Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:40
LEKARZ KLUBOWY I GABINET MEDYCYNY SPORTOWEJ
Autor Wiadomość
kamstudio

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 00:02   LEKARZ KLUBOWY I GABINET MEDYCYNY SPORTOWEJ

lek. med. Dorota Bochniarz dopuściła bez sprawdzenia badań Pavla Bestę do treningów i meczów (pamiętacie zapewne sympatycznego Czecha). Otóż okazało się, że Pavel w badaniach krwi miał stwierdzoną małopłytkowość (niską krzepliwość krwi), która dyskwalifikuje go od uprawiania piłki nożnej (każdego sportu kontaktowego bo jest groźna dla jego zdrowia i życia).
Tyle, że pani "doktor" nie oglądnęła badań bo po co... przecież nie za to bierze kasę i chłopak grał i trenował...

Pavel na treningu doznał urazu - został skopany. Niby normalna rzecz u piłkarza - tyle, że u niego zrobiły się krwiaki z 1,5 litra krwi. Wtedy pani "doktor" wysłała go na SOR do Sącza, a tam skierowali go do szpitala w Krynicy.

Gdyby Pavel dostał piłką w głowę nie żyłby już bo nie zdążono by mu zrobić trepanacji, a wylew by go zabił.

Zwyczajne niedopatrzenie lekarza... Tyle, że lekarz ten w swoim codziennym zachowaniu wykazuje wszystkie kliniczne objawy schizofrenii i ma tą chorobę w najbliższej rodzinie. Nawet była badana przez psychiatrów... (jak sama powiada "po znajomości" tyle, że przerwano jej wtedy specjalizację z neurologii w Szpitalu w Gorlicach...ciekawe czemu)

Po rekonwalescencji Pavel nie mógł już grać w klubie i wyrzucono go jak zepsutą zabawkę nie proponując nawet posady pomocnika trenera. Wrócił do Czech gdzie z prywatnego ubezpieczenia w Towarzystwie KOOPERATIVA dochodzi odszkodowania za doznany z winy "pani doktor" uraz.

Ciekawe czy Towarzystwo wystąpi z roszczeniami w stosunku do OC lekarza i jak długo chora i roztargniona "pani doktor" będzie jeszcze "leczyć" zawodników klubu... a klub będzie jej za to płacił z kasy miejskiej...

Ciekawe jak długo prezes będzie udawał, że nic się nie stało... czy aż do tego czasu kiedy dowie się o tym PZPN i PTMS (Polskie Towarzystwo Medycyny Sportowej)

Zapomniałem dodać, że przez okres 4-5 miesięcy "pani doktor" karmiła mnie osobiście lekiem TRANXENE, który jest silnie uzależniającym psychotropem powodującym (wg opinii lekarzy specjalistów z Krakowa z Akademii Medycznej) niekontrolowane napady agresji i zaniki pamięci oraz niezdolność do prowadzenia samochodu...
[Profil] [PM] [E-mail]

asteraes
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 00:50   Re: LEKARZ KLUBOWY I GABINET MEDYCYNY SPORTOWEJ

kamstudio napisał/a:
lek. med. Dorota Bochniarz dopuściła bez sprawdzenia badań Pavla Bestę do treningów i meczów (pamiętacie zapewne sympatycznego Czecha). Otóż okazało się, że Pavel w badaniach krwi miał stwierdzoną małopłytkowość (niską krzepliwość krwi), która dyskwalifikuje go od uprawiania piłki nożnej (każdego sportu kontaktowego bo jest groźna dla jego zdrowia i życia).
Tyle, że pani "doktor" nie oglądnęła badań bo po co... przecież nie za to bierze kasę i chłopak grał i trenował...

