Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 13:25
Nasze "Wembley" przeszło do historii..
Autor Wiadomość
internacionale

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 10:59   Nasze "Wembley" przeszło do historii..

Stało się…
W dniu 23 lutego 2012 roku rozpoczęły się prace budowlane na kultowym dla każdego mieszkańca naszego osiedla boisku „Wembley”.
Bynajmniej prace nie są związane z modernizacją tego obiektu. Powstanie tutaj….. kościół !!

Więcej o tej „inwestycji” napisane jest na Onecie:
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

„Wembley” – jak dla mnie miejsce szczególne. Spędziłem tam pół dzieciństwa. Tam grałem w piłkę, tam spotykałem się ze znajomymi. Rok w rok, każde wakacje spędzałem właśnie na tym boisku.

CHWD czarnym darmozjadom !!

[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Kazek G f H

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 11:06   Re: Nasze "Wembley" przeszło do historii..

internacionale napisał/a:
Spędziłem tam pół dzieciństwa. Tam grałem w piłkę, tam spotykałem się ze znajomymi. Rok w rok, każde wakacje spędzałem właśnie na tym boisku.

tam pierwsza wareczka, pierwszy pocałunek :D

internacionale

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 11:07   Re: Nasze "Wembley" przeszło do historii..

Kazek G f H napisał/a:
internacionale napisał/a:
Spędziłem tam pół dzieciństwa. Tam grałem w piłkę, tam spotykałem się ze znajomymi. Rok w rok, każde wakacje spędzałem właśnie na tym boisku.

tam pierwsza wareczka, pierwszy pocałunek :D

Coś w tym stylu...
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 12:06   

To przynajmniej w niedziele otworzysz sobie okno w pokoju,przystawisz sobie krzesełko ładnie do okna,Wareczeka do łapki i tak jak byś był w kościele na mszy :D Pewno nie chodzisz do kościoła co niedziele to teraz kościół zawita Ci do domu haha Tylko żebyś jeszcze kur.wa ministrantem czy kimś tam nie chciał zostać :D

kolafy

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 12:06   

Mieszkam osiedle obok, a mimo to pamiętam te gole "stadiony świata" z lewej Nogi#1! :D
[Profil] [PM]

arkoniusz

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 13:25   

Kurde pamiętam jak tam się ciupało w noge. A teraz jak patrze przez okno to widze tylko koparke jak jeździ z płytami boiska tak i z powrotem.
[Profil] [PM]

Pulo

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 13:55   

a później niech gadają że młodzi źli sa, że pija, ćpają czy wjeżdżają do puchy... jedyną atrakcję na osiedlu gdzie można było spędzić czas grając w noge lub w kosza stare k.r.w.y zmieniaja na kościół bo się dupska nie chce ruszyć kawałek dalej do fary, kazimierza lub klasztoru. prze lipe maja ci co beda mieli to gówno pod oknem. co za pedaly mam nadzieje ze nasz wembley sie zachowa nad lubinka
[Profil] [PM] [E-mail]

INDOR
WHAT'S UP

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 15:49   

A co się dziwicie.Kolejny kościół to można robić kolejne wałki ku chwale Watykanu,bandy złodzieji i pedofilii.Na dodatek mają w naszym kraju pomocników co trelą mordą jakieś bogoojczyżniane hasełka. A w watykanie pierdzą zwieraczami w tron z bogactwa za nasze pieniądze.
[Profil] [PM]

klipol
=FS=Klipol | PL

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 18:35   

grubas_KKS napisał/a:
To przynajmniej w niedziele otworzysz sobie okno w pokoju,przystawisz sobie krzesełko ładnie do okna,Wareczeka do łapki i tak jak byś był w kościele na mszy :D Pewno nie chodzisz do kościoła co niedziele to teraz kościół zawita Ci do domu haha Tylko żebyś jeszcze kur.wa ministrantem czy kimś tam nie chciał zostać :D

a ksiądz podejdzie do zsypu z tacą co by nie musiał windami jeździć i będziecie rzucać mamone hehe

piki

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 18:52   

jeba. ich nawet zsypem nic im nie rzucę :)
[Profil] [PM] [E-mail]

nitroactive

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 18:59   

haha Sącz rulezzzz :D jeje przecież młodzież teraz zamiast ćpać, chlać będzie mogła iść do kościółka, gdzie dowiedzą się o naturalnych metodach antykoncepcji i innych bzdurach :D haha brawo, jeździmy dalej po rozwalającym się moście ale za to jak się zawali będziemy mieć w mieście dużo kościółków w których urządzimy huczne pogrzeby zmarłych w tej katastrofie :D przyjedzie kaczyński, i rydzykowa TV i będzie fajnie :D panowie nad czym tu lamentować :D a piłka... po co to komu :D?? przecież to tylko agresję wyzwala... i te krzyki... policja z shotgunami pod stadionem :D po co to ? dajcie nam :D dajcie biednym księżom :D na nowe merce...
[Profil] [PM] [E-mail]

piki

Wysłany: Pią Lut 24, 2012 19:21   

jakie mercedesy, oni teraz maibachami chcą się wozić

[ Dodano: Pią Lut 24, 2012 19:25 ]
Tylko w Polsce jest to możliwe, w Angli jak stare Wembley rozbierali to nowe powstało a u nas zamiast "WEMBLEY" miejse kultu BĘDZIE!!!

[ Dodano: Pią Lut 24, 2012 19:32 ]
sorry maybach się pisze przez y :) mały błąd
[Profil] [PM] [E-mail]

Maerqin

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 18:19   

Jedyne boisko na osiedlu wam zaorali na rzecz kosciola, normalnie brak slow na takie po*ebane decyzje. Nikt nie protestowal? Nie ma tam jakiejs rady osiedlowej czy cos takiego? Teraz to i tak za pozno ale czy ktos chociaz podejmowal jakies kroki zeby temu zapobiec? Ciekawe czy ktos pomyslal gdzie dzieciaki z pobliskich blokow maja teraz grac w pilke.

nitroactive

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 18:38   

w salce katechizacyjnej zagrają w Fifę XD
[Profil] [PM] [E-mail]

Kmicic

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 18:41   

Cytat:
Nie ma tam jakiejs rady osiedlowej czy cos takiego?

Rada osiedlowa pewnie jest , ale co z tego jak tam same mohery.
[Profil] [PM]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Sekcja Turystyczno - Historyczna » Nasze "Wembley" przeszło do historii..
[ ZAMKNIĘTY ]