Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Sandecja - ŁKS |
Autor |
Wiadomość |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 07:18 Sandecja - ŁKS
|
|
|
CZas by otrząśnąć się po porażce z Stalą i powalczyć na własnym boisku. Ze drużyna gra diametralnie inaczej u siebie już wiemy ale wszystko trzeba udowodnić walką na boisku.
Przeciwnik przedtsawiania za bardzo nie wymaga - nazwa ŁKS znana każdemu w Polsce. Ja tylko tak w skrócie nadmienie iż do sukcesów Łodzian zaliczamy
Mistrzostwo Polski - (2x) - 1958, 1997/98
wicemistrzostwo Polski - 1954
Puchar Polski - 1956/57
finalista Pucharu Polski - 1993/94
1/2 finału Pucharu Ligi - 1978 (nieoficjalny)
MP juniorów U-19 - (3x) - 1962, 1983, 1999
w-ce MP juniorów U-19 - (3x) - 1953, 1955, 2002
MP juniorów U-17 - 1994, 1999
w obecnym sezonie po zawirowaniach licencyjno - organizacyjnych ŁKS gra słabo i jego dalsze losy są wielką niewiadomą.
Zwycięstwo? remis? a może porażka? trudno wytypować gdyż w tym meczu wynik może być na prawdę każdy. |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 08:34
|
|
|
Raffio napisał/a: | Witam mam takie pytanie
orientuje się ktoś czy na niedzielne spotkanie zdąży wrócić z kadry Jonczyk?
i czy zagra Jano oraz Cios? |
|
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
BartekoNS [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 08:44
|
|
|
Oj będzie bardzo ciężko jeśli przegramy to sytuacja w tabeli ligowej zrobi się dla nas nie ciekawa.Ale ja więrze w chłopaków,że się podniosą po tym nie udanym meczu ze Stalą i zdobędziemy jakiś punkt z ŁKS-em. Dla mnie realnie wynik 1:1. |
|
|
|
 |
biker_ns
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 09:38
|
|
|
Chcąc zmazać plamę z meczów wyjazdowych u siebie trzeba wygrywać bez względu na to z kim gramy.Zwycięstwo w niedzielę z takim renomowanym przeciwnikiem poszłoby w Polskę.
Ja w to wierzę i marzy mi się by cały stadion pomógł swym dopingiem w tym zawodnikom.
Realnie 2-1 dla nas. |
_________________ >>LUDZIE MĄDRZY CZASEM SIĘ WYGŁUPIAJĄ,LUDZIE GŁUPI ZAWSZE SIĘ WYMĄDRZAJĄ<< |
|
|
|
 |
remik23 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 09:42
|
|
|
Wszyscy na młyn i pokażmy jak się gra w Nowym Sączu |
Ostatnio zmieniony przez TERRORYSTA Czw Wrz 17, 2009 10:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 09:51 Re: Sandecja - ŁKS
|
|
|
radziufan napisał/a: | wicemistrzostwo Polski - 1954 |
+ odebrane wicemistrzostwo w sezonie 1992/1993 po zwyciestwie z Olimpia Poznan 7-1 |
|
|
|
 |
Busta
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 14:15
|
|
|
Na stronie pisze że każdy kibic przy zakupie musi okazać dowód tożsamości, jest możliwość żebym pozbierał dowody od kumpli i kupił im bilety? Czy należy być osobiście? Z góry dzięki i byle do niedzieli. |
_________________ Pasiaste Serce Mam |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 14:21
|
|
|
Przy zakupie w kasie musisz okazac dowod, przy zakupie w klubie powinny wystarczyc:
imie, nazwisko i pesel. Mysle, ze mozesz pozbierac dowody od kumpli i dac potrzebne dane.