Jesteś w stanie to jakoś udowodnić? Przecież z tego mogą być bardzo poważne zarzuty narażenia życia piłkarza, niedopełnienie czynności służbowych, a to wszystko skutkować może odebraniem uprawnień lub nawet poważniejszymi konsekwencjami! Tu ktoś powinien szybko zareagować!

kamstudio

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:07   

jestem w stanie to udowodnić i napewno powiadomię PZPN i PTMS. Poza tym istnieje lista dopuszczająca zawodników do treningów podpisana przez lekarza, badania krwi w systemie komputerowym gdzie nie da się zmienić daty, system komputerowy w szpitalach w Nowym Sączu i Krynicy, sam zawodnik i jego ubezpieczenie.

Oczywiście, że jestem w stanie udowodnić i więcej jestem świadom odpowiedzialności karnej za pomówienia i piszę to co piszę aby ktoś wreszcie zrobił porządek prawnie z pewnymi sprawami...

Nie wiem jak się załącza pliki na forum, ale 08 czerwca 2013 roku "pani doktor" do godz 12 była w Łodzi na szkoleniu PTMS. Natomiast o 17 był na stadionie mecz. Po lekach aplikowanych mi przez "panią doktor" (polecam znaleźć ulotkę w necie) dojechałem jakieś 5 minut po czasie....

zgadnijcie ile jechałem...

Nie usłyszałem za to nawet dziękuję... od klubu też...

Mam wszystkie dokumenty z roku działalności "pani doktor" i mam nadzieję, że teraz za jej błędy, chorobę i roztargnienie nie będzie obwiniany jak zwykle Darek Peciak (który pełni rolę kozła ofiarnego w klubie a to naprawdę porządny gość...)
Ostatnio zmieniony przez kamstudio Wto Kwi 01, 2014 01:39, w całości zmieniany 2 razy  
[Profil] [PM] [E-mail]

asteraes
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:30   

kamstudio napisał/a:
jestem w stanie to udowodnić i napewno powiadomię PZPN i PTMS. Poza tym istnieje lista dopuszczająca zawodników do treningów podpisana przez lekarza, badania krwi w systemie komputerowym gdzie nie da się zmienić daty, system komputerowy w szpitalach w Nowym Sączu i Krynicy, sam zawodnik i jego ubezpieczenie.

Oczywiście, że jestem w stanie udowodnić i więcej jestem świadom odpowiedzialności karnej za pomówienia i piszę to co piszę aby ktoś wreszcie zrobił porządek prawnie z pewnymi sprawami...

Nie wiem jak się załącza pliki na forum, ale 08 czerwca 2013 roku "pani doktor" do godz 12 była w Łodzi na szkoleniu PTMS. Natomiast o 17 był na stadionie mecz. Po lekach aplikowanych mi przez "panią doktor" (polecam znaleźć ulotkę w necie) dojechałem jakieś 5 minut po czasie....

zgadnijcie ile jechałem...

Nie usłyszałem za to nawet dziękuję... od klubu też...

Mam wszystkie dokumenty z roku działalności "pani doktor" i mam nadzieję, że teraz za jej błędy, chorobę i roztargnienie nie będzie obwiniany jak zwykle Darek Peciak (który pełni rolę kozła ofiarnego w klubie a to naprawdę porządny gość...)

Trzeba działać, bo przecież to jest absolutnie karygodne! Najlepiej uderzyć od razu, z pełnym rozmachem i nie pozwolić sobie na kontynuowanie tego syfu! Skoro na wszystko są dowody, to nie mam się nad czym zastanawiać, żeby ta pani "doktor" nie zrobiła dziadostwa w Akademii narażając jakieś dzieciaki, może ktoś się tym zajmie na poważnie!

kamstudio

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:36   

"pani doktor" została polecona przez Waldka Nowaka - kolejny porządny gość, który nie bierze pod uwagę tego, że kobieta z trójką dzieci może nie być w pełni zdrowa, kolejny porządny gość Tomek Szczepański też wierzy w to, że wszystko jest ok i promuje "panią doktor" i wszyscy użalają się nad nią jaka ona jest biedna i pokrzywdzona przez los.

