Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:36
Jeziorak Iława - Sandecja
Autor Wiadomość
rysr
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 13:42   

Ja mam tylko 800 zł renty więc nie pomogę.

detalnsm
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 13:43   

Moim skromnym zdaniem, powinniśmy sie wybrać dużą liczbą osób w najblizszym czasie do Prezydenta Miasta Nowego Sącza i porozmawiac z nim o tych obietnicach.

KubaNS

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 14:21   

Szczerze mowiac czekalem w koncu na podobny artykul bo pojawia sie zawsze. Kwestia czasu.
Cytat:
Brak kasy + obiecanki cacanki ehhh ku*** tu nawet wygrane po 10:0 Sandecji nic by nie zmienily... jebane kurestwo w tym urzedzie miasta nadal trwa!

Cytat:
Jak można oddłużyć klub i spokojnie patrzeć, jak znowu tonie w długach? Poza oddłużeniem powinno się działać tak, żeby klub zaczął być rentowny?

Ludzie k..., kto Wam powiedzial ze ten klub jest/byl odluzony? Z choinki sie urwaliscie? Klub wciaz jest zadluzony na duza sume pieniedzy. Kosztow utrzymania, zaleglosci, dlugow jest zdecydowanie wiecej niz wplywow. Dlug jesli wierzyc temu co sie slyszy systematycznie maleje. NIEMOZLIWE jest poprostu wykonanie tego od razu. I poki co to zwykle "sztukowanie". Troche tam, troche tu.. Nie chce sie bawic sie w adwokata UM, bo ani specjalnie nie mam czego bronic, ani nie mam na tyle duzej wiedzy..
Gdyby jednak nie miejskie pieniadze i praca kilku ludzi w obecnych "wladzach klubowych", "moim skromnym zdaniem" bylisbysmy w dupie... a nie w 2 lidze z takim skladem.
Z tego co wiem wszyscy nowi zawodnicy zostali lojalnie uprzedzeni o sytuacji w klubie i o tym jak ten klub funkcjonuje. Przyjeli warunki. Oczywiscie frustracja musi sie pojawiac i tez to rozumiem. Co nie oznacza ze tych pieniedzy nie bedzie. Powiem Wam wiecej. Niedlugo sytuacja bedzie pewnie jezsze bardziej ciezka... Ale nie takie rzeczy ten klub przechodzil.
Cytat:
Moim skromnym zdaniem, powinniśmy sie wybrać dużą liczbą osób w najblizszym czasie do Prezydenta Miasta Nowego Sącza i porozmawiac z nim o tych obietnicach.

Tak ? i co ? Mamy jakies propozycje zeby mu przedstawic? Recepte na Sandecje?
Cytat:
Kiedy doczekamy sie normalnego zarządu- czytaj profejonalistów?

Zapisany chociaz jeden z drugim w klubie? Jakies kandydatury na prezesa? Bo w tej chwili nie ma NIKOGO chetnego... I co z tym fantem chcecie zrobic? Rozwiazac czy probowac pomalu jakos ratowac i czekac na lepsze czasy?
Rozumiem, ze mozna sie zloscic. Mi tez sie to wszystko nie podoba. Ale troche obiektywizmu Panowie, zamiast rzucac czasem rzeczy, ktore niewiele wspolnego maja z rzeczywistoscia.
A jesli juz nic nie mozecie zrobic, to przestac sledzic relacje live nawet z meczow u siebie, bo cos tam cos tam, bo deszcz pada, bo za goraco, bo wole na piwo wydac wieczorem i inne banialuki.. tylko lazic na stadion, placic za bilet i w ten sposob go finansowac. Przy okazji wyciagnac paru kolegow.
Nie tylko my w tej lidze mamy podobne klopoty. M.in nasz ostatni rywal rowniez nie ma wyplaconych pieniedzy za zeszly sezon, a byl o niewielki krok od awansu do 1 ligi..

