Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: internacionale
Czw Gru 28, 2017 21:16
Stadion Sandecji
Autor Wiadomość
wiatr

Wysłany: Sob Wrz 23, 2023 23:47    [Cytuj]

Wszystkim zwolennikom tej patologii, którzy tutaj milczycie, lub wręcz bronicie swoich koleżków z Ratusza i Zarządu życzę, abyście się jarali w przyszłym sezonie meczami z Unią Tarnów, a jak dobrze pójdzie, to w kolejnym z Glinikiem. Bawcie się gdzieś w Zawadzie, natomiast niedokończony stadion, proponuję aby miasto wydzierżawiło komuś pod galerię "Sandecja 2", żeby zejść z kosztów utrzymania.
[Profil] [PM] [E-mail]

fanatycznie

Wysłany: Sob Wrz 23, 2023 23:48    [Cytuj]

https://nikns.pl/oswiadczenie-prezes-spolki-nik/

syfon12
Łoboz Marcin

Wysłany: Sob Wrz 23, 2023 23:59    [Cytuj]

wiatr napisał/a:
Wszystkim zwolennikom tej patologii, którzy tutaj milczycie, lub wręcz bronicie swoich koleżków z Ratusza i Zarządu życzę, abyście się jarali w przyszłym sezonie meczami z Unią Tarnów, a jak dobrze pójdzie, to w kolejnym z Glinikiem. Bawcie się gdzieś w Zawadzie, natomiast niedokończony stadion, proponuję aby miasto wydzierżawiło komuś pod galerię "Sandecja 2", żeby zejść z kosztów utrzymania.

Dobrze mówisz. Czas chyba na "bolesne" rewolucje. Niestety do dna. Nie ma na co czekać
[Profil] [PM] [E-mail]

Lucas_93
Lucas

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 07:31    [Cytuj]

fanatycznie napisał/a:

Bardzo ciekawa i obszerna odpowiedź NIKu. Zawsze mnie to zastanawia jak ludzie potrafią uwierzyć jednej stronie na podstawie losowej informacji i artykułu, jednocześnie nie sprawdzając jej ani nie czekając na odpowiedź drugiej strony.

Sytuacja i proces budowy stadionu Sandecji to czarna karta w historii miasta i klubu, ale mam wrażenie, że nienawiść i chęć dokopania co poniektórym osobom jest bezprecedensowo chora. Nie chodzi o bronienie którejkolwiek ze stron, ale ta zawiść i żółć wylewana przy każdej okazji wydaje się wręcz chorym hobby i przyjemnością dla niektórych.

To trochę jak z tym filmem "Zielona granica". Grubo od ponad tygodnia mamy tysiące głosów, że to obraza Polski i paszkwil, kiedy jego premiera była dopiero w piątek, a wcześniej wyświetlany był tylko na festiwalu filmowym dla małej grupy krytyków. Nikt nie widział, każdy krytykuje. Ludziom łatwo przychodzi hejt, a trudniej refleksja.
[Profil] [PM]

Hutson1897

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 08:39    [Cytuj]

Lucas_93 napisał/a:
fanatycznie napisał/a:

Bardzo ciekawa i obszerna odpowiedź NIKu. Zawsze mnie to zastanawia jak ludzie potrafią uwierzyć jednej stronie na podstawie losowej informacji i artykułu, jednocześnie nie sprawdzając jej ani nie czekając na odpowiedź drugiej strony.

Sytuacja i proces budowy stadionu Sandecji to czarna karta w historii miasta i klubu, ale mam wrażenie, że nienawiść i chęć dokopania co poniektórym osobom jest bezprecedensowo chora. Nie chodzi o bronienie którejkolwiek ze stron, ale ta zawiść i żółć wylewana przy każdej okazji wydaje się wręcz chorym hobby i przyjemnością dla niektórych.

To trochę jak z tym filmem "Zielona granica". Grubo od ponad tygodnia mamy tysiące głosów, że to obraza Polski i paszkwil, kiedy jego premiera była dopiero w piątek, a wcześniej wyświetlany był tylko na festiwalu filmowym dla małej grupy krytyków. Nikt nie widział, każdy krytykuje. Ludziom łatwo przychodzi hejt, a trudniej refleksja.

