Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:38 |
MKS Kluczbork - Sandecja Nowy Sącz |
Autor |
Wiadomość |
qqq
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 18:18
|
|
|
Coż. ŁKS prowadzi i pewnie wygra swoj mecz. Gornik raczej tak samo. Bedziemy na 5 miejscu ale i tak jest SUPER :) Co do szans na awans to tak: szanse są to oczywiste, poniewaz wszystkie mecze z trudnymi druzynami ( Widzew, Gornik, Pogon ) mamy u siebie, tylko ŁKS na wyjezdzie. Dalej, zawsze 2-gi sezon jest trudniejszy i co pokazuje przypadek Podbeskidzia - Jesli jest szansa na awans to trzeba z niej skorzystac z 100% siła, bo 2-giej szansy moze nie byc w przeciagu kilku lat. Nie wiemy co bedzie za rok czy dwa.
Wynik z MKS jest dobry, ale nie oszukujmy sie - kazdy liczyl na 3 ptk. Ale pomimo tego kazdy jest zadowolony bo w 2 TRUDNYCH meczach zdobywamy 4 ptk.
Jestesmy druzyna, ktora zawsze gra ofensywnie i dobry techniczny futbol i murawa w Lublinie i Kluczborku utrudniala nam niesamowicie gre. Z Motorem udalo sie szybko strzelic 2 bramki i byl luz pozniej, tutaj juz sie nie udalo.
Uwazam, ze jesli tylko zima pojdzie w dal :P i znowu kazdy stadion bedzie mial piekna zieloniutka i co najwazniejsze RÓWNĄ murawe to zaczniemy grac to co potrafimy i wtedy bedzie GIT :)
Jeszcze raz o awansie. Nie badzmy znowu marzycielami i nie piszmy ze mamay blisko E-klase, bo tak nie jest. Ale chodzi mi o to, abysmy grali swoje i walczyli. Nie mozna twierdzic tak: Gramy tylko o miejsce w czolowce ligi, ale jesli jakims cudem wygramy 3-4 mecze z rzedu i bedziemy na miejscu premiowanym awansem to nastepne mecze nie gramy na 100% i gramy na remis, bo przeciez CHCEMY SIE TYLKO UTRZYMAC W LIDZE. Nie mozna tak myslec. Trzeba zawsze grac aby wygrywac, po to sie gra przeciez :)
A teraz wlasnie czytam na ONECIE : niespodzianka bo Sandecja TYLKO zremisowala z walczacym o utrzymanie Kluczborkiem. hehe widac, ze wszyscy juz mysla ze bedziemy wygrywac z kazdym ....:P |
|
|
|
 |
Hazarr
Helt bra
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 18:30
|
|
|
Nie jest źle, choć trochę niedosytu każdy z pewnością odczuwa.
Brawa dla naszych zawodników - 4 pkt w 2 meczach wyjazdowych jest rzeczą dobrą. Można porównać wyjazdowe mecze jesienne, gdzie ogólnie mieliśmy problemem z umieszczeniem piłki w siatce, a teraz ? wszystko zmierza w dobrym kierunku, brawo jeszcze raz, patrzmy z optymizmem na 3 pkt z Pogonią.
