|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Miedź Legnica - Sandecja
Bianconeri - Czw Wrz 13, 2012 18:09 Temat postu: Miedź Legnica - Sandecja A nima tematu to se założe
http://www.sandecja.org/1...a__Sandecja.htm
Sędziuje niejaki Artur Aluszyk ze Szczecina, gwizdał nam coś? bo jakoś kompletnie nie kojarzę nazwiska.
A co samego meczu to wpierdol :D
krochmal - Czw Wrz 13, 2012 18:14 Temat postu: Re: Miedź Legnica - Sandecja
Bianconeri napisał/a: | A
Sędziuje niejaki Artur Aluszyk ze Szczecina, gwizdał nam coś? bo jakoś kompletnie nie kojarzę nazwiska. |
W Wejherowie
matys5392 - Czw Wrz 13, 2012 19:17
Bardzo ciezki mecz dla naszych(jak każdy w tym sezonie)choćby punkt zdobyty na terenie beniaminka z Legnicy będzie sporym sukcesem.
W kadrze Miedzi występuje wielu zawodników o znanych nazwiskach.Bramkarze: Ptak czy Bledzewski,obrońcy: Mowlik,Woźniczka,Wołczek,pomocnicy:Łobodziński,Łuszkiewicz,Nowacki,Zasada oraz napastnicy:Madejski,Zakrzewski czy Grzegorzewski.
Trenerem jest również dobrze znany w światku piłkarskim - Bogusław Baniak.
W naszym zespole prawdopodobnie zabraknie jeszcze nadrabiającego zaległości treningowe Mrozińskiego oraz wracającego po kontuzji Szczepańskiego.Na pewno nie zagra Aleksander.
Proponowany skład:
----------------------Cabaj--------------------------
Makuch--Mat.Kowalski--Szymura--Mar.Kowalski
Szeliga---Burkhardt---Mróz---Montero---Świątek
-----------------Wiśniewski--------------------------
Typ: 3:0 dla gospodarzy
radziufan - Czw Wrz 13, 2012 19:46
trzeźwo patrząc to każdy inny wynik niz zwycięstwo Miedzi będzie dużą niespodzianką....chociaz serce chciałoby inaczej;D
x_cite - Czw Wrz 13, 2012 19:46
Wygramy, wygramy, wygramy..........Miedziankę pokonamy! o KaKaeSie Klubie Ty Nasz :D
david - Czw Wrz 13, 2012 19:49
Nie ulega wątpliwości że czeka nas ciężki mecz. Ja spróbował bym jeszcze raz wariantu z Zinyakiem na pozycji defensywnego pomocnika, a w miejsce chimerycznego Szeligi szanse dał bym "Kosiorowi".
----------------------Zinyak
Kosiorowski---------Mróz---------Świątek
--------------------Burkhardt
------------------Wiśniewski--------------------------
Kilinskiego 47 - Czw Wrz 13, 2012 20:37
^^Co to za składy!? Nie widzę w żadnym z nich mózgu naszego zespołu, lidera środka pola, tego od którego trener zaczyna kompletowanie pierwszej jedenastki:)
A tak na poważnie do przychylam się do zdania davida, Zinyak za Petrana. Gdyby w środku pola było "wolne miejsce" to można by dać szansę Kosiorowskiemu albo nawet temu Montero, no ale niestety. Podejrzewam, że w II połowie to już będzie za późno...
Myslę, że Miedź odpaliła wreszcie w Bytomiu i przejedzie się po nas jak po worku kartofli.
www.megachem.pl - Czw Wrz 13, 2012 20:58
Kilinskiego 47 napisał/a: | ^^Co to za składy!? Nie widzę w żadnym z nich mózgu naszego zespołu, lidera środka pola, tego od którego trener zaczyna kompletowanie pierwszej jedenastki:) |
Nie ma go, bo w Empiku książki podpisuje.
matys5392 - Czw Wrz 13, 2012 21:56
david napisał/a: | Nie ulega wątpliwości że czeka nas ciężki mecz. Ja spróbował bym jeszcze raz wariantu z Zinyakiem na pozycji defensywnego pomocnika, a w miejsce chimerycznego Szeligi szanse dał bym "Kosiorowi".
----------------------Zinyak
Kosiorowski---------Mróz---------Świątek
--------------------Burkhardt
------------------Wiśniewski-------------------------- |
Pełna zgoda z tym,że Kosiorowskiemu pasowałoby dać szansę,bo w meczu z Tychy wypadł całkiem nieźle. Wydaje mi się jednak,że trener czuje jakąś niechęć do tego zawodnika.
Nasza obrona nie wygląda najgorzej.Problem jest tylko z lewej strony.Marcin Kowalski grał słabo,w jego miejsce wskoczył Wilczyński,ktory nota bene przypomina warunkami fizycznymi Borovicanina i podobnie jak Serb jest prawonożny.Wilczyński spisywał się poniżej oczekiwań i pasowałby dać ponownie szansę Kowalskiemu.
Nasza druga linia niestety wciąż nie stanowi monolitu a trener w kazdym meczu rotuje składem szukając optymalnego zestawienia.
Według mnie,jeśli już wszyscy będą zdolni do gry to nasz najlepszy wyjściowy skład powinien prezentować się następująco:
Makuch--Mat.Kowalski--Szymura---Mar.Kowalski
-------------------Mroziński(Szczepański)----------
------------Burkhardt----------------Mróz(Montero)
Kosiorowski--------------------Wiśniewski(Świątek)
----------------------Aleksander----------------------
Rafalsky - Czw Wrz 13, 2012 21:57
pierwsza przegrana na wyjeździe w tym sezonie:D
Bianconeri - Pią Wrz 14, 2012 06:43
Zinyaka nie będzie bo jedzie bądź już pojechał na Ukrainę gdzie musi uregulować ... sprawy wojskowe.