Widać, że za długie mieszkanie we Wrocławiu zrobiło z Ciebie z*eba. XD
[Profil] [PM] [E-mail]

wiatr

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 08:44    [Cytuj]

Lucas_93 napisał/a:

Wiesz, czasem wystarczy nazwisko autora, żeby wiedzieć z góry, jakie arcydzieło stworzył. Gdybyś żył 100 lat temu i słyszal o nowym filmie pani Riefenstahl, to musiałbyś go obejrzeć, żeby wiedzieć co jest grane? Tu nie trzeba wielkiej inteligencji.
[Profil] [PM] [E-mail]

bonuspl

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 09:05    [Cytuj]

Mała różnica, premiera tego co się dzieje odbyła się już podczas uwalania przetargów na rzecz późniejszej wygranej kosa. Tu nikt nie wróży z fusów jak to ma miejsce w przypadku filmu. Tu ludzie komentują już zaistniałe przypadki.
Trzeba być zdrowo niedojebanym, aby wypominać krytykę, nawet bezceremonialną. Chyba że druga strona medalu i zaznajomienie się z opinią miasta i NIKu to czekanie do poniedziałku, aż ruszy?
[Profil] [PM] [E-mail]

arek88

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 09:27    [Cytuj]

Lucas_93 napisał/a:
fanatycznie napisał/a:

Ludzie od dawna cie cisną na tym forum, myślałem ze przesadzają. Jaka kur*a refleksja? Byłeś już na premierze? Podobało się?

Lucas_93
Lucas

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 09:30    [Cytuj]

Hutson1897 napisał/a:

Widzisz, kiedyś jak nie było internetu to tylko nieliczni wiedzieli żeś burak, teraz masz pole do popisu i sam się ładnie przedstawiasz jako osoba wysoce bez kultury.

Dla mnie już męczące jest to ciągle szukanie powodu do hejtu. Krytyka jest zasłużona, krytykujmy za błędy, ale teraz to wygląda jak polowanie na czarownice. Nie chcę mi się kłócić, moje zdanie jest takie, cały czas mi się nie podoba jak to przebiega ale wszystko ma swoje granice. Peace.
[Profil] [PM]

KKS_FAN

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 10:02    [Cytuj]

Wszyscy na Suche Stawy !
[Profil] [PM]

Hutson1897

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 10:15    [Cytuj]

Lucas_93 napisał/a:
Hutson1897 napisał/a:

Widzisz, kiedyś jak nie było internetu to tylko nieliczni wiedzieli żeś burak, teraz masz pole do popisu i sam się ładnie przedstawiasz jako osoba wysoce bez kultury.

Dla mnie już męczące jest to ciągle szukanie powodu do hejtu. Krytyka jest zasłużona, krytykujmy za błędy, ale teraz to wygląda jak polowanie na czarownice. Nie chcę mi się kłócić, moje zdanie jest takie, cały czas mi się nie podoba jak to przebiega ale wszystko ma swoje granice. Peace.

Jestem burakiem, a już szczególnie do osób, które próbują bronić tego antypolskiego paszkwila i za hejt obwiniają nie kogoś kto sieje ferment, dostarcza propagandy Putinowi i Łukaszence, dostaje pieniądze od niemieckiej stacji ZDF na produkcję tego ścierwa, a Polaków, ktorzy w słusznej sprawie bronią pograniczników i polskiej sprawy. Do Twoich głupich wpisów i bycia poza tematem przywykłem i przestałem to komentować, ale nie godzę się na wypisywanie takich bredni i obwiniania w tej sprawie Polaków za hejt.
[Profil] [PM] [E-mail]

arek88

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 10:27    [Cytuj]

Hutson1897 napisał/a:
Lucas_93 napisał/a:
Hutson1897 napisał/a:

Jestem burakiem, a już szczególnie do osób, które próbują bronić tego antypolskiego paszkwila i za hejt obwiniają nie kogoś kto sieje ferment, dostarcza propagandy Putinowi i Łukaszence, dostaje pieniądze od niemieckiej stacji ZDF na produkcję tego ścierwa, a Polaków, ktorzy w słusznej sprawie bronią pograniczników i polskiej sprawy. Do Twoich głupich wpisów i bycia poza tematem przywykłem i przestałem to komentować, ale nie godzę się na wypisywanie takich bredni i obwiniania w tej sprawie Polaków za hejt.

