Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:30
Derby Sandecja - Kolejarz
Autor Wiadomość
pasiasty
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 17:51   

Przede wszystkim brawo za te akcje z maluchami. Tak sie wychowuje mlodych kibicow!

x_cite

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 19:33   

JPiPK napisał/a:
ELO! Pisze z emigracji, da sie ten mecz jakos obejrzec w tv czy w necie ?? Malo prawdopodobne ale jak jest mozliwosc to prosze o info. POZDRO !!!

Była TV Kraków na meczu. Relacja z meczu powinna być w Kronice Sportowej na TVP Kraków ( TVP INFO ) o godz. 22.00. Potem będzie sobie można ściągnąć z netu tą kronike.
[Profil] [PM]

hanys
Oda do Śląskości

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 19:48   

Ma ktos zdjecie nowe flagi??

Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij

Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Milosz_1910
milosz_1910

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 19:54   

Doping na + (gardło zadarte nieżle).....Frekwencja na + i co najwazniejsze WYNIK na +.....I potwierdza sie to ze jak sa na mlynie starsi(autorytety) to jest od razu duzo lepiej!!...Było super:)..pzdr
nasz sądecki KKS!!;)
[Profil] [PM]

Bzymcio

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 19:55   

Milosz_1910 napisał/a:
Doping na + (gardło zadarte nieżle).....Frekwencja na + i co najwazniejsze WYNIK na +.....I potwierdza sie to ze jak sa na mlynie starsi(autorytety) to jest od razu duzo lepiej!!...Było super:)..pzdr

nic dodać, nic ująć :)

pasiasty
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:06   

Koledzy powyżej twierdzą, że było super. Ja się nie znam, jestem nowy, nie wszystko jeszcze rozumiem, część tekstów myli mi się z krakowskimi, tak samo jak tempo melodii. Dlatego chciałbym zapytać kogoś bardziej kumatego o następującą sytuację.

Przerwa meczu, wracam ze sklepiku i szukam młynu. Staję sobie w miejscu, gdzie był w pierwszej połowie, rozglądam się i zaczynam zastanawiać, czy dobrze trafiłem. Pierwszy gwizdek, piłkarze zaczynają grać, mija minuta, druga... A ja się dalej rozglądam za młynem.

Patrzę w lewo, w prawo, niestety wokół mnie sami zmęczeni albo inwalidzi, bo jak jeden mąż cały sektor siedzi, poza ostatnim rzędem kibiców, gdzie już nie było krzesełek. Ktoś wpatruje się we flagi na płocie, ktoś inny wcina kiełbaskę, jeszcze ktoś zagląda w dekolt siedzącej przed nim maniurce. Tymczasem mecz trwa w najlepsze. Dopingu niestety nie słyszę. Ja mam problem z lewym uchem i przez chwilę myślałem, że może prawe też mi się zatkało.

Rozglądam się dalej, wsłuchuję uważniej i w końcu znalazłem. To kibice Kolejarza stoją w klatce i dopingują.

Moje pytanie brzmi - czy to jest jakaś lokalna tradycja? A może wina powietrza, że kwadrans przerwy wydawać by się mogło zdrowej nowosądeckiej młodzieży nie wystarcza na odpoczynek? Może to forma protestu, jak na poprzednim meczu?

Z góry dziękuję.

fatii
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:13   

wielkie gratulacje. mimo iż jestem kibicem Kolejarza szczerze gratuluje wygranej. mecz był dość wyrównany z lekką przewagą Sandecji. No a kibice? Na prawdę pochwała, na początku dobry doping (tak jak w tamtym roku) no a później, jak prawie cały stadion wstał i klaskał razem z wami - to mnie rozwaliło, faktycznie macie jedna z lepszych ekip "kibicoskich", życzę powodzenia w dalszych rozgrywkach ;) i szczerze mówiąc chciałbym widzieć Sandecje w pierwszej lidze, bo macie i kibiców i stadion i co najważniejsze drużynę :) nie podobało mi się tylko zachowanie piłkarzy na końcu no ale cóż...

pozdrawiam :)

mariusz79

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:20   

mozecie mi powiedziec co piłkarze zrobili na koncu? bo byłem z małym dzieciakiem i poprostu po gwizdku zapakowalem go do wózka i poszłem i niebardzo wiem co sie tam działo po zakonczeniu. pozdrawiam i musze przyznac ze doping był dzisiaj zajebisty wszystkim kibicom nalerzą sie gratulacje!!!!!!!!! hej hej sandecja!!!!!!!!!!

Bzymcio

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:23   

mariusz79 napisał/a:
mozecie mi powiedziec co piłkarze zrobili na koncu?

udawali koguty :)

pasiasty
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:24   

Zaczeli machac lokciami udajac koguty. Zabawnie to wygladalo.

mariusz79

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:27   

hehehe to musiało wyglądac zajebiscie!!!!!!!!!!!!!!! dzieki i pozdrawiam

fatii
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:31   

wyglądało. ale ja nie rozumiem dlaczego tak robili, co takiego Kogut zrobił?

spdr
STREET ROCKIN'

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:32   

hmmm akcja "kurak" udana jak nic w tym sezonie !!!!!!!!
Jano - jesteś wielki !!!!
wreszcie pogoniliśmy j... farciarzy i symulantów
no a powiedzenie " kiełbasa z koguta" nabiera nowego znaczenia
i na trwałe zapisze się
w słowniku wiernych kibiców hehehhehehe
[Profil] [PM]

hanys
Oda do Śląskości

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:33   

Kto ma zdjecia szczegolnie nowej flagi??

Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij

Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

xxx

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:38   

http://www.sportal.net.pl/ dzial galeria

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Kibice » Derby Sandecja - Kolejarz
[ ZAMKNIĘTY ]