tylko lekką zaprawą!
Warszawa dała dowód, że w razie buntu wewnętrznego na miarę Grecji, Policja nie ma żadnego przygotowania i pomysłu, jak bez rozlewu krwi spacyfikować ulice. Co gorsza, w Polsce jest "potencjał w narodzie". Można piętnować "kiboli" i podobne środowiska ale należy się liczyć z tym, że w razie poważnej rozruby, w takiej Warszawie może stawić się nawet 100 tysięcy i więcej luda. I co wtedy zrobią? Wyślą nas żeby Was wspierać? Proszę bardzo - ale ja strzelać do rodaków nie będę |
|
_________________ A gdybym miał urodzić się znów.. To tylko w Sączu i tylko tu... |
|
|
|
 |
SKARHEAD
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 20:32
|
|
|
Kazek G f H napisał/a: | specu_nsm napisał/a: | Co poniektórzy w tym marszu to wielcy mi patrioci popierający ideologie Hitlera który jak wiadomo chciał z nas zrobić miazgę. Po drugie dyskryminacja jest początkiem nienawiści do drugiego człowieka. Po trzecie wolność twoja kończy się tam gdzie zaczyna sie wolność drugiego człowieka.. |
Mistrzu poczytaj najpierw a potem się wypowiadaj. Odsyłam temat Historia na Hyde Parku .
OLGIERD GROTT
"W imię aryjskiego „nadnarodu”Infiltracja międzynarodowego neonazizmu we współczesnej Polsce jako nowa forma germanizacji i dechrystianizacji oraz zacierania polskiej tożsamości narodowej" . - czyli współczesny neonazizm a Nacjonalizm
LINK : http://www.stowbial.nazwa.pl/pk/21.pdf |
..ja tam patriotyzm uważam, za rzecz świętą, ale ugrupowania typu ONR, NOP zrobiły z tego typu uczucia istną chańbę, podszywająć się niejednokrotnie pod symbole faszystowskie..i dla mnie EOT
..a jakieś porównaia do lewaków, będą nie na miejscu, bo NISZCZ KOMUNĘ to rzecz równie święta... |
|
|
|
 |
Sączers1910

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:14
|
|
|
Jakie te symbole faszystowskie były w ONR czy NOP ? |
_________________ Prawda jest nazywana nienawiścią
Przez tych, którzy nienawidzą prawdy.
http://www.youtube.com/watch?v=QugIX0VDrg0
Na zawsze w pamięci
Żołnierze wyklęci ! |
|
|
|
 |
eSKa
KolejarskieWiatraki
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:34
|
|
|
:) Obecni nacjonaliści pracują w Anglii, hajhtają się z irlandkami pochodzenia haitańskiego, uciekają oo Wojska.....Ludzie gdzie tu logika ? I z czasem :) zmieniali swoje poglady z jednego narodu, do całej europy.
Dajta spokoj, za duzo za komuny mnie bili, aby być komunistą (precz z komuna) i za duzo zycie mnie nauczylo, aby zgadzac sie z pogladami nacjonalizmu.
Spec dobrze napisał. wolność twoja kończy się tam gdzie zaczyna sie wolność drugiego człowieka,
I tyle. Sami niejednokrotnie tak mowimy to samo.....Nasza PASJA KIBOLSKA, nasza sprawa ;)
Pozdro |
_________________ KIBICE SANDECJI W NOWYM SĄCZU musza położyć kres wojnie, bo inaczej wojna położy kres KIBICOM. |
|
|
|
 |
|