Tomasz TOMERA Gargula |
Autor |
Wiadomość |
internacionale

|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 11:33 Tomasz TOMERA Gargula
|
[Cytuj]
|
|
Na prośbę rzecznika prasowego Sandecji Dariusza Grzyba:
Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy!
Osoby zajmujące się od lat sportem pamietają bokserskie sukcesy Tomasza "Tomery" Garguli. Poniżej zamieszczam list Zbigniewa Łagosza, sędziego bokserskiego z Nowego Sącza.
Być może zainteresują Was poniższe informacje.
Pozdrawiam
DG
Zbigniew Łagosz:
Obroniłem tytuł doktora na UJ wydziale filozoficznym i zabieram się za habilitację. Dzięki długoletniej pracy w sporcie zostałem zaproszony przez prof. dr hab. Zbigniewa Galora do realizowanego przez niego programu badawczego "Margines Społeczny Poznania 2010-2012" z indywidualnym tematem: "Sport jako środek inkluzji społecznej dla ludzi z marginesu społecznego Poznania w latach 2010-2012". Do swojego tematu włączyłem Tomka Gargulę, który mimo iż z Poznania nie pochodzi, to jednak w Poznaniu kilka lat boksował i był związany z tamtejszą grupą promotorską.
Dzięki temu programowi badawczemu Tomek podjął decyzję podjęcia nauki oraz treningów sportowych. W chwili obecnej ma średnią ocen 4,5 i 100 % frekwencję. Zamierza skończyć szkołę zawodową a później kontynuować naukę w liceum. Wszystko to odbywa się w Zakładzie Karnym w Wołowie, do którego go przeniesiono jako do placówki dydaktycznej z Tarnowa.
Dzięki dyrektorowi Zakładu kpt. mgr Robertowi Kuczera uzyskałem możliwość prowadzenia badań a tym samym pracy z Tomkiem – za co chciałbym mu podziękować.
Podziękowanie to mogłoby się przyczynić do uzyskania pozwolenia by Tomek regularnie trenował na tamtejszej świetlicy.
Z pozdrowieniami
Zbyszek |
|
|
|
 |
|