Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:32
Wyjazd na Arkę Gdynia
Autor Wiadomość
kolafy

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 18:41   Wyjazd na Arkę Gdynia

TO CO ZOBACZYŁEM PRZED CHWILĄ W EUROPIE PRZESZŁO MOJE NAJŚMIELSZE OCZEKIWANIA TO SAMO ZAPISY NA PRIVIE NA DWÓCH LISTACH JEST SŁOWNIE DWIE OSOBY, NIE LICZĘ PARUNASTU OSÓB KTÓRE JEŻDŻĄ ZAWSZE, A JAK WIADOMO JEST ICH TEŻ GARSTKA. ku*** ZAŁAMAŁEM SIĘ I SZCZERZE ODECHCIEWA MI SIĘ WSZYSTKIEGO JEDEN Z NAJCIEKAWSZYCH WYJAZDÓW W HISTORII KLUBU I ku*** PRAKTYCZNIE 0 CHĘTNYCH JEBAĆ ORGANIZOWANIE TYCH WYJAZDÓW BO DLA KOGO BANDY PAJACU KTÓRZY UBIORĄ SZALIK, KOSZULKĘ I ZAŚPIEWAJĄ NA MECZU MOJA JEDYNA MIŁOŚĆ I CZASEM WSTANĄ DO LOKOMOTYWY JAK ZWYKŁE CIOTY JESZCZE, A NIE KIBICE. OBRAŻAJCIE SIĘ MAM TO W GDZIEŚ SZCZERZE SIĘ MODLĘ O SPADEK W TYM SEZONIE O RAZ NASTĘPNYM W III LIDZE BYŁO ELEGANCKO PO KAŻDYM BYŁO WIDAĆ GŁÓD MECZY, U SIEBIE I WYJAZDÓW, A BYŁO NAS NA STADIONIE OD 400 DO 1000 OSÓB. Z WYJAZDAMI JESTEŚMY NA POZIOMIE KOLEJARZA CZY MKS KLUCZBORK Z SZACUNKIEM DLA KIBICÓW OBYDWU CHOĆ NAWET NIE WIEM CZY ONI LEPIEJ NIE JEŻDŻĄ. MIAŁEM TO POZOSTAWIĆ BEZ KOMENTARZA ALE ku*** TAKIEGO GÓWNA U NAS NIE BYŁO OD KIEDY CHODZĘ NA MECZĘ (DLA SZYDERCÓW NIE JEST TO OD 3 SEZONÓW =] ). TERAZ JEST ZIMA DLA NAS JAK WIDAĆ TA RUNDA JUŻ SIĘ SKOŃCZYŁA NIECH KAŻDY SOBIE PRZEMYŚLI CZY JEST SENS PRZYCHODZENIA NA KILIŃSKIEGO I NIECH NIE LICZY NA WYJAZDY DO STRÓŻ, NIECIECZY CZY BYTOMIA BO NIE WIEM CZY KOMUŚ SIĘ BĘDZIE CHCIAŁO ROBIĆ, ZANOSIĆ, PRZEPISYWAĆ LIST, BYĆ ODPOWIEDZIALNYM ZA WASZE ZALICZKI I TRACIĆ CZAS ORAZ PIENIĄDZE NA ZAŁATWIANIE POTRZEBNYCH SPRAW ŻEBY ŁASKAWIE CHOĆ TE 40 OSÓB ZAPISAŁO SIĘ NA LISTĘ, A I JESZCZE NIE RADZĘ SIĘ WYBIERAĆ NA CRACOVIĘ, KORONĘ CZY INNĄ ZGODĘ KIBICOM S.Y.F-u ;]

OFICJALNY WYJAZD DO GDYNI ZOSTAJE ODWOŁANY!!
Ostatnio zmieniony przez internacionale Nie Lut 19, 2012 14:13, w całości zmieniany 1 raz  
[Profil] [PM]

radek

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 20:42   

Liczyłem na dobra liczbę jednak lipa. Tak czy siak jadę na własna ręke.
[Profil] [PM] [E-mail]

Rudy
Young-Group '04

Wysłany: Sro Lis 16, 2011 15:35   

radek napisał/a:
Liczyłem na dobra liczbę jednak lipa. Tak czy siak jadę na własna ręke.

Ja natomiast kupie sobie wlepki, szalik i pojadę na Cracovie, a później będę narzekał na forum, co mi się u Nas nie podoba... ;)

[Profil] [PM] [E-mail]

nitroactive

Wysłany: Sro Lis 16, 2011 15:53   

[quote="Rudy"]
radek napisał/a:
a później będę narzekał na forum, co mi się u Nas nie podoba... ;)

