WYBORY 9 PAZDZIERNIKA ! |
Autor |
Wiadomość |
Maerqin
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 20:17
|
[Cytuj]
|
|
DNL napisał/a: | http://www.polskatimes.pl/aktualnosci/460182,jezeli-przegramy-odejde-kaczynski-dotrzyma-obietnicy-z-2008,id,t.html |
Ze niby on(czy ktokolwiek inny z tego stada baranow) mialby odejsc od koryta ot tak, bo zlozyl jakastam obietnice? Mhm, juz to widze... |
_________________ > AGAINST MOD€RN FOOTBALL < |
|
|
|
 |
hanys
Oda do Śląskości

|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 20:46
|
[Cytuj]
|
|
ch** juz z tym kto wygral wybory, ja sie tylko zastanawiam co ludzie maja w glowie glosujac na takie cuda jak biedron ( slyszaem jak gnojki u mnie na parafii wyzywali sie od biedronii ;) i ta/ten cala/y grodzka/i co tacy ludzie moga wniesc do sejmu i co dac polakom choc coraz czesciej sie zastanawiam czy polacy jeszcze sa w ogole na tym swiecie.
Wujek Adi sie teraz przewraca w grobie ... |
_________________ Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy
Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij
Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
 |
|
|
|
 |
Mileniak
|
|
|
|
 |
DNL
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 21:47
|
[Cytuj]
|
|
Zapewne część z tych osób nawet nie wiedziała kim jest A. Grodzka - głosowali na listę, a nie osobę. Zobaczyli 'jedynkę' i poszło.
Osobiście głosowałem na RP z powodów:
"- Rozdział Państwa od Kościoła
- "Przyjazne Państwo" i kwestie z nim związane ("Zasada Milczącej Zgody", "Oświadczenia zamiast Zaświadczeń" itp.)
- Likwidacja Senatu
- Ograniczenie wydatków na armie, kościół i partie polityczne.
- ZUS + KRUS"
Miałem wybór między PO i RP.
Chyba nie ma partii która odpowiada nam w 100% i zgadzamy się ze wszystkim co nam proponują. |
|
|
|
 |
kolo
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 22:05
|
[Cytuj]
|
|
A to nie Palifaja kierował przez 3 lata komisja "Przyjazne państwo" i mając większość w sejmie zrobił wielkiego Ch...a więc nie mów mi że teraz to zrobi naiwny człowieku. |
|
|
|
 |
major

|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 22:05
|
[Cytuj]
|
|
Pięknie się dałeś nabrać ;) Wszystko rozumiem, żadna partia nie jest idealna, ale głosowanie na formację lewicową, która poza Palikotem jest zbieraniną największych wynalazków w kraju... Niektóre postulaty (np. niektóre wymienione przez Ciebie) może i słuszne, a na pewno bardzo chwytliwe dla społeczeństwa, ale to tylko populizm i polityczny marketing. Szans na realizację zbytnich nie widać. Coś w stylu drugiej Samoobrony tylko ubranej w maski nowoczesnych, światłych i tolerancyjnych europejczyków. A sam Palikot jeszcze niedawno żył w przyjaźni z Kościołem, tylko teraz cwanie zmienił front, trafiając jak widać w dobrą lukę. |
_________________ LIBERTA PER GLI ULTRAS |
|
|
|
 |
KubaNS
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 22:11
|
[Cytuj]
|
|
Niektorzy pewnie i nie wiedzieli, ale Ty wiedziales kim jest Biedron, Grodzka(i), Urban i paru innych ? I teraz bedziesz czekal az ten caly "sklad" spelnia te obietnice wyborcze?
Populizmu tez zapewne nie trawisz, prawda?
Cos mi sie wydaje ze niektorzy sie musza teraz bardzo rechotac jak to latwo poszlo ;)
No nic. Narod wybral sobie rzadzacych;) |
_________________ A gdybym miał urodzić się znów.. To tylko w Sączu i tylko tu... |
|
|
|
 |
DNL
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 22:23
|
[Cytuj]
|
|
A szanse na realizację pomysłów Korwina widać? Nie mówiąc już nawet o wejściu do sejmu.
Czyli co? Głosować tylko na tych co mają szansę mieć większość? Bo wtedy jest szansa by coś zrobić.
Mój głos to chęć pokazania tego, że są osoby którym zależy na tych postulatach. Czy zostanie coś zrobione w tym kierunku zobaczymy.
To jak? Głosować przeciw bandzie czworga czy nie? Wprowadzić świeżość, nowe spojrzenie, postulaty czy nie?
Nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem RP - przeczytałem w piątek wieczorem program i zdecydowałem, że jeśli mam zagłosować na coś innego niż PO to właśnie RP. W sobotę już miałem wątpliwości co do mojego wyboru. Postanowiłem jednak dać im kredyt zaufania.
Zaraz będzie Palikot u Lisa, z chęcią posłucham. Co do Komisji Przyjazne Państwo: http://www.ruchpalikota.o...e_.3429.231.pdf (13 strona) |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 08:07
|
[Cytuj]
|
|
Szczerze to bym się wstydził nawet przyznać że głosowałem na tą partię :| |
|
|
|
 |
BRH
HCNS
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 09:42
|
[Cytuj]
|
|
Palikot to wynalazek Tymochowicza - speca od Samoobrony, zebrali "ciekawe" postacie: Biedroń, Grodzka, Nowicka, no i sam pan Urban, na pewno będą reformować hehe na pewno |
|
|
|
 |
specu_nsm
|
|
|
|
 |
Mileniak
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 11:13
|
[Cytuj]
|
|
Anna Grodzka to idealny przykład parytetu 50/50%. |
_________________ Jedna jaskółka wiosny nie czyni |
|
|
|
 |
mlodykks
|
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 19:18
|
[Cytuj]
|
|
Palikot was nie okłamuje powiedział ze zmieni coś i zmienia . Do rzeczy Janusz Palikot chce aby w sejmie nie było krzyża :) Dobry ehh |
|
|
|
 |
BRH
HCNS
|
Wysłany: Czw Paź 13, 2011 08:37
|
[Cytuj]
|
|
mam propozycje niech ten Gasipies jedzie do Izraela zrywać Gwiazdy Dawida, a do Stambułu półksiężyc, może mu pozwolą hehe, niech weźmie tam Biedronia i Grodzką, by w tych fundamentalistycznych krajach szerzyli tolerancję... |
|
|
|
 |
BRH
HCNS
|
|
|
|
 |
|