Co do Kosiorowskiego to dałbym szansę, ale jedynie temu młodemu bramkarzowi:)
x_cite - Pią Wrz 14, 2012 09:21
Bianconeri napisał/a: | Zinyaka nie będzie bo jedzie bądź już pojechał na Ukrainę gdzie musi uregulować ... sprawy wojskowe.
Co do Kosiorowskiego to dałbym szansę, ale jedynie temu młodemu bramkarzowi:) |
Ostatnio na meczu z Tychami apropos Kosiorowskiego stało za mną dwóch kibiców GKS-u i byli "zachwyceni" grą Piotra - tzn. jego walecznością, szybkością i głodem piłki. Napisałem w cudzysłowie dlatego, że wiele piłek wygrywał, ale także faulował zawodników z Tychów. Faktycznie chłopak rwał się do gry i widać było u Niego głód piłki. Taki Walczak powinien dostać szansę gry z Miedzią Legnica.
Masahiko - Pią Wrz 14, 2012 13:53
matys5392 napisał/a: |
Pełna zgoda z tym,że Kosiorowskiemu pasowałoby dać szansę,bo w meczu z Tychy wypadł całkiem nieźle. Wydaje mi się jednak,że trener czuje jakąś niechęć do tego zawodnika. |
Może Kosiorowski wydziela jakiś nieprzyjemny zapach? No bo skąd ta niechęć? W piłkę przecież tak dobrze gra. Tyle dobrych spotkań w barwach Sandecji. Jest równie słaby, co większość naszej drużyny, a w takim wypadku to ja już wolę, żeby się Szeliga czy Szczepański ogrywali.
matys5392 napisał/a: | Według mnie,jeśli już wszyscy będą zdolni do gry to nasz najlepszy wyjściowy skład powinien prezentować się następująco:
----------------------Aleksander---------------------- |
Jeśli już ma nie grać Leśniak to zdecydowanie w jego miejsce Mróz. Żaden hiszpański wynalazek, który trenuje z drużyną od niedawna. Aleksander nie zagra, więc na szpicy Świątek, a z boku Wiśniewski. Mam nadzieję że w związku z małą liczbą napastników szansę na grę dostanie Kalisz.
matys5392 - Pią Wrz 14, 2012 16:05
Masahiko napisał/a: | matys5392 napisał/a: |
Pełna zgoda z tym,że Kosiorowskiemu pasowałoby dać szansę,bo w meczu z Tychy wypadł całkiem nieźle. Wydaje mi się jednak,że trener czuje jakąś niechęć do tego zawodnika. |
Może Kosiorowski wydziela jakiś nieprzyjemny zapach? No bo skąd ta niechęć? W piłkę przecież tak dobrze gra. Tyle dobrych spotkań w barwach Sandecji. Jest równie słaby, co większość naszej drużyny, a w takim wypadku to ja już wolę, żeby się Szeliga czy Szczepański ogrywali.
matys5392 napisał/a: | Według mnie,jeśli już wszyscy będą zdolni do gry to nasz najlepszy wyjściowy skład powinien prezentować się następująco:
----------------------Aleksander---------------------- |
Jeśli już ma nie grać Leśniak to zdecydowanie w jego miejsce Mróz. Żaden hiszpański wynalazek, który trenuje z drużyną od niedawna. Aleksander nie zagra, więc na szpicy Świątek, a z boku Wiśniewski. Mam nadzieję że w związku z małą liczbą napastników szansę na grę dostanie Kalisz. |
I to jest typowe polskie myślenie:
1.)Z zawodników X,Y musi grać X,bo jest Polakiem a zawodnik Y to jakiś odpad z zagranicy,ktory przyjechał nachapać się hajsu.
2.)Z zawodników X,Y musi grać X,bo jest wychowankiem a zawodnik Y przyjechał z drugiego końca Polski nachapać się hajsu.
Tylko nikt nie bierze pod uwagę,że obcokrajowiec może posiadać większe umiejętności od Polaka i nawet po kilku treningach jest w stanie dać drużynie więcej podczas meczu.Albo,ze zawodnik z drugiego końca Polski wykazuje się większym zaangażowaniem w grze od wychowanka i przewyższa go umiejętnościami i doświadczeniem.
Nie forsujmy naszych wychowanków do skłądu,tak jak to robi Leśniak senior ze swoim synem.Na nich też przjdzie czas by zaprezentować się w koszulce Sandecji w meczu ligowym.A Kalisz? Z całym szacunkiem ale: Wiśniewski=Świątek >>>Kalisz
Masahiko - Pią Wrz 14, 2012 16:35
I to jest typowe polskie myślenie:
1.)Z zawodników X,Y musi grać X,bo jest Polakiem a zawodnik Y to jakiś odpad z zagranicy,ktory przyjechał nachapać się hajsu. |
Źle to interpretujesz. To nie jest kwestia mojego myślenia, ale tego co dzieje się w polskiej piłce. Nie byłoby takiego podejścia z mojej strony gdybym wiedział, że polscy działacze, trenerzy i menadżerowie ściągają na nasze boiska solidnych graczy z zagranicy. Tak się jednak nie dzieje, a drużyny z ekstraklasy, I ligi, a nawet z niższych klas, są naszpikowane zagranicznym szrotem. Moja niechęć wobec "wynalazków" wynika z przykrego doświadczenia. A tak nawiasem mówiąc to ten zawodnik oblał testy bodajże do Piasta Gliwice, a i u nas nie załapał się za pierwszym rzutem. Abstrahując od takich kwestii jak zgranie z zespołem, możliwość komunikowania się itp. Jeśli się sprawdzi to będzie znakomicie, ale wybacz, że nie podzielę Twojego optymizmu.