Za ciosem panowie!! |
|
|
|
 |
kls86

|
|
|
|
 |
Johny Bravvo

|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 20:15
|
|
|
brawo dla chlopakow w klatce i na murawie |
|
|
|
 |
oldschool
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 22:44
|
|
|
2 wyjazdy bardzo udane 4 pkt-rewelacja - teraz Panowie pozostaje nam przygotowac sie odpowiednia do meczu z Pogonią - Wkońcu u NAS na własnym stadione , !!!!!! |
|
|
|
 |
sns1910
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 23:03
|
|
|
W ostatnich pięciu meczach zdobyliśmy 11 punktów z 15 możliwych, żadnego z tych meczy nie przegraliśmy, a 4 z 5 meczy graliśmy na wyjazdach - jak dla mnie to świetny wynik i dobry prognostyk na przyszłość. Taki Motor czy Kluczbork grają w tej chwili mecze o życie i szczególnie u siebie jeszcze niejednemu faworytowi urwą punkty, a póki będą mieć szanse na utrzymanie, pewnie i nawet będą zgarniać pełne pule z najlepszymi w lidze. Poziom tej ligi jest jaki jest i na pewno szczególnie w takiej sytuacji walką i dobrym ustawieniem w defensywie teoretycznie słabszy może nadrobić sporo do tego teoretycznie lepszego i jestem pewien że będzie tu jeszcze sporo niespodzianek. Pierwszy bardzo poważny sprawdzian czeka nas za tydzień, chociaż Pogoń, Górnik i ŁKS delikatnie mówiąc cudów na razie nie grają i nie jesteśmy na straconej pozycji w tych meczach, szczególnie grając u siebie. Fajnie, że jesteśmy liczącą się drużyną tej ligi, myślę, że nikt się nie spodziewał że będzie nam iść tak dobrze i przed sezonem miejsce w 10 miało być dla nas sukcesem - warto o tym pamiętać, żeby docenić to, co teraz mamy, czyli co by nie mówić - walkę o awans :) |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 23:25
|
|
|
qqq napisał/a: |
Wynik z MKS jest dobry, ale nie oszukujmy sie - kazdy liczyl na 3 ptk. Ale pomimo tego kazdy jest zadowolony bo w 2 TRUDNYCH meczach zdobywamy 4 ptk. |
Wypraszam sobie. Ja obstawiałem remis i byłem przekonany, że właśnie takim wynikiem zakończy się mecz. Co ciekawe wynik jest zadowalający dla obu ekip. Dla gospodarzy bo zdobyli cenny punkt z drużyną z czołówki, a dla Sandecji bo wciąż liczy się w walce o awans, a co za tym idzie istnieje duża szansa na sporą frekwencję na meczu z Pogonią :) a pieniążków z bilecików nigdy za wiele.
Ja nie rozumiem tych wszystkich moralizatorów co to starają się wszystkim dookoła wmówić, że może remis ostudzi głowy, że nie ma co pisać o awansie itd. A dlaczego mamy zaprzeczać faktom? Tracimy dwa punkty do wicelidera, którego skądinąd ograliśmy na własnym boisku 4:1. Od kilku spotkań rządzimy i dzielimy, zdobywając sporo punktów. Czy to się komuś podoba czy nie Sandecja walczy o awans. I nie ma tutaj znaczenia, że założenia przed sezonem były inne. Awans to bardzo realna sprawa i myślę że właśnie w takim kontekście powinniśmy rozmawiać o sportowej stronie spotkań naszej drużyny. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
kamel
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 23:58
|
|
|
Wspieram Cię w twoich przemyśleniach Masahiko hehe;)
A tak już na poważnie, to mówiąc o tym,że rządzimy i dzielimy w lidze, to ktoś musi chyba,żeby nie powiedzieć ordynarnie, "zejść na ziemie".. Widząc co dziś grali, szczególnie w 2 połowie, to jedynie co mamy szanse, to na "awans"..do III ligi.. |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 00:18
|
|
|
kamel napisał/a: |
A tak już na poważnie, to mówiąc o tym,że rządzimy i dzielimy w lidze, to ktoś musi chyba,żeby nie powiedzieć ordynarnie, "zejść na ziemie".. Widząc co dziś grali, szczególnie w 2 połowie, to jedynie co mamy szanse, to na "awans"..do III ligi.. |
Fakt, gry nie widziałem. Domyślam się jednak, że nie widziałeś gry pozostałych drużyn rywalizujących z Sandecją bezpośrednio o awans, więc nie bardzo wiem na jakiej podstawie wnioskujesz, że gra Sandecja jest na poziomie Twojej "III ligi" (nie zagłębiając się o co w tym sformułowaniu w ogóle chodzi). Nie wiem czy wiesz, ale w dzisiejszych czasach oprócz dobrej gry liczą się także punkty :) a tych na wiosnę Sandecja zdobyła 4 co jest o 1 więcej niż ŁKS i Warta, o dwa więcej niż Pogoń, i w zależności od jutrzejszego wyniku meczu Gónika tyle samo co Zabrzanie lub więcej. Jedyną drużyną która wygrała dwa mecze jest Widzew, czyli zdecydowany faworyt do zwycięstwa w 1 lidze. O czym to świadczy? Że Sandecja jest i będzie na pewno przez jakiś czas faworytem do awansu. Zresztą ciekawi mnie, który pierwszoligowy klub kupił w przerwie zimowej reprezentanta jakiegoś kraju :> |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
www.megachem.pl
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 09:13
|
|
|
Remis z zespołem ze strefy spadkowej dla drużyny z ścisłej czołówki walczącej o awans to porażka. Podział punktów dla ekipy walczącej o utrzymanie na wyjeździe- bezcenny.