No właśnie proponuję podyskutować nad przyczynami, dlaczego wyjazdy kuleją, szydzić w sumie nie wiadomo z kogo... Możemy narzekać na zarząd ale sami się mamy w czym też poprawiać więc taka dyskusja też jest potrzebna. ;)
[Profil] [PM] [E-mail]

kolafy

Wysłany: Sro Lis 16, 2011 15:59   

Dlatego były, są otwarte dla wszystkich spotkania Stowarzyszenia które i tak każdy "obcy" olewał, a później lamenty na forum... klawierka przyjmie wszystko!
[Profil] [PM]

radek

Wysłany: Sro Lis 16, 2011 16:52   

Tak czy siak jadę szkoda że nie oficjalnym wyjazdem ale tak już w Sączu. Byłem jestem i będę z Sandecją. Też bym chciał pojechać tam dobra liczba niestety Sącz to tylko prowincja więc jadę na własna ręke. Tylko Sandecja!!! i do zobaczenia na Arce
[Profil] [PM] [E-mail]

eSKa
KolejarskieWiatraki

Wysłany: Sro Lis 16, 2011 21:55   

Nie jestem święty, a raczej stary, nie jeżdżący obecnie piknik, kiedys wielki fan z wyjazdami. Kiedys był wyjazd w 20, 30 czy 70 osob i każdy się znał, był przyjacielem i nawet jak Wł. chciał jeść śledzika to siadalismy a młodziez czekała :) i bylo ok.

Jeszcze jedno, kiedys, w latach jak wiekszosc obecnych net-hoolsów jadła kaszki manny, nie kazdy mial koszulke Sandecji, czapeczkę czy szalik. Nie wspominajac o terrorkach (woecie co to jest młodzi ?). Kazdy, kto ten szalik zakupił np. u W. na starej sandecji (która jest teraz tylko wspomnieniem) był dumny z tego. Jak był wyjazd, kazdy z rana wstawał, robil nieraz kanapke :) i czekal na wyjazd. Bo mecz u siebie to nie wsio.

A teraz mlodzi wola ubrac czapeczke Sandecji, kurtke i stac pod blokami z piwskiem w reku, napinac sie do jakis chamow i tylko mowic: Moje osiedle jest lepsze. Wy takie i takie itp.

Ludzie OGARNIJCIE SIE. Mowi do Was chłop ponad 60 letni.

Wyjazd to PODSTAWA. Kazda kto nie był na wyjezdzie, tak naprawde do konca nigdy nie bedzie KIBOLEM. Nigdy. Kiedys marzylem o takiej Arce, Pogonii, a ...szedłem do Waksmundu czy jechalem do Świniarska. A Wy teraz macie okazje byc z druzyna tam, gdzie kiedys tylko marzylismy. I co ? I jajco !

Nie mam uprawnien, bo obecnie jako piknik, stary dziad nie jeżdze wcale, ale chce sluzyc pomoca w namowie tego narybku. Liczba wyjazdowa swiadczy o sile ekipy....

Stac pod blokiem i kozaczyc kazdy moze, a ruszyc dupsko...TYLKO PAN może - nad morze :D

Do zobaczenia w Gdynii.

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Czw Lis 17, 2011 00:39   

Bardzo dobrze to wszystko napisałeś ! Ja jestem w ogóle za tym by na wiosnę popierdolić mecze u siebie,bez flag,bez dopingu,bez gadżetów dla "homehóls" itp itd Wiem że zaraz ktoś powie że to dla piłkarzy jest doping ale skoro oni Nas mają w dupie (świadczą o tym wyniki sportowe jak również atmosfera w szatni{hierarchia,układy},wiem bo rozmawiałem z pewnym piłkarzem) to my też możemy to zrobić zwłaszcza że jest u Nas KRYZYS !! Może 80% "homehólsów" skuma wreszcie że same mecze u siebie i wystrojenie się jak choinka to nie wszystko w życiu KIBICA! Może i większość osób da sobie z tym spokój i zostanie Nas mniej ale za to w h** lepszej jakości !! Zresztą zobaczymy co to będzie...

