Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: rudeboyz
Nie Wrz 05, 2021 20:27
Odmalowanie klubowych kas...
Autor Wiadomość
Bianconeri

Wysłany: Pią Lut 17, 2012 16:18   

Średnio jest z czego wybierać, szczególnie że do odmalowania są 3 miejsca (kasy liczę "globalnie") a projektów praktycznie brak

gumis91

Wysłany: Pią Lut 17, 2012 17:49   

Co o tym sądzicie?
[Profil] [PM] [E-mail]

mlodykks

Wysłany: Pią Lut 17, 2012 21:35   

[Profil] [PM] [E-mail]

kibicns7

Wysłany: Sob Lut 18, 2012 22:31   

kasy duzo lepiej bd wygladaly w tradycyjne pasy, tak jak sa teraz. Pole do popisu jest na scianie a projekty mowiac szczerze nie zachwycaja. Jedyne ktore są godne uwagi to
projekt YG-US i PtaszkowaKKS.
[Profil] [PM] [E-mail]

Edgar

Wysłany: Nie Lut 19, 2012 12:59   

A ja myślałem nad czymś innym. Może to głupi pomysł, ale.... Mianowicie, aby na tej ścianie zrobić coś w rodzaju fototapety. Może niektórzy powiedzą, że to nie to samo, ale w takie coś też dużo wysiłku trzeba włożyć. Okno zakryć czymś w rodzaju pleksi? (takie jak są m.in. w autobusach, prześwitujące z jednej strony.) Natomiast na tapecie umieścić wiadome duży napis Sandecja na środku, nasz herb, i troche mniejszymi dajmy na to u góry "Ponad sto lat tradycji...". A w tle tego wszystkiego można by umieścić większe bądź mniejsze, różnego rodzaju zdjęcia ( ludzi zasłużonych dla naszego klubu, herby -nasze, bądź zgód, zdjęcia z opraw, wyjazdów, stadionu, meczów, z teraz lub z początków istnienia naszego klubu. Nawet zdjęcia szalików czy coś podobnego). Myślę ze mogłoby się zmieścić tych fotek nawet kilkaset na tej ścianie.
Taka tylko luźna propozycja. Myślę, że takie coś przyciągało by spojrzenia ludzi,i każdy by chciał przez chwile takie coś obejrzeć z bliska.
[Profil] [PM]

KKS_FAN

Wysłany: Nie Lut 19, 2012 15:25   

Edgar napisał/a:
A ja myślałem nad czymś innym. Może to głupi pomysł, ale.... Mianowicie, aby na tej ścianie zrobić coś w rodzaju fototapety. Może niektórzy powiedzą, że to nie to samo, ale w takie coś też dużo wysiłku trzeba włożyć. Okno zakryć czymś w rodzaju pleksi? (takie jak są m.in. w autobusach, prześwitujące z jednej strony.) Natomiast na tapecie umieścić wiadome duży napis Sandecja na środku, nasz herb, i troche mniejszymi dajmy na to u góry "Ponad sto lat tradycji...". A w tle tego wszystkiego można by umieścić większe bądź mniejsze, różnego rodzaju zdjęcia ( ludzi zasłużonych dla naszego klubu, herby -nasze, bądź zgód, zdjęcia z opraw, wyjazdów, stadionu, meczów, z teraz lub z początków istnienia naszego klubu. Nawet zdjęcia szalików czy coś podobnego). Myślę ze mogłoby się zmieścić tych fotek nawet kilkaset na tej ścianie.
Taka tylko luźna propozycja. Myślę, że takie coś przyciągało by spojrzenia ludzi,i każdy by chciał przez chwile takie coś obejrzeć z bliska.

mija się to z celem , chodzi przecież o jasność i przejrzystość dla przejeżdżających przez Kilińskiego ;)
[Profil] [PM]

Owca
Nabijacz postów

Wysłany: Nie Lut 19, 2012 15:49   

Zrobiłem tzw. research i poniżej wrzucam linka do forum, gdzie są opublikowane graffiti klubowe ekip z różnych stron świata. Może ktoś znajdzie inspirację:

http://z6.invisionfree.co...wtopic=369&st=0

Móżdżku, co będziemy robić dziś w nocy?
To co zawsze Pinky, będziemy opanowywać świat!
[Profil] [PM] [E-mail]

Bianconeri

Wysłany: Sob Mar 03, 2012 10:22   

Robi się ciepło więc trzeba się będzie ogarniać i przycisnąć temat.

Wel obiecał opykać fotki kas, budynku i trafo tak żeby można było coś porządnego zaprojektować bo szału nima ...