Nie tłumacz. Gościa tak jak to ścierwo stworzone przez pseudoartystów trzeba po prostu ignorować.

Lucas_93
Lucas

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 10:57    [Cytuj]

Hutson1897 napisał/a:

Jesteś burakiem, bo mnie wyzywasz mimo, że nigdy nie wymieniliśmy bezpośrednio słowa. I żadnego "paszkwila" nie bronię, ale też nie atakuje, bo go NIE WIDZIAŁEM. Dążę do tego, że hejtowanie czegoś lub kogoś, bo XYZ tak uznał, jest złe. Tak samo jest z tym donosem na stadion, przyszło info, że wina po stronie LH i jego gangu, to z łatwością przyszedł hejt. Przyszło sprostowanie drugiej strony- cisza.

Nigdzie nie opowiedziałem się po żadnej stronie, po prostu bawi mnie ślepe pójście w jedną stronę bez uprzedniego przekonania się o czyjejś winie. I dotyczy to wszystkiego. To wy wyciągacie swoje wnioski i z łatwością rzucacie wyzwiskami. Mam wrażenie, że niektórym zbyt łatwo przychodzi ocenianie innych, szczególnie jeśli hobbystycznie można sobie kogoś obrazić lub poniżyć, żeby poczuć się lepiej.
[Profil] [PM]

Hutson1897

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 11:03    [Cytuj]

Lucas_93 napisał/a:
Hutson1897 napisał/a:

Jesteś burakiem, bo mnie wyzywasz mimo, że nigdy nie wymieniliśmy bezpośrednio słowa. I żadnego "paszkwila" nie bronię, ale też nie atakuje, bo go NIE WIDZIAŁEM. Dążę do tego, że hejtowanie czegoś lub kogoś, bo XYZ tak uznał, jest złe. Tak samo jest z tym donosem na stadion, przyszło info, że wina po stronie LH i jego gangu, to z łatwością przyszedł hejt. Przyszło sprostowanie drugiej strony- cisza.

Nigdzie nie opowiedziałem się po żadnej stronie, po prostu bawi mnie ślepe pójście w jedną stronę bez uprzedniego przekonania się o czyjejś winie. I dotyczy to wszystkiego. To wy wyciągacie swoje wnioski i z łatwością rzucacie wyzwiskami.

Próbujesz teraz zgrywać wielce prawego i niestojącego po żadnej stronie. Być może by Ci się to udało gdyby nie fakty i fragmenty filmu, które jasno dają Polakom prawo do zasłużonej krytyki. Fragmenty filmu już latają po telewizjach reżimu Putina i Łukaszenki i pokazują naszą Straż Graniczną jako bandytów. Kolega wyżej napisał słusznie, że nie ma co komentować Twoich wypocin, ale nie pozwolę żebyś teraz się wybielał i robił z siebie jedynego sprawiedliwego. Fakt widziałem tylko fragmenty filmu, ale to wystarczyło, żeby poczuć obrzydzenie i wstręt do twórczości (zresztą już kolejny raz) Pani Holland.
[Profil] [PM] [E-mail]

Lucas_93
Lucas

Wysłany: Nie Wrz 24, 2023 11:13    [Cytuj]

Ale z czego się wybielam skoro dążę do tego, że nie chcę zajmować strony, dopóki sam się o czymś nie przekonam?

Zgodzę, się że może niepotrzebnie podałem taki przykład, ale nie miałem na celu obrony/ataku tej konkretnej rzeczy, tylko wskazanie problemu, którym jest to, że ludziom łatwo przychodzi ślepy hejt bez sprawdzenia jaka jest prawda. I przede wszystkim tematem dyskusji do którego się odniosłem jest temat stadionu.

Ale rozumiem, skoro nie chce się dołączyć do hejtu bo nie widziałem filmu, to jestem w twojej publicznej ocenie zjebem i antypolakiem a brak opinii jest dla niektórych krzywdzący. W takim razie się już na ten temat nie wypowiadam. Niepotrzebnie poruszyłem temat, nie spodziewałem się, że od piątkowej premiery tyle osób mogło już obejrzeć film, by od tygodnia wyrażać swoją opinię.

Miłej niedzieli.
[Profil] [PM]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » WALCZYMY O STADION! » Stadion Sandecji
[ ODPOWIEDZ ]