Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:30
Pierwsza Liga - nowe wyzwania....
Autor Wiadomość
internacionale

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 01:36   Pierwsza Liga - nowe wyzwania....

Na dzień dzisiejszy pewne jest że zagramy z:

Górnik Zabrze
ŁKS Łódź (?)
Podbeskidzie Bielsko-Biała
Znicz Pruszków
Górnik Łęczna
Flota Świnoujście
Dolcan Ząbki
Warta Poznań
Wisła Płock
GKS Katowice
Stal Stalowa Wola
MKS Kluczbork
Pogoń Szczecin

Oczywiście "kibicowsko" wygląda to trochę inaczej (jeśli chodzi o kolejnośc ;)), poza tym nie ma jeszcze zespołów które grają w barażach. Tabela stworzona na podstawie dzisiejszych pewnych już wyników
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

ksiąc 90

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 02:02   

Górnik,GKS,Pogoń... ekipy na ekstraklase,dlatego tym bardziej jest frajda,że jest ten awans ;)
[Profil] [PM]

Diakomo
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 08:08   

Napewno zagramy jeszcze z KSZO Ostrowiec .

eSKa
KolejarskieWiatraki

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 08:16   

Na pewno gorzej jest pojechać tysiąc kilometrów do Szczecina, 200 do wrogiego Zabrza - niż 30 do Stróż. Zajebiste wyzwanie. Myślę, że pomoc klubu dla nas musi być. Wyjazdy.

Pulo
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 08:48   

Może wreszcie oczy otworzą co niektórzy forumowicze i zamiast pieprzyć tu to zabiorą dupska w trok i pojadą na wyjazd.
Tu są mniej więcej odległości
Górnik Zabrze 200 km
ŁKS Łódź ok 360 km
Podbeskidzie Bielsko-Biała ok 155km
Znicz Pruszków 345km
Górnik Łęczna 315km
Flota Świnoujście ok 830km
Dolcan Ząbki 365km
Warta Poznań 540km
Wisła Płock 460km
GKS Katowice 183km
Stal Stalowa Wola ok 200km
MKS Kluczbork ok 320km
Pogoń Szczecin 762km
Ostrowiec św ok245km
Baraże

*Gorzów wlkp ok 660km
*Jastrzębie zdrój 230km
*Otwock ok 355km
*Wrocław ok 375km

[ Dodano: Sob 06 Cze, 2009 ]
pary barażowe http://www.90minut.pl/new...e-o-I-lige.html

gryfus1948
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 20:46   

Witam, jako że to jest mój pierwszy post na tym forum prosze mnie odrazu nie bluzgać itp. Na wstępie napiszę że jestem kibicem Pogoni Szczecin (prosze mnie nie banować). Cieszę się ze taka ciekawa ekipa jaką niewątpliwie jest Sandecja awansowała do 1 ligi. Chyba nikt nie wyobrazał sobie zeby jakis Otwock znalazł się w naszym gronie. Mimo że między nami nie ma wręcz żadnych emocji to mecze będą bardzo ciekawe. W końcu odległość robi swoje, i po naszych meczach będzie można "pokazać" się szerzej kibicowskiej polsce. Licze na duże liczby. Osobiście zawsze jakoś bliżej mi było do Sandecji niż do KSZO czy nawet Kolejarza, tym bardziej ciesze sie ze będziemy mogli spotkać sie na kibicowskim szlaku.

Życzę powodzenia i do zobaczenia juz wkrótce.
Ostatnio zmieniony przez gryfus1948 Sob Cze 06, 2009 20:58, w całości zmieniany 1 raz  

Diakomo
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 12, 2009 21:49   

Dziś poznaliśmy 2 kolejnych rywali z którymi zagramy napewno w I lidze . To Stilon Gorzów i GKS Jastrzębie . Dobrze się stało z kibicowskiego punktu widzenia że to te 2 drużyny wygrały baraże .

sns1910

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 09:23   

Stan na chwilę obecną, jedyna niewiadoma to to kto z trójki Cracovia/Korona/Widzew zagra w ekstraklasie, zakładając że jeśli Widzew awansuje to w barażu zagrają Cracovia z Koroną, a jeśli nie to w barażu zobaczymy Cracovie z Podbeskidziem i wygra ta pierwsza. Ostatnie założenie to że ŁKS nie otrzyma licencji.