matys5392 napisał/a: | 2.)Z zawodników X,Y musi grać X,bo jest wychowankiem a zawodnik Y przyjechał z drugiego końca Polski nachapać się hajsu. |
I po raz kolejny moje nastawienie nie wynika z widzimisię, lecz z konkretnych powodów. Kluby ściągają słabych i przeciętnych ligowców, którzy obijają się o dziesiątki polskich klubów, grając zazwyczaj piach. I nie rozumiem dlaczego nie sięga się po młodych wychowanków, którzy są tańsi w utrzymaniu. A efekty pracy z młodzieżą możemy zobaczyć nawet na Legii.
matys5392 napisał/a: | Tylko nikt nie bierze pod uwagę,że obcokrajowiec może posiadać większe umiejętności od Polaka i nawet po kilku treningach jest w stanie dać drużynie więcej podczas meczu. |
Ze świecą szukać takich zawodników. Trafiają się perełki, ale to zazwyczaj jest po prostu czysty traf, a nie efekt przemyślanej strategii klubu czy tam dobrze rozbudowanego scoutingu.
matys5392 napisał/a: | Albo,ze zawodnik z drugiego końca Polski wykazuje się większym zaangażowaniem w grze od wychowanka i przewyższa go umiejętnościami i doświadczeniem. |
Domyślam się, że w dużej mierze pijesz do Kalisza, o którym wspominałem, lub też do Szeligi lub Szczepańskiego. Być może przyjedzie wyjadacz z drugiego końca polski i będzie lepszy od wspomnianych. Byłbym bardzo rad gdyby tak właśnie było. Po raz kolejny z doświadczenia wiem, że to są wyjątki, które tylko potwierdzają regułę o całej rzeszy pseudo-grajków, którzy wędrują po klubach szukając wygodnej posadki, nie wykazując choćby minimum zaangażowania, a nawet jeśli jest inaczej to na prawdę umiejętnościami nie odbiegają od młodych chłopaków. A doświadczenie? na pewno będą mieć większe jeśli nasi wychowankowie nie zaczną regularnie grywać w pierwszym zespole.
matys5392 napisał/a: | Nie forsujmy naszych wychowanków do skłądu,tak jak to robi Leśniak senior ze swoim synem.Na nich też przjdzie czas by zaprezentować się w koszulce Sandecji w meczu ligowym.A Kalisz? Z całym szacunkiem ale: Wiśniewski=Świątek >>>Kalisz |
Znasz szczegóły tego forsowania syna przez Pana Leśniaka? Jeśli tak to podziel się tym z forum, bo przecież jego gra wywołuje tutaj takie emocje. A jeśli nie to oszczędź sobie tego typu insynuacji.
Czas Szeligi i Szczepańskiego, Zinyaka i Kalisza już nadszedł. Muszą dostawać szansę gry, żeby nabywać doświadczenia i umiejętności. Klub może na tym tylko zyskać. I uprzedzę jedną rzecz. Oczywiście nie może się to odbywać kosztem wyników czy drużyny. Ale jak widziałem z Tyskimi to Zinyak wcale nie był gorszy od Petrana, a Szeliga od Wiśniewskiego (obaj bardzo słabi notabene).
I jeszcze jedno. Kalisz nie ma porównania do Świątka czy Wiśniewskiego i oczywiście nie wnioskuję tutaj o jego grę w pierwszym składzie, ale czemu nie dać mu szansy 15 minut w końcówce? W kadrach młodzieżowych Polski jakoś może grywać to czemu nie w pierwszym zespole Sandecji?
matys5392 - Pią Wrz 14, 2012 18:36
Masahiko napisał/a: | Znasz szczegóły tego forsowania syna przez Pana Leśniaka? Jeśli tak to podziel się tym z forum, bo przecież jego gra wywołuje tutaj takie emocje. A jeśli nie to oszczędź sobie tego typu insynuacji. |
Było spotkanie przed rozpoczęciem sezonu z piłkarzami na którym wszystko było wyjaśnione,wiec nie widzę sensu pisania o tym tutaj.
Masahiko napisał/a: | Źle to interpretujesz. To nie jest kwestia mojego myślenia, ale tego co dzieje się w polskiej piłce. Nie byłoby takiego podejścia z mojej strony gdybym wiedział, że polscy działacze, trenerzy i menadżerowie ściągają na nasze boiska solidnych graczy z zagranicy. Tak się jednak nie dzieje, a drużyny z ekstraklasy, I ligi, a nawet z niższych klas, są naszpikowane zagranicznym szrotem. |
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka! Melikson,Nakoulma,Radović,Kuciak czy swego czasu Rudnevs to gwiazdy naszej Ekstraklapy.Śmiem twierdzićże w/w piłkarzy prezentują poziom nieco nieadekwatny do tego,ktory obecnie "wymagany" jest w naszej najwyzszej klasie rozgrywkowej.
Masahiko napisał/a: | Domyślam się, że w dużej mierze pijesz do Kalisza, o którym wspominałem, lub też do Szeligi lub Szczepańskiego. |
W tym przypadku moja sugestia odnosiła się do Szeligi.Nie piszę,że jest to słaby piłkarz ale według mnie nie nadaje się na skrzydłowego.Być moze lepiej radziłby sobie jako napastnik,rozgrywający czy defensywny pomocnik ale jako skrzydłowy kompletnie sobie nie radzi i dlatego lepszym rozwiązaniem na grę po prawej stronie wydaje się być Kosiorowski.Przede wszystkim imponuje mi jego waleczność.Być może jest słaby,podobnie jak i większość naszej drużyny,ale nadrabia to walecznością,ktorej niestety nie widzę u wspomnianego Szeligi.
