|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Miedź Legnica - Sandecja
radziufan - Pią Mar 14, 2014 16:58 Temat postu: Miedź Legnica - Sandecja Mecz juz jutro...nie śpimy, dyskutujemy:)
radek - Pią Mar 14, 2014 17:24
remis 1:1
flowbone - Pią Mar 14, 2014 17:33
Cicman będzie mógł grać?
lukas33 - Pią Mar 14, 2014 17:37
Remis byłby całkiem dobrym wynikiem. Też stawiam na 1-1.
Jack - Pią Mar 14, 2014 18:31
Robert Cicman został zatwierdzony - informacja z bazy zawodników PZPN.
http://www.pzpn.pl/zawodnik/show/954196/866
mirek678 - Pią Mar 14, 2014 21:49
Wygramy 2:1
Bianconeri - Sob Mar 15, 2014 11:13
http://www.sandecja.org/1...a__Sandecja.htm
Dobra wiadomość, że Cicman jest uprawniony do gry.
i lajfy http://www.sandecja.org/1...a__Sandecja.htm
Kmicic - Sob Mar 15, 2014 14:42
A tu transmisja w necie prosto z łorange:
http://mecz.info/viewpage.php?page_id=9
xXkosiarzXx - Sob Mar 15, 2014 19:26
mamy remis 2-2 ! :)
gogo1910 - Sob Mar 15, 2014 19:35
Nie jestem żadnym ekspertem, ale moim zdaniem mecz dobry jak na tą ligę. Fałowski w ogóle nie widoczny. Brawa dla drużyny za ambitną walkę!
1980_NS - Sob Mar 15, 2014 19:41
Uważam, że Fabian zagrał przyzwoicie. Przewyższa Górskiego o dwie klasy.
kacper108 - Sob Mar 15, 2014 19:52
Rzadko zdarza się tyle emocji w meczu tej ligi. Niestety dzisiaj głównie dzięki Miedzi i ich sytuacjom ale duże brawa za grę do końca. Koło 60 minuty widać już było że niektórzy są mocno zmęczeni, jeszcze te błędy przy zmianach.
Jak dla mnie na duży plus wejście Słabego, Marcin w bramce i sporo fajnych interwencji Cicmana, chociaż zdarzyło mu się pare błedów gdy np napastnik obracał sie z nim na plecach i dochodził do czystej pozycji.
Na minus wejście Urbana, który mimo że był świeży i z pełnym zapasem sił nie zrobił zbyt wiele w środku, a wykonywane przez niego wolne za każdym razem zaraz za linią pola karnego lądowały na głowach Miedzi.
P.S. trochę śmieszne i żenujące to bluzganie tamtejszych..
nitroactive - Sob Mar 15, 2014 20:46
Grunt że punktujemy, nie wazne w jakim stylu. Walka do końca dzisiaj popłaciła.
1910... - Sob Mar 15, 2014 20:56
A jakby Gomez albo Słaby zagrał na lewej obronie ,a na lewej pomocy Mojta. Mójta ostatnio robi błędy w obronie(szczególnie gdy będzie musiał walczyć z Abwo), a w ataku daje dużo dobrego. Bębenek się jeszcze nie rozegrał. Nie wiem jak gra Kononowicz ,ale wątpię żeby słabiej od Górskiego i Fałowskiego.
1980_NS - Sob Mar 15, 2014 21:04
No to trener rozwiewa twoje wątpliwości, skoro Kononowicz zagrał ledwie kilka minut w tych trzech meczach. ;)
x_cite - Sob Mar 15, 2014 21:07
Cicman wg mnie bardzo słabo, na jego konto druga bramka, brak Gomeza nie zrozumiały, napastników nie mamy, Górski i Fałowski niestety wielkie rozczarowanie...brakuje nam kogoś pokroju Arka Aleksandra. Remis to wielki fart:) Jak również wygrana z GKS :) Pozytyw to właśnie 4 punkty w dwóch trudnych meczach.
bzyku - Sob Mar 15, 2014 21:14
Jak czytam te wypociny pseudo ekspertów to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Jesteśmy po trudnym meczu pucharowym a Wy narzekacie. Co wolicie za....ą grę i powrót bez punktów....nie krytykujcie tylko za tydzień w samo południe dopingujcie Sandecję !!!!!
radziufan - Sob Mar 15, 2014 21:23
skrót meczu
http://www.sandecja.tv/17...2_11_bramki.htm
arek88 - Sob Mar 15, 2014 21:45
Cicman? Jak dla mnie pozytyw, a Cabaj nieco niezrozumiale z bramki wyszedl, wiadomo Cicman mogl sie lepiej zachowac, ale Cabaj niepotrzebnie wyszedl . Widzmy sie za tydzien i mobilisacje juz trzeba zaczac
matys5392 - Sob Mar 15, 2014 22:36
bzyku napisał/a: | Jak czytam te wypociny pseudo ekspertów to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Jesteśmy po trudnym meczu pucharowym a Wy narzekacie. Co wolicie za....ą grę i powrót bez punktów....nie krytykujcie tylko za tydzień w samo południe dopingujcie Sandecję !!!!! |
To sa wnioski na podstawie trzech spotkań.
