|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Kibice - Sandecja - Miedź Legnica (piątek 9 sierpnia - 19:00)
kacper108 - Sro Sie 07, 2013 10:46 Temat postu: Sandecja - Miedź Legnica (piątek 9 sierpnia - 19:00) Wiem, że niewiele (chyba zbyt wiele powiedziane) można napisać pod względem kibicowskim o tym meczu ale czy jest jakaś decyzja "góry" o formie dalszego protestu? Jakaś zbiórka pod stadionem itp?
KrzysieKKS - Sro Sie 07, 2013 12:17
Dzisiaj lub jutro zostanie podana informacja co dalej w tym co z meczem z Miedzią.
KrzysieKKS - Sro Sie 07, 2013 21:55
Zgodnie z tym co zapowiadałem info odnośnie daleszej części protestu.
Władza SKS w mojej skromnej osobie po konsultaji i zaciągnieciu wiedzy u poszczególnych grup decyduje o kontynuacji radykalnych form protestu. Wstępnie wszyscy wyrazili aprobate dla takiego działania i zapowiedzieli przyłączenie się do form protestu które oczywiście poniżej zostaną przedstawione. Liczę iż każda z poszczególnych grup wywiąże się z deklaracji i w pełni bez wyłamywania, konsekwentnie przyłączy się do "bojkotu".
Na chwilę obecną stanowisko jest tylko jedno. Odpuszczamy całkowicie mecze u siebie a skupiamy się tylko na wyjazdach. Dlaczego ?
A no dlatego iż mamieni przedstawionym projektem nie "łykamy" tego iż zawiera on chociażby błedną (przyszłościową date grudniową co w poważnym projekcie jest kpiną) nadal brak konkretów co do finansowania trybuny, terminu jej powstania itd. Dodatkowo skoro realizacja inwestycji wiąże się z brakiem sektora gości to klub powinien wyznaczyć sektor zastępczy dla kibiców gości !(toż to wymóg licencyjny) Jako kibice Sandecji nie napotykamy problemów z wchodzeniem na inne stadiony w naszym kraju a wieście o "remontach" sektorów gości innych klubów zawsze były źle postrzegane. W tym wypadku źle postrzega się nas jako Sandecje a tego nikt z nas nie chce !
Na chwile obecną DOŚĆ olewania kibiców Sandecji jak kibiców "GOŚCI" przy Kilińskiego.
Trafnie określił to jeden z forumowiczów KibicKKS:
"Ja Ci powiem kto następny... Następni odejdą Ci najważniejsi... kibice... odejdą z trybun, niektórzy będą ich mylnie nazywać sezonowcami albo kibicami sukcesu. Ale prawdziwi kibice nie mogąc patrzeć na to co się dzieje w tym burdelu zaczną bojktować chodzenie na mecze.
Bo niektórym się wydaje że kibicem się jest bez względu na wszystko. oczywiście zgoda bez względu na wyniki bo z drużyną jest się na dobre i złe, ale co innego jeśli to złe wynika z czegoś innego a nie z amatorskiego (chociaż to chyba i tak za duże słowo) zarządzania klubem przez wszystkich nazywających się działaczami.
Dlatego pradziwi kibice wrócą jak wróci normalność a pozostali jak przyjedzie atrakcyjny rywal:)"
Każdy z nas wie jaka jest sutyacji i niestety inaczej jak przez kieszeń nie dotrzemy do myślenia. Więc decyzja może być jedna. Na meczu z Miedzią Legnica: nie organizujemy dopingu, nie wieszamy flag, nie wchodzimy na stadion ! Przekazujcie tą informacje dalej i niech inni kibice w waszych rodzinach z waszych osiedli czy nawet znajomi tez nie pójdą na ten mecz. Może jak na meczu będzie cisza i pustki to ktoś się zastanowi ? Namawiać innych do solidarności w słusznych sprawach ! w naszych sprawach nas kibiców! także pikników bo to też kibice a w ich interesie działa również SKS.
Mimo wszystko zachęcam do przyjśćia pod stadion i wygłoszenia naszego stanowiska co do tego wszystkiego !
Widzimy się pod stadionem !!
Proszę przekazać to wszystkim i proszę o stosowanie się do wytycznych !! Tylko jedność pozwoli nam osiągnąć cel !!