Masahiko napisał/a: | Ale jak widziałem z Tyskimi to Zinyak wcale nie był gorszy od Petrana |
Myślę,że 70% osob będących na stadionie(pomijam emetrytów z sektora A) w meczu z Tyskimi,wchodząc na boisko, wcale nie byłaby gorsza od Petrana.Gość jest mega-słaby i zagrać lepiej od niego to nie jest sztuka.
Masahiko napisał/a: | Czas Szeligi i Szczepańskiego, Zinyaka i Kalisza już nadszedł. Muszą dostawać szansę gry, żeby nabywać doświadczenia i umiejętności. |
Masahiko napisał/a: | ...oczywiście nie wnioskuję tutaj o jego grę w pierwszym składzie, ale czemu nie dać mu szansy 15 minut w końcówce? |
Przeczysz samemu sobie :)
Ale do czego dążę polemizujac z Tobą.Nie pchajmy na siłę wychowanków do pierwszego skłądu.Nie pchajmy tam Polaków,mając lepszego obcokrajowca.Muszą grać najlepsi,bez znaczenia na wiek,narodowośc,kolor skóry itp.
Proponuję kończyć dyskusję,bo zaraz dostaniemy bana za pisanie w nieodpowiednim temacie :)
PS:Ogląda ktoś mecz Podbeskidzie - Śląsk? Oto najlepszy przykład jak działa skauting.Sobota,ktory jeszcze niedawno dostał lanie na Sandecji,przyjeżdzając do nas z Kluczborkiem,teraz mija rywali jak tyczki i jest jednym w wyróżniających się piłkarzy w lidze.
Masahiko - Pią Wrz 14, 2012 19:44
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka! Melikson,Nakoulma,Radović,Kuciak czy swego czasu Rudnevs to gwiazdy naszej Ekstraklapy.Śmiem twierdzićże w/w piłkarzy prezentują poziom nieco nieadekwatny do tego,ktory obecnie "wymagany" jest w naszej najwyzszej klasie rozgrywkowej. |
Po raz kolejny - to są przypadki, wyjątki potwierdzające regułę. No chyba nie będę Ci musiał wymieniać całej palety zagranicznych kopaczy, którzy kompletnie, do wspomnianych przez Ciebie zawodników, nawet nie dorastali. Nie wrzucam wszystkich do jednego worka, ale jeśli twierdzisz, że scouting w polskich klubach jest nawet na niezłym poziomie to jesteś w dużym błędzie i świadczy to o tym, że nie masz pojęcia o polskiej piłce.
matys5392 napisał/a: | W tym przypadku moja sugestia odnosiła się do Szeligi.Nie piszę,że jest to słaby piłkarz ale według mnie nie nadaje się na skrzydłowego.Być moze lepiej radziłby sobie jako napastnik,rozgrywający czy defensywny pomocnik ale jako skrzydłowy kompletnie sobie nie radzi i dlatego lepszym rozwiązaniem na grę po prawej stronie wydaje się być Kosiorowski.Przede wszystkim imponuje mi jego waleczność.Być może jest słaby,podobnie jak i większość naszej drużyny,ale nadrabia to walecznością,ktorej niestety nie widzę u wspomnianego Szeligi. |
Być może masz rację. Nie oglądam Szeligi na treningach, nie znam wyników testów wydolnościowych itd. Jeśli jednak patrzę wstecz kilka spotkań (również w zeszłym sezonie) to Kosiorowski wcale nie prezentował się lepiej niż Szeliga. Piłkarz może i jest waleczny, ale jeśli jest wiecznie spóźniony to raczej osłabia zespół niż mu pomaga. A już w ogóle zupełną inną kwestią są wymagania trenera wobec zawodnika, założenia taktyczne itd. Być może Szeliga spełnia kryteria Araszkiewicza lepiej, a może chodzi tylko o tego młodzieżowca w składzie? Byłbym bardzo szczęśliwy gdyby Kosiorowski wskoczył do I składu i został czołowym piłkarzem Sandecji.
matys5392 napisał/a: | Masahiko napisał/a: | Ale jak widziałem z Tyskimi to Zinyak wcale nie był gorszy od Petrana |
Myślę,że 70% osob będących na stadionie(pomijam emetrytów z sektora A) w meczu z Tyskimi,wchodząc na boisko, wcale nie byłaby gorsza od Petrana.Gość jest mega-słaby i zagrać lepiej od niego to nie jest sztuka. |
Jeśli to wyszukane porównanie miało umniejszyć niezłe wejście Zinyaka to średnio Ci się to udało. Nie przemawiają do mnie takie teksty. Zinyak wykazał się walką i ambicją, którą tak chwalisz u Kosiorowskiego. Do tego był skuteczny w odbiorze. Słabiej szło mu rozgrywanie, ale pewność siebie na pewno przyjdzie mu z czasem.
matys5392 napisał/a: | Masahiko napisał/a: | Czas Szeligi i Szczepańskiego, Zinyaka i Kalisza już nadszedł. Muszą dostawać szansę gry, żeby nabywać doświadczenia i umiejętności. |
Masahiko napisał/a: | ...oczywiście nie wnioskuję tutaj o jego grę w pierwszym składzie, ale czemu nie dać mu szansy 15 minut w końcówce? |
Przeczysz samemu sobie :)
Ale do czego dążę polemizujac z Tobą.Nie pchajmy na siłę wychowanków do pierwszego skłądu.Nie pchajmy tam Polaków,mając lepszego obcokrajowca.Muszą grać najlepsi,bez znaczenia na wiek,narodowośc,kolor skóry itp. |
Jakie przeczenie? Dostawać szansę to nie musi oznaczać gry w pierwszym składzie. Jeśli nie będą się ogrywać to, albo ich stracimy jak w przypadku Słabego czy Wilka, albo ich rozwój zostanie zatrzymany.