- Sandecja Nowy Sącz
- Górnik Zabrze
- Cracovia Kraków/Korona Kielce/Widzew Łódź
- ŁKS Łódź
- Pogoń Szczecin
- GKS Katowice
- Stal Stalowa Wola
- KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
- Podbeskidzie Bielsko-Biała
- GKP Gorzów Wielkopolski
- Gks Jastrzębie Zdrój
- Górnik Łęczna
- Wisła Płock
- Flota Świnoujście
- Warta Poznań
- Znicz Pruszków
- MKS Kluczbork
- Dolcan Ząbki

Kibicowsko najciekawiej będzie moim zdaniem z pierwszymi 7-9 wymienionymi drużynami pod Sandecją, dawno nie było w tej lidze tylu znanych klubów co będzie w sezonie 2009/2010. Ogólnie nawet nie patrząc na nasz awans, to liga zapowiada się bardzo ciekawie i sportowo, i kibicowsko. Co do części sportowej to na pewno utrzymać się (bo to pewnie będzie naszym zadaniem na ten rok) będzie o tyle łatwiej, że zlikwidowano wszelkie baraże, dlatego spadają tylko cztery ostatnie zespoły.

Tak bardzo wstępnie przewidując o awans będzie się na pewno bić 5 zespołów:

- Górnik Zabrze
- Cracovia Kraków/Korona Kielce/Widzew Łódź
- ŁKS Łódź
- Podbeskidzie Bielsko-Biała
- Górnik Łęczna

Środek tabeli/mogą się włączyć do walki o awans:

- Wisła Płock
- Pogoń Szczecin
- Znicz Pruszków
- GKS Katowice? (świetna wiosna w ich wykonaniu)

Środek tabeli/walka o utrzymanie:

- Sandecja Nowy Sącz
- Stal Stalowa Wola
- KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
- GKP Gorzów Wielkopolski
- Gks Jastrzębie Zdrój
- Flota Świnoujście
- Warta Poznań
- MKS Kluczbork
- Dolcan Ząbki

Pewnie to wszystko będzie się zmieniać wraz z tym jakie transfery poczynią poszczególne zespoły, jak na tle zeszłorocznych pierwszoligowców będą się spisywać beniaminkowie i raczej jest to przewidywanie na rundę jesienną, bo wiosną dużo się może zdarzyć. W każdym razie już teraz widać patrząc na drużyny z którymi prawdopodobnie będziemy się bić o utrzymanie że walka o nie będzie bardzo zacięta.
[Profil] [PM] [E-mail]

Busta

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 18:43   

Co do wyjazdów to myślę że można by było liczyć na większe grupy kibiców gdyby nie wysokie ryzyko "bitki na trasie" że się tak wyrażę ;]. Nie mówię tu o takich wyjazdach jak do Brzeska czy Stróży. Nigdy nie bylem na wyjeździe ale z tego co słyszałem spięcia między ekipami na szlaku to normalka, więc nie dziwcie się poniektórzy że zwykły kibic nie chce ryzykować. Może nie jeden pojechałby w Polskę wspomóc drużynę, zwiedzić inne stadiony ale mówiąc wprost boi się o siebie. Nawet laik w temacie kibicowskim wie że wyjazd na Śląsk czy do Łodzi to nie wycieczka turystyczna. Szacunek dla ludzi którzy jeżdżą na "gorące" tereny ale nie każdy się do tego nadaje. Jak napisałem wyżej nie byłem nigdy na wyjeździe więc jeśli mijam się z prawdą może ktoś bardziej doświadczony przybliży mi i innym domowym kibicom obraz wyjazdów. Pozdrawiam

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 23:16   

Zgadzam się z tym że różne atrakcje czyhają na dalekich wyjazdach...ale w razie W nikt Ci nie będzie kazać Ci się bić czy cokolwiek innego robić,to Twój wybór!Po 2-gie jak by każdy kibic w Polsce tak myślał że coś mu się stanie na wyjeździe to nikt by na te wyjazdy nie jeździł.

Busta

Wysłany: Wto Cze 16, 2009 00:19   

Wiem że nikt nie będzie zmuszał mnie do walki ale jaka potem opinia przylgnie do gościa który bał się wysiąść z autobusu żeby się trochę "rozruszać" ;]. Czy na wyjazdy jeżdżą ludzie którzy z góry zakładają że nie będą uczestniczyć w awanturach? Z drugiej strony będąc wśród swoich źle bym się czuł patrząc jak kumple walczą a ja oglądam to z okna autobusu, nie mam jednak charakteru fightera ale z drugiej strony kocham Sandecję i chciałbym ją wspomagać nie tylko przy Kilińskiego. Na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie może BUS lub samochód. Może dobrym pomysłem było by stworzenie dwóch ekip wyjazdowych bojówki i zwykłych kibiców którzy nie czuli by się źle z tego powodu że ktoś zarzuca im że stchórzyli nie brali udziału w awanturze. Patrząc na wyjazdowe foty innych ekip nie wszyscy wyglądają na hools-ów ;] jednak pozory często mylą.

poskus

Wysłany: Wto Cze 16, 2009 00:23   

Wie ktoś do kiedy pzpn ma się "rozprawić" czy Widzew będzie grał w 1 lidze czy w extraklasie? Do kiedy to ma być wszystko ustalone...?
[Profil] [PM] [E-mail]

misiek_1984
Misiek

Wysłany: Wto Cze 16, 2009 00:36   

poskus napisał/a:
Wie ktoś do kiedy pzpn ma się "rozprawić" czy Widzew będzie grał w 1 lidze czy w extraklasie? Do kiedy to ma być wszystko ustalone...?