Co więcej można napisać po mezcach wiosennych?
1.Naszą największą gwiazdą jest Cabaj- tu się nic nie zmienia. Zdecydowanie najlepszy piłkarz w Sandecji.
2.Obrona bez Petrana prezentuje się przyzwoicie. Boki obrony,czyli Makuch i Mójta to osoby od ktorych zaczyna się ustalanie skłądu. Wydaje się,ze Bartków jest na dzień dzisiejszy stoperem nr 1. Do tego mamy Cicmana i Pablo o których mimo wszystko ciezko póki co powiedzieć coś wiecej.
3.Bębenek zaliczył kolejny słaby(jak na niego) mecz.
4.Nie mamy napastników. Występy Fałowskiego i Górskiego trzeba potraktować w kategorii żartów. Nie wiem jak słaby musi być Kononowicz,skoro przegrywa z nimi rywalizację o miejsce w składzie. Podtrzymuję tezę,ze błędem było oddanie Badalyana.
5.Słaba postawa Słowaków - Nathera i Urbana.
Reasumując:
Szkoda Marka Kozioła,ktory ławkę Zagłębia zamienił na ławkę Sandecji. Fakt jest taki,ze Marek musi się jeszcze wiele nauczyć od Cabaja,który jest jednym z najlepszych bramkarzy w lidze.
Skład powoli fajnie się krystalizuje. Cieszy to,ze po pierwsze szkielet druzyny został w przerwie zimowej utrzymany,a po drugie,ze na pozycjach na których były problemy pojawili sie piłkarze dający nową jakość Sandecji. Mam tu na myśli środkowych obrońców z którymi tak na prawdę od czasu odejścia Frohlicha były problemy oraz Frańczaka,ktory też póki co może być pozytywnie oceniony za swoje występy.
Cały czas mamy problem z młodzieżowcem. Jonczyk i Jędrzejowski to byli zawodnicy,ktorzy do skłądu dobierani byli nie tylko ze względu na wiek,ale i na umiejętności. Obecnie Fałowski,Szczepański,Szarek czy reszta naszych "sądeckich perełek" pełnią rolę "zapchajdziury".
O Kononowiczu mogłem usłyszeć,ze jakimś super zawodnikiem nie jest,ale może warto byłoby mu dać szansę? Oglądanie Fałowskiego czy Górskiego to nie jest przyjemność dla kibicowskiego oka...
Masahiko - Sob Mar 15, 2014 22:52
Jedynie bramki. A szkoda bo chciałem zobaczyć gdzie tak dobrze interweniował dzisiaj Cabaj, skoro jest tak wychwalany. Ja widziałem jego dwa błędy, które o mały włos nie spowodowały porażki Sandecji. O ile przy pierwszej bramce mógł jedynie zachować się lepiej, to tak drugą zawinił w 100%. Niepotrzebne wyjście z bramki ułatwiło zadanie młokosowi z Legnicy.
flowbone - Nie Mar 16, 2014 00:31
Matys - Kononowicz jest obecnie bocznym pomocnikiem. Napastnikiem może był kiedyś...
nitroactive - Nie Mar 16, 2014 00:47
matys5392 napisał/a: | 4.Nie mamy napastników. Występy Fałowskiego i Górskiego trzeba potraktować w kategorii żartów. Nie wiem jak słaby musi być Kononowicz,skoro przegrywa z nimi rywalizację o miejsce w składzie. Podtrzymuję tezę,ze błędem było oddanie Badalyana. |
Fałowski jak dalej będzie się brandzlował w Ginesie itp, to długa kariera przed nim.
Rafalsky - Nie Mar 16, 2014 01:07
x_cite napisał/a: | Cicman wg mnie bardzo słabo, na jego konto druga bramka, brak Gomeza nie zrozumiały, napastników nie mamy, Górski i Fałowski niestety wielkie rozczarowanie...brakuje nam kogoś pokroju Arka Aleksandra. Remis to wielki fart:) Jak również wygrana z GKS :) Pozytyw to właśnie 4 punkty w dwóch trudnych meczach. | Cicman słabo? Gomez to tykająca bomba w polu karnym.
radziufan - Nie Mar 16, 2014 08:09
Cicman zagrał dobrze o ile nie bardzo dobrze. W pierwszej połowie komentatorzy stwierdzili ze jest naszym najlepszym zawodnikiem. Chyba trener dobrze zrobił ze dal mu szanse zamiast Gomezowi, lepsze warunki fizyczne a poziom chyba zbliżony. Gomez nie ustrzegł się błędów w ostatnich meczach (kontra Zagłębia którą wybronił Kozioł)
lukas33 - Nie Mar 16, 2014 09:10
1910... napisał/a: | Nie wiem jak gra Kononowicz ,ale wątpię żeby słabiej od Górskiego i Fałowskiego. |
Widziałem go w akcji 2 razy i na podstawie tej obserwacji zapewniam Cię że Górski i Fałowski są od niego lepsi ( co wydaje się na pozór niemożliwe przy tym co grają w/wym panowie). Szczerze mówiąc nie rozumiem tego transferu, jak i tego że całą rundę będziemy się męczyć bez napastnika z prawdziwego zdarzenia.