Niech grają najlepsi, ale skoro "nie widać różnicy, to po co przepłacać?". I nie narzucaj mi tutaj porównań do kwestii rasowych czy narodowościowych, bo chodzi o coś zupełnie innego. To kwestia funkcjonowania klubu, wspierania własnych wychowanków i stworzenie im szans na rozwój, a w dalszej perspektywie zarobku dla klubu. Jeśli tego nie rozumiesz to nie ma sensu dalej dyskutować.
matys5392 napisał/a: | Proponuję kończyć dyskusję,bo zaraz dostaniemy bana za pisanie w nieodpowiednim temacie :) |
Na forum ciężko o ciekawą dyskusję, więc wątpię by ktoś dał nam bana. A zresztą jeśli będzie chęć to i za nic mogę dostać bana, nikt specjalnie za mną nie będzie płakał ;)
matys5392 napisał/a: | PS:Ogląda ktoś mecz Podbeskidzie - Śląsk? Oto najlepszy przykład jak działa skauting.Sobota,ktory jeszcze niedawno dostał lanie na Sandecji,przyjeżdzając do nas z Kluczborkiem,teraz mija rywali jak tyczki i jest jednym w wyróżniających się piłkarzy w lidze. |
Wyjątek, wyjątek, wyjątek. Sobota zresztą był jednym z najbardziej wyróżniających się graczy I ligi. Właściwie nie zadziałał tutaj żaden scouting, ale raczej medialny szum jaki się wokół niego wytworzył.
W Polsce nie ma żadnego systemu scoutingu, żadnego opracowanego planu, szerokich perspektyw. A jeśli nawet coś takiego istnieje to nie działa to w satysfakcjonujący sposób. To się przekłada na niższe ligi i u nas jest podobnie.
polak_ns - Pią Wrz 14, 2012 23:45
Z Weszło
Kod: | Przez chwilę wydawało nam się, że starciem dwóch drużyn na poziomie będzie również mecz Miedzi Legnica z Sandecją Nowy Sącz. To było jednak przed tym, gdy „Sączersi” wtopili u siebie z GKS-em Tychy, co w tym sezonie uda się z pewnością bardzo niewielu zespołom. Miedź z kolei zgarnia wszystko, co kiedyś grało w reprezentacji i wygląda na piłkarza. Ostatnio do złożonego z głośnych nazwisk dream-teamu dołączył… Wojciech Łobodziński. Dodajmy, że od razu wstrzelił się do drużyny golem w wyjazdowym meczu z Polonią Bytom. |
Bianconeri - Sob Wrz 15, 2012 11:34
Co nieco info przedmeczowego
Trener Miedzi chwali nasza 2 linię ;)
Bianconeri - Nie Wrz 16, 2012 09:57
Lajf http://www.sandecja.org/2...a__Sandecja.htm
i http://www.miedzlegnica.e...relacja-online/
kilog - Nie Wrz 16, 2012 12:38
http://www.radiogol.pl/welcome
matys5392 - Nie Wrz 16, 2012 13:00
Cytat: | Cabaj broni fenomenalnie! Miedź poszła za ciosem, Nowacki oddał piękny strzał, ale na posterunku bramkarz Sandecji! |
Cytat: | Grzegorzewski strzela gola, ale sędzia go nie uznaje! Wśiekły Bogusław Baniak wrzeszczy przy linii bocznej boiska. Spalony, zagrania ręką? Nie wiemy co dostrzegł sędzia, ale gol na pewno nie został uznany. |
Cytat: | Druga bramka Zakiego z główki! Tym razem dokładnym dośrodkowaniem popisał się Piotr Madejski. To jest cios dla Sandecji, która wygląda jakby była już na łopatkach. |
Nie jest dobrze...Chociaż..? Chyba niczego innego nie mogliśmy się spodziewać...
lukas33 - Nie Wrz 16, 2012 13:01
Już 0-2 w plecy. Chyba po temacie.
Amico - Nie Wrz 16, 2012 13:01
Brak słów... 2 liga, 2 liga... się zbliża.
KKS_FAN - Nie Wrz 16, 2012 13:04
myśleliście, że wygramy ?
gratuluje optymizmu ..
Amico - Nie Wrz 16, 2012 13:06
KKS_FAN napisał/a: | myśleliście, że wygramy ?
gratuluje optymizmu .. |
Ale chyba nikt nie sądził, że przez 40 minut oddamy może jeden strzał, a Miedź będzie cisnęła przez resztę czasu... obijając słupki i strzelając w światło bramki.
wawus1986 - Nie Wrz 16, 2012 13:08
ale nędza... ;/ znów dostajemy bramke i jest po graniu ! niech że sie bronią całym zespołem i wyprowadzą 2-3 kontry w meczu może cos wpadnie a nammniej strzelą :) jak nie jesteśmy Barceloną to jej nie udajmy grając otwartą pilkę...
Kmicic - Nie Wrz 16, 2012 13:09
Amico napisał/a: | Brak słów... 2 liga, 2 liga... się zbliża. |
Nie przesadzajmy z tą 2 ligą. Niektórzy tutaj skazywali Tychy przed meczem z nami na pewny spadek a tu sześć punktów w dwóch meczach. Także poczekajmy.
