Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy Sącz - sprawy ogólne
Autor Wiadomość
krzysiek186

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 14:15    [Cytuj]

@DNL
Tak jest, nie zapominajmy że polityka fiskalna musi być silnie skoordynowana z polityką monetarną. To znaczy, że zanim obniżamy podatki, zmniejszamy dostępność kredytów (podniesienie stóp procentowych, wyższe wymagania co do kredytobiorców, ale to drugie jest mniej ważne), zwiększyć – na wszelki wypadek - stabilność monetarną państwa (różne metody: przejście na standard waluty towarowej, wprowadzenie zarządu walutą) i dopiero wtedy obniżyć podatki.

@Hanys
Tak.

kosiarz napisał/a:

Logika mówi, że jak ktoś zarabia to ktoś powinien stracić...taki normalny świat ;)
U "korwinowców" występuje tylko jedno stwierdzenie, każdy ma zarabiać, tak się nie da, bo to utopia.

To jest logika rodem z giełdy papierów wartościowych. Natomiast w przypadku gdy podmioty wzajemnie świadczą sobie odpłatne usługi, sprzedaż towarów i nie są to transakcje obarczone podatkiem to zyskuje każdy.

kosiarz napisał/a:

Jeżeli Gmina Chełmiec oddłużyła "Kopalnie" to zrobiła to za podatki które Krzysiek tak nie lubi płacić ;). To samo zrobi jak przejmie PKS. Krzysiek z jednej strony chwali państwo w tym wypadku Gminę Chełmiec czyli państwowy podmiot, z drugiej jako wyborca KNP jest za całkowita prywatyzacją, i znów podatki które mu tak przeszkadzają, chce używać do oddłużenia nierentownych i bankrutujących firm ;)

Kosiarz popełnia błąd w swoim rozumowaniu. Część podatków powinna zostać zachowana, powinny to być podatki płacone w sposób pośredni. Oczywiście że chwalę gminę Chełmiec za ich przedsiębiorczość, skoro panują zasady socjalizmu to siłą rzeczy trzeba się do nich dostosować.
Uważam że to co jest w prywatnych rękach zawsze jest nie gorzej zarządzane od tego co jest państwowe. To właściciel się troszczy o to żeby firma była dochodowa. To prywatny właściciel dba o najwyższą jakość swoich usług/produktów. Na wszystkie kopalnie w Polsce (w tej chwili nie wiem kto ile ma udziałów w JSW) jedna Bogdanka jest sprywatyzowana, i jak widać ona jedyna przynosi dochody, cała reszta obciąża państwo.
Bankructwo to jest wspaniała rzecz, dzięki niemu rynek oczyszcza się z najsłabszych przedsiębiorstw. To nam konsumentom zależy na jak najlepszych/najtańszych produktach.
Jestem nadal za tym żeby hipermarkety były zwolnione z podatków, wraz ze zwolnieniem z tych samych podatków pozostałych sprzedawców. Krokiem do tego celu jest wprowadzenie zryczałtowanego podatku.

Kosiarz uważa że to dobrze że 80% dochodów jest zabierane przez państwo, a w zamian mamy dziurawe drogi, służbę zdrowia w stanie krytycznym, nieuzbrojoną armię, i nie rentowny system emerytalny.
Kosiarz pewnie wierzy w to że lepiej jest dać komuś swoje pieniądze by ta osoba lepiej je wydała za nas samych :)
[Profil] [PM]

kosiarz

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 22:00    [Cytuj]

Cytat:
To jest logika rodem z giełdy papierów wartościowych. Natomiast w przypadku gdy podmioty wzajemnie świadczą sobie odpłatne usługi, sprzedaż towarów i nie są to transakcje obarczone podatkiem to zyskuje każdy.

To cud! ;) Czyli logika rodem z komunizmu...wszystkim będą szczęśliwi! Pisałem, że utopia! :P jakieś kołchozy będziesz organizował? ;P dobre. Ty sprzedasz piekarzowi rybę, on ci chleb :)))) eh.

Cytat:
Kosiarz uważa że to dobrze że 80% dochodów jest zabierane przez państwo

Dajmy spokój tej nierównej polemice. ;) Binaco nie odpowiedziałeś, a zamiast odnieść się do moich uwag, napisałeś jeszcze więcej niedorzeczności.
Może być i KNP, choć konserwatywnych wartości uczy młodych , wykształconych z dużych miast ;)
Nie chcesz głosować na PiS, głosuj na KNP! ;)

krzysiek186

Wysłany: Sob Lip 09, 2011 09:27    [Cytuj]

kosiarz napisał/a:
Cytat:

To cud! ;) Czyli logika rodem z komunizmu...wszystkim będą szczęśliwi! Pisałem, że utopia! :P jakieś kołchozy będziesz organizował? ;P dobre. Ty sprzedasz piekarzowi rybę, on ci chleb :)))) eh.

