Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:38
Wisła Płock - Sandecja
Autor Wiadomość
matys5392

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 10:33   

W "normalnych" klubach po takim blamażu leci i trener i z racji tego że do końca rundy został jeden mecz przeważnie zastępuje go jego asystent.U nas po odejsciu Baniowego jakoś nikomu się nie spieszylo z zatrudnieniem pomocnika dla trenera Kurasa.
Niech Kuras sobie dogra tą rundę do końca i żegnamy się z nim bez żalu.Przez rok który u nas był zupelnie nic pozytywnego nie wprowadził.Szkoda będzie tylko tego spikera ;)
[Profil] [PM]

Ad@ś=)

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 11:10   

Już nawet na onecie jesteśmy... po prostu brawo.
Kod:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga/mariusz-kuras-ten-wynik-to-kompromitacja,1,4905157,wiadomosc.html
[Profil] [PM]

kibicKKS

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 11:14   

Ad@ś=) napisał/a:
Kod:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga/mariusz-kuras-ten-wynik-to-kompromitacja,1,4905157,wiadomosc.html

Tak i tam jest nasz treneiro w koszulce Pogoni Sz.
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:09   

Ad@ś=) napisał/a:

A to Onet jest jakimś wyznacznikiem poziomu wstydu? Wstydzić to powinni się zawodnicy i trener.

Krytyka Pana Kurasa jest jak najbardziej słuszna, ale mam wrażenie, że większość z Was zapomina, że to piłkarze biegają po boisku, a nie trener. Widząc zachowania obrońców przy tych bramkach to ręce same opadają. Bo cóż może Kuras, gdy bodajże Midzierski przy ostatnim golu zachowuje się jak trampkarz. W klubie muszą nastąpić zmiany. Chyba nikt nie ma już wątpliwości, że ta drużyna nie osiągnie już celu wyznaczonego przed sezonem, czyli awansu. W przerwie zimowej oprócz Kurasa klub powinni opuścić piłkarze, którzy kompletnie się nie sprawdzili w drużynie. Będzie dużo czasu na budowanie nowego zespołu, nowej jakości. Myślę że najwyższy czas wprowadzić na stałe do drużyny naszych wychowanków.

Słowa o Zarządzie przemilczę, bo chyba niektórzy nie wiedzą co piszą...

matys5392

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:13   

Kod:
http://ekstraklasa.net/1liga/archiwum/wisla-plock-rozstrzelala-sandecje-to-koniec-kurasa-w-nowym-saczu-wynik,artykul.html?material_id=4ebe972116f1da3d7c010000

Nawet na tej stronie tytuł tego artykułu sugeruje jedno... Po takiej klęsce 99,9% kibiców Sandecji pewnie podpisałoby się obiema rękami a wyrzuceniem trenera.
[Profil] [PM]

radek

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:32   

Masahiko czemu tak bronisz zarządu? Czy nikt niema prawa rozliczyć tych ludzi z dotychczasowej pracy. Pewnie będzie sporo pochwał ale jest dużo a nawet bardzo dużo minusów. Póki co mam dość już mydlenia oczu wzmocnieniami rozbudową stadionu i innymi bredniami. Ten klub właśnie teraz potrzebuje zmian kiedy jeszcze nie jest zapóźno. Ciągle czekam na tą lawine inwestycji, bo o wzmocnienia typu (Trzeciakiewicz,Derbich,...) jestem spokojny hehe
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:37   

Zarząd klubu nie odpowiada za rozbudowę stadionu. Zrozum to w końcu i nie myl pojęć.

Mydlenie oczu awansem? A co mieli przed sezonem powiedzieć? Że Sandecja po dwóch świetnych sezonach będzie walczyć o środek tabeli? Cel trzeba sobie stawiać zawsze najwyższy. Klub stworzył bardzo dobre warunki zawodnikom i sztabowi. Trener dostał wzmocnienia, które w teorii powinny się sprawdzić. To nie zarząd wybiega na murawę, to nie zarząd ustala taktykę. Klub funkcjonuję i ma się dobrze. Oczywiście można wiele zarzucić, ale jak widzę tutaj argumenty nie padają, a jedynie nawoływania do dymisji.