Wracajac jeszcze jednak do meczu, bo o tym ten temat. Mysle ze decyzja z Krzyskiem Pioskiem bardzo dobra. Trzeba wprowadzac go pomalu i bardzo ostroznie. Z Otwockiem mozna probowac na troche. Niestety z tego co wiem Mariusz Mezyk na mecz z liderem nie bedzie jeszcze gotowy.

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 15:53   

Kuba jakos nigdy nie chcialo mi sie w to wierzyc ze w NS nie ma ludzi,fimr ktorzy chcieli by zainwestowac w pilke nozna,zwlaszcza w klub ktory gra w 2 lidze i z perspektywami na gre w 1 lidze (poziom naszej 2 ligi jest slabszy niz "starej" 3 ligi)... Poprostu moim zdaniem jest "kilka" osob ktorym nie na reke jest oddac Sandecje w "obce" rece... To jest chore i pojebane... Dla mnie moglby i nawet Rydzyk dawac hajs na Sandecje byle by ten klub wrescie zaczal funkcjonowac jak nalezy! Dobrym przykladem jest.... Manchester City ktorego "wzieli" jacys tam ciapaci bracia i jakos zadnemu kibicowi tego klubu ani dzialaczowi to nie przeszkadza bo wiedza ze ich ukochany klub z czasem stanie sie potega...!

KubaNS

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 16:06   

Grubas, zeby byla jasnosc co do mojego poprzedniego wpisu. Ja to doskonale rozumiem. Ja wiem ze ten klub powininen funkcjonowac zupelnie inaczej. Rozumiem w 100% pilkarzy, ktorzy licza na pieniadze za swoja prace a pozniej ich nie maja. Tez nie jestem za tym aby byl on miejski. Chcialbym duzego inwestora, ktory wylozy prywatne pieniadze i zrobi w koncu w pelni profesjonalna druzyne. Z tym sie zgadzaja wszyscy.
Patrze tylko realnie. W tej chwili nie ma ZADNEGO kandydata na prezesa- NIKT nie chce, ZADNEGO inwestora. Takie sa niestety smutne realia.
Dlaczego? Powodow pewnie cala masa. Pewnie i takie, o ktorych mowisz. Na pewno tez takie ze poprostu jest wiele balaganu i dopoki sie go nie sprzatnie nikt w ta Sandecje nie wejdzie.
Wiec co? Rozwiazac? Czy probowac "sztukowac" tak jak teraz i z takim skutkiem. Tylko tyle chcialem tamtym postem powiedziec. I zaznaczam ze to moja prywatna opinia, ktora moze byc bledna. Nie znam sie.. Na moje oko poprostu wydaje mi sie byc niemozliwoscia, zeby klub bez zadnego wiekszego sponsora jak teraz, tak zadluzony, bez zadnej pomocy miasta i z nic nie robiacym zarzadem- jak tu wszyscy mowia, mogl funkcjonowac w 2 lidze z takimi wynikami i skladem.
Bo pisac mozna wszystko, ale licza sie REALNE rozwiazania. A rzeczywistosc jest jaka jest. I proponuje skonczyc dyskusje bo z Jeziorakie to ma malo wspolnego ;)

eSKa
KolejarskieWiatraki

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 09:58   

Inwestorow należy szukac za granicą. Przykładem powinny być kluby np. z północy włoch.

Aby szukac inwestorów powinno się zatrudnić kogoś od managamentu, ale aby kogoś takiego zatrudnić, musi być kasa.

A na taką osobę, zamiast na darmowe wejscia dla vipów z UM, powinien wyłożyć "ratusz" i KONIEC.

Ja nie widzę innego wyjścia i koniec.

Dziekan
MDMA

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 11:19   

Tak jeden z drugim gadacie o sponsorze ...mozna sie ubawic...co niby taka Sandecja jest w stanie dac sponsorowi??

utrzymanie klubu srednio 2 mln zl rocznie. Za co ?? Za te 2000 ludzi którzy sie tym klubem interesuja?
Za kilka reklam na stadionie??

