Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:38
Wisła Płock - Sandecja
Autor Wiadomość
Masahiko

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:58   

matys5392 napisał/a:
Uważam,że trener powinien odejść już po meczu z Wartą,dlatego że naszym celem od początku była walka o czołowe lokaty.Zarząd powinien reagować jak najszybciej,a nie czekać aż będzie za późno.Liga potyczyła się jednak tak,że mimo słabych wyników cały czas zbliżaliśmy się do czołówki i chyba tylko odroczyło dymisję trenera(tym razem nie wyobrażam sobie,żeby poprowadził on jeszcze Sandecję w meczach rundy wiosennej).

Mhmmm zwolnili by go po 6 kolejkach, rezygnując z jego wizji zespołu, wprowadzając nowego szkoleniowca, nowy system gry itd. Na pewno dałoby to znakomite efekty. Na wyniki trzeba patrzeć przekrojowo, a nie tylko przez pryzmat ostatniego spotkania. Przekrojowo to ta runda była bardzo średnia, nie mówiąc o tym, że zespół pod wodzą trenera Kurasa nie prezentował stylu, ani nawet nadziei na lepsze jutro. I pod tym względem jestem zwolennikiem zmiany na stanowisku trenera.

matys5392 napisał/a:
A po za tym Trochim jest wypożyczony z Legii,a taki klub jak Legia nie sprowadza do siebie byle jakich piłkarzy.Przyklad młodych polskich zawodników rozwijających się w tym klubie to choćby Rybus,Borysiuk czy Kucharczyk.

Akurat argument średnio trafiony. Większość młodych zawodników Legii jest młodsza od Trochima, a Rybus, który jest w jego wieku od kilku sezonów gra w podstawowym składzie warszawskiej drużyny. Jak widać Trochim nie jest, aż tak utalentowany, żeby grać w pierwszej drużynie Legii.

Ja nie jestem wielkim fanem Trochima i nie uważam, żeby był lekarstwem na naszą słabą grę. Jednocześnie jednak nie spisuję go na straty i uważam, że gdyby popracował z odpowiednim szkoleniowcem i dostał prawdziwą szansę i kredyt zaufania to odpłaciłby się dobrą grą.

matys5392 napisał/a:
W moim przekonaniu ta euforia 10 nie przegranymi meczami była zdecydowanie zbyt duża.
Może trener Kuras pochwali się po tym meczu swoją nową serią.3 przegrane mecze z rzedu,bilans bramek 1-9

Jaka euforia? Czy ktoś tutaj szalał z radości po remisach ze Stróżami czy Flotą? Nie przypominam sobie. Po prostu wyniki przemawiały za trenerem. Teraz pojawiły się trzy porażki i obraz całej rundy uległ mocnemu nadwyrężeniu. A takie dogryzania z bilansem bramek i serią przegranych spotkań to radziłbym sobie odpuścić. Niech przykład Lechii pokaże, że można z klasą rozstać się z trenerem...

nitroactive

i z tym jestem w stanie się zgodzić. To są jakieś konkrety, które mogą wpływać na częściowo negatywną ocenę pracy Zarządu klubu.

