Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
euro2012
Autor Wiadomość
Sądeczanin

Wysłany: Pon Cze 11, 2012 10:24    [Cytuj]

Kazek 100 procent racji. i tyle. Gdy powiedzieli mi że do pracy muszę jechać w tym czasie właśnie do Warszawy nie byłem mega szczęśliwy zastanawiałem się co zastane na miejscu ... moje obawy okazały się słuszne to co widziałem potwierdza słowa wielu z nas !

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 10:54    [Cytuj]

A może na Moście Poniatowskiego zasadzimy brzozę i wyprodukujemy mgłę? Żaden moskal nie przejdzie.

rudeboyz

Wysłany: Pon Cze 11, 2012 11:22    [Cytuj]

te wielkie przemarsze kacapów przez Warszawe okazały się jedynie krótkim przejściem przez most Poniatowskiego,no cóż tak czy siak bedą mieli ,,pod górke"..i zapewne gdzieś po drodze czeka ich brutalne zetknięcie z polską rzeczywistośią.
To ciągle jeszcze wstaje
[Profil] [PM]

x_cite

Wysłany: Pon Cze 11, 2012 11:41    [Cytuj]

Cytat:
I z czego tu się cieszyć? Niech ktoś mnie przekona do tego żebym się cieszył z tegoż Euro 2012.

Kazek z tego, że masz miesiąc z piłką w tv ;) Do wyboru do koloru. Z pewnymi kwestiami mogę się z Wami zgodzić a z pewnymi nie. Ważne, żeby podjeść do tego spokojnie i wyważyć proporcje. Jedno nie ulega kwestii te mistrzostwa to ogromna szansa dla Polski i Polaków (pomijam kwestie finansowe, które wiadomo UEFA zgarnie). Może to wywieszanie flag, szalików i innych gadżetów narodowych zmieni coś na przyszłość i więcej ludzi na 11 listopada czy też 3 maja będzie eksponować swoje przywiązanie do barw narodowych i wartości jakie to za tym niesie.
[Profil] [PM]

krzysiek186

Wysłany: Pon Cze 11, 2012 12:10    [Cytuj]

x_cite napisał/a:
Jedno nie ulega kwestii te mistrzostwa to ogromna szansa dla Polski i Polaków (pomijam kwestie finansowe, które wiadomo UEFA zgarnie).

Rozwiń proszę, bo nie wiem co masz na myśli.
[Profil] [PM]

Kazek G f H

Wysłany: Pon Cze 11, 2012 12:13    [Cytuj]

rudeboyz napisał/a:
te wielkie przemarsze kacapów przez Warszawe okazały się jedynie krótkim przejściem przez most Poniatowskiego,no cóż tak czy siak bedą mieli ,,pod górke"..i zapewne gdzieś po drodze czeka ich brutalne zetknięcie z polską rzeczywistośią.

Grecy chyba też mieli taką zorganizowaną wycieczkę na stadion przed meczem z PZPN-em, no ale między "dłużnikami" a Polakami nie ma napięcia politycznego więc o tym się nie mówiło. Teraz kolej na Rosjan.

Dzień 12 czerwca oznacza dla Rosjan najważniejsze święto narodowe. Bodajże jest to "Dzień Rosji", czyli tak jak dla nas 11 listopada. Ja powiem szczerze, że gdyby ten kabaret odgrywał się w Rosji, to fajnie byłby przejść ulicami Moskwy w biało-czerwonym pochodzie na stadion, nie powiem że nie. Rosjanie myślą w ten sam sposób dlatego chcą coś takiego zorganizować u nas, normalna sprawa. Tylko tutaj pojawia się coraz więcej "ale". Będą prowokacje, będą sierpy i młoty nawet nie po to by zamanifestować swoje poglądy ale po to żeby nas wkurzyć Polaków - "patrzcie, jesteśmy u was i robimy sobie co chcemy". Władze tak naprawdę nie mogą nic zrobić (nawet jakby chcieli cokolwiek zrobić), ponieważ są pod ścianą i nie wypada podjąć działań które mogłyby nie dopuścić do tego przemarszu. Dziś rano jak odpaliłem radio jak przy codziennym robieniu sobie śniadania, usłyszałem komentarz prof Tomasza Nałęcza (tak tego Nałęcza) - chodźmy Polacy razem z Rosjanami....Mecz PZPN - Rosja byłby kapitalnym widowiskiem zarówno na stadionie jak i na ulicach naszej Stolicy, gdyby wszystko było normalnie, zaczynając od drużyny gdyby była narodową a nie PZPN-owską a kibole o wszystko by zadbali. A tak władza robi wszystko by uniemożliwić nam Polakom cokolwiek we własnym kraju, w imię "gościnności". Przynajmniej ja to tak rozumie i tak to odbieram.