matys5392

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:52   

Masahiko nie dostrzegasz minusów pracy zarządu.A do takich na pewno należy zaliczyć:
-brak reakcji na słabe wyniki zespołu(to że zespół nie przegrał 10 kolejnych spotkań nie jest żadnym wytłumaczeniem.Trener Kuras powinien polecieć już po meczu z Wartą)
-chora sytuacja z Leśniakiem.Z jednej strony wszyscy jadą po tym chłopaku,ale na boisku jest jeszcze dziesięciu innych gości.
-brak gry Trochima.Najlepszego zawodnika trener Kuras posyła do rezerw bo prezesowi nie spodobało się że Trochim zarywa do jego córki.Teraz Trochim pójdzie grać do Kolejarza i tam na pewno udowodni swoją wartość,z resztą jak kilku innych zawodników grających wczesniej w Sandecji.
-o mydleniu oczu awansem było już wspomniane,ale zarząd po prostu oszukuje nas kibiców na każdym kroku.Podczas jednego z meczów zapytalem prezesa Leśniaka,dlaczego nie gra Trochim? Odpowiedział mi że jest to bardzo słaby zawodnik...A przecież wszyscy widzieli co ten chłopak potrafi.Kolejna dobra ściema,która i tak wyjdzie na światło dzienne.
-usunięto z zarządu Banię i Olszewskiego.Podobno przez to że umoczeni są w aferę korupcyjną.Więc skoro już zaczęto robić czystki to co w klubie robią Frohlich i Berliński?Nie podważam ich umiejętności piłkarskich i przywiązania do klubu ale ludzie związani z korupcją nie powinni mieć prawa reprezentować barw Sandecji.
-do dziś nie sprowadzono drugiego trenera
[Profil] [PM]

nitroactive

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:10   

Masahiko napisał/a:

Słowa o Zarządzie przemilczę, bo chyba niektórzy nie wiedzą co piszą...

To oświeć to forum bo ja nie uważam się za eksperta, ale co nieco tego zarządzania liznąłem. Ponadto skoro wszystkie kluby (te poukładane) funkcjonują tak samo, a Sandecja "inaczej" to chyba coś jest na rzeczy prawda?

Sory gościu ale to ty nie wiesz o czym piszesz... Zarządzanie to nie wytyczanie celów... Jaka jest struktura klubu? Gdzie jest jakaś koncepcja szkolenia młodzierzy, marketingu, etc ?
Ostatnio zmieniony przez nitroactive Nie Lis 13, 2011 13:12, w całości zmieniany 1 raz  
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:11   

matys5392 napisał/a:

-brak reakcji na słabe wyniki zespołu(to że zespół nie przegrał 10 kolejnych spotkań nie jest żadnym wytłumaczeniem.Trener Kuras powinien polecieć już po meczu z Wartą)

Pytanie brzmi: czy nie należy się trenerowi czas na zbudowanie drużyny? Czy po kilku słabszych spotkaniach mamy zwalniać trenera? Jak się okazało po meczu z Wartą przyszło kilka pozytywnych wyników. Takie działania kojarzą mi się z dziwnymi i niezrozumiałymi decyzjami szalonych Prezesów, które niczemu i nikomu nie służą.

matys5392 napisał/a:
-chora sytuacja z Leśniakiem.Z jednej strony wszyscy jadą po tym chłopaku,ale na boisku jest jeszcze dziesięciu innych gości.

Nie wiem o co w tej sytuacji chodzi. Tylko pytanie brzmi czy winić tutaj należy Zarząd czy może trenera?

matys5392 napisał/a:
-brak gry Trochima.Najlepszego zawodnika trener Kuras posyła do rezerw bo prezesowi nie spodobało się że Trochim zarywa do jego córki.Teraz Trochim pójdzie grać do Kolejarza i tam na pewno udowodni swoją wartość,z resztą jak kilku innych zawodników grających wczesniej w Sandecji.

To mnie rozbawiłeś. A gdzie ten Trochim był najlepszym zawodnikiem? Chyba w meczu rezerw. Myślę że to właśnie jest cel jego życia - grać w Stróżach i udowadniać trenerowi Kurasowi jak jest ślepy. Informację o córce Prezesa zostawię bez komentarza.

matys5392 napisał/a:
-o mydleniu oczów awansem było już wspomniane,ale zarząd po prostu oszukuje nas kibiców na każdym kroku.

O jakich to "każdych krokach" piszesz? Dywagujesz czy masz coś konkretnego na myśli? Czemu Zarząd klubu miałby mydlić oczy kibicom? Czyżby to był ten chytry plan- "my kibicom powiemy, że będzie awans, a tak naprawdę to przecież wiadomo, że nie mamy na to szans"? Czy postawienie sobie ambitnego celu jest mydleniem oczu? Wiesz w ogóle kiedy używa się takiego zwrotu?

matys5392 napisał/a:
A przecież wszyscy widzieli co ten chłopak potrafi.Kolejna dobra ściema,która i tak wyjdzie na światło dzienne.

Uczepiłeś się tego Trochima jak rzep.... A ja nigdzie nie widziałem żeby był jakiś świetny. Oczywiście w porównaniu do Leśniaka wypada nieźle, ale już od Berlińskiego lepszy raczej nie jest. Zresztą nie wydaje mi się, żeby Kuras sabotował własną pracę i świadomie rezygnował z tak świetnego zawodnika.

matys5392 napisał/a:
-usunięto z zarządu Banię i Olszewskiego.Podobne przez to że umoczeni są w aferę korupcyjną.Więc skoro już zaczęto robić czystki to co w klubie robią Frohlich i Berliński?Nie podważam ich umiejętności piłkarskich i przywiązania do klubu ale ludzie związani z korupcją nie powinni mieć prawa reprezentować barw Sandecji.

