Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:37
Pogoń Szczecin : SANDECJA
Autor Wiadomość
x_cite

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 21:42   

DNL napisał/a:
x_cite,

to jest Twoje co najwyzej subiektywne zdanie. Tymbardziej, ze jak sam piszesz od poczatku byles do niego troche uprzedzony.
Nie jestesmy potentantem, nie bedziemy co chwile wygrywac. Ja rozumiem, ze przegrana 4:0 boli, ale bez przesady. Tydzien temu bylo 4:0 w druga strone.

Mnie ciekawi co Wojtowicz widzi w Chlipale, przeciez on jest strasznie slaby.
2 sprawa to zmiany, przy 2:0 trener postanowil zaryzykowac. Wprowadzil ofensywnych graczy, odkrylismy sie i skonczylo sie jak skonczylo.

Racja, że subiektywne i tak miałem napisać, ale jestem tak wkur**** że fiks! Wybaczcie, ale to nie kwestia uprzedzenia, ale stylu w jakim objął stanowisko itd. szkoda gadać zresztą nie będę zaśmiecał tematu.
[Profil] [PM]

sns1910

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 21:43   

DNL napisał/a:
x_cite,

to jest Twoje co najwyzej subiektywne zdanie. Tymbardziej, ze jak sam piszesz od poczatku byles do niego troche uprzedzony.
Nie jestesmy potentantem, nie bedziemy co chwile wygrywac. Ja rozumiem, ze przegrana 4:0 boli, ale bez przesady. Tydzien temu bylo 4:0 w druga strone.

Mnie ciekawi co Wojtowicz widzi w Chlipale, przeciez on jest strasznie slaby.
2 sprawa to zmiany, przy 2:0 trener postanowil zaryzykowac. Wprowadzil ofensywnych graczy, odkrylismy sie i skonczylo sie jak skonczylo.

Problem w tym że Pogoń też tu potentatem nie jest. Ale żeby trenera zwalniać? gramy ofensywnie to i raz wygrywamy 4:0, a raz 4:0 przegrywamy. Tyle że moim zdaniem trochę bez sensu jechać na trudne tereny, odkrywać się i grać ofensywnie, będąc beniaminkiem tej ligi...Bo póki co dwa wyjazdy z taką grą, 0 pkt. i stosunek bramek 0:7...

P.s. Ostatni raz wspomniałem cokolwiek o konkretnych nazwiskach przeciwników przed meczem, mówiłem o Moskalewiczu i Prędocie żeby ich nie przeceniać i widać jak to się skończyło :))

P.s.2. Chyba najwyższy czas dać Koziołkowi trochę dłuższego odpoczynku od gry, a szansę Różalskiemu, zresztą wypowiedź z forum pogoni jednoznaczna:

"...ogólnie dobry mecz, pierwsza bramka wszystko ustawiła (bramkarz gości fatalny)..."
Ostatnio zmieniony przez sns1910 Sob Sie 29, 2009 21:47, w całości zmieniany 2 razy  
[Profil] [PM] [E-mail]

x_cite

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 21:46   

Tak na luzie...a Franek Smuda był do wzięcia;)))
[Profil] [PM]

lukas33

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 21:49   

Porazki można było sie spodziewać choc tak wysoka boli. Najgorsze jest to ze jak na wyjeździe tracimy juz gola to w przeciagu kilku minut wpada nastepny i jest praktycznie po meczu ( tak samo było w Świnoujściu). Wyglada na to że wyjazdy nie przyniosa nam praktycznie zadnych punktow. Ja tez nie rozumiem czemu trener upiera sie przy Chlipale ktory wg mnie z trójki napastników jest najsłabszy. Szkoda dostaliśmy tęgie lanie ale trzeba sie otrzasnąc i w środe wywalczyć 3 pkt ze Zniczem.
[Profil] [PM] [E-mail]

Arek_Baluuu
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 21:51   

ale ja to rozumiem... i wiem ze jeszcze pare meczy napewno bedzie na minusie... ale chodzi mi o sam rezultat i o efektywnosc... a nie o to ze przegrywamy... :)

Maerqin

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 21:52   

A ja jestem wkur*** na maksa. Bo nie rozumiem jak mozna do przerwy bezbramkowo remisowac a w 2 polowie dac sobie strzelic 4 bramki. Nie piszcie mi tutaj zaraz ze porazka i trzeba sie z tym liczyc bo dzisiaj ewidentnie bylo zle. A zmiany, jakich dokonal trener-bez komentarza. Powinni bronic remisu przez drugie 45 minut, nie wiem nie wiedzialem jak bylo, sledzilem tylko relacje, z ktorej wynikalo ze Pogon miazdzyla nas zarowno w 1 jak i 2 polowie. Ale fakt ze 4 bramki wpadly wlasnie w 2 pol. swiadczy o ty mze cos jest k*** nie tak. Czy to kondycja pilkarzy, brak koncentracji po stracie 1 bramki czy co? Co sie stalo ze dalismy sobie klepnac az 4 bramki ???

sns1910

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 21:59   

Fakt jest taki że drugi wyjazd i drugi, w którym do momentu pierwszego gola dla rywali mecz toczy się z naszą lekką przewagą, a po golu rozbijamy się totalnie i raz skończyło się na 0:3, a raz na 0:4. Teraz kwestia do zastanowienia się co jest tego przyczyną, ale to już zadanie dla naszych trenejrów :)

Z forum Pogoni:

"...Od samego początku Sandecja przycisnęła i według mnie zdecydowanie lepiej operowała piłką w środku pola w pierwszej połowie..."