hanys
Oda do Śląskości

Wysłany: Czw Lis 17, 2011 07:12   

ostatnimi czasy akurat najmniej mam do powiedzenia w tym temacie, bo niestety pewne rzeczy spowodowały że b. żadko korzystam z uroku bycia kibicem. ale niemniej jednak zabiorę głos
ale po kolei. to co mnie razi u nas to brak konsekwencji i jasno okreslonych zasad.
Co z tego że na spotkaniach było miliony pomysłów i nawet jako takich ustaleń skoro ich nie realizowalismy kontynuując założenie że jakos to będzie.
Druga sprawa na wyjazdach to brak dyscypliny, albo jedzie banda żuli, albo jadą kulturalni ludzie którzy nie narobią syfu i przypałów a wrazie Wu nie wypłyną z autobusu czy innego środka lokomocji. którzy nie będą szukali dziury w całym itp itd
Wyjazdy na zgody to kolejna nasza bolączka. Były propozycje żeby powybierac najkonkretniejsze mecze danej zgody i jechac bandą raz a konkretnie niz po kilka osób co mecz, uniknęło by sie wtedy pewnych rzeczy a ekipa by sie bardziej zgrala.
i wyjazdy na swoje mecze
Wiadomo że grając w I lidze gdzie trzeba przejechac Polske wzdłuz i wszerz wyjazdy sa dłuższe i bardziej kosztowne i nie każdego stac na pewne rzeczy. Zwłaszcza że obecnie wiele osób z młyna to ludzie młodzi nie zawsze mający środki na takie wyjazdy.
Druga sprawa to wg mnie zbyt późno pojawiaja sie informacje o wyjazdach. często bywało ze info o dalekim wyjeźdznie pojawiało się na tydzien przed meczem. i obecnie nie ma takiej reklamy wyjazdow, kiedys transy grafitti na miescie a teraz cicho...
o dzialanosci stowarzyszenia nie pisze bo no niestety obecnie istnieje ono tylko na papierze.
no i na koncu podziały.... wg mnie po osiedlach ludzie niech sie nawet zabijają, ale jesli przychodza na K47 lub wsiadają do srodka lokomocji to nie ma zadnych zgrzytow itp itd.
wyjazd na LKS na pewno wielu osobom obrzydzil wyjazdy i to tez na pewno wplynelo na ilosc osob na wyjazdach.
a o Jezdzeniu w dwoch czy tam nawet wiecej to juz anwet nie pisze bo to dla mnie smiech na sali...
Po tym co uslyszalem ostatnio jestem jednak dobrej mysli i mam nadzieje ze wszystk wroci na wlasciwy tor...
Pozdrawiam

Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij

Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Busta

Wysłany: Czw Lis 17, 2011 14:03   

Cytat:
wyjazd na LKS na pewno wielu osobom obrzydzil wyjazdy i to tez na pewno wplynelo na ilosc osob na wyjazdach.

moim zdaniem to był przełomowy moment jeżeli chodzi o wyjazdy. Mnóstwo nowych twarzy ( których uzbierał by się pewnie autokar ), podnieconych wyjazdem, wszyscy rześcy i radośni choć była 3 w nocy. Niestety wyszło jak wyszło i nie ma co nad rozlanym mlekiem płakać, tylko wyciągnąć wnioski i nie popełniać kolejnych błędów. Przydała by się osoba lub grupa osób która trzymała by w ryzach całą bandę. W kibicowaniu nie ma demokracji. Dopóki będzie samowolka to nic nie osiągniemy jako Sandecja. W większych miastach od naszego też są osiedlowe wojny, też nie wszyscy się lubią i kochają mimo że kibicują tej samej drużynie i nikt nie oczekuje od Was że będziecie przyjaciółmi ale jeżeli jest mecz lub wyjazd to każdy powinien się zastanowić po co idę lub jadę na mecz. Mam nadzieję że są w Sączu osoby na tyle silne którym zależy na silnej i zjednoczonej Sandecjii, że uda się stworzyć klimat który będzie sprzyjał wyjazdom jak i meczom u siebie.

kolafy

Wysłany: Czw Lis 17, 2011 17:45   

Przyznaje racje bo prawda zawsze leży po środku ale pewne sprawy się zmieniły i każdy kto był ostatnio na jednym, drugim czy trzecim wyjeździe wie że tak jest faktycznie nie ma co rozpaczać każdy niech zrobi rachunek sumienia i jest ponad 4 miechy żeby było jak dawniej, dawniej znaczy lepiej bo przecież nikt nie robi tego dla kasy tylko przyjemności, a na przyjemności trzeba sobie zasłużyć. SANDECJA TO MY i pokażmy to bo nas wkurwę na to stać!
[Profil] [PM]

Sączersi

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 18:32   

W następnej rundzie mamy bardzo wiele ciekawych (między innymi do Bytomia, Gliwic, Grudziądz) wyjazdów, już nie mówiąc o Kolejarzu i Niecieczy. Rok, czy tam dwa lata temu można było powiedzieć, że byliśmy w czołówce ekip wyjazdowych. A teraz jest ku*** co? Niech sobie każdy to przemyśli.

PS. Tak jak już to ktoś wspomniał, o wyjazdach należy informować o wiele wcześniej!
[Profil] [PM] [E-mail]

jedrzej

Wysłany: Czw Lis 17, 2011 20:17   

Widać było po wyjeździe do Łęcznej kto jest na dobre i na złe
[Profil] [PM]

kolafy

Wysłany: Czw Lis 17, 2011 20:33   

Cytat:
PS. Tak jak już to ktoś wspomniał, o wyjazdach należy informować o wiele wcześniej!

Terminarz sezonu 2011/2012 jest od polowy lipca, a mamy listopad!!! NA TAKI WYJAZD KIBICÓW NIE TRZEBA ZAPRASZAĆ!
Ostatnio zmieniony przez kolafy Czw Lis 17, 2011 20:58, w całości zmieniany 1 raz  
[Profil] [PM]

kedz10r

Wysłany: Czw Lis 17, 2011 20:42   

kolafy dobrze powiedziales
dalismy klape na całej lini ale Panowie musimy to zmienic
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Kibice » Wyjazd na Arkę Gdynia
[ ZAMKNIĘTY ]