Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:39 |
Sandecja - Okocimski Brzesko |
Autor |
Wiadomość |
refaa
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2012 11:01
|
|
|
KKS_FAN napisał/a: | refaa napisał/a: | abstrahując już od umiejętności czysto trenerskich to Araś jest słabym psychologiem i motywatorem. To widać gołym okiem że nie potrafi stworzyć z tej drużyny kolektywu który będzie walczył w imię zasady wszyscy za jednego jeden za wszystkich. A u nas Araś sobie zawodnicy sobie. I zamiast swoim wypowiedziami budować jakaś pozytywna atmosferę woku drużyny to on dolewa tylko oliwy do ognia. Ogólnie przyjmuje postawę tzw"uciśnionego", czyli tylko on jest dobry i robi dobrze ale mu nie wychodzi bo wszyscy są przeciw niemu: piłkarze, prezesi, kibice, dziennikarze wszyscy są "bee" a on jest "cacy". Zauważymy że z wszystkich swoich ostatnich klubów trener odchodził swochowany i obrażony że mu nie dali rozwinąć swojego wielkiego talentu trenerskiego. Bo on pracuje dobrze ale z wszystko się sprzysięgło przeciw niemu i jest nie tak jak powinno ( patrz wyżej syndrom "uciśnionego" ?) . |
nie zawsze wszystko się da zrobić.. powiedzmy sobie szczerze, na dzień dzisiejszy zawodnicy grający (nie wszyscy) w klubie znacznie odbiegają od poziomu, który reprezentowali piłkarze za kadencji Wójtowicza. Powiem tak, nie oceniajmy tak drastycznie trenera, według mnie robi wszystko na co pozwalają mu obecne warunki,, Myślicie, że przyjdzie następny trenejro i będzie inaczej?!
czasami trzeba przed klawiaturą pomyśleć w czym może tkwić problem a nie "jechać" po Araszkiewiczu.. |
W takim przypadku warto sobie zadać pytanie czemu ci zawodnicy znacznie odbiegają poziomem od tamtych ?. Ja widzę 3 ewentualności
a - są porostu słabsi piłkarsko
b- są źle przygotowani do sezonu
c- nie mają odpowiedniej motywacji
Do końca nie wiemy który z tych podpunktów zaistniał czy może wszystkie naraz ?
Ja nie łudzę się że będziemy grać o ekstraklas, jestem zadowolony z środka tabeli ( patrząc na kondycje naszego klubu) ale mimo wszystko wolał bym abyśmy punkty tracili jednak na wyjazdach. A u siebie idąc na mecz mieć pewność że będzie co obejrzeć. I dlatego jestem wielbicielem i orędownikiem powrotu Pana Wójtowicza gdyż jego utożsamiam z takim czasami gdzie u siebie z każdym graliśmy o zwycięstwo z pełnym zaangażowaniem wszystkich zawodników. W drużynie z tamtych czasów wcale niebyli piłkarsko lepsi zawodnicy byli oni porostu b-dobrze przygotowani do sezonu oraz c-dobrze zmotywowani. |
|
|
|
 |
lukas33
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2012 12:36
|
|
|
Ja jednak myslę, że zawodników mielismy lepszych pod wzgledem czysto piłkarskim. Jonczyk, Bębenek, Zbozień, Zawadzki oraz Boro ( obaj z tamtych czasów) czy Kukol dawali wiekszą jakość od piłkarzy których mamy obecnie. Pewnie, ze róznie się ich kariery potoczyły ale wtedy to był naprawdę mocny i ciekawy skład.
Dzis nie oszukujmy się poza 32-letnim Aleksandrem, strasznie chimerycznym Burkhardtem, Wiśniewskim i równiez niemłodym Cabajem nie ma piłkarzy jakos specjalnie utalentowanych którym mozna by wróżyć karierę na boiskach ekstraklasy czy w lepszych klubach. |
|
|
|
 |
nitroactive
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2012 14:37
|
|
|
Zmienianie trenerów nic nie da. To takie myślenie krótkofalowe i proste. Wójtowicz to nie cudotwórca. Araszkiewicza można będzie rozliczać po 2 sezonie (o ile dotrwa, bo prezesi klubów też czasem myślą zbyt prosto) wówczas się okaże czy drużyna zrobiła postep pod jego wodzą. Jak do tej pory to on skleja zbieraninę piłkarzy gdzieś z przypadkowej łapanki przed sezonem. Do tgo dochodzi fakt iż sporo u nas młodych graczy, a to wiadomo może odpalą może nie, wahania formy itp. Zwolnić trenera bardzo łatwo, w Polsce się zmienia bardzo często, a rzeczywiste zmiany na lepsze można policzyć na palcach jednej ręki. |
|
|
|
 |
refaa
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2012 19:13
|
|
|
Może i Wójtowicz nie jest cudotwórca ale na pewno jest lepszym fachowcem od Araskiewicza ( jest to moja opina którą zainteresowanym mogę poprzeć odpowiednimi argumentami ).
Wiadomo ze teraz niema co zwalniać trenera niech przepracuje cały sezon i wtedy go ocenimy ( być może będę musiał się przyznać że go źle oceniłem ). Żadne zmiany w tym momencie nam nie pomogą, musimy zachować cierpliwość i liczyć ze ten skład w końcu "odpali" :) |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2012 20:05
|
|
|
Skończcie już pier*****.........zamykamy |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
|