Polonia Warszawa - ciekawostka |
Autor |
Wiadomość |
internacionale

|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 00:07 Polonia Warszawa - ciekawostka
|
[Cytuj]
|
|
Dzisiaj moja druga połówka wyciągnęła mnie do warszawskiego ZOO.
Wśród wielu fajnych zwierzątek dostrzegłem coś takiego :)
http://www.youtube.com/watch?v=uN2fQQzuBHo
Po powrocie do domu znalazłem więcej informacji na internecie:
15. lipca 2004 roku Stowarzyszenie Przyjaciół Czarnych Koszul "Wielka Polonia" zaadoptowało czarną jaguarzycę z warszawskiego ZOO. Beata, bo tak jej na imię, urodziła się 22 marca 2003 roku w ZOO w Ołomuńcu. Do Warszawy przyjechała w kwietniu 2004 roku. Po podpisaniu aktu adopcyjnego Stowarzyszenie postanowiło rozwinąć imię jaguarzycy, nazywając ją Królową Beatą Konwiktorską VI.
Polonia posiada już co prawda dwie maskotki- piłkarskiego słonia Polonika oraz koszykarską Pandę, ale Królowa Beata ma szansę stać się symbolem Klubu i jego Kibiców - charakternych ludzi o wielkich sercach.
Wszystkich, którzy chcieliby pomóc w opiece nad Beatą, prosimy o wpłaty na niżej podane konto.
Pieniądze te pomogą w utrzymaniu jaguarzycy, każda złotówka przyczyni się do polepszenia warunków jej życia.
Stowarzyszenie WIELKA POLONIA
00-206 Warszawa, ul. Konwiktorska 6
VOLKSWAGEN BANK Polska S.A.
77 2130 0004 2001 0340 9695 0001 (PLN)
z dopiskiem
Kibice Polonii dla Beaty
Jeśli macie jakieś pytania do nas, piszcie na adres jaguar@wielkapolonia.pl
|
|
|
|
 |
cola [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 00:45
|
[Cytuj]
|
|
Dziękuję bardzo za miłą niespodziankę którą właśnie znalazłem w sieci.
Mam nadzieje że jaguary podobały się.
PS Dwa czarne małe bliźniaki nazywają się Uran i Ultras. |
|
|
|
 |
ŁukaszKSP
|
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 23:19
|
[Cytuj]
|
|
Polonia kupiła klub i miejsce w ekstraklasie
Polonia Warszawa kupiła pierwszoligową drużynę piłkarską Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski i licencję grodziszczan na grę w ekstraklasie. Właściciel grodziskiego klubu Zbigniew Drzymała nie chciał jednak zdradzić, czy wycofa się z polskiego futbolu - informuje IAR.
Choć działacze warszawskiej Polonii mówią wprost o kupnie Groclinu i licencji, Zbigniew Drzymała nie chce tego jednoznacznie potwierdzić. Biznesmen tłumaczy, że "transakcja dotyczy przejścia zespołu Groclin Dyskobolia do Warszawy, zmiany nazwy i siedziby". Wiadomo jednak, że właściciel Polonii Warszawa - Józef Wojciechowski zdecydował się na zakup stu procent akcji klubu z Grodziska. Oznacza to, że przejął wszystkich zawodników, trenerów, masażystów i lekarzy. Wojciechowskiego nie interesował tylko kompleks sportowy w Grodzisku: hotel i boiska.
Umowa ma być ostatecznie sfinalizowana w ciągu kilku najbliższych dni - najpóźniej do 11 lipca. Milioner z Grodziska nie zapomniał jednak o tym, co wcześniej spotkało go we Wrocławiu. Prezydent miasta rozmowy o fuzji ze Śląskiem przerwał w ostatniej chwili, dlatego Drzymała przygotowuje się do aż dwóch spraw sądowych.
Wszystko wskazuje jednak na to, że w przypadku Polonii, Zbigniew Drzymała dopnie swego i wielka piłka zniknie z małego Grodziska. |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 23:50
|
[Cytuj]
|
|
Paranoja, wspolczuje kibicom Polonii ... osobiscie nie chcialbym, zeby cos podobnego nas spotkalo ... |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 08:28
|
[Cytuj]
|
|
Miejmy nadzieje że to tylko plota! |
|
|
|
 |
grubas_KKS
Globetrotter
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 16:33
|
[Cytuj]
|
|
Ja myslałem ze tylko w koszykówce polskiej to jest możliwe =/ |
_________________ ...::: Futbol Club Barcelona :::.. |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 22:35
|
[Cytuj]
|
|
Komisja ds. Nagłych Polskiego Związku Piłki Nożnej wyraziła we wtorek zgodę na przeniesienie Groclinu Dyskobolii SSA z Grodziska Wielkopolskiego do Warszawy oraz zmianę nazwy klubu na KSP Polonia Warszawa SSA.
Jednocześnie Polonia przesłała we wtorek do PZPN pismo, w który poinformowała o wycofaniu pierwszego zespołu seniorów z rozgrywek 1. ligi (zaplecze Ekstraklasy) oraz Remes Pucharu Polski.
"O tym, który zespół zastąpi warszawian w 1. lidze zadecyduje postępowanie licencyjne. Jeżeli stosownych wymogów nie spełni najwyżej sklasyfikowany spadkowicz - ŁKS Łomża, szansę na grę na zapleczu Ekstraklasy dostanie Pelikan Łowicz, który oczywiście musi wypełnić wytyczne zawarte w przepisach licencyjnych. Komisja zbiera się w środę i tego dnia wszystko powinno być jasne" - powiedział wiceprezes PZPN ds. organizacyjnych Eugeniusz Kolator.
Polonia Warszawa zajęła miejsce Groclinu w Ekstraklasie po tym, jak 11 lipca właściciel stołecznego klubu Józef Wojciechowski kupił za 20 mln złotych klub z Grodziska Wlkp. W ubiegłym sezonie Polonia zajęła 7. miejsce w drugiej lidze. |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 17:43
|
[Cytuj]
|
|
Jak wiadomo mecze eliminacyjne Ligi Europejskiej nie będą transmitowane w żadnej polskiej stacji TV. Zainteresowani dzisiejszym spotkaniem mogą obejrzeć ten mecz poprzez internet za pomocą Windows Media Playera pod adresem:
mms://beotelmedia.beotel.net/tvcg |
|
|
|
 |
krzysiek186

