Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:32
Marsz Niepodległośći
Autor Wiadomość
Sączers1910

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:34   

http://www.youtube.com/wa...nel_video_title

Polecam dać na 4:42, fajne ujęcie kiboli :)

http://www.youtube.com/watch?v=QugIX0VDrg0

Na zawsze w pamięci
Żołnierze wyklęci !
[Profil] [PM] [E-mail]

specu_nsm

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:52   

..ja tam patriotyzm uważam, za rzecz świętą, ale ugrupowania typu ONR, NOP zrobiły z tego typu uczucia istną chańbę, podszywająć się niejednokrotnie pod symbole faszystowskie..i dla mnie EOT
..a jakieś porównaia do lewaków, będą nie na miejscu, bo NISZCZ KOMUNĘ to rzecz równie święta...

Z tym się zgadzam...
[Profil] [PM] [E-mail]

Amico

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 22:51   

Dziś można było zobaczyć "rzetelne" wypowiedzi w dzisiejszym programie Tomasza Lisa, w którym to debatowano o szkodach jakie podczas marszu wyrządzili kibole. Pani Kazimiera Sz. co chwila przerywając wypowiedzi pozostałym uczestnikom wtranżalała swoje pięć groszy, że to oczywiście wszystko wina prawicowych, by nie powiedzieć PISOWSKICH kiboli, no bo na kogo zwalić winę jak nie na zakapturzonych dresów demolujących wszystko i wszystkich. Naprawdę dziwię się ludziom, którzy wierzą w tę publiczną papkę, płakać się chce.
[Profil] [PM] [E-mail]

nitroactive

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 23:23   

Nie każdy dyskutuje na forum gdzie ma do czynienia z różnymi poglądami. Jak nie masz alternatywy, to przyjmujesz to co masz za prawdę. Jeśli 3 największe stacje informacyjne nie są takie jakie są to co się dziwić... Ludzie chodzą do pracy i po pracy mają chwilę żeby oglądnąć fakty, wiadomości, lub wydarzenia później mają inne rzeczy do roboty, nie kązdemu się chce weryfikować info tym bardziej że w sumie nic z tego człowiekowi nie przychodzi oprócz satysfakcji. Bo tak naprawdę dla normalnego człowieka to liczy się rodzina, i to żeby ją utrzymać, zarobić itp. To tak jak z kibicami... są tacy co czasem przyjdą na mecz jak ładna pogoda i przeciwnik atrakcyjny, są tacy co są na każdym meczu niezależnie od pogody i przeciwnika, a są i tacy co sprawdzą wynik na oecie i piszą komentarz...
[Profil] [PM] [E-mail]

Sączers1910

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 23:26   

No są tacy i jest ich spora część społeczeństwa co naprawdę smuci ;/ Na to trzeba czasu i wytrwałości aby pokazać ludziom właściwą droge... Czy się uda ? czas pokaże, miejmy jednak nadzieje, najgorsza postawa to defytyzm.

" sprawisz, że wróg będzie
myślał, że jest już pokonany nim bitwa się rozpocznie, to
faktycznie zostanie pokonany. Sztuczka ta jest stara jak świat, ale
ludzie wciąż dają się na nią nabierać."

Arthur Kemp powiedzial : "Nikt nie moze zrobic wszystkiego, lecz
kazdy moze zrobic cos."

Tom Metzger natomiast: "Wiele pomniejszych zwyciestw jest lepsze
niz jedna wielka porazka."

Na zawsze w pamięci
Żołnierze wyklęci !
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 00:34   

Tom Metzger jest liderem neo-nazistowskiego ruchu w USA. Nie wiem czy jest idealnym autorytetem, ażeby przytaczać jego słowa. Chociaż kto co lubi.

Wszelkie skrajności, czy to z lewa czy z prawa, miały już swój czas w historii i jakoś nie zapisały się na jej kartach zbyt pozytywnie. Nie przypadkiem powstał artykuł 13 naszej Konstytucji, który mówi o zakazie: "istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową". Oczywiście nie twierdzę, że ugrupowania pokroju ONR propagują hasła faszystowskie (jako całość), ale póki jasno i zdecydowanie się od takowych nie odetną to będą z nimi kojarzeni. A zrobić tego nie mogą, bo zbyt wielu członków takich organizacji z hasłami tego typu się utożsamia. I myślę że nie jest to żaden przejaw patriotyzmu, bo Naszym przodkom ciśnienie by mocniej podskoczyło gdyby usłyszeli z młodych ust tego typu poglądy.

kosiarz

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 07:58   

Cytat:
Nie każdy dyskutuje na forum gdzie ma do czynienia z różnymi poglądami. Jak nie masz alternatywy, to przyjmujesz to co masz za prawdę. Jeśli 3 największe stacje informacyjne nie są takie jakie są to co się dziwić... Ludzie chodzą do pracy i po pracy mają chwilę żeby oglądnąć fakty, wiadomości, lub wydarzenia później mają inne rzeczy do roboty, nie kązdemu się chce weryfikować info tym bardziej że w sumie nic z tego człowiekowi nie przychodzi oprócz satysfakcji. Bo tak naprawdę dla normalnego człowieka to liczy się rodzina, i to żeby ją utrzymać, zarobić itp. To tak jak z kibicami... są tacy co czasem przyjdą na mecz jak ładna pogoda i przeciwnik atrakcyjny, są tacy co są na każdym meczu niezależnie od pogody i przeciwnika, a są i tacy co sprawdzą wynik na oecie i piszą komentarz...

Masz rację...tylko jeżeli chcesz inwestować swoje pieniądze na giełdzie, sprawdzasz jaka spółka jest najlepsza, pytasz o jej szanse, długo się zastanawiasz nad wyborem, czytasz o tym, słuchasz różnych źródeł...