Pozdrawiam
Ps. napinka 100% :D
x_cite - Czw Sie 08, 2013 08:50
czyli innymi słowy akcja "pusty stadion" nabiera tempa i realnych kształtów!podpisuję się pod tym - dość tego wszystkiego!
hanys - Czw Sie 08, 2013 09:45
ja proponuje jeszcze zrobic zrzute na dwa bilety i wejsc z transparentem o tresci " w kulki z nami gracie - pusty stadion macie"
matys5392 - Czw Sie 08, 2013 11:42
hanys napisał/a: | ja proponuje jeszcze zrobic zrzute na dwa bilety i wejsc z transparentem o tresci " w kulki z nami gracie - pusty stadion macie" |
Albo: "póki jaja sobie z nas robicie,na stadionie nas nie zobaczycie" :D
kacper108 - Czw Sie 08, 2013 12:17
Pierwsza wersja lepsza :) Matys, Twoją ciężko przeczytać na jednym wdechu :)
małolat_19 - Czw Sie 08, 2013 12:38
Wystarczy już jeden trans,który był na pierwszym meczu..Teraz wystarczy,że nie przyjdziemy i to tak naprawdę może coś ich ruszy..Chociaż ,h u j wie..
krynicki - Czw Sie 08, 2013 12:52
transów nigdy mało :)
KrzysieKKS - Czw Sie 08, 2013 13:47
Lepiej zadbajcie o to by w waszym gronie każdy dostosował się do wytycznych :) wtedy da to lepszy efekt niż wieszanie w nieskończoność "haseł" którymi i tak nikt się nie przejmuje.
www.megachem.pl - Czw Sie 08, 2013 14:36
A zadam takie pytanie- kiedy skończy się protest, jak co się stanie? Bo jakoś wydaje mi się że, tak czy siak kółko wzajemnej adoracji będzie miało nas w dupie dalej.
x_cite - Czw Sie 08, 2013 15:23
@megachem Jeszcze się na dobre nie zaczął protest a Ty już o zakończeniu piszesz...popatrz ile trwał protest kibiców w Łęcznej - w końcu działacze poszli po rozum do głowy. Oby u nas było lepiej chociaż szczerze w to wątpię...
www.megachem.pl - Czw Sie 08, 2013 15:28
Chodzi mi o cel. Jestem za rozpirzeniem w pył tego układu, ale o co nam chodzi- o decyzję w sprawie budowy, o wypłaty dla pracowników, o dymisję zarządu?
jacolmc - Czw Sie 08, 2013 16:53
Czas już chyba na koniec piekarskiej sagi w naszym klubie
x_cite - Czw Sie 08, 2013 19:47
chyba już tak naprawdę chodzi o całokształt tego co dzieje się w klubie tak mi się wydaje.
krzysiek186 - Czw Sie 08, 2013 20:30
Osoby decyzyjne nakazały protest, to i te osoby powiedzą kiedy będzie koniec. Dla mnie osobiście najważnieszy jest sektor dla kibiców gości.
małolat_19 - Czw Sie 08, 2013 20:57
krzysiek186 napisał/a: | Osoby decyzyjne nakazały protest, to i te osoby powiedzą kiedy będzie koniec. Dla mnie osobiście najważnieszy jest sektor dla kibiców gości. |
No i wszystko..
KrzysieKKS - Czw Sie 08, 2013 22:34
Jakby ktoś miał wątpliwości co do celu:
http://www.sandecja.org/1..._protestuja.htm
http://www.sandecja.org/1...a_____pytan.htm
Spokojnie, najpierw zadbajmy o jedność w proteście i o to by jutro na stadionie faktycznie było "wymownie". Głupio brzmi nawoływanie do nie przychodzenia na stadion i do zniechęcania innych... Nie my pierwsi i nie ostatni przeżywamy takie "śmieszne" czasy. Jestem przekonany że jeśli nie jutro to po kolejnych meczach przy pustych trybunach ktoś się pochyli nad "problemem". Tak że niech każdy zadba o to by jutro było jak należy i wiało na meczu nudą i świeciło pustkami na trybunach. Jak to zrobić ? chyba nikomu nie trzeba mówić i doradzać :)))
Widzimy się odpowiednio wcześnie pod stadionem i informujemy pozostałych kibiców o proteście tak by również do nas dołączyli.
Dziękuje za uwage i do zobaczenia pod stadionem !
|
|