Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:36
Jeziorak Iława - Sandecja
Autor Wiadomość
radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 15:27   Jeziorak Iława - Sandecja

Sandecja walczy o podtrzymanie dobrej passy…
W najbliższą sobotę czeka Sandecje jeden z najdalszych II ligowych wyjazdów. Biało – czarnym przyjdzie udać się na drugi koniec kraju by stoczyć bój z Jeziorkiem Iława. Nasz sobotni rywal zgromadził dotychczas 11 punktów, na które składają się 3 zwycięstwa, 2 remisy oraz 4 porażki. Bilans bramkowy „Jeziorowców” to 11 – 13. Na własnym boisku Iławianie zwyciężali dwukrotnie (z OKS Olsztyn 1:0 oraz z Okocimskim Brzesko 2:1), dwukrotnie remisowali (z Stalą Poniatowa 1:1 oraz Concordią Piotrków trybunalski 2:2) raz natomiast schodzili z boiska pokonani ( 0:3 z Startem Otwock). Najlepszym strzelcem drużyny Jezioraka jest obecnie Figurski (5 bramek). 2 trafienia zaliczył Harmaciński a po jednym golu na swym koncie mają Roszkowski, Sedlewski, Roszkiewicz i Zakierski.

Pożyteczne informacje:
Rok założenia: 6. grudnia 1945
Barwy: niebiesko-białe
Adres: ul. Sienkiewicza 1, 14-200 Iława
pojemność - 5.000 miejsc (4.200 siedzących / boisko - 103 m x 68 m
Bilet na jeden mecz: 12 zł

Początek spotkania; sobota godzina 16

KubaNS

Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 20:32   

Ja powiem tak. Moze za bardzo optymistycznie i za daleko wysuniete wnioski, po kilku meczach.. ale od tej ekipy, ktora powoli sie tworzy trzeba wymagac coraz wiecej.
Jeziorak nie posiada w swoim skladzie zadnych specjalnie znaczacych nazwisk. W wiekszosci opieraja swoj sklad na graczach ze swojego regionu. Przez dluzszy czas starali sie co prawda pozyskac Arkadiusza Klimka, jednak poki co nic z tego nie wyszlo..
Owszem, sa zdecydowanie lepsi na wlasnym boisku. W poprzednim sezonie wygrali tam 14 z 15 meczow. W tym sezonie rowniez duzo lepiej u siebie niz na wyjazdach. Trzeba brac na to poprawke, ale...
Nie ma sie co bardzo obawiac. Niech pilkarze wyjda na boisko, pewni siebie i walcza.. a zle byc nie moze..
Moj typ: 1:2

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 08:24   

Krzysztof Piosik, 25-letni napastnik Sandecji, wraca na boisko po spowodowanej kontuzją półrocznej przerwie. Trener Jarosław Araszkiewicz zabiera sympatycznego wychowanka Warty Poznań na sobotnie spotkanie swej drużyny z Jeziorakiem w dalekiej Iławie.

- Krzysiek przeszedł skomplikowaną operację kolana i przez kilka miesięcy pauzował - informuje szkoleniowiec. - Po zdjęciu gipsu przechodził długi i żmudny proces rehabilitacji, po czym w Poznaniu rozpoczął rozpisane mu przeze mnie treningi indywidualne. Od połowy sierpnia przebywa w Nowym Sączu. Dołączył do drużyny, stopniowo zwiększając natężenie ćwiczeń. Myślę, że osiągnął taki stopień wytrenowania, że może zaryzykować już udział w spotkaniu o ligowe punkty. W Iławie nie wybiegnie z pewnością w podstawowym składzie, ale będę go miał do dyspozycji na ławce rezerwowych.

Piosik paskudnej kontuzji zerwania więzadeł i uszkodzenia rzepki kolanowej nabawił się podczas toczonego przez Sandecję wiosną meczu z Przebojem Wolbrom. Niedawno, w dniu spotkania MKS z ŁKS Browar Łomża obchodził swe 25. urodziny. Publiczność zgotowała siedzącemu wraz z narzeczoną na trybunach zawodnikowi owację, odśpiewując chóralne "Sto lat!".

Wszystko wskazuje na to, że wkrótce ze skutkami kontuzji upora się także inny napastnik biało czarnych Mariusz Mężyk. W środę ściągnął z uszkodzonej kostki but ortopedyczny i rozpoczął lekkie truchtanie.

Milosz_1910
milosz_1910

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 09:26   

Oby tylko nie odnowiła sie Krzyśkowi kontuzja:)...Lepiej nie zapeszam...Myślę ż bardzo sie nam przyda, a jak dojdzie jeszcze Mariusz to będzie naprawde super:)
nasz sądecki KKS!!;)
[Profil] [PM]

KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 13:04   

Myślę że będzie trudno o komplet punktów w tym meczu ale remis jest jak najbardziej możliwy i do zdobycia. Jeśli poprawi się skuteczność to może i przywiozą chłopaki trzy punkty. Ciężko coś wytypować hmm... ja stawiam na remis 1-1 : bramka Lewandowski ;)

Przecież wrócą tamte lata,
tamte piękne złote dni.
O Królowo Tego świata tak
będziemy śpiewać Ci...