Tego nie wie nikt. Aktualnie sprawa ŁKS-u i Widzewa ma sie zajac komisja sejmowa. Wiecej informacji pod tym linkiem: http://www.90minut.pl/new...ja-sejmowa.html

[ Dodano: Wto 16 Cze, 2009 ]
Busta napisał/a:
Wiem że nikt nie będzie zmuszał mnie do walki ale jaka potem opinia przylgnie do gościa który bał się wysiąść z autobusu żeby się trochę "rozruszać" ;]. Czy na wyjazdy jeżdżą ludzie którzy z góry zakładają że nie będą uczestniczyć w awanturach? Z drugiej strony będąc wśród swoich źle bym się czuł patrząc jak kumple walczą a ja oglądam to z okna autobusu, nie mam jednak charakteru fightera ale z drugiej strony kocham Sandecję i chciałbym ją wspomagać nie tylko przy Kilińskiego. Na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie może BUS lub samochód. Może dobrym pomysłem było by stworzenie dwóch ekip wyjazdowych bojówki i zwykłych kibiców którzy nie czuli by się źle z tego powodu że ktoś zarzuca im że stchórzyli nie brali udziału w awanturze. Patrząc na wyjazdowe foty innych ekip nie wszyscy wyglądają na hools-ów ;] jednak pozory często mylą.

Organizujmy busa i jedziemy :) Ja uczestnicze w wyjazdach na wlasna reke z podobnych powodow, ktory wskazujesz w swoich wypowiedziach, ale mimo to udalo mi sie juz odwiedzic kilka stadionow podczas waznych meczow. Na pewno kazdy kibic na wyjezdzie - czy w autokarze, czy w samochodzie, w busie czy nawet jadacy publicznymi srodkami transportu - to wsparcie dla Sandecji i mozna doswiadczac na zywo wspanialych sportowych emocji (vide Piotrkow Tryb. czy Brzesko). Moze nas nie wywala z tego forum ? :)
[Profil] [PM] [E-mail]

Śmigiel

Wysłany: Wto Cze 16, 2009 09:17   

Busta napisał/a:
ale jaka potem opinia przylgnie do gościa który bał się wysiąść z autobusu żeby się trochę "rozruszać" ;]

Na pewno lepsza niż do tego, który zostaje w domu za monitorem :-)

Odnośnie jeszcze Twojej sugestii zrobienia osobnego transportu dla pikników itp...
1. Kiedy na wyjazd jedzie jeden autokar to jest w nim niepowtarzalny klimat... za nic bym tego nie oddał,
2. Nie ma nic złego w jeżdżeniu osób, które jeżdżą po to, żeby świetnie się bawić, spożyć trochę alkoholu, pokrzyczeć "SANDECJA" - typowo piknikowy klimat - jeśli tylko te osoby potrafią się zachować odpowiednio do sytuacji i znają swoje miejsce w szeregu... bo kto był, ten pamięta, że w Piotrkowie Trybunalskim pikników trochę ponosiło

Pozdrawiam ;-)
[Profil] [PM]

Pulo
[Usunięty]

Wysłany: Sro Cze 17, 2009 18:31   

Przepraszam bardzo kolegę busta ale w jego wypowiedziach są niejasności.. Skoro nie byłeś nigdy na wyjeździe to czemu się wypowiadasz na ten temat? Przejedź się gdzieś to zobaczysz jak jest. Z opowieści innych osób to co najwyżej można sobie zebrać je na kartce papieru i podetrzeć d....! ;) Czytając twoje posty to ręce się załamują. Gdzie w sączu są "hools" tj ty to nazwałeś? Jak ty sobie wyobrażasz 2 ekipy wyjazdowe? A my jesteśmy trendowaci dla was że z nami nie jeździecie? I nie pier... głupot, że swoim autem bezpiecznie się jedzie bo bardziej wam chodzi o to że po jakiego h... jechać autokarem jeśli autem będę 2 razy szybciej...
A i nie zapomnij zrobić drugiego młyna na stadionie i osobnego wejścia do niego na stadionie. Zrób także drugi herb i drugą nazwę...
Najlepiej będzie jak przestaniesz pierd.... i pojedziesz na mecz i zobaczysz jak to jest pojechać za swoją ukochaną drużyna z całą bandą meczowych zapaleńców w super atmosferze spędzając miło czas wspólnie razem!!! Tyle

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Kibice » Pierwsza Liga - nowe wyzwania....
[ ZAMKNIĘTY ]