Ryba 2 zł, chleb 2 zł, jeśli od zysku ze sprzedaży zabierzesz należność na podatek to po pierwszej transakcji nie dojdzie do drugiej, lub żadna nie będzie mogła zajść.

Ew. wymienią się towarem a potem przyjdzie zły człowiek ze skarbówki i zje pół chleba z kawałkiem ryby ;)

kosiarz napisał/a:

Cytat:
Kosiarz uważa że to dobrze że 80% dochodów jest zabierane przez państwo

Dajmy spokój tej nierównej polemice. ;) Binaco nie odpowiedziałeś, a zamiast odnieść się do moich uwag, napisałeś jeszcze więcej niedorzeczności.
Może być i KNP, choć konserwatywnych wartości uczy młodych , wykształconych z dużych miast ;)
Nie chcesz głosować na PiS, głosuj na KNP! ;)

Przyjdzie okres kampanii to temat i tak wróci :) To może wyjaśnij mi co jest sednem pytania pana Bianconeriego co do którego nie padła odpowiedź.
[Profil] [PM]

krzysiek186

Wysłany: Sro Gru 28, 2011 09:38    [Cytuj]

http://nowysacz.naszemias...saczu,id,t.html - ktoś zaczyna myśleć. A dlaczego by całe miasto nie zrobić specjalną strefą ekonomiczną ?
[Profil] [PM]

krzysiek186

Wysłany: Nie Mar 04, 2012 14:59    [Cytuj]

Spotkanie z Pawłem Bogdanowiczem radnym Nowej Prawicy w gminie Chełmiec
[Profil] [PM]

koroniarz73

Wysłany: Nie Maj 13, 2012 21:15    [Cytuj]

http://www.facebook.com/p...er¬if_t=like

Dawać na KKS ! głosowanie do jutra , do godziny 8. finał to jest
[Profil] [PM] [E-mail]

mlodykks

Wysłany: Nie Maj 13, 2012 22:26    [Cytuj]

Link może ktoś dać nowy...
[Profil] [PM] [E-mail]

[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 14, 2012 02:08    [Cytuj]

Trener sądeckich bokserów może objąć reprezentację:

http://www.miastons.pl/10...prezentacji.htm

krzysiek186

Wysłany: Pią Lut 08, 2013 22:41    [Cytuj]

Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego Brainville (http://www.brainville.pl/) stoi puste i nic się tam nie dzieje ?
[Profil] [PM]

gogo1910
Od małego na całego!

Wysłany: Pią Lut 08, 2013 22:57    [Cytuj]

Podobno szczury grasują ;)) Ale ciekawe czemu stoi to puste...

Bianconeri

Wysłany: Pią Lut 08, 2013 23:56    [Cytuj]

krzysiek186 napisał/a:
Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego Brainville (http://www.brainville.pl/) stoi puste i nic się tam nie dzieje ?

Bo to panie jedna ze "sztandarowych" inwesytcji super skul of marczial artf of bizne of ewriting from juesej from dotacje from wałek from korupcja from ściemniacz dla mas że coś się dzieje.

Kmicic

Wysłany: Wto Lut 12, 2013 17:29    [Cytuj]

Normalnie leją w necie z naszego miasta;

http://img.myepicwall.com....jpg?1360603953
[Profil] [PM]

aidos

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 15:00    [Cytuj]

Temat "Śmieci" i podatku.
Normalnie śmieję się przez łzy i nie ogarniam tego.
Do tej pory płaciłem za śmieci ok 6zł miesiąc. teraz mam wypełnić wniosek i co mam do niego wpisać?
Jak wpiszę prawdę czyli 4 osoby + niesegregowane to zabule 52zł/miesiąc. Jak się "pomylę" w wniosku to 10zł/miesiąc i mam dylemat.

Jak Wy do tego podchodzicie? I jak ktoś wie jakie są konsekwencje "pomyłki" i kto to będzie sprawdzał.

Dzięki za info.
[Profil] [PM]

Kazek G f H

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 16:40    [Cytuj]

http://www.sadeczanin.inf...76#.UX_VgMpTU5i

A może nazwać by tak nowe rondo im. Sądeckich Kurierów ?

Głosować!

Masahiko

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 17:26    [Cytuj]

Część, nie wiem jak duża, z tych Kurierów ma swoje ulice. Tak na szybko do głowy przychodzi mi choćby Stanisław Stuchły. Pewnie jeszcze sporo nazwisk by się znalazło.

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Hyde Park » Nowy Sącz - sprawy ogólne
[ ODPOWIEDZ ]