Z drugiej strony w wypadku takiego kabaretu o nazwie Euro w Rosji, i pomyśle przemarszu Polaków ulicami Moskwy reakcja władz byłaby jedna - zapewne NIE WPUŚCILIBY POLAKÓW DO SWOJEGO KRAJU. Mamy doskonały przykład Legii Warszawa jadącej na swój mecz pucharowy do Moskwy na Spartak. Rosja potrafi zadbać o swoje interesy i przede wszystkim wizerunek i zapewne tamtejsze władze zrobiłby wszystko żeby nam uniemożliwić zorganizowanie czegokolwiek. W Polsce jest na odwrót... No ale trudno się dziwić.

x_cite napisał/a:

Kazek z tego, że masz miesiąc z piłką w tv ;) Do wyboru do koloru. Z pewnymi kwestiami mogę się z Wami zgodzić a z pewnymi nie. Ważne, żeby podjeść do tego spokojnie i wyważyć proporcje. Jedno nie ulega kwestii te mistrzostwa to ogromna szansa dla Polski i Polaków (pomijam kwestie finansowe, które wiadomo UEFA zgarnie). Może to wywieszanie flag, szalików i innych gadżetów narodowych zmieni coś na przyszłość i więcej ludzi na 11 listopada czy też 3 maja będzie eksponować swoje przywiązanie do barw narodowych i wartości jakie to za tym niesie.

Dobrze mam miesiąc z piłką w TV jakiś plus jest, ale ja osobiście w TV rzadko co oglądam mecze zdecydowanie wolę na żywo, czasem luknę na wynik ale przed TV nie jestem w stanie wysiedzieć 90 minut, jakoś nigdy nie byłem koneserem piłki heheh :)

To Euro jest szansą dla Polski, tak jak już wspomniałem wyżej drogi rozwój itp itd. Zbliżymy się cywilizacyjnie do zachodu, to nie ulega wątpliwości. Z nastaniem jeszcze większej wygody życia przyjdą ideologiczne zmiany "integracyjne". Ale co z nami z Polakami? co się zmieni w naszych przekonaniach mi gównie o to chodzi? Wszystko ma dwie strony.

Co do barw, jakiś % na pewno dzięki Euro będzie sobie przypominało o fladze w święta narodowe. Masz racje, ale daję sobie rękę uciąć że będzie to znikomy %, no ale zawsze coś :) Dla większości to będzie tylko chwilowy zryw, a jak PZPN przepierdzieli te mistrzostwa to tak szybko minie jak się ten szał rozpoczął. Myślę że sukces tej drużyny jedynie mógłby w Polakach rozbudzić ten patriotyzm na stałe.

Nie przekonałeś mnie :P

nitroactive

Wysłany: Pon Cze 11, 2012 12:31    [Cytuj]

Akurat z tym się tutaj z wami zgodzę że prawdziwy kibic na euro biletu z reguły nie wylosuje, za to masa ludzi nie interesujących się piłką na mecze się dostanie, i że euro to komercja. Sam za nią delikatnie mówiąc nie przepadam, wiem co nie co na tematy marketingu i PRu... też mnie to irytuje. Bo jak widzę zdjęcia znajomych, którzy byli na meczu otwarcia, a o których w życiu nie pomyślałbym że wiedzą co to piłka, to mnie krew zalewa, aczkolwiek z drugiej strony widze tą farsę, i się cieszę że mnie tam nie ma... od takie rozdarcie...