1980_NS

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:58   

Awans? To gadanie było zupełnie niepotrzebne. Nie zgodzę się tutaj, że po zajęciu 3 i 4 miejsca na koniec sezonu było zasadne takie pompowanie balonika. Awans z tak niezrozumiałymi decyzjami zarządu i taką polityką transferową? Pamiętamy naszą reakcję na zwolnienie trenera Moskala. Gość zrobił awans - wylatuje. Co się dzieje? Na szczęście trafił się Wójtowicz, nikt się nie spodziewał tak znakomitej postawy zespołu. Oczywiście po rundzie jesiennej odchodzi pierwszoplanowy zawodnik - Zawadzki. Drużyna wciąż gra znakomicie, awansu nie ma, 3 miejsce, historyczne, wspaniałe. Po sezonie odchodzi najlepszy zawodnik drużyny - Bębenek. Sandecja wciąż jednak gra bardzo dobrze. Po rundzie jesiennej znów odchodzi najlepszy zawodnik - Urban. Z nim razem trener Wójtowicz. W międzyczasie jeszcze występy Leśniaka. Chore. Co rundę odchodzili najlepsi zawodnicy, odszedł w końcu też trener, który był prawdopodobnie najlepszym w historii. Nagle zatrudniamy Kurasa i "awans". Oczywiście odchodzi kolejny lider zespołu - Kukol. Jeżeli nie będzie zmiany trenera, jeżeli Kuras na wiosnę, to będzie to paradoks. Pozbyto się dwóch trenerów, którzy zrobili kapitalną robotę, a gość, który miał postawiony w końcu jasny cel zostanie, mimo tego, że drużyna gra fatalnie.
[Profil] [PM]

mariusz79

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 19:50   

normalnie jak patrze na ostatni wynik i to co zrobili nasi obroncy to mnie szlag trafia sorki jak patrze na ostatnie wyniki to mnie szlag trafia!!!!!!!!! to co się stało z naszą Sandecją to woła o pomste do nieba jestesmy posmiewiskiem całej polski i nic tego nie zmieni. Pisałem juz kiedys ze zatęsknimy za panem Wójtowiczem i niestety ten moment nastał tak ze z całym szacunkiem dla pana Kurasa ale panu juz podziękujemy i nie chce mi się tu wypisywac dlaczego i co ale wydaje mi się ze nasz trenejro bardzo pasuje naszemu zarządowi i dlatego jeszcze jest trenerem

mariusz79

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 19:55   

do kurwy nędzy ile mozna znosic wszystkie porazki i szczęsliwe remisy z ligowymi średniakami!!!!!!!!!!!!!!!! sory ale trener powinien juz dawno zostac zwolniony. Naprawde zal patrzec na naszych grajków jak oni się męczą podczas meczu wszystkie akcje które są to są akcje z przypadku tu nie ma nic wytrenowanego tak jak za czasów pana Wójtowicza.

Bianconeri

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 20:59   

http://www.sandecja.org/1...ad_Sandecji.htm

Jakieś decyzje pewno będą, ale wątpię aby wymyślili coś odkrywczego ...

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 09:35   

Hmm w sumie z jednej strony prawdą jest że trener Kuras się w Nowym Sączu nie "odnalazł" .Może i jest dobrym trenerem bo i z innym klubami jakieś tam "sukcesiki" odnosił ale... u nas w klubie obecnie trener jest "nikim" bo chyba każdy wie kto ma najwięcej do powiedzenia i ja bym bardziej w tym kierunku upatrywał winę za obecne wyniki... Wydaje mi się że jeśli było by w Sandecji NORMALNIE i bez układów,to i Kuras zrobiłby dobrą drużynę.Póki ta chora sytuacja w klubie się nie zmieni to i nawet Guardiola czy Mourinho huja by zdziałali...

x_cite

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 12:02   

O której zbiera się zarząd, wie ktoś może ?? Znając życie wszystko rozejdzie się po kościach, prezesi będą mieć pełen zaufanie do trenera, który w przerwie zimowej przygotuje drużynę do awansu :D hehe
[Profil] [PM]

Gwardzista
Gwardzista

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 13:46   

prezesi jak prezesi ale i kibice zaspiewaja "nic sie nie stało sandecjo nic sie nie stało"
i znowu wrucimy do porzadku dziennego
[Profil] [PM] [E-mail]

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 18:55   

za bardzo głaskamy tych naszych grajków....mam nadzieje ze w gdyni zaśpiewamy im cos od serca

kolafy

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:45   

a kto będzie śpiewał jak chętnych można policzyć na palcach jednej ręki? ;)
[Profil] [PM]

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 22:09   

ja zaspiewam jak zaintonujesz:) ale to nie temat na ta dyskusje...

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Wisła Płock - Sandecja
[ ZAMKNIĘTY ]