Zeby sie upewnic mozesz zadzwonic: (018) 442 18 04 |
|
|
|
 |
tomo85
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 14:53
|
|
|
Ze składu wypadł następny obrońca, Tidiane. Odnowiła mu się kontuzja. A tu jeszcze nie wiadomo co z Janem! :/ A tyle bylo krzyków, że tylu obrońców mamy! Jakby nie to bylibysmy głęboko w du... ;) ale brak rasowego napastnika aż razi! :/
A co do zakupu biletów wystarczy podać dane osób. |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 15:10
|
|
|
Jest jeszcze w obwodzie Szczapanik i mam nadzieje ze dostanie on swoją szanse, Jano jeszcze tydzioen temu zapewnial ze na ŁKS bedzie gotowy ale nie wiem czy było to tylko jego "chciejstwo" czy realna ocena stanu zdrowia. |
 |
|
|
|
 |
misiek_1984
Misiek
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 15:24
|
|
|
Niestety, wciaz jeszcze jestem pod negatywnym wrazeniem wczorajszej fatalnej postawy Sandecji w Stalowej Woli. Obawiam sie, ze te 4 dni to moze byc malo, aby odbudowac zespol tym bardziej, ze pietrza sie problemy kadrowe - slaba ostatnio obrona juz calkowicie sie posypala, zas napastnicy jak nie strzelali, tak nie strzelaja nadal. Srodowy mecz pokazal jak wiele w naszym zespole zalezy od postawy linii pomocy, od takich zawodnikow jak Gawęcki, Zawadzki, Bębenek i nieobecny wczoraj Jonczyk.
Jesli w/w zawodnicy odnajda forme z poprzednich meczow i beda potrafili poukladac gre i najlepiej do tego cos strzelic (chyba ze wreszcie obudza sie napastnicy z Aleksandrem na czele, bo na Chlipałę to juz nie licze), to mysle, ze moze byc nawet zwyciestwo. ŁKS w tym sezonie grywa roznie, choc druzyne ma dosc solidna tak wiec na pewno latwym rywalem nie bedzie. Mysle jednak, ze przy dobrej dyspozycji Sandecji na wlasnym stadionie rywal ten jest w naszym zasiegu.
Tak realnie typuje remis, najprawdopodobniej 1:1.
A co do obroncow to problem polega na tym, ze za bardzo nie ma kogo wystawic na srodek obrony. Gdyby wszedl do skladu Szczepanik to przeciez prawy obronca, a na tej pozycji gra Makuch, ktory mimo wczorajszego bledu w calym sezonie jest jednym z naszych najlepszych graczy. Tak wiec musialoby dojsc do sporego przemeblowania w ustawieniu - moze skonczy sie ono wreszcie wystawieniem dwoch napastnikow ? Slyszalem, ze Frolich moze nie zagrac nawet do konca sezonu, teraz mowi sie, ze ma wrocic byc moze nawet w niedziele. Moze to byc tak, ze Jano bardzo chce, ale tak naprawde jeszcze nie jest w pelni sil i jesli zagra to (odpukac !) krok do odnowienia kontuzji i coraz dluzszej pauzy. Cios tez bodajze na kilkanascie dni wykluczony z treningow czyli 3-4 kolejki zanim wroci do pelnej sprawnosci. Tak wiec jest niewesolo... ale wierze, ze nie polegniemy :) |
|
|
|
 |
tomo85
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 15:29
|
|
|
Z tego co wiem Cios minium 3 tyg pauzy. :/ |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 16:35
|
|
|
Zła wiadomosc z tą kontuzją Tidiane ale on akurat nie prezentował sie najlepiej.Myśle że powinien zagrac na srodku obrony Rafał Berliński bo w meczu z Łęczną nie winiłbym go za te bramki a zagral calkiem dobrze.jędrszczyk niestety nie wygląda dobrze po tej kontuzji.Jest jeszcze Marijan Choruzi ktory wydaje mi sie,z całym szacunkiem dla Szczepanika lepsza opcją na srodku obrony.Jeszcze co do napastnika to mysle ze tym razem powinien zagrac Aleksander mimo to że z relecji wczorajszego meczu wynika że Bania był naszym najlepszym zawodnikiem.Piotrek mógły sobie nie poradzić mając za przeciwnika tak ostro grającego pilkarza jak Hajto.Ale o tym kto zagra w niedziele zadecyduje trener.Nam zostaje sie modlic by pilkarze sie odbudowali po tej klęsce. |
|
|
|
 |
misiek_1984
Misiek
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 17:17
|
|
|
Najlepiej byloby gdybysmy zagrali dwoma napastnikami i tu widzialbym miejsce zarowno dla Aleksandra, jak i dla Bani. Mieliby mozliwosc rozegrania pilki miedzy soba i wspolnego wypracowania sytuacji bramkowych, a tego niestety brakuje. No i przede wszystkim musza poprawic skutecznosc, bo bez tego nie pomoga zadne manewry w skladzie i ustawieniu :) |
|
|
|
 |
VTR
0-22
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 17:47
|
|
|
ŁKS gra słabo na wyjazdach dlatego typuje 2-1 dla nas po dosyć wyrównanym meczu. |
_________________ SANDECJA & POLONIA |
|
|
|
 |
|