VTR
0-22

Wysłany: Sob Mar 03, 2012 22:10   

Wg mnie jak juz hanys pisal, faktycznie najlepiej by bylo na budynku machnac graffiti. Na stronie, ktora podal owca znalazlem np. cos takiego: http://imageshack.us/phot...120212kl13.png/

Fajnie polaczone graffiti z symbolami miasta. Czyli mozna by bylo zrobic, grafa z Pekinu, ktory bylby o poziom wyzej :) Mysle ze tez nie trzeba od razu projektowac w programach graficznych, w koncu niektorzy z talentem po prostu moga wziac kartke, olowek i przelac swoje wizje na papier i wrzucic je na forum :) Faktycznie jak Bianco pisze, sprzydaloby sie wiecej materialu, z ktorego bedzie mozna wybierac, bo to gwarantuje ze to co znajdzie sie na budynku, bedzie na najwyzszym poziomie.

mlodykks

Wysłany: Nie Mar 04, 2012 09:47   

Zle nałozyłem ale mniej wiecej
[Profil] [PM] [E-mail]

Bianconeri

Wysłany: Nie Mar 04, 2012 10:24   

Z lewej Ksiądz Augustynek a z prawej "pokemon" ??
No sorry ale to kompletnie do siebie nie pasuje w takim układzie ...

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 10:47   

Jak dla mnie, to ciężko zrobić chyba projekt graffiti na PC, no chyba, że tylko ja nie umiem. Bardzo dobrą jest propozycja projektów na kartce papieru.

Ks. Agustynka ciężko będzie tak wiernie oddać, jak na foto.

Może zrobić coś na wzór flagi Cracovii- na wzór Japoński z rozchodzącymi się od środka pasami: http://chomikuj.pl/Patrys.../Cracovia/Flagi - ta Japan.

To po lewej stronie, to tego zarys charakterystycznych budynków NS, herb, napis i tyle.
Tylko, że mój umysł nie opanował painta, ni kredek i nie umiem przebić na papier.

Chodzi o to, żeby były bez udziwnień, czytelny i prosty.

Owca
Nabijacz postów

Wysłany: Nie Mar 04, 2012 16:37   

Utalentowany kolega prosił o wklejenie projektu oraz swoich uwag:

http://i44.tinypic.com/be8tw1.jpg

Cytat:
całość projektu będzie wykonana kolorach biało czarnych, napis Kolejowy Klub Sportowy Sandecja Nowy Sącz,chciałbym wypełnić chromemm, (i na około liter można zrobić drugi kontur wszystkich liter złotym).

Co do kas to tylko bym pasy zrobił pionowe, i coś w stylu biało czarni. Na środku nic nie można dawać bo są plansze z regulaminem a u góry są mapki stadionu nie ma co na sile dawać jakiś napisów i tym podobne.

To jest mój pomysł na rozmieszczenie, co do portretu też bym się wstrzymał, bo kto zrobi portret?? ja mogę zrobić tylko taki co jest pokazany na projekcie jako szablon bym zrobił.

Napisz jeszcze wszystkim projektującym żeby brali w swoich projektach pod uwagę, skrzynkę, reklamę herbu i na kasach tych tabliczek informacyjnych, przecież tego nie zdemontują wam, ani tym bardziej nie pozwolą zamalować tego

Dodam, że kolega robił graffa na Pekinie. Pozdro

Móżdżku, co będziemy robić dziś w nocy?
To co zawsze Pinky, będziemy opanowywać świat!
[Profil] [PM] [E-mail]

glodzik6

Wysłany: Nie Mar 04, 2012 16:54   

Owca napisał/a:
Utalentowany kolega prosił o wklejenie projektu oraz swoich uwag:

http://i44.tinypic.com/be8tw1.jpg

Cytat:
całość projektu będzie wykonana kolorach biało czarnych, napis Kolejowy Klub Sportowy Sandecja Nowy Sącz,chciałbym wypełnić chromemm, (i na około liter można zrobić drugi kontur wszystkich liter złotym).

Co do kas to tylko bym pasy zrobił pionowe, i coś w stylu biało czarni. Na środku nic nie można dawać bo są plansze z regulaminem a u góry są mapki stadionu nie ma co na sile dawać jakiś napisów i tym podobne.

To jest mój pomysł na rozmieszczenie, co do portretu też bym się wstrzymał, bo kto zrobi portret?? ja mogę zrobić tylko taki co jest pokazany na projekcie jako szablon bym zrobił.

Napisz jeszcze wszystkim projektującym żeby brali w swoich projektach pod uwagę, skrzynkę, reklamę herbu i na kasach tych tabliczek informacyjnych, przecież tego nie zdemontują wam, ani tym bardziej nie pozwolą zamalować tego

Dodam, że kolega robił graffa na Pekinie. Pozdro

Jak dla mnie najlepszy
[Profil] [PM] [E-mail]

KKS_FAN

Wysłany: Nie Mar 04, 2012 16:59   

dokładnie, wg mnie także najlepszy..
złoty kolor jeszcze bardziej "oświetli" ten napis..;)
[Profil] [PM]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Odmalowanie klubowych kas...
[ ZAMKNIĘTY ]