Na SOR w Gorlicach i w Limanowej ordynuje leki jakie znajduje w historii choroby, przez co najmniej rok nie dotknęła żadnej książki medycznej poza materiałami koniecznymi do zdania egzaminu z PTMS...

... i generalnie cyrk to wielki porządek w porównaniu do życia "pani doktor"...

a dzieci z Akademii będzie badać dopóki ktoś z tym nie zrobi porządku...

LICZĘ NA TO, ŻE KTOŚ SIĘ TYM ZAJMIE...

oczywiście pozostaje do dyspozycji wszelkich organów państwowych mających w swym statucie robienie porządku z takimi przypadkami
[Profil] [PM] [E-mail]

asteraes
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:43   

kamstudio napisał/a:
"pani doktor" została polecona przez Waldka Nowaka - kolejny porządny gość, który nie bierze pod uwagę tego, że kobieta z trójką dzieci może nie być w pełni zdrowa, kolejny porządny gość Tomek Szczepański też wierzy w to, że wszystko jest ok i promuje "panią doktor" i wszyscy użalają się nad nią jaka ona jest biedna i pokrzywdzona przez los.

Na SOR w Gorlicach i w Limanowej ordynuje leki jakie znajduje w historii choroby, przez co najmniej rok nie dotknęła żadnej książki medycznej poza materiałami koniecznymi do zdania egzaminu z PTMS...

... i generalnie cyrk to wielki porządek w porównaniu do życia "pani doktor"...

a dzieci z Akademii będzie badać dopóki ktoś z tym nie zrobi porządku...

LICZĘ NA TO, ŻE KTOŚ SIĘ TYM ZAJMIE...

oczywiście pozostaje do dyspozycji wszelkich organów państwowych mających w swym statucie robienie porządku z takimi przypadkami

W tym klubie zawsze są niejasne sytuacje. Wyrzuca się oddanego sprawie doktora Stefana Zdeba, a w zamian jakiś Waldek Nowak poleca podejrzanego lekarza, później Tomasz Szczepański ją promuje i mamy niebezpieczeństwo sprowadzone na ludzi. Czy niejaki Jano Frohlich wie w ogóle, że taka osoba sprawuje opiekę medyczną nad dziećmi w Akademii? Jako szef tego zamieszania chyba powinien zadziałać, może warto jemu to przestawić? Bo zarząd klubu po sytuacji z Bestą to powinien chyba szybko zakończyć współpracę dopóki nikomu się nic poważnego nie stało. Po prostu jedna wielka masakra. Ciężko to inaczej nazwać i wreszcie trzeba wypieprzyć ludzi, którzy się nie nadają i dać działać komuś, kto temu podoła.

kamstudio

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:52   

Nie znam dobrze Jano, choć jest sympatycznym gościem.

Waldek Nowak akurat jest oddany i klubowi i piłce i to bardzo, Tomek Szczepański podobnie... obaj to co robią, robią w dobrej wierze i w interesie i sportu i klubu i dzieciaków... tu zastrzeżeń nie może być żadnych...

Problem jedynie polega na tym, że "pani doktor" bardzo niewinnie wygląda i ma trójkę dzieci - więc któż nie uwierzy w jej dobre intencje... tyle, że FAKTY mówią co innego...
[Profil] [PM] [E-mail]

asteraes
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:54   

kamstudio napisał/a:
Nie znam dobrze Jano, choć jest sympatycznym gościem.

Waldek Nowak akurat jest oddany i klubowi i piłce i to bardzo, Tomek Szczepański podobnie... obaj to co robią, robią w dobrej wierze i w interesie i sportu i klubu i dzieciaków... tu zastrzeżeń nie może być żadnych...

Problem jedynie polega na tym, że "pani doktor" bardzo niewinnie wygląda i ma trójkę dzieci - więc któż nie uwierzy w jej dobre intencje... tyle, że FAKTY mówią co innego...

