Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:39
Miedź Legnica - Sandecja
Autor Wiadomość
Bianconeri

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 18:09   Miedź Legnica - Sandecja

A nima tematu to se założe

http://www.sandecja.org/1...a__Sandecja.htm

Sędziuje niejaki Artur Aluszyk ze Szczecina, gwizdał nam coś? bo jakoś kompletnie nie kojarzę nazwiska.

A co samego meczu to wpierdol :D

krochmal

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 18:14   Re: Miedź Legnica - Sandecja

Bianconeri napisał/a:
A
Sędziuje niejaki Artur Aluszyk ze Szczecina, gwizdał nam coś? bo jakoś kompletnie nie kojarzę nazwiska.

W Wejherowie
[Profil] [PM] [E-mail]

matys5392

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 19:17   

Bardzo ciezki mecz dla naszych(jak każdy w tym sezonie)choćby punkt zdobyty na terenie beniaminka z Legnicy będzie sporym sukcesem.
W kadrze Miedzi występuje wielu zawodników o znanych nazwiskach.Bramkarze: Ptak czy Bledzewski,obrońcy: Mowlik,Woźniczka,Wołczek,pomocnicy:Łobodziński,Łuszkiewicz,Nowacki,Zasada oraz napastnicy:Madejski,Zakrzewski czy Grzegorzewski.
Trenerem jest również dobrze znany w światku piłkarskim - Bogusław Baniak.

W naszym zespole prawdopodobnie zabraknie jeszcze nadrabiającego zaległości treningowe Mrozińskiego oraz wracającego po kontuzji Szczepańskiego.Na pewno nie zagra Aleksander.

Proponowany skład:
----------------------Cabaj--------------------------
Makuch--Mat.Kowalski--Szymura--Mar.Kowalski
Szeliga---Burkhardt---Mróz---Montero---Świątek
-----------------Wiśniewski--------------------------

Typ: 3:0 dla gospodarzy
[Profil] [PM]

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 19:46   

trzeźwo patrząc to każdy inny wynik niz zwycięstwo Miedzi będzie dużą niespodzianką....chociaz serce chciałoby inaczej;D

x_cite

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 19:46   

Wygramy, wygramy, wygramy..........Miedziankę pokonamy! o KaKaeSie Klubie Ty Nasz :D
[Profil] [PM]

david
Sandecja Nowy Sącz

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 19:49   

Nie ulega wątpliwości że czeka nas ciężki mecz. Ja spróbował bym jeszcze raz wariantu z Zinyakiem na pozycji defensywnego pomocnika, a w miejsce chimerycznego Szeligi szanse dał bym "Kosiorowi".

----------------------Zinyak

Kosiorowski---------Mróz---------Świątek

--------------------Burkhardt

------------------Wiśniewski--------------------------

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 20:37   

^^Co to za składy!? Nie widzę w żadnym z nich mózgu naszego zespołu, lidera środka pola, tego od którego trener zaczyna kompletowanie pierwszej jedenastki:)

A tak na poważnie do przychylam się do zdania davida, Zinyak za Petrana. Gdyby w środku pola było "wolne miejsce" to można by dać szansę Kosiorowskiemu albo nawet temu Montero, no ale niestety. Podejrzewam, że w II połowie to już będzie za późno...

Myslę, że Miedź odpaliła wreszcie w Bytomiu i przejedzie się po nas jak po worku kartofli.
[Profil] [PM] [E-mail]

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 20:58   

Kilinskiego 47 napisał/a:
^^Co to za składy!? Nie widzę w żadnym z nich mózgu naszego zespołu, lidera środka pola, tego od którego trener zaczyna kompletowanie pierwszej jedenastki:)

Nie ma go, bo w Empiku książki podpisuje.

matys5392

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 21:56   

david napisał/a:
Nie ulega wątpliwości że czeka nas ciężki mecz. Ja spróbował bym jeszcze raz wariantu z Zinyakiem na pozycji defensywnego pomocnika, a w miejsce chimerycznego Szeligi szanse dał bym "Kosiorowi".

----------------------Zinyak

Kosiorowski---------Mróz---------Świątek

--------------------Burkhardt

------------------Wiśniewski--------------------------

Pełna zgoda z tym,że Kosiorowskiemu pasowałoby dać szansę,bo w meczu z Tychy wypadł całkiem nieźle. Wydaje mi się jednak,że trener czuje jakąś niechęć do tego zawodnika.
Nasza obrona nie wygląda najgorzej.Problem jest tylko z lewej strony.Marcin Kowalski grał słabo,w jego miejsce wskoczył Wilczyński,ktory nota bene przypomina warunkami fizycznymi Borovicanina i podobnie jak Serb jest prawonożny.Wilczyński spisywał się poniżej oczekiwań i pasowałby dać ponownie szansę Kowalskiemu.
Nasza druga linia niestety wciąż nie stanowi monolitu a trener w kazdym meczu rotuje składem szukając optymalnego zestawienia.
Według mnie,jeśli już wszyscy będą zdolni do gry to nasz najlepszy wyjściowy skład powinien prezentować się następująco:
Makuch--Mat.Kowalski--Szymura---Mar.Kowalski
-------------------Mroziński(Szczepański)----------
------------Burkhardt----------------Mróz(Montero)
Kosiorowski--------------------Wiśniewski(Świątek)
----------------------Aleksander----------------------
[Profil] [PM]