KKS_FAN - Nie Wrz 16, 2012 13:09
Amico napisał/a: | KKS_FAN napisał/a: | myśleliście, że wygramy ?
gratuluje optymizmu .. |
Ale chyba nikt nie sądził, że przez 40 minut oddamy może jeden strzał, a Miedź będzie cisnęła przez resztę czasu... obijając słupki i strzelając w światło bramki. |
a z Tychami było inaczej ?
niewiele lepiej..
może to śmieszne ale ostatnimi czasy gra Sandecji jest podobna do naszej ... Reprezentacji
Amico - Nie Wrz 16, 2012 13:10
Kmicic- bardziej chodziło mi o styl, nie wynik.
matys5392 - Nie Wrz 16, 2012 13:14
Za chwilę będzie skrót pierwszej połowy na Orange Sport.
Kmicic - Nie Wrz 16, 2012 13:22
Amico napisał/a: | Kmicic- bardziej chodziło mi o styl, nie wynik. |
Ok. Bo jak jestem optymistą to dziś wynik mamy raczej z bani, a o stylu to lepiej nie mówmy bo go niestety nie mamy.
kilog - Nie Wrz 16, 2012 13:24
Bury kontaktowa
Kmicic - Nie Wrz 16, 2012 13:26
Karny bo karny ale jest gwiazdka nadziei. 1-2
matys5392 - Nie Wrz 16, 2012 13:28
I chyba tylko takie indywidualne akcje,jak ta po ktorej był podyktowany karny sa dla nas ratunkiem,bo druzyny to my niestety nie mamy :(
kilog - Nie Wrz 16, 2012 13:32
wchodzi Leśniak, teraz ich dociśniemy
matys5392 - Nie Wrz 16, 2012 13:33
Jak widać po skrocie na Orange,"popis" Wilczyńskiego trwa w najlepsze...
wawus1986 - Nie Wrz 16, 2012 13:34
ta druga bramka dla Miedzi to taki błąd naprawdę juniorom nie przystoi ... ;/
Grzechotnik - Nie Wrz 16, 2012 13:35
To co robi Wilczynski na lewej obronie to szok. Ogrywany jak junior , zdecydowanie przyczynił sie do tego ze stracilismy 2 bramki.
Kmicic - Nie Wrz 16, 2012 13:39
No i dupa
Magik1910 - Nie Wrz 16, 2012 13:41
Ale jaja:(
x_cite - Nie Wrz 16, 2012 13:52
nie jest źle utrzymamy 11 lokatę w tabeli ;)
KKS1910* - Nie Wrz 16, 2012 14:00
proponuje na nastepnym meczu zrobic jakis transparent np typu "SANDECJO CO wy robicie? tylko nam wstyd przynosicie"
Magik1910 - Nie Wrz 16, 2012 14:03
x_cite napisał/a: | nie jest źle utrzymamy 11 lokatę w tabeli ;) |
No raczej nie, bo przecież Arka ma jeszcze zaległy mecz z Niecieczą;)
K@KS - Nie Wrz 16, 2012 14:09
Trudno, w takim razie trzeba zdobywać punkty u siebie, lepszej okazji niż w środę z Okocimskim długo nie będzie.
x_cite - Nie Wrz 16, 2012 14:10
W środę kolejne bęcki, w sobotę z Arką również....czas na zmiany i wstrząs w klubie.
A tak na marginesie......to Puszcza Niepołomice z trenerem Wójtowiczem idzie na awans! Ma facet talent i fach w ręku! Takiego gościa Nam trzeba - to był ogromny błąd, że wyleciał z klubu.Teraz to widać jak na dłoni.
kibicKKS - Nie Wrz 16, 2012 14:30
K@KS napisał/a: | Trudno, w takim razie trzeba zdobywać punkty u siebie, lepszej okazji niż w środę z Okocimskim długo nie będzie. |
To może być nawet jedyna, chociaż Tychy tez się na nas przełamali, więc czemu Okocimski miałby tego nie zrobić...
Cytat: | proponuje na nastepnym meczu zrobic jakis transparent np typu "SANDECJO CO wy robicie? tylko nam wstyd przynosicie" |
Chyba żartujesz, ciągle będzie dać im kredyt zaufania, chłopaki walczyli, brawa za walkę itd. itp. Przecież to będzie "dopiero" 8 mecz w sezonie więc jeszcze się rozkręcają
vanacastin - Nie Wrz 16, 2012 14:52
Nie ma się co czarować, jesteśmy ligowym przeciętniakiem i jeszcze wiele porażek w tym sezonie będzie. Miedź ma w składzie kilka mocnych nazwisk, potrafią dobrze grać w piłkę więc wygrali z naszą zbieraniną kopaczy. Kogo my mamy u siebie aby nim straszyć? Cabaj na bramce, ewentualnie jakiś przebłysk Burkhardta przy strzale z dystansu no i może zmysł strzelecki Aleksandra jak jest w formie. Prócz tego nic bo ani zgrania, ani dobrego trenera, no i perspektyw na poprawę tej sytuacji też na razie nie widać. Lepiej się pogodzić z tym stanem rzeczy zamiast napinać się, że Sandecja nie wygrywa więc jest do dupy. Wiele osób tutaj i w mieście chyba za bardzo zaślepiona jest wizją sukcesu i niepotrzebnie podkręca atmosferę.
Czy coś się zmieni? Raczej nie. Pojawił się nowy rzecznik i od razu widać poprawę w tym temacie z czego chyba większość ludzi jest zadowolona. Ale jest to takie stanowisko, że MŚ może nam zapewnić ładne prezentacje zawodników, kilku sztuczek marketingowych i ładnych tekstów w necie co wszystko daje poprawę wizerunku. Na więcej to już trzeba zmian na innych stanowiskach, tam gdzie można więcej zdziałać a niestety na to się nie zapowiada. Po co się więc stresować i denerwować, szkoda zdrowia bo jeszcze pewnie długo nic się nie zmieni.
matys5392 - Nie Wrz 16, 2012 15:50
x_cite napisał/a: | W środę kolejne bęcki, w sobotę z Arką również....czas na zmiany i wstrząs w klubie.