Dlaczego tego nie czynimy w dużo ważniejszej sprawie, jaką są wybory?

Moim zdaniem powinno być analogicznie z wyborem polityka który ma wpływać na nasze życie, naszych rodzin przez co najmniej 4 lata rządów.
Tu i tu to ważna inwestycja, która dla niektórych jak się okazuje jest na tyle nieistotna, że na giełdzie a i wybierając swoje władze, wystarcza im jedno słuszne źródło.

Gdy "fryzjer" ustawia mecze, wygranymi /tylko moralnie?/ mogą być tylko jedni, ci co o tym wiedzą, i z tym walczą.
Ci co udają, że wszystko jest ok, chodzą i klaszczą na tych meczach, to zwykli frajerzy, zaś ci co uczestniczą w tych machlojkach to tacy sami przestępcy. Do czego prowadzą te dwie ostatnie opcje, wszyscy widzimy po reprezentacji jeb...jeb...pzpn.
Taki sam staje się nasz kraj.

nitroactive

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 11:52   

Brak alternatywy ?? W sumie się z tobą zgadzam, ale jednak ludzie nie traktują wyborów jako rzeczy ważnej. Widać to z resztą po frekwencji... Do tego wychodzą z założenia, że głosowanie na kandydatów z małymi szansami jest oddaniem głosu w próżnię itd itp.
Co do Fryzjera... Fryzjer jak Fryzjer, w tej całej aferze mnie najbardziej grzał buc jakim jest bezczelny gość Żelazko... cham jebany ustawiał mecze później w c+ komentował ustawione przez siebie "kontrowersje"... szczyt obłudy... cieszę się że ktoś się za to wziął w końcu pytanie tylko na ile skutecznie. Choć po tym że w ekstraklasie znajduje się coraz więcej poważnych inwestorów, można wnioskować że te czasy pomału odchodzą do niechlubnej przeszłości. :D
[Profil] [PM] [E-mail]

rudeboyz

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 11:55   

temat bardzo dobry,ale raczej do hyde parku sie nadaje.bo z kibicami on nie ma wiele wspólnego:)
To ciągle jeszcze wstaje
[Profil] [PM]

Mileniak

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 15:04   

SKARHEAD napisał/a:
Kazek G f H napisał/a:
specu_nsm napisał/a:
Co poniektórzy w tym marszu to wielcy mi patrioci popierający ideologie Hitlera który jak wiadomo chciał z nas zrobić miazgę. Po drugie dyskryminacja jest początkiem nienawiści do drugiego człowieka. Po trzecie wolność twoja kończy się tam gdzie zaczyna sie wolność drugiego człowieka..

Mistrzu poczytaj najpierw a potem się wypowiadaj. Odsyłam temat Historia na Hyde Parku .

OLGIERD GROTT
"W imię aryjskiego „nadnarodu”Infiltracja międzynarodowego neonazizmu we współczesnej Polsce jako nowa forma germanizacji i dechrystianizacji oraz zacierania polskiej tożsamości narodowej" . - czyli współczesny neonazizm a Nacjonalizm

LINK : http://www.stowbial.nazwa.pl/pk/21.pdf

..ja tam patriotyzm uważam, za rzecz świętą, ale ugrupowania typu ONR, NOP zrobiły z tego typu uczucia istną chańbę, podszywająć się niejednokrotnie pod symbole faszystowskie..i dla mnie EOT
..a jakieś porównaia do lewaków, będą nie na miejscu, bo NISZCZ KOMUNĘ to rzecz równie święta...

Ludzie z ONR-u aktywnie walczyli z hitlerowcami i pomagali żydom podczas drugiej wojny światowej. Świetlanym przykładem jest Jan Mosdorf, przywódca ONR-u który zginął w Oświęcimiu. Dlatego sugerowałbym ostrożność przy stawianiu znaku równości między obozem narodowym a faszyzmem..

VTR
0-22

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 15:52   

^^
Mysle ze chodzilo mu raczej o obecny ksztalt ONR-u, a nie o protoplaste o ktorym ty wspominasz. Ja osobiscie co do obecnego ONR mam bardzo mieszane uczucia raczej z przewaga tych negatywnych. Zwlaszcza po tym jak bylo mi dane podyskutowac z jednym z opolskich czlonkow ONR :)

Bianconeri

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 16:25   

http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0

Naprawdę warto zobaczyć, sporo "smaczków"

DNL

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 17:24   

http://vod.gazetapolska.p...-niepodleglosci

Manipulacja czy nie?
Prowokator czy kibic Legii?
[Profil] [PM]

Mileniak

Wysłany: Sro Lis 16, 2011 00:14   

Demokracja po raz kolejny zwyciężyła!

http://www.youtube.com/watch?v=KIV3PygMMFY

Sączers1910

Wysłany: Sro Lis 16, 2011 16:02   

eSKa napisał/a:
:) Obecni nacjonaliści pracują w Anglii, hajhtają się z irlandkami pochodzenia haitańskiego, uciekają oo Wojska.....Ludzie gdzie tu logika ? I z czasem :) zmieniali swoje poglady z jednego narodu, do całej europy.

Bo Ojczyzna jest jak matka, zostawisz ją , ale kochasz do końca.

Nacjonalizm to nie szowinizm , nie wiem co masz na myśly mówiąc poglądy z jednego narodu do całej europy... Tu nie chodzi o jakąś niechęć do innych krajów z Europy. A hajtać się można z wybranką zza granicy, byle by była biała :)

Na zawsze w pamięci
Żołnierze wyklęci !
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Kibice » Marsz Niepodległośći
[ ZAMKNIĘTY ]