|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - ŁKS
Bianconeri - Pią Maj 27, 2011 07:28 Temat postu: Sandecja - ŁKS Aż sobie założę temat bo nie ma:)
http://www.sandecja.org/1..._z_LKS_Lodz.htm
Trochę info przedmeczowego.
Jak na razie bilans z ŁKS to 2 nasze wygrane i 1 porażka, zobaczymy co będzie jutro :)
K@KS - Pią Maj 27, 2011 09:29
My gramy o nic, ŁKS też już w sumie o nic, także chyba tylko o pokazanie się bo mecz w TV.
Mimo wszystko stawiam na całkiem ciekawy mecz i nasze zwycięstwo 2:1.
Ładnej grze może przeszkodzić trochę pogoda, jutro ma padać, od razu przed oczami staje mecz z Widzewem :)
grubas_KKS - Pią Maj 27, 2011 10:51
Może wreszcie piłkarze postarają się wygrać z kimś zdecydowanie lepszym niż Stróże czy Kostki brukowe... Jak dobrze ktoś tam w innym temacie wyliczył,to z zespołami z "czołówki" 1 ligi ciekawych wyników to Sandecja nie zanotowała... Liczę że będzie 3:1 dla Sandecji.
Bianconeri - Pią Maj 27, 2011 14:20
Taka uboga i niepełnia:) "18" na mecz z ŁKS:
http://www.sandecja.org/1..._z_LKS_Lodz.htm
a wideło z konferencji:
http://www.sandecja.tv/18..._z_LKS_Lodz.htm
glodzik7 - Pią Maj 27, 2011 14:33
Tylko pamiętajcie że wszyscy na biało !!
matys5392 - Pią Maj 27, 2011 15:01
Mecz o pietruszkę,kadra w okrojonym składzie....
Proponowany wyjściowy skład:
------------------Rozalski--------------
Fechner---Jano---Zbozień---Eismann
Kukol---Berliński---Trochim---Cebula
----------Chmiest---Aleksander-------
Ale znając naszego trenera to pewnie zagra Kozioł(Różalskiemu należałoby dać szansę w koncowce sezonu),Gawęcki i Kowalczyk...
Typ:2:1
Amico - Pią Maj 27, 2011 15:21
matys5392 napisał/a: | Mecz o pietruszkę,kadra w okrojonym składzie....
Proponowany wyjściowy skład:
------------------Rozalski--------------
Fechner---Jano---Zbozień---Eismann
Kukol---Berliński---Trochim---Cebula
----------Chmiest---Aleksander-------
Ale znając naszego trenera to pewnie zagra Kozioł(Różalskiemu należałoby dać szansę w koncowce sezonu),Gawęcki i Kowalczyk...
Typ:2:1 |
Moim zdaniem Różalski powinien się w końcu pokazać, a nie bronić karniaki w przerwach meczu...
K@KS - Sob Maj 28, 2011 09:18
Sędziować nam będzie Marek Karkut, tj ten sam co sędziował nam mecz z ŁKS który wygraliśmy 4:1
Bianconeri - Sob Maj 28, 2011 10:24
Przedmeczowe informacje:
http://www.sandecja.org/1...dz_juz_dzis.htm
Relacja live:
http://www.sandecja.org/2...a__LKS_Lodz.htm
http://sandecja.pl/mecz.h...16f1da147603000
Misiek_1910 - Sob Maj 28, 2011 12:05
Przypominam by każdy z meczu zabrał ze sobą 1zł więcej i wrzucił do puszki!
Naprawdę to nie jest dużo a jak każdy wrzucił to zrobi się już dobra suma i dzięki temu nasza grupa Ultras będzie mogła się jeszcze rozwinąć swoje skrzydła!!
Z góry Dziękujemy!
Young Group'04
cempula - Sob Maj 28, 2011 12:20
Po meczu Sandecja - ŁKS zapraszamy do klubu 3ball na transmisje meczu FCB-ManU!
Zapraszamy!
wawus1986 - Sob Maj 28, 2011 12:28
ktoś sie orientuje od której można kupić bileciki???? :)
Bianconeri - Sob Maj 28, 2011 12:29
Kasy zawsze były 2 godziny przed meczem otwierane, więc dziś pewnie tak samo od 16.
wawus1986 - Sob Maj 28, 2011 12:32
Bianconeri napisał/a: | Kasy zawsze były 2 godziny przed meczem otwierane, więc dziś pewnie tak samo od 16. | Dzięki!!!
matys5392 - Sob Maj 28, 2011 12:37
Przed meczem z GKS kasy były otwarte od 14 więc warto sprawdzić wczesniej...
Potwierdzenie:
Cytat: | Przypominamy, że mecz rozegrany zostanie w sobotę 28 maja o godzinie 18:00 na stadionie przy ul. Kilińskiego. Kasy w dniu meczu będą otwarte od godziny 14:00
|
wawus1986 - Sob Maj 28, 2011 12:40
byłoby lepiej ! spróbuje się dodzwonić do sekretariatu :)
Bianconeri - Sob Maj 28, 2011 12:40
Cytat: | Bilety na mecz z ŁKS Łódź
Od środy 25 maja można będzie kupić wejściówki na najbliższy mecz z ŁKS Łódź.