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 21:03
|
[Cytuj]
|
|
internacionale napisał/a: | Jak wiadomo mecze eliminacyjne Ligi Europejskiej nie będą transmitowane w żadnej polskiej stacji TV. Zainteresowani dzisiejszym spotkaniem mogą obejrzeć ten mecz poprzez internet za pomocą Windows Media Playera pod adresem:
mms://beotelmedia.beotel.net/tvcg |
Co to za shitsux ?? Jakiś koncert smyczkowy mi się włączył. |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
|
|
|
 |
Grzesiek_91
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 21:56
|
[Cytuj]
|
|
67min 2;0 dla Polonii;) |
|
|
|
 |
kls86

|
|
|
|
 |
klap
Kibic
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 07:51
|
[Cytuj]
|
|
Transmisja meczu Polonia - Budućnost w Orange Sport
Wbrew wcześniejszym doniesieniom, okazało się, że mecz Polonii Warszawa z FK Budućnost będzie transmitowany przez polską telewizję.
Stacja Orange Sport zaproponowała Polonii telewizyjną relację z meczu, która będzie uaktualniana co 15 minut. Poza tym, w wypadku ciekawych sytuacji na boisku, planowane są bezpośrednie wejścia na antenę.
Co więcej, już następnego dnia zostanie wyemitowany specjalny program w całości poświęcony temu spotkaniu |
_________________ Soltanto Essa Sandecja
|
 |
polak_ns
|
|
|
|
 |
|