Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: internacionale
Czw Gru 28, 2017 21:16
Stadion Sandecji
Autor Wiadomość
mirek678
mirek678

Wysłany: Wto Paź 15, 2024 09:33    [Cytuj]

tibs napisał/a:
A ja myślę że nie montują elewacji bo firma która wygrała przetarg na dokończenie stadionu będzie robiła jeszcze coś z trybuną od kamienicy więc nie ma sensu zakładać elewacji. Ratusz o tym wie ale przecież nie powie oficjalnie że trybuną jest zje...na. Ręką rękę myje.

to po ch robili przetarg na dalszą część elewacji 🙃
[Profil] [PM] [E-mail]

tibs

Wysłany: Wto Paź 15, 2024 09:38    [Cytuj]

mirek678 napisał/a:
tibs napisał/a:
A ja myślę że nie montują elewacji bo firma która wygrała przetarg na dokończenie stadionu będzie robiła jeszcze coś z trybuną od kamienicy więc nie ma sensu zakładać elewacji. Ratusz o tym wie ale przecież nie powie oficjalnie że trybuną jest zje...na. Ręką rękę myje.

to po ch robili przetarg na dalszą część elewacji 🙃

Czy nie zauważyłeś że panowie z ratusza ogłaszają że przetarg wygrała firma. Potem nic się nie dzieje, więc mówią o karach umownych za opóźnienia i tak w kółko. Jestem ciekawy ile pieniędzy wpłynęło z kar umownych oraz ubezpieczenia budowy które pan Kos miał posiadać?
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Wto Paź 15, 2024 14:49    [Cytuj]

Z tego co kojarzę to spółce udało się uzyskać zabezpieczenie należytego wykonania umowy w wysokości 5% ceny całkowitej (nie wiem czy zabezpieczenie uleglo zwiększeniu po podpisaniu aneksu na 25 mln, ale przepisy tego nie nakazują). Co do kar umownych to nie mam wiedzy.

klipol
=FS=Klipol | PL

Wysłany: Wto Paź 15, 2024 16:45    [Cytuj]

Codziennie ktoś tam wisi na linach i coś robią przy słupach od zadaszenia.

miras1983

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Wto Paź 15, 2024 19:39    [Cytuj]

SilverCommander napisał/a:
Dzisiaj zgodnie z oczekiwaniami NIK oficjalnie wybrał firmę, która dokończy budowę stadionu (Betonox Construction z Sopotu). Umowa może zostać podpisana nie wcześniej niż za 10 dni (do tego czasu pozostali uczestnicy przetargu mogą złożyć odwołania).
https://twojsacz.pl/nik-betonox-construction-z-sopotu-dokonczy-budowe-miejskiego-stadionu/
. Do piątku mogą składać odwołania ?
[Profil] [PM] [E-mail]

SilverCommander

Wysłany: Wto Paź 15, 2024 19:47    [Cytuj]

miras1983 napisał/a:
SilverCommander napisał/a:
Dzisiaj zgodnie z oczekiwaniami NIK oficjalnie wybrał firmę, która dokończy budowę stadionu (Betonox Construction z Sopotu). Umowa może zostać podpisana nie wcześniej niż za 10 dni (do tego czasu pozostali uczestnicy przetargu mogą złożyć odwołania).
https://twojsacz.pl/nik-betonox-construction-z-sopotu-dokonczy-budowe-miejskiego-stadionu/
. Do piątku mogą składać odwołania ?

Jeśli licząc, że termin biegnie od 9 października, to te 10 dni raczej na pewno dotyczy dni roboczych doliczając jeszcze dni wolne między nimi, to wychodzi na to, że odwołania będzie można składać do 22 października.
[Profil] [PM]

sz3ur

Wysłany: Czw Paź 17, 2024 07:53    [Cytuj]

Panowie rozmawiałem z wykonawcą elewacji. Prace postepują z opóźnieniem bo musiał czekać na materiał, pozatym ludzie z miasta też "nie pomagają". Z żadnej Grecji nie szedł materiał tylko wszystko leci gdzieś z hut w PL. Niestety brak odpowiednich wytycznych i opóźnienia w dostawie spowodowały to że chłop już ma dość. Jednak pracę trwają i mówi że choćby chuja miał zarobić to zrobi to co ma zrobić
[Profil] [PM] [E-mail]

flowbone

Wysłany: Czw Paź 17, 2024 13:37    [Cytuj]

Wykonawca chce przedłużenia terminu o 6 tygodni

https://rdn.pl/295017/opoznia-sie-powstanie-elewacji-stadionu-w-nowym-saczu-beda-kary-umowne/
[Profil] [PM] [E-mail]

SilverCommander

Wysłany: Nie Paź 20, 2024 06:54    [Cytuj]

https://www.dts24.pl/siat...spedza-zdjecia/
[Profil] [PM]

Masahiko

Wysłany: Nie Paź 20, 2024 09:13    [Cytuj]

Śmierciak chyba nie był w najlepszym stanie gdy pisał te wypociny.

Wykonawca tłumaczył się zresztą gdzieś na fcb z opóźnień, nieudolnie wyjaśniając że to nie jego wina. Takich to mamy januszy biznesu w Polsce ;)

KaKaEs1910

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie Paź 20, 2024 13:01    [Cytuj]

Ten cały cyrk jest dla mnie co najmniej nie zrozumiały. To nie jest przetarg za grube miliony i rozłożony na lata żeby przewidzieć jakieś komplikacje w późniejszym terminie. To wydawało by się nieduża robota o stosunkowo krótkim okresie wykonalności i co wynika? Idzie taki jeden z drugim do przetargu, wygrywają go, szumne zapowiedzi że wszystko będzie ok i dopiero po fakcie się martwimy skąd i na jakich zasadach brać materiał na budowę? To kryminał przecież. Najprościej powiedzieć że opóźnienie z przyczyn niezależnych od siebie. W ten sposób to byle Janusz i Mirek co założyli firmę budowlaną wczoraj mogą startować do przetargu, wygrać i potem się martwić jak i czym zrealizować zlecenie...
[Profil] [PM] [E-mail]

tibs

Wysłany: Nie Paź 20, 2024 16:37    [Cytuj]

A ja ciągle myślę że będzie coś burzone przez firmę która będzie kończyć stadion dlatego nie zakładają elewacji.
Ludek nie przyzna się oficjalnie. Teraz winna jest firma od elewacji. Za chwilę winny będzie Kos że trzeba burzyć.
[Profil] [PM] [E-mail]

klipol
=FS=Klipol | PL

Wysłany: Nie Paź 20, 2024 17:01    [Cytuj]

Przecież zakładają, trybuna od parkingu ma zakładane te jakieś siatki.

SilverCommander

Wysłany: Nie Paź 20, 2024 19:00    [Cytuj]

klipol napisał/a:
Przecież zakładają, trybuna od parkingu ma zakładane te jakieś siatki.

Tylko, że tu chodzi o tą trybunę główną od rzeki Kamienicy. Tam jeszcze nic nie robią ;)
[Profil] [PM]

bonuspl

Wysłany: Nie Paź 20, 2024 19:32    [Cytuj]

Budowa stadionu z definicji jest po to, aby wyprowadzić duże pieniądze z budżetu i wprowadzić je w kieszenie handzla. Gdyby na tym nie zarobił to by go po prostu nie budował. Wiec nie wiem czemu po tylu latach ktoś się jeszcze czemuś dziwi. Czy chociaż raz było cośkolwiek zrobione tak jak należy? Od samego początku kręcone są wały.
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » WALCZYMY O STADION! » Stadion Sandecji
[ ODPOWIEDZ ]