A tak na marginesie......to Puszcza Niepołomice z trenerem Wójtowiczem idzie na awans! Ma facet talent i fach w ręku! Takiego gościa Nam trzeba - to był ogromny błąd, że wyleciał z klubu.Teraz to widać jak na dłoni. |
Niestety,na powrót Wójtowicza nie ma co liczyć,bo jak to mowią panowie z zarządu "ten facet zrobił tyle złego w Sandecji,ale nikt o tym nie mowi".
Być może wróciłby do Sącza przy innych władzach.Podobnie wypowiadaja się byli zawodnicy Sandecji."Wróciłbym do Sandecji,ale nie przy tym zarządzie".W dodatku obecny zarząd wielu byłym piłkarzom wisi jeszcze pensje.
krochmal - Nie Wrz 16, 2012 15:53
x_cite napisał/a: | W środę kolejne bęcki, w sobotę z Arką również....czas na zmiany i wstrząs w klubie.
A tak na marginesie......to Puszcza Niepołomice z trenerem Wójtowiczem idzie na awans! Ma facet talent i fach w ręku! Takiego gościa Nam trzeba - to był ogromny błąd, że wyleciał z klubu.Teraz to widać jak na dłoni. |
A mi się wydaje, że czasem za bardzo osobę trenera Wójtowicza uważa się za zbawcę tego co złe w Sandecji. Przypominam, że Araszkiewicz też w czasie swojego pierwszego pobytu nad Kamienicą zrobił dużo dla klubu i przypomnijcie sobie jak jego odejście do Łowicza wtedy było komentowane.
Jasne, że Wójtowicz dla sądeckiej piłki zrobił wiele. Ale wtedy chyba(nie wiem na pewno bo nie znam tak naprawdę jak wygląda sytuacja w klubie - ale z tego co czytam i mówią "mądrzejsi" nieciekawie) sytuacja w klubie, zespole, mieście była zdecydowanie inna. Lepsza po prostu !!
Czy w obecnej sytuacji by pomógł? Nie wiem - z mojego, powtarzam z mojego punktu widzenia - największe zło zaczęło się w momencie gdy z Nowego Sącza zaczęto "pozbywać się" ludzi z Zabierzowa. Ale powtarzam - to tylko moje zdanie oparte na luźnych obserwacjach tego co się wydarzyło w Nowym Sączu od 2 sierpnia 2009 roku do 16 września 2012 roku.
lukas33 - Nie Wrz 16, 2012 15:58
Tak po prawdzie nie wiem kto wiecej złego w Sandecji zrobił. Czy trener Wójtowicz czy panowie Danek, Leśniak, Kantor i reszta towarzystwa wzajemnej adoracji.
Z obserwacji wychodzi na to że panowie z zarządu narobili dużo wiecej szamba.
Zgodzę się z postem powyżej, że wszystko zaczęło sie psuć od momentu kiedy szemrane osoby z otoczenia klubu zdecydowały się na odsuniecie ludzi z Krakowa i Zabierzowa. Tak zwane "oddudzianie" skończyło sie tym ze klub nie ma pieniędzy, perspektyw, piłkarzy, trenera i jest jednym z najgorzej zarządzanych w Polsce. Jedyne co ma to długi po szyje.
tom71 - Nie Wrz 16, 2012 16:24
Co mam śpiewać nic się nie stalo? Teraz Okocimski przed nami i znów smary albo wymęczony remis z czego trener będzie zadowolony bo on albo odleje albo jest zadowolony. Nie ma trenera więc skąd wziąć drużyne. Jesteśmy chłopcami do bicia i nie prędko sie to zmieni.I nikomu kredytu nie daje.
Bianconeri - Nie Wrz 16, 2012 16:38
Trenerzy o spotkaniu na pomeczowej konferencji prasowej
matys5392 - Nie Wrz 16, 2012 16:41
Cytat: | Głowa mnie boli od tego, co widziałem w wykonaniu mojej drużyny. |
Te słowa Araszkiewicza mowią chyba wszystko o obecnym stanie jego "drużyny".
vanacastin - Nie Wrz 16, 2012 16:43
matys5392 napisał/a: | Cytat: | Głowa mnie boli od tego, co widziałem w wykonaniu mojej drużyny. |
Te słowa Araszkiewicza mowią chyba wszystko o obecnym stanie jego "drużyny". |
Po ostatniej porażce też go głowa bolała i dlatego nie przyszedł na konferencję więc może ma migreny czy coś ;)
KKS1910* - Nie Wrz 16, 2012 16:45
Bogusław Baniak, trener Miedzi " Szanujmy kibiców i strzelajmy dla nich te bramki."
u nas tego nie ma..
matys5392 - Nie Wrz 16, 2012 17:23
KKS1910* napisał/a: | Bogusław Baniak, trener Miedzi " Szanujmy kibiców i strzelajmy dla nich te bramki."
u nas tego nie ma.. |
Żeby strzelać bramki trzeba mieć do tego zawodników.A my kogo mamy?
Jakby to powiedział Dariusz Szpakowski:"Stare piłkarskie powiedzenie głosi:Pokaż mi ławkę rezerwowych, a powiem ci, jaką masz drużynę"
A u nas,po awansie do 1 ligi ta ławka wygląda co raz gorzej.