"...Sadencja miejscami cisnęła Nas niemiłosiernie w I połowie. W drugiej nie wytrzymali kondycyjnie (postawili sobie wysokie warunki gry, ciągły presing) i stąd grad bramek, w większość prezentów..."

A Koziołek to chyba rzeczywiście sobie odpocznie...

http://www.youtube.com/watch?v=ObpaLvE5kBw
[Profil] [PM] [E-mail]

DNL

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 23:10   

Znajomy ze Szczecina pierwsze co mi powiedzial to : "ale szmate puscil z wolnego wasz bramkarz :D "
Ponoc grali nie najgorzej i mieli kilka bardzo fajnych akcji.
[Profil] [PM]

Maerqin

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 23:20   

Cytat:
ciągły presing

Nosz k***! Co oni chcieli tam ugrac tym pressingiem? Teraz juz wszystko jasne, nabiegali sie chlopaki i nie wytrzymali tempa w 2 polowie. Po co ten pressing? Co to za taktyka do k*** nedzy? Ja rozumiem ze trener niby ''wie co robi'' i ze nim nie jestem itd. ale zeby w ten sposob? Latac za kazda pilka? PO CO? Nie lepiej bylo spokojnie dociagnac drugie 45 min i zakonczyc ten mecz remisem? Widac ze duzo jeszcze brakuje druzynie, nie ma sensu podchodzic z tak wielkim optymizmem jak niektorzy i typowac wyniki wziete z kosmosu. Ja jestem realista i niech ktos po raz setny nie pisze ze walczymy o utrzymanie i jestesmy beniaminkiem itp. bo w ten sposob po prostu nie powinno sie przegrywac!

stefantelefan

Wysłany: Sob Sie 29, 2009 23:45   

Ja o Koziołku już dawno pisałem. On jest dobry jak nie ma nic do bronienia.
[Profil] [PM] [E-mail]

mirek678
mirek678

Wysłany: Pon Sie 31, 2009 09:46   

przecierz w każdym meczu u siebie można nawet zaobserwować że prosta piłka wypada mu z rąk .. raz na mecz popisze się jakąś tam lepszą interwencją ale na tym poziomie rozgrywek to trzeba być skoncentrowanym przez pełne 90 minut .. ja bym go nie skreślał ale dał mu odpocząć kilka meczy i wpuścic róże może sie wykaże.. nie ma co się oszukiwać pierwsza bramka i błąd bramkarza ustawiła mecz... Taki jest sport raz 4:0 do przodu raz w tył :) ale liga sie nie kończy na jednym wygranym czy przegranym meczu .. teraz pozostaje nam wierzyć że wygramy w środe :)
[Profil] [PM] [E-mail]

1980_NS

Wysłany: Pon Sie 31, 2009 10:22   

Skąd wiesz, że do każdej piłki latali? Pressing to nie jest bieganie do upadłego. Poprostu taki w tym sezonie mamy styl, pierwsza połowa na prawie pełnych obrotach i najlepiej, żeby zakończyła się naszym prowadzeniem, a druga to dociągnięcie ile starczy sił.
[Profil] [PM]

sns1910

Wysłany: Pon Sie 31, 2009 10:40   

JPiPK napisał/a:
Cytat:
ciągły presing

Nosz k***! Co oni chcieli tam ugrac tym pressingiem? Teraz juz wszystko jasne, nabiegali sie chlopaki i nie wytrzymali tempa w 2 polowie.

Jedyną alternatywą do pressingu byłaby chyba "obrona Częstochowy"...gramy nowocześnie, pressingiem, szybką piłką, zdecydowana większość szczecińskich kibiców była pod wrażeniem naszej gry, o meczu zadecydowały dwa juniorskie błędy (trudno powiedzieć który błąd był bardziej żenujący...) po których zrobiło się 0:2, my się otworzyliśmy i było po meczu i kolejne bramki tego konsekwencją - nie ma co aż tak bluzgać na trenera bo wyznaje naprawdę fajną filozofię gry, wydaje mi się że pod koniec sezonu będziemy mieli równie sporo zwycięstw co porażek i nikłą liczbę remisów :) I to nie była raczej kwestia braku sił. Ponoć jeszcze powinny być dwa karne dla nas, jak to jeden ze szczecinian wspomniał, pierwszy gol też wątpliwy, mieliśmy przy 0:0 kilka bardzo dobrych okazji, w tym sam na sam Gawęckiego - gdyby wtedy padła bramka mecz pewnie wyglądałby inaczej. Ogólnie przegraliśmy na własne życzenie, a czy 0:2, czy 0:4 to bez znaczenia, musieliśmy gonić wynik i za to zapłaciliśmy.