Może się mylę, ale Banię i Olszewskiego wyrzucono po tym, gdy wina została im udowodniona, tudzież postawiono im zarzuty. Jano i Berlińskiego nic takiego nie spotkało - o ile się nie mylę, bo tutaj pewności nie mam.

matys5392 napisał/a:
-do dziś nie sprowadzono drugiego trenera

To jest akurat dziwne i niezrozumiałe. Tylko zazwyczaj swojego asystenta rekomenduje trener. Być może takiej rekomendacji nie było?

Ja bym widział błędy Zarządu gdzie indziej. Choćby w pewnych kwestiach organizacyjnych, słabego marketingu klubu itd. Ale tutaj pewnie więcej miałby do napisania były Prezes Stowarzyszenia Kibiców Bianconerii.

matys5392

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:22   

Uważam,że trener powinien odejść już po meczu z Wartą,dlatego że naszym celem od początku była walka o czołowe lokaty.Zarząd powinien reagować jak najszybciej,a nie czekać aż będzie za późno.Liga potyczyła się jednak tak,że mimo słabych wyników cały czas zbliżaliśmy się do czołówki i chyba tylko odroczyło dymisję trenera(tym razem nie wyobrażam sobie,żeby poprowadził on jeszcze Sandecję w meczach rundy wiosennej).

A co do Trochima i jego porównania z Berlińskim to spójrz chociązby na wiek obu panów.Nawet jeśli według Ciebie Berliński jest obecnie lepszym piłkarzem to młodszy już nie będzie.Trochim to młody perspektywiczny zawodnik.Jego historia w Sandecji trochę przypomina mi sytuację Borovicanina.Piłkarz,który posiada spore umiejętności jednak często lubiący poimprezować i wpadający w konflikty.A po za tym Trochim jest wypożyczony z Legii,a taki klub jak Legia nie sprowadza do siebie byle jakich piłkarzy.Przyklad młodych polskich zawodników rozwijających się w tym klubie to choćby Rybus,Borysiuk czy Kucharczyk.
[Profil] [PM]

nitroactive

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:33   

Jak dla mnie gdyby zarząd chciał rozwoju klubu, to pierwszym podstawowym celem 2 lata temu powinno być stworzenie SSA, wówczas byłaby szansa na przyciągnięcie inwestora z prawdziwego zdarzenia... ale tak się nie stało i chyba na razie się nie stanie..

Później marketing- tego to już w ogóle nie ma w Nowym Sączu, nie licząc własnych inicjatyw kibiców
Dalej szkolenie młodzierzy scouting etc.

Dobra współpraca z miastem, jeśli klub miałby inwestora to można by zbudować razem z miastem stadion, z dużą powierzchnią komercyjną, z której dochody czerpał by inwestor... Z resztą opcji jest dużo, tylko trzeba ludzi którzy będą się tym zajmować codziennie od rana do wieczora, a nie jak to jest teraz w ramach dodatku- bo inny interes jest ważniejszy i nie ma czasu żeby się opiekować SSA (tak ktoś napisał tutaj na forum nie wiem czy to prawda ale być może...)
[Profil] [PM] [E-mail]

kristoff

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:37   

matys5392 napisał/a:

tylko jeszcze do tego punktu dodam, że w ciągu tych 10 spotkań ani razu nie odnieśliśmy 2 zwycięstw z rzędu... więc mało to imponujące, biorą pod uwagę fakt, że teraz już mamy 3 porażkę z kolei... a przed nami bardzo ciężki mecz w Gdyni...
[Profil] [PM] [E-mail]

matys5392

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:40   

kristoff napisał/a:
matys5392 napisał/a:

tylko jeszcze do tego punktu dodam, że w ciągu tych 10 spotkań ani razu nie odnieśliśmy 2 zwycięstw z rzędu... więc mało to imponujące, biorą pod uwagę fakt, że teraz już mamy 3 porażkę z kolei... a przed nami bardzo ciężki mecz w Gdyni...

W moim przekonaniu ta euforia 10 nie przegranymi meczami była zdecydowanie zbyt duża.
Może trener Kuras pochwali się po tym meczu swoją nową serią.3 przegrane mecze z rzedu,bilans bramek 1-9
[Profil] [PM]

internacionale

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 13:45   

Nieco obszerniejsza relacja z meczu niż film z bramkami na stronie Wisły. Pierwsza bramka nie została uwieczniona (operator kamery nieco zaspał :)

http://www.sandecja.tv/17...skrot_meczu.htm
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Wisła Płock - Sandecja
[ ZAMKNIĘTY ]