Trzeba tę sprawę wyjaśnić i to szybko. Najlepiej niech zaatakują media, one mają siłę!

kamstudio

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:57   

to teraz powiedz mi jak to zrobić...
Ostatnio zmieniony przez kamstudio Wto Kwi 01, 2014 02:08, w całości zmieniany 2 razy  
[Profil] [PM] [E-mail]

asteraes
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 02:00   

kamstudio napisał/a:
to teraz powiedz mi jak to zrobić...

Hmm... jakieś maile do redakcji najlepiej wysłać, z opisaniem całej sprawy. Wtedy dziennikarze powinni się sprawą zająć, zacząć kierować pytania do Michała Śmierciaka, a on będzie musiał poruszyć zarząd do działania i wtedy cała lawina powinna się zacząć. Podejrzewam, że prezes nie będzie chciał się narażać i sprawa szybko zostanie załatwiona.

kamstudio

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 02:08   

informacje o tej treści MAILOWO wysłałem:

1. PZPN - prezes Zbigniew Boniek
2. Prezydent Miasta Nowego Sącza
3. prof. Zbigniew Szyguła - koordynator wojewódzki PTMS

i nic...

zero reakcji, a synek "pani doktor" daje ogłoszenia na portalu sądeckim o gabinecie medycyny sportowej na MKS...

http://ogloszenia.nowy-sacz.pl/360959
[Profil] [PM] [E-mail]

asteraes
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 02:12   

kamstudio napisał/a:
informacje o tej treści MAILOWO wysłałem:

1. PZPN - prezes Zbigniew Boniek
2. Prezydent Miasta Nowego Sącza
3. prof. Zbigniew Szyguła - koordynator wojewódzki PTMS

i nic...

zero reakcji, a synek "pani doktor" daje ogłoszenia na portalu sądeckim o gabinecie medycyny sportowej na MKS...

http://ogloszenia.nowy-sacz.pl/360959

To pozostaje chyba tylko uderzyć w media, bo "ważni" ludzie jak widać nie są zainteresowani.

kibicKKS

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 10:49   

Moim zdaniem

@kamstudio, Pewnie Pani doktor pracuje tu tylko dlatego że nikt inny z posiadających uprawnienia by nie chciał pracować latami za darmo, a jak się upomni o kasę to ląduje na zbity pysk tak jak zrobiono to z poprzednim lekarzem klubowym.

O ile to nie żart 1 kwietniowy.

Co do kierowania pytań do MŚ to myślicie że jego w klubie ktoś słucha? Jeśli komuś zależy na tym żeby to nie wyszło to mu powie siedź cicho dzieciaku bo znajdziemy innego gościa od układania mikrofonów na konferencji prasowej.
[Profil] [PM] [E-mail]

kamstudio

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 11:33   

"pani doktor" nie pracuje za darmo... sam formułowałem umowę więc wiem... dr. Stefan Zdeb również nie pracował za darmo... choć w przeciwieństwie do obecnego "lekarza klubowego" prowadził dokumentację solidnie i nie dopuszczał zawodników bez badań
[Profil] [PM] [E-mail]

asteraes
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 11:55   

kibicKKS napisał/a:
Co do kierowania pytań do MŚ to myślicie że jego w klubie ktoś słucha? Jeśli komuś zależy na tym żeby to nie wyszło to mu powie siedź cicho dzieciaku bo znajdziemy innego gościa od układania mikrofonów na konferencji prasowej.

Przecież to nie chodzi o to, żeby rzecznik prasowy zwalniał lekarza klubowego, tylko jak dostanie kilka maili z pytaniami do zarządu, przekaże to może oni pod presją zaczną coś robić w tej sprawie. To chodzi o zastosowanie przepływu informacji, przymuszenie ich do działania.

A poza tym chyba mało wiesz o tym klubie, skoro tak spłyciłeś pracę MŚ, ale podejrzewam zamienić się z nim i zając miejsca raczej być nie chciał, wiedząc co się tam dzieje :)

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » LEKARZ KLUBOWY I GABINET MEDYCYNY SPORTOWEJ
[ ZAMKNIĘTY ]