Po wypowiedziach zawodników, trenera i ustawieniu drużyny widać, że walczymy o pozostanie w I lidze.
Dla tych co chcą awansu- z czym do ludzi?
Dla wszystkich cieszących się z utrzymania- obyśmy nie skończyli w przyszłym sezonie, jak Podbeskidzie- walcząc o ucieknięcie ze strefy spadkowej, sprzedając pół składu w lecie.
Tak źle i tak niedobrze- ach!! Teraz czuję się jak prawdziwy Polak- jakkolwiek nie będzie to i tak ŹLE!!!
Spokojnie, za 3-5 kolejek będziemy wiedzieli na czym stoimy. |
_________________ Patologia sektor C. |
|
|
|
 |
pero
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 12:29
|
|
|
Masahiko - jakby nie było byłego reprezentanta kraju (domyślam się że chodzi o Urbana) i daleko nie trzeba szukać - niejaki Świerczewski Piotr zasilił ŁKS ....
co do wyniku to na razie jest bardzo dobrze mamy 4 pkt po dwóch wyjazdach z drużynami które mają nóż na gardle a i warunki w jakich nam przyszło grać nie były sprzyjające a jak wiadomo bardziej preferujemy techniczny styl niż siłowy. Jak mój przedmówca wspomniał tylko Widzew wygrał 2 mecze a my i tak pozostajemy w stawce liczącej się o awans - mamy ten plus że nikt na nas nie wywiera presji i nikt z przeciwników (media również) jako pretendenta do awansu w nas nie upatruje.
po prostu grajmy swoje jak dotąd - mi się marzy cały sezon bez porażki u siebie |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 14:02
|
|
|
www.megachem.pl napisał/a: |
Dla tych co chcą awansu- z czym do ludzi? |
Tutaj nie chodzi czego ja chcę, ale to co prezentuję drużyna i na co ją stać. To wysokie miejsce nie wzięło się z przypadku. Ja tutaj cały czas dywaguje w aspekcie stricte sportowym. Remis z Kluczborkiem jest nie tyle porażką co po prostu stratą dwóch punktów :) a piłkarze i trener będą mówić o utrzymaniu się, bo uwierz mi, że presja nie pomaga w grze.