1 sezon Wójtowicza:najczęsciej na ławce zasiadali: Kozioł,Cios,Broź,Choruzi,Zbozień,Stefanik,Niane,Piegzik
2 sezon Wójtowicza:najczęsciej na ławce zasiadali: Różalski,Midzierski,Fechner,Cebula,Hlousek,Kowalczyk,Leśniak
Era Kurasa: Rożalski,Fechner,Dymkowski,Woźniak,Eissmann,Janić,Trochim,Wiśniewski,Chmiest,Leśniak
Pół roku Moskala: Bieszczad,Fechner,Niechciał,Kosiorowski,Trochim,Lesniak
Sezon 12/13: S.Kosiorowski,Marc.Kowalski,Młynarczyk,Szczepański,Zinyak,Leśniak
To takie zestawienie obrazujące tylko naszą słabość z sezonu na sezon.
nitroactive - Nie Wrz 16, 2012 21:38
krochmal napisał/a: |
Czy w obecnej sytuacji by pomógł? Nie wiem - z mojego, powtarzam z mojego punktu widzenia - największe zło zaczęło się w momencie gdy z Nowego Sącza zaczęto "pozbywać się" ludzi z Zabierzowa. |
Ja mam to samo już kiedyś pisałem że im Sandecja jest bardziej "sądecka" tym bliżej do 2 ligi i tym większy burdel i kwas... A gdyby nie Kmita, to ch... byśmy mieli nie 1 ligę.
Co z tego że zrobią SSA jak ten zarząd- KWA nie będzie w stanie znaleść inwestora...
Biancos - Nie Wrz 16, 2012 22:17
Przez Wójtowicza i przez Kmitę Sandecja powiększyła swój dług. Zawodnicy którzy wówczas grali i zostali ściągnięci przez ówczesnego trenera zarabiali olbrzymie pieniądze. Wielu z nich tj. Trzeciakiewicz grali w rezerwach przez co mieliśmy jedeną z najdroższych drużyn w Polsce na poziomie 4 ligi.
KrzysieKKS - Nie Wrz 16, 2012 23:57
Za taką a nie inną sytuację w klubie ciężko obwiniać piłkarzy... Grają jak potrafią i z pewnością też mają gorsze chwile. To co my możemy to dać z siebie wszystko na meczu z Okocimskim który już w środę. Dlatego też każdy komu dobro Sandecji leży na sercu powinien stawić się w sektorze F i wesprzeć grajków dopingiem.
WSZYSCY NA SEKTOR F !!
lukas33 - Pon Wrz 17, 2012 06:42
Biancos napisał/a: | Przez Wójtowicza i przez Kmitę Sandecja powiększyła swój dług. Zawodnicy którzy wówczas grali i zostali ściągnięci przez ówczesnego trenera zarabiali olbrzymie pieniądze. Wielu z nich tj. Trzeciakiewicz grali w rezerwach przez co mieliśmy jedeną z najdroższych drużyn w Polsce na poziomie 4 ligi. |
To dziwne, bo właśnie w tym okresie prezes Danek ogłaszał wszem i wobec o znakomitej kondycji finansowej klubu i pozbyciu się ogromnego zadłużenia.
x_cite - Pon Wrz 17, 2012 07:28
Dalej niech po stadionie niesie się "Sandecjo nic się nie stało" to obudzimy się z ręką w nocniku! W meczu z Tychami po tym jak strzeliliśmy gola Nasi bracia z Tych byli nieźle zdenerwowani i konkretnymi, dosadnymi przyśpiewkami dali do zrozumienia piłkarzom co sądzą o ich grze i przyszłości w klubie...poskutkowało......wygrali z Nami i następny mecz...można grać ładnie ano można. Ale jak sobie sami zagłaskamy cały ten bajzel to niech nikt potem nie będzie miał pretensji, że będziemy pierwszym kandydatem do spadku. Nie ma presji, jest sielanka i efekty tego są widoczne gołym okiem.
Biancos - Pon Wrz 17, 2012 09:42
lukas33 napisał/a: | Biancos napisał/a: | Przez Wójtowicza i przez Kmitę Sandecja powiększyła swój dług. Zawodnicy którzy wówczas grali i zostali ściągnięci przez ówczesnego trenera zarabiali olbrzymie pieniądze. Wielu z nich tj. Trzeciakiewicz grali w rezerwach przez co mieliśmy jedeną z najdroższych drużyn w Polsce na poziomie 4 ligi. |
To dziwne, bo właśnie w tym okresie prezes Danek ogłaszał wszem i wobec o znakomitej kondycji finansowej klubu i pozbyciu się ogromnego zadłużenia. |
Prezes Danek nigdy nie mówił o znakomitej kondycji finansowej i pozbyciu się długu. Mówił conajwyżej o zmniejszeniu tego długu. A tak poza tym on już duuuuuuuużo mówił... ;)
nitroactive - Pon Wrz 17, 2012 09:42
lukas33 napisał/a: |
To dziwne, bo właśnie w tym okresie prezes Danek ogłaszał wszem i wobec o znakomitej kondycji finansowej klubu i pozbyciu się ogromnego zadłużenia. |
Też to miałem napisać ale stwierdziłem że jestem niedoinformowany :D
vanacastin - Pon Wrz 17, 2012 11:47
Ostro było w ostatnim meczu, oby Kosiorowski szybko wrócił do gry. http://www.sportowefakty....polala-sie-krew
ERNESTO - Wto Wrz 18, 2012 00:12
KKS1910* napisał/a: | proponuje na nastepnym meczu zrobic jakis transparent np typu "SANDECJO CO wy robicie? tylko nam wstyd przynosicie" |
Zapamietaj chlopaku raz na zawsze - SANDECJA TO MY, kibice.
A grajki ... no coz, niech sobie kopia szmacianke, dzis Marian i Stefan, jutro Zdzislaw i Gieniu
Pozdrawiam
|
|