Cytat:
Dariusz Wójtowicz, trener Sandecji: - Czasem aż ręce opadają, gdy widzi się taką sytuację na boisku. Myślę, że pokazaliśmy dzisiaj kawał dobrej piłki. Brzmi to kuriozalnie, patrząc na wynik tego spotkania. Było wiele momentów w których prowadziliśmy wyrównaną walkę, a czasem nawet byliśmy zespołem lepszym od Pogoni. Przegraliśmy tak naprawdę na własne życzenie. Mając czyste sytuacje do strzelenia bramki trzeba je wykorzystywać. Drugą sprawą jest natomiast postawa sędziego, którego decyzje były dzisiaj dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Zaliczając pierwszą bramkę dla Pogoni arbiter tak naprawdę wypaczył wynik tego spotkania. Gratuluje Pogoni bardzo okazałego zwycięstwa, ale wydaje mi się, że jest ono odrobinę nieadekwatne do tego, co zobaczyliśmy dzisiaj na boisku. My gramy dalej, przed nami spotkanie ze Zniczem Pruszków na własnym boisku i liczymy, że uda nam się wywalczyć trzy punkty.

Piotr Mandrysz, trener Pogoni: - Dzisiejsze spotkanie miało dwa oblicza. Pierwsza połowa była bardzo słaba w naszym wykonaniu. Drugą określiłbym jako skuteczną. Zgodzę się w pełni z trenerem gości, że Sandecja zagrała dzisiaj dużo lepiej, niż wskazuje na to wynik spotkania. W piłce liczy się jednak to co wpadnie, a my po przerwie byliśmy dzisiaj do bólu skuteczni. Po zdobyciu przez mój zespół pierwszej bramki, piłkarze Sandecji musieli postawić wszystko na jedną kartę, za co spotkała ich nie zasłuzona kara. W tym miejscu muszę jednak przyznać, że zespół z Nowego Sącza gra naprawdę dobrą piłkę o czym przed tym spotkaniem wiedzieliśmy. Warunki, jakie goście nam dzisiaj postawili, były dużo trudniejsze, niż wskazywałby na to wynik spotkania.

0:1
http://www.youtube.com/watch?v=HzWszLohp9k

0:2
http://www.youtube.com/watch?v=u3l7FbZdAgQ

0:4
http://www.youtube.com/watch?v=U0QeIfACQDs
[Profil] [PM] [E-mail]

biker_ns

Wysłany: Pon Sie 31, 2009 11:20   

Już otrząsłem się po tym co się stało w Szczecinie,więc mogę coś napisać.

Wyniki naszej Sandecji są niezłym testem dla Nas wszystkim/mam na myśli bywalców tego forum/.Pamiętam jak na wiosnę na wskutek bardzo defensywnej gry Sandecji pojawiały się bardzo złowrogo do trenera Moskala nastawione opinie,żeby dał spokój z tak defensywnym ustawieniem jakie wtedy prezentowała drużyna.Zdarzały się również opinie że byłoby lepiej jakby drużyna grała ofensywnie nawet kosztem przytrafiających się porażek/jako cena ofensywnego ustawienia/.Teraz zadajmy sobie pytanie i nie myślmy w tym momencie o ostatnim meczu:CO MY WLASCIWIE CHCEMY?To pytanie głownie do tych którzy wtedy tak narzekali.
Koszty ponosimy spore,ale ja i tak wolę oglądać drużynę która ma powiedzmy 5 zwycięstw,0 remisów i 5 prażek niż drużynę którą wytyka się w lidze palcami mówiąc że murują bramkę i grają paskudny,defensywny futbol.
Swoją drogą ,wychodzi na to że w Sączu przy swojej publiczności drużyna czuje się o niebo lepiej.Czyżby jakiś problem mentalny,że drużyna na wyjazdach notuje takie wyniki?
W środę będzie lepiej...
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez biker_ns Pon Sie 31, 2009 11:25, w całości zmieniany 2 razy  
[Profil] [PM] [E-mail]

mariuszek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sie 31, 2009 11:24   

zastanawiam sie dlazego nie bylo Mateusza Brozia ?? 4 mecze gral w pierwszym skladzie i nagle go nie ma w 18-meczowej?? duze boisko w Pogoni to na skrzydle by troche zamieszania zrobil!!!

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Pogoń Szczecin : SANDECJA
[ ZAMKNIĘTY ]