Rafalsky

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 21:57   

pierwsza przegrana na wyjeździe w tym sezonie:D
[Profil] [PM] [E-mail]

Bianconeri

Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 06:43   

Zinyaka nie będzie bo jedzie bądź już pojechał na Ukrainę gdzie musi uregulować ... sprawy wojskowe.
Co do Kosiorowskiego to dałbym szansę, ale jedynie temu młodemu bramkarzowi:)

x_cite

Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 09:21   

Bianconeri napisał/a:
Zinyaka nie będzie bo jedzie bądź już pojechał na Ukrainę gdzie musi uregulować ... sprawy wojskowe.
Co do Kosiorowskiego to dałbym szansę, ale jedynie temu młodemu bramkarzowi:)

Ostatnio na meczu z Tychami apropos Kosiorowskiego stało za mną dwóch kibiców GKS-u i byli "zachwyceni" grą Piotra - tzn. jego walecznością, szybkością i głodem piłki. Napisałem w cudzysłowie dlatego, że wiele piłek wygrywał, ale także faulował zawodników z Tychów. Faktycznie chłopak rwał się do gry i widać było u Niego głód piłki. Taki Walczak powinien dostać szansę gry z Miedzią Legnica.
[Profil] [PM]

Masahiko

Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 13:53   

matys5392 napisał/a:

Pełna zgoda z tym,że Kosiorowskiemu pasowałoby dać szansę,bo w meczu z Tychy wypadł całkiem nieźle. Wydaje mi się jednak,że trener czuje jakąś niechęć do tego zawodnika.

Może Kosiorowski wydziela jakiś nieprzyjemny zapach? No bo skąd ta niechęć? W piłkę przecież tak dobrze gra. Tyle dobrych spotkań w barwach Sandecji. Jest równie słaby, co większość naszej drużyny, a w takim wypadku to ja już wolę, żeby się Szeliga czy Szczepański ogrywali.

matys5392 napisał/a:
Według mnie,jeśli już wszyscy będą zdolni do gry to nasz najlepszy wyjściowy skład powinien prezentować się następująco:

Jeśli już ma nie grać Leśniak to zdecydowanie w jego miejsce Mróz. Żaden hiszpański wynalazek, który trenuje z drużyną od niedawna. Aleksander nie zagra, więc na szpicy Świątek, a z boku Wiśniewski. Mam nadzieję że w związku z małą liczbą napastników szansę na grę dostanie Kalisz.

matys5392

Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 16:05   

Masahiko napisał/a:
matys5392 napisał/a:

Może Kosiorowski wydziela jakiś nieprzyjemny zapach? No bo skąd ta niechęć? W piłkę przecież tak dobrze gra. Tyle dobrych spotkań w barwach Sandecji. Jest równie słaby, co większość naszej drużyny, a w takim wypadku to ja już wolę, żeby się Szeliga czy Szczepański ogrywali.

matys5392 napisał/a:

Jeśli już ma nie grać Leśniak to zdecydowanie w jego miejsce Mróz. Żaden hiszpański wynalazek, który trenuje z drużyną od niedawna. Aleksander nie zagra, więc na szpicy Świątek, a z boku Wiśniewski. Mam nadzieję że w związku z małą liczbą napastników szansę na grę dostanie Kalisz.

I to jest typowe polskie myślenie:
1.)Z zawodników X,Y musi grać X,bo jest Polakiem a zawodnik Y to jakiś odpad z zagranicy,ktory przyjechał nachapać się hajsu.

2.)Z zawodników X,Y musi grać X,bo jest wychowankiem a zawodnik Y przyjechał z drugiego końca Polski nachapać się hajsu.

Tylko nikt nie bierze pod uwagę,że obcokrajowiec może posiadać większe umiejętności od Polaka i nawet po kilku treningach jest w stanie dać drużynie więcej podczas meczu.Albo,ze zawodnik z drugiego końca Polski wykazuje się większym zaangażowaniem w grze od wychowanka i przewyższa go umiejętnościami i doświadczeniem.
Nie forsujmy naszych wychowanków do skłądu,tak jak to robi Leśniak senior ze swoim synem.Na nich też przjdzie czas by zaprezentować się w koszulce Sandecji w meczu ligowym.A Kalisz? Z całym szacunkiem ale: Wiśniewski=Świątek >>>Kalisz
[Profil] [PM]

Masahiko

Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 16:35   

matys5392 napisał/a:

I to jest typowe polskie myślenie:
1.)Z zawodników X,Y musi grać X,bo jest Polakiem a zawodnik Y to jakiś odpad z zagranicy,ktory przyjechał nachapać się hajsu.