W Polskim 3 ligowym wydaniu sponsorzy prywatni to bardziej pasjonaci. Jak to się kończy najczęściej? Przyklady mozna mnozyc od takiego Niedzwiedzia, Heko, Groclinu itp idt

Sandecja nie jest też związana z zadna spolka giełdową jak : Petra, Cracovia, Zaglebie Lubin

Szanse na to ze ktos sie obecnie klubem zainteresuje sa jak dla mnie rowne moze 5%

Pozostaje grupa malych firm z ktorych kazdy zuci po 500zl miesiecznie pomnozone przez 100 daje 50 tys miesiecznie 600 tysiecy rocznie.
[Profil] [PM] [E-mail]

Rancorn
[Usunięty]

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 12:19   

A propos interesowania się klubem :

W tym momencie Sandecją intersują się tylko Ci najwierniejsi, którzy zawsze byli, będą i są z Biało-Czarnymi na dobre i złe. Fanów może przybyć wtedy gdy klub zacznie odnosić sukcesy sportowe (które powoli udaje się uzyskiwać). Następstwem dobrych wyników i przybywania na stadion nowych kibiców powinno być zainteresowanie Sandecją przez poważnych inwestorów.
Pozostaje (w moim mniemaniu, możliwe, że błędnym) walczyć o sukcesy, starać się zachęcać i przekonywać do Sandecji nowych ludzi, którzy będą potrafili wesprzeć Sandecję nie tylko wtedy gdy będzie wygrywać, ponieważ :

sukcesy + pełny stadion = inwestor/sponsor

Tylko wtedy gdy są sukcesy i ludzie, którzy się klubem interesują można liczyć na porządnego sponsora. A gdy będzie sponsor- będą jeszcze większe sukcesy i jeszcze więcej sympatyków naszego klubu.

Takie jest moje skromne zdanie na ten temat, możliwe, że się mylę, ale mimo wszystko wierzę, że nastaną takie czasy gdy stadion na ul. Kilińskiego będzie pełny, Sandecja będzie miała porządnego sponsora i będzie pięła się w górę odnosząc sukcesy.

Pozdrawiam

kibic_s_ns
[Usunięty]

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 12:34   

Cytat:
Za te 2000 ludzi którzy sie tym klubem interesuja?

Wymieniłeś liczbę osób, która w miarę regularnie chodzi na mecze, a nie interesuje się klubem - tych osób jest zdecydowanie więcej. Przy dobrym marketingu i wyższej lidze na mecze Sandecji mogłoby chodzić nawet do 4000-5000 osób (co nie jest małą liczbą patrząc nawet na mecze ekstraklasowe), skoro na mecze w III lidze, przy drużynie walczącej raczej o środek tabeli potrafi przyjść czasami nawet pod 2500-3000 ludzia - pokażcie mi drugi taki klub w Polsce, który jest w podobnej sytuacji finansowo-sportowo-organizacyjnej, na tym poziomie rozgrywek z podobna frekwencją, gdy w czasie meczu kadry 1000 osób wybrało mecz Sandecji. Trudno nas też porównywać do Czermna (850 mieszkańców) czy Grodziska Wlkp. (13 tys mieszkańców), gdy jesteśmy 90-tysięczną stolicą ponad 200-tysięcznego regionu...I moim zdaniem przy dobrej organizacji klubu, stabilnej sytuacji finansowej i PERSPEKTYWACH NA PRZYSZŁOŚĆ można by liczyć na naprawdę dużą frekwencję - wystarczy (przy odpowiedniej skali) spojrzeć na Poznań, ile znaczy dobry marketing ;) Więc uważam, że jeśli ktoś rzeczywiście chciałby sponsorować nasz klub, miałby z tego spore korzyści reklamowe - choć trudno tu porównywać Dodę z Sandecją ;) Wierzę jednak, że w jakiś sposób uda nam się w końcu załapać stabilność finansową i będziemy przynajmniej drużyną środka (nowej) pierwszoligowej tabeli - skoro w Zabierzowie się da, w Nowym Sączu tym bardziej.