...::: Najlepsze Ciacha Małopolski :::...
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 14:05   

oto jak na mecz zapraszają Kibice Jezioraka
http://pl.youtube.com/watch?v=m2w9CcQZMrc

Daroko

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 14:19   

spoko filmik
[Profil] [PM] [E-mail]

zgred
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 16:28   

Będzia jakaś relacja live z tego meczu ?

polak_ns

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 19:48   

jak pojedziesz na mesz to tak
[Profil] [PM]

pero

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 21:31   

remis nie byłby zły ze względu że to wyjazd i to daleki, chociaż jak chłopaki pojechali do Olsztyna to 3 punkty były a to przecież rzut beretem stamtąd więc...
szczególnie po ostatnim meczu jestem optymistą że wygramy, jak już zostało napisane wyżej, trzeba iść do przodu i wymagać więcej od naszych grajków - w sumie jak tak się przyjrzę jak prezentujemy się na papierze w porównaniu z innymi ekipami to wg mnie pierwsza szóstka to nasze miejsce w szyku, żeby nie napisać minimum

mój typ 2:1 dla nas

co do Piosika lepiej dwa mecze później niż o jeden za wcześnie...
[Profil] [PM]

km15

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 22:49   

Mój typ 0:0 po męczącej grze. Jak zdobędziemy chociaż jeden pkt to powinniśmy się cieszyć.
[Profil] [PM]

Rancorn
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 07:05   

Ostatnie wyniki piłkarzy Sandecji pozwalają być optymistycznie nastawionym do konfrontacji z Jeziorakiem. Mimo dalekiego i niewątpliwie ciężkiego wyjazdu uważam, że po bardzo trudnym i męczącym spotkaniu Bianco-Neri wywiozą z Iławy 3 pkt.

Typ : 1:0 dla Sandecji (strzelec : Lewandowski lub Bania)

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 07:25   

Sobota, godz. 16: Jeziorak Iława - Sandecja

Bez kasy, ale na maksa

Znakomita passa piłkarzy Sandecji sprawia, że przed kolejną jej potyczką, tym razem z Jeziorakiem w Iławie, wśród sądeckich kibiców panuje optymizm. Dobre nastroje fanów uzasadnia forma zaprezentowana przez ich ulubieńców podczas ostatniego spotkania z mocnym zespołem Hetmana Zamość.

Drużyna ruszyła w daleką wyprawę już wczoraj późnym wieczorem. Dzięki temu zespół uniknie męczących kilkunastu godzin podróży w ciągu dnia, gdy wciąż panują upały. Noc z piątku na sobotę zawodnicy spędzą w ośrodku turystycznym, o 20 km odległym od miejsca rozegrania zawodów.

W grupie 17 zawodników, którzy zajęli miejsce w autokarze, zabrakło jednak Krzysztofa Piosika. Do czwartku istniała nadzieja, że napastnik ten powróci w sobotę na boisko po półrocznej przerwie spowodowanej ciężką kontuzją kolana. Niestety, ostatni trening przesądził, że na występ Piosika w II lidze musimy jeszcze poczekać.

- Doszedłem do wniosku, że wystawianie Krzyśka na rywala, który z pewnością różnymi środkami dążył będzie do zwycięstwa, byłoby zbyt dużym ryzykiem odnowienia się urazu - tłumaczy trener Sandecji Jarosław Araszkiewicz. - Chłopak musi stopniowo wchodzić w rytm meczowy. Lepiej więc będzie, jeśli przez 20, 30 min zagra w niedzielnej potyczce rezerw, zacznie czuć piłkę i boisko.

Nie sposób nie wspomnieć, że na atmosferę goszczącą w obozie sądeczan niekorzystnie wpływają rosnące zaległości finansowe klubu w odniesieniu do piłkarzy. Frustracji nie kryje Araszkiewicz.

- Od czterech miesięcy piłkarze nie widzieli pieniędzy - przekonuje szkoleniowiec. - Najwyższy czas, by ktoś wreszcie pomyślał, co z tym fantem zrobić. Zawodnicy zaczynają być zdesperowani, a i mnie dopada rozgoryczenie. Mamy dość ciągłych obiecanek. Na oczy nie widzieliśmy nagrody za awans do II ligi. A przecież zapewnienie o niej padło z ust bardzo ważnej w mieście osoby. Szczerze mówiąc, nie wiem, na jak długo chłopakom starczy cierpliwości. Staram się ich mobilizować i jestem przekonany, że mimo wszystko w Iławie zagrają na maksa. Przeciwnika bliżej nie znam, ale to przecież nie Barcelona. Zawodnicy mają po prostu wyjść na boisko i walczyć. Jeśli zaprezentują się tak jak w Ostrowcu, czy w meczu z Hetmanem, to cel swój zrealizujemy. A są nim trzy punkty.

W meczu z Jeziorakiem szkoleniowiec Sandecji nie będzie mógł skorzystać z usług Mateusza Żyły, który w spotkaniu z Hetmanem ujrzał czwartą w sezonie żółtą kartkę. Zastąpi go inny młodzieżowiec - Łukasz Krupa. (dw)
Warto wiedzieć

Przypuszczalny skład Sandecji: Kozioł - Szczepanik, Frohlich, Szufryn, Pietrucha - Skrzypek, Lewandowski, Mróz, Krupa - Bania, Nieć.

Rezerwa: Zwoliński, Merklinger, Łożyński, Spraski, Wańczyk, Leśniak.

Nie zagrają: Żyła (kartki), Piosik, Mężyk, Orzechowski (kontuzje).

spdr
STREET ROCKIN'

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 08:40   

czyli wszystko po staremu...
brak kasy
[Profil] [PM]

QBANS
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 13:29   

Jak można oddłużyć klub i spokojnie patrzeć, jak znowu tonie w długach? Poza oddłużeniem powinno się działać tak, żeby klub zaczął być rentowny?

Kiedy doczekamy normalnego zarządu- czytaj profesjonalistów?

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Jeziorak Iława - Sandecja
[ ZAMKNIĘTY ]