Źle to interpretujesz. To nie jest kwestia mojego myślenia, ale tego co dzieje się w polskiej piłce. Nie byłoby takiego podejścia z mojej strony gdybym wiedział, że polscy działacze, trenerzy i menadżerowie ściągają na nasze boiska solidnych graczy z zagranicy. Tak się jednak nie dzieje, a drużyny z ekstraklasy, I ligi, a nawet z niższych klas, są naszpikowane zagranicznym szrotem. Moja niechęć wobec "wynalazków" wynika z przykrego doświadczenia. A tak nawiasem mówiąc to ten zawodnik oblał testy bodajże do Piasta Gliwice, a i u nas nie załapał się za pierwszym rzutem. Abstrahując od takich kwestii jak zgranie z zespołem, możliwość komunikowania się itp. Jeśli się sprawdzi to będzie znakomicie, ale wybacz, że nie podzielę Twojego optymizmu.

matys5392 napisał/a:
2.)Z zawodników X,Y musi grać X,bo jest wychowankiem a zawodnik Y przyjechał z drugiego końca Polski nachapać się hajsu.

I po raz kolejny moje nastawienie nie wynika z widzimisię, lecz z konkretnych powodów. Kluby ściągają słabych i przeciętnych ligowców, którzy obijają się o dziesiątki polskich klubów, grając zazwyczaj piach. I nie rozumiem dlaczego nie sięga się po młodych wychowanków, którzy są tańsi w utrzymaniu. A efekty pracy z młodzieżą możemy zobaczyć nawet na Legii.

matys5392 napisał/a:
Tylko nikt nie bierze pod uwagę,że obcokrajowiec może posiadać większe umiejętności od Polaka i nawet po kilku treningach jest w stanie dać drużynie więcej podczas meczu.

Ze świecą szukać takich zawodników. Trafiają się perełki, ale to zazwyczaj jest po prostu czysty traf, a nie efekt przemyślanej strategii klubu czy tam dobrze rozbudowanego scoutingu.

matys5392 napisał/a:
Albo,ze zawodnik z drugiego końca Polski wykazuje się większym zaangażowaniem w grze od wychowanka i przewyższa go umiejętnościami i doświadczeniem.

Domyślam się, że w dużej mierze pijesz do Kalisza, o którym wspominałem, lub też do Szeligi lub Szczepańskiego. Być może przyjedzie wyjadacz z drugiego końca polski i będzie lepszy od wspomnianych. Byłbym bardzo rad gdyby tak właśnie było. Po raz kolejny z doświadczenia wiem, że to są wyjątki, które tylko potwierdzają regułę o całej rzeszy pseudo-grajków, którzy wędrują po klubach szukając wygodnej posadki, nie wykazując choćby minimum zaangażowania, a nawet jeśli jest inaczej to na prawdę umiejętnościami nie odbiegają od młodych chłopaków. A doświadczenie? na pewno będą mieć większe jeśli nasi wychowankowie nie zaczną regularnie grywać w pierwszym zespole.

matys5392 napisał/a:
Nie forsujmy naszych wychowanków do skłądu,tak jak to robi Leśniak senior ze swoim synem.Na nich też przjdzie czas by zaprezentować się w koszulce Sandecji w meczu ligowym.A Kalisz? Z całym szacunkiem ale: Wiśniewski=Świątek >>>Kalisz

Znasz szczegóły tego forsowania syna przez Pana Leśniaka? Jeśli tak to podziel się tym z forum, bo przecież jego gra wywołuje tutaj takie emocje. A jeśli nie to oszczędź sobie tego typu insynuacji.

Czas Szeligi i Szczepańskiego, Zinyaka i Kalisza już nadszedł. Muszą dostawać szansę gry, żeby nabywać doświadczenia i umiejętności. Klub może na tym tylko zyskać. I uprzedzę jedną rzecz. Oczywiście nie może się to odbywać kosztem wyników czy drużyny. Ale jak widziałem z Tyskimi to Zinyak wcale nie był gorszy od Petrana, a Szeliga od Wiśniewskiego (obaj bardzo słabi notabene).

I jeszcze jedno. Kalisz nie ma porównania do Świątka czy Wiśniewskiego i oczywiście nie wnioskuję tutaj o jego grę w pierwszym składzie, ale czemu nie dać mu szansy 15 minut w końcówce? W kadrach młodzieżowych Polski jakoś może grywać to czemu nie w pierwszym zespole Sandecji?

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Miedź Legnica - Sandecja
[ ZAMKNIĘTY ]