Całkiem przyzwoicie zaprezentował się Kamil Słaby po wejściu na boisko.
kosiarz - Nie Mar 16, 2014 09:24
Cytat: | 1.Naszą największą gwiazdą jest Cabaj- tu się nic nie zmienia. Zdecydowanie najlepszy piłkarz w Sandecji. |
Prawda, gdyby tak Cicman stworzył przyzwoitą linię obrony...wystarczyłoby brami strzelać ;)
Bianconeri - Nie Mar 16, 2014 09:51
Wypowiedzi trenerów po meczu
http://www.sandecja.org/1...z__Sandecja.htm
flowbone - Nie Mar 16, 2014 10:23
radziufan napisał/a: | Cicman zagrał dobrze o ile nie bardzo dobrze. W pierwszej połowie komentatorzy stwierdzili ze jest naszym najlepszym zawodnikiem. Chyba trener dobrze zrobił ze dal mu szanse zamiast Gomezowi, lepsze warunki fizyczne a poziom chyba zbliżony. Gomez nie ustrzegł się błędów w ostatnich meczach (kontra Zagłębia którą wybronił Kozioł) |
Bo prawda jest taka, że Cicman tu przyszedł grać. To doświadczony gracz o dużych, jak na I ligę umiejętnościach. Niech się rozkręci i będzie ciekawie. Z Mateuszem Bartkówem mogą stworzyć mocną parę stoperów. Ja wciąż nie rozumiem fenomenu Gomeza. Ale widocznie wystarczy być Hiszpanem, żeby stać się ulubieńcem kibiców, mimo nie najlepszej gry.
matys5392 - Nie Mar 16, 2014 13:12
Zostaje nam wierzyć,ze trener Kuźma wyznaje zasadę,ze zespół buduje się od defensywy :) Patrząc na nasze poszczególne formacje,to im bardziej do przodu tym gorzej... Bramkarz jest, obrońcy też nie najgorsi, pomoc ma niewielkie braki,ale tragedii nie ma,a o napastnikach w klubie zapomnieli. Panowie Fałowski i Górski muszą wybrać czy większe korzyści dają im solidne treningi i sportowy tryb życia czy melanże ze studentkami.
polak_ns - Nie Mar 16, 2014 18:01
Kamil Słaby zagrał bardzo dobrze po wejściu, nie bał się walczyć i można śmiało stwierdzić , że jak tak dalej będzie to się chłopak wybije. Jakby Mójtę przesunąć do przodu, a Słabego dać na jego pozycję to mogło by być ciekawie.
kuba kks - Nie Mar 16, 2014 18:45
Jak na razie najbardziej wyróżnia się Cabaj , Mójta i Bębenek , moim zdaniem
internacionale - Nie Mar 16, 2014 23:00
A przed chwilą w Sport Raporcie 24 na Orange, komentator podsumowując nasz wczorajszy mecz stwierdził, że pomimo straty 11 punktów wciąż jesteśmy w walce o awans :)
milo - Nie Mar 16, 2014 23:37
Zwracam tylko uwagę że druga bramka dla Miedzi padła z ewidentnego spalonego, to tak dla tych twierdzących że Cicman był źle ustawiony , a był ustawiony z Bartkowem bardzo dobrze problem w tym że boczny był najwyraźniej beznadziejnie ustawiony, moim skromnym zdaniem będziemy mieli baaaaaaaaaardzo dużo pożytku z Cicmana
sandeczanin - Pon Mar 17, 2014 03:01
byłeś na meczu że twierdzisz że był spalony ? Bo z relacji telewizyjnej to ciężko jednoznacznie stwierdzić.
x_cite - Pon Mar 17, 2014 08:41
internacionale napisał/a: | A przed chwilą w Sport Raporcie 24 na Orange, komentator podsumowując nasz wczorajszy mecz stwierdził, że pomimo straty 11 punktów wciąż jesteśmy w walce o awans :) |
Myślałem, że mam jakieś przywidzenia, gdyż po wyjeździe do Lubina tak jak piłkarze złapałem jakieś grypopodobne syfstwo, ale to jednak okazała się prawda, że w orange mówili o możliwości walki o awans :)
hanys - Pon Mar 17, 2014 11:44
puchar już mamy, teraz na awans czekamy :D
flowbone - Pon Mar 17, 2014 12:21
A ja mam propozycję. Przesunąć Mójtę do ataku! I tak najlepszy strzelec, to może się marnuje na tej lewej obronie:)
|
|