Ale już kwestia budowy dróg czy stadionów to standardowa agitacja opozycyjna na zasadzie "skoro jesteśmy w opozycji to z zasady krytykujemy wszystko ", bo gdyby tej czy tamtej drogi nie wybudowali to pisaliby co niektórzy tu że to wina polityków (i tak piszą bo przecież nie wybudowano tyle ile na początku mówiono). I w sumie mieli by rację... dlatego gardzę tym szambem i ku*** nigdy za żaden ch... nie zagłosuje na żadnego polityka, i z utęsknieniem czekam na czasy w których (a których na pewno nie dożyję) ludzie zobaczą że można żyć bez tych falszywych psów.
[Profil] [PM] [E-mail]

KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

Wysłany: Pon Cze 11, 2012 15:26    [Cytuj]

Przecież wrócą tamte lata,
tamte piękne złote dni.
O Królowo Tego świata tak
będziemy śpiewać Ci...

...::: Najlepsze Ciacha Małopolski :::...
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

x_cite

Wysłany: Pon Cze 11, 2012 17:23    [Cytuj]

krzysiek186 napisał/a:
x_cite napisał/a:
Jedno nie ulega kwestii te mistrzostwa to ogromna szansa dla Polski i Polaków (pomijam kwestie finansowe, które wiadomo UEFA zgarnie).

Rozwiń proszę, bo nie wiem co masz na myśli.

Kazek Ci rozwinął doskonale temat, wyręczając mnie od tego :P

Naprawdę ucieszmy się z tego co mamy, co jest i co pozostanie, bo byliśmy w pewnych kwestiach lata świetlne za Europą Zachodnią!

Nie wiem jak Wy, ale marzę, aby jutro Nasi pyknęli Rosjan ze trzy do zera i byłoby git majonez!

PS. Kazek na pewno czymś Cię przekonałem, bo widzisz jakieś pozytywy w tym naszym ojro :P
[Profil] [PM]

wborzecki@gmail.com

Wysłany: Wto Cze 12, 2012 11:23    [Cytuj]

DOPING KIBICÓW PZPN NA MECZU Z GREKAMI http://m.ocdn.eu/_m/9b8fc...3-764-319-0.jpg
[Profil] [PM] [E-mail]

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 11:26    [Cytuj]

Przynajmniej szaliki mieli.

x_cite

Wysłany: Wto Cze 12, 2012 14:08    [Cytuj]

Ja tam nie widzę barw PZPN-u.....tylko Nasze narodowe barwy.
[Profil] [PM]

KaKaEs1910

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 14:28    [Cytuj]

Otóż to, a poza tym zdjęcie jak zdjęcie, nie wiem czy jest w Polsce taki klub którego wszyscy zgromadzeni kibice na stadionie bezpośrednio biorą udział w dopingu 90 minut i dłużej... Zresztą każdy kto ten mecz widział to ma swoją opinie dotycząca atmosfery czy tam poziomu gry piłkarzy ;)
[Profil] [PM] [E-mail]

Kazek G f H

Wysłany: Wto Cze 12, 2012 14:50    [Cytuj]

wborzecki@gmail.com napisał/a:
DOPING KIBICÓW PZPN NA MECZU Z GREKAMI http://m.ocdn.eu/_m/9b8fc...3-764-319-0.jpg

Czy to nie nasz były piłkarz za czasów III ligi Łukasik ?:D:D:D:D

misns

Wysłany: Wto Cze 12, 2012 15:41    [Cytuj]

www.megachem.pl napisał/a:
Przynajmniej szaliki mieli.

To nie doping kibicow tylko doping widzow,kibicow na tym meczu nie bylo!!! :)

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Hyde Park » euro2012
[ ODPOWIEDZ ]