Cytat: |
Masahiko - jakby nie było byłego reprezentanta kraju (domyślam się że chodzi o Urbana) i daleko nie trzeba szukać - niejaki Świerczewski Piotr zasilił ŁKS .... |
Bardzo dobry przykład. I teraz pytanie za 100pkt - czy ŁKS ściągnął takiego piłkarza żeby walczyć o utrzymanie? |
|
|
|
 |
arkoniusz

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 15:08
|
|
|
Moim zdaniem władze ŁKSu same nie wiedzą czego chca bo z jednej strony walczą o utrzymanie a z drugiej o walcza o awans a ja myśle że ŁKSowi zależy tylko na tym aby mieć drużyne pełną gwiazd |
|
|
|
 |
Maerqin
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 16:18
|
|
|
Juz zapowiedzialem, ze strajkuje przed meczem z Pogonia, nie kupuje biletu, maluje flage ''Solidarnosci'' i blokuje ul. Kilinskiego, zaopatrze sie tez w petardy zeby zwrocic uwage na ''wyniki'' jakie Sandecja osiaga. Remis w Kluczborku? Trener do zmiany, zarzad do dymisji! Natychmiast! :D
A na powaznie, wynik chyba sprawiedliwy(tak przynajmniej wynika z relacji), druga polowe oddalismy i nie stworzylismy nawet sobie sytuacji do osiagniecia prowadzenia. Ale jak to mowia lepszy rydz(1pkt) niz nic I nie ma co panikowac do cholery!
Cytat: | A teraz wlasnie czytam na ONECIE : niespodzianka bo Sandecja TYLKO zremisowala z walczacym o utrzymanie Kluczborkiem. |
Nie wierze, ktos przyponial sobie, ze istnieje taki klub jak Sandecja? Trzeba bylo zrobic zdjecie monitora, bo to historyczny moment. Ktos przypomnial sobie chyba, ze Sandecja to klub pierwszoligowy, zajmujacy 4 miejsce w tabeli...
Cytat: | Nie wiem czy wiesz, ale w dzisiejszych czasach oprócz dobrej gry liczą się także punkty |
Oprocz stylu gry i punktow w dzisiejszych czasach licza sie przede wszystkim(zeby nie powiedziec tylko) PIENIADZE i wyrobiona ''marka na rynku''. A przy ''firmach'' jak Widzew, Gornik, LKS czy Pogon na razie jestesmy po prostu ''nie atakcyjni'' dla chociazby telewizji czy innych mediow ani powaznych sponsorow ktorzy w nas zainwestuja, bo nie sa przekonani, ze na Sandecji da sie zarobic, taka jest prawda...
Cytat: | piłkarze i trener będą mówić o utrzymaniu się, bo uwierz mi, że presja nie pomaga w grze. |
Tutaj akurat Masahiko masz racje, choc jak juz kiedys powiedzialem troche w te ''sportowe wyniki'' nie do konca wierze(choc zawsze kazdy mocno przezywam), ale klub ma postawiony pewien cel jakim jest utrzymanie i tego sie trzyma. A co sie dzieje za kulisami i na tym calym ''rynku'' to tacy jak my z pewnoscia nie maja pojecia. Nam, ''zwyklym ludziom chodzacym na mecze'' pozostaje jedynie taka dyskusja i gdybanie...
Poza tym juz duzo zostalo napisane przez kolegow wyzej, co popieram. Cieszmy sie tym co mamy, bo mam naprawde wiele. |
|
|
|
 |
Grzechotnik

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 17:18
|
|
|
W pierwszej polowie Sandecja zagrala tak jak nas juz przyzwyczaila... Bramka po rzucie roznym, poza tym kilka niecelnych strzalow zza pola karnego, ale 100% sytuacji jakiejs nie bylo.
Druga polowa w wykonaniu Sandecji zupelnie inna, nie wiem co sie stalo z nasza druzyna, byc moze wpyw na to miala murawa ktora przypominala raczej kartoflisko, gra zupelnie sie nie kleila...
Koziol przy straconej bramce byl bez szans, gospodarze mieli ze 2 okazje na strzelenie drugiej bramki, na szczescie nie wykorzystali.
W sumie jednak remis sprawiedliwy, który ja przyjmuje z zadowoleniem.
Podziekowania dla gospodarzy za gorącą herbatke ktora rozgrzala, ziiiiiiimno bylo i pizdzilo jak w kieleckim ;) |
|
|
|
 |
|