normalny
[Usunięty]

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 13:19   

2000 tys ludzi na mecze Sandecji to moim zdaniem bardzo dobry wynik.Pamietac trzeba ze to 2 liga(dawna 3) wiec nie am co wyprzydzac.Jak bysmy byli w ekstraklasie i przyjezdzaly tutaj uznane firmy to spokojnie by po 6 tys przychodzilo.Dla pocieszenie popatrzcie na frekwencje w ekstraklasie.Na taka Cracovie czy Łks chodzi po 3 tysiace ludzi mimo ze graja z najlepszymi w kraju.Tak ze oni sie powinni wstydzic a nie my naszej frekwencji na 2 lidze.

DNL

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 13:53   

2000 tys ludzi to jest w calym regionie jak juz ktos wyzej napisal, a nie na meczach Sandecji.
[Profil] [PM]

Felek

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 14:47   

Wszystko fajnie tylko należy zdać sobie sprawę, że nie będzie poważnego sponsora dopóki klub nie będzie profesjonalnie zarządzany.. a nie będzie profesjonalnie zarządzany, dopóki będzie działał w obecnej formule. Sponsor musi wiedzieć, że pieniądze przez niego "inwestowane" będą wydawane w przejrzysty sposób i że przyniosą spodziewane efekty. Najlepszym sposobem na rozwiązanie tego problemu jest założenie Sportowej Spółki Akcyjcnej. Nie da się tego jednak zrobić bez zmiany mentalności ludzi z ratusza..

A wracając do tematu - chłopaki zawalczą i 3 pkt. nasze - będzie 1:2
[Profil] [PM] [E-mail]

zgred
[Usunięty]

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 15:00   

JEZIORAK - SANDECJA 1 : 2
MIASTO NIGDY NIE ODDA TERENU GDZIE JEST STADION I OBIEKTY. ZA DUŻO KASY TO JEST WARTE.

Dziekan
MDMA

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 15:24   

kibic_s_ns napisał/a:
Cytat:
Za te 2000 ludzi którzy sie tym klubem interesuja?

Wymieniłeś liczbę osób, która w miarę regularnie chodzi na mecze, a nie interesuje się klubem - tych osób jest zdecydowanie więcej. Przy dobrym marketingu i wyższej lidze na mecze Sandecji mogłoby chodzić nawet do 4000-5000 osób (co nie jest małą liczbą patrząc nawet na mecze ekstraklasowe), skoro na mecze w III lidze, przy drużynie walczącej raczej o środek tabeli potrafi przyjść czasami nawet pod 2500-3000 ludzia - pokażcie mi drugi taki klub w Polsce, który jest w podobnej sytuacji finansowo-sportowo-organizacyjnej, na tym poziomie rozgrywek z podobna frekwencją, gdy w czasie meczu kadry 1000 osób wybrało mecz Sandecji. Trudno nas też porównywać do Czermna (850 mieszkańców) czy Grodziska Wlkp. (13 tys mieszkańców), gdy jesteśmy 90-tysięczną stolicą ponad 200-tysięcznego regionu...I moim zdaniem przy dobrej organizacji klubu, stabilnej sytuacji finansowej i PERSPEKTYWACH NA PRZYSZŁOŚĆ można by liczyć na naprawdę dużą frekwencję - wystarczy (przy odpowiedniej skali) spojrzeć na Poznań, ile znaczy dobry marketing ;) .

Masz rację, może by chodziło nawet 10 tys. ale potencjalnego sponsora malo co to interesuje. Klicki za 30mln zl wprowadzil Korone do ekstraklasy to wielkie pieniadze. Sa lepsze sposoby reklamowania sie niz pilka nozna zwlaszcza przy obecnym poziomie ligi.
[Profil] [PM] [E-mail]

rogol.d

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 15:42   

http://www.2liga.info.pl/infopage.php?id=38 relacja live z meczu
[Profil] [PM]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Jeziorak Iława - Sandecja
[ ZAMKNIĘTY ]