Bilety w cenie 15 zł (normalny), 12 zł (ulgowy), oraz 10 zł rodzinny, dostępne będą w budynku klubowym w godzinach od 8:15 do 15:30.
Przypominamy, że mecz rozegrany zostanie w sobotę 28 maja o godzinie 18:00 na stadionie przy ul. Kilińskiego. Kasy w dniu meczu będą otwarte od godziny 14:00 |
http://www.sandecja.com.p..._z_LKS_Lodz.htm
wawus1986 - Sob Maj 28, 2011 12:41
Bianconeri napisał/a: | Cytat: | Bilety na mecz z ŁKS Łódź
Od środy 25 maja można będzie kupić wejściówki na najbliższy mecz z ŁKS Łódź.
Bilety w cenie 15 zł (normalny), 12 zł (ulgowy), oraz 10 zł rodzinny, dostępne będą w budynku klubowym w godzinach od 8:15 do 15:30.
Przypominamy, że mecz rozegrany zostanie w sobotę 28 maja o godzinie 18:00 na stadionie przy ul. Kilińskiego. Kasy w dniu meczu będą otwarte od godziny 14:00 |
http://www.sandecja.com.p..._z_LKS_Lodz.htm |
niezastąpiony Bianconeri ! heh
w takim razie powoli sie zbieram ! :)
KubaNS - Sob Maj 28, 2011 13:41
Majowy weekend, godzina 18, barowa pogoda, rywalem łódzki lider z awansem do ekstraklasy na 4 kolejki przed koncem ligi, telewizja na stadionie.
Mam dziwne skojarzenia przed dzisiejszym meczem ;)
Chociaz roznic tez bym kilka znalazl :)
Kilinskiego 47 - Sob Maj 28, 2011 13:44
Do Sącza przyjeżdża świeżo upieczony ekstraklasowicz, my w czołówce tabeli.
Dokładnie tak samo jak rok temu. Maj, TV, deszcze leje, rywal - lider tabeli przyjeżdża co najgorsze z (w) Łodzi. Więc jakie my mamy szanse jak oni sobie w łodzi przypłyną, a my nawet marnej szalupki nie mamy?:)
1:6 jak nic, wszystkie znaki na ziemie i (szczególnie) niebie na to wskazują...:)
Kilinskiego 47 - Sob Maj 28, 2011 13:45
KubaNS napisał/a: |
Chociaz roznic tez bym kilka znalazl :) |
Nie będzie na stadionie ciemno jak w d... w 30 minucie spotkania? Pocieszające:)
KubaNS - Sob Maj 28, 2011 13:55
Tak, to jedna z tych jakze znaczaych roznic :)
Swoja droga, czesto sie z Toba zgadzam tutaj na forum, ale zeby sie prawie skopiowiac rownoczesnie?:)
Wszystko wskazuje na to ze to wlasnie dzis padnie odpowiedz na najbardziej nurtujace ostatnio pytanie. Wojtowicz czy Kuras? Warunki do skonfrntowania obu Panow idealne.
;)
Kilinskiego 47 - Sob Maj 28, 2011 14:01
KubaNS napisał/a: | Swoja droga, czesto sie z Toba zgadzam tutaj na forum, ale zeby sie prawie skopiowiac rownoczesnie?:)
Wszystko wskazuje na to ze to wlasnie dzis padnie odpowiedz na najbardziej nurtujace ostatnio pytanie. Wojtowicz czy Kuras?
Warunki do skonfrntowania obu Panow idealne.
;) |
Też się zdziwiłem, poczułem się jakby ktoś czytał mi w myślach:)
Ale chyba nie możemy porównywać Wójtowicza i Kurasa na podstawie tych dwóch meczów (z przed roku i dzisiejszego), bo każdy wynik lepszy niż 1:6 przemawiałby na korzyść obecnego trenera:) Myślę, że najlepsze porównania będzie można zrobić za rok (jeśli Kurasowi będzie dane tyle u nas pracować), bo wtedy obydwaj panowie będą mieli przepracowane równo po 3 rundy w Sandecji.
wacek - Sob Maj 28, 2011 14:42
Hamburg pozdrawia kibicow Sandecji ,koledzy transmisja na internecie bedzie tak jak ostatnio
na zywo przez tvp sport
Ad@ś=) - Sob Maj 28, 2011 14:49
Nie będzie tak źle:)
Deszcze przestanie padać do 18 i może aż tak murawa nasiąknięta nie będzie jak w tamtym roku. Do tego światełka pewnie nawet przez cały mecz przy tej szarówce.
Więc wynik też nie powinien być taki zły - powiedzmy 1:3.
Nie graliśmy jeszcze w tym sezonie przy takiej pogodzie, więc ciekawy jestem jak nasi piłkarze sobie poradzą. Może akurat sprawią niespodziankę.
A karnego wykona A.A:)
P.S Dla HAMBURGerów relacja tu: relacja1 albo relacja2
Amico - Sob Maj 28, 2011 14:57
Albo ja mam sklerozę albo jakieś omamy ale nie było podobnej pogody na Polkowicach, albo na jakimś podobnym meczu, bodajże w marcu? Pamiętam że cały czas lało szarówa jak dziś....
internacionale - Sob Maj 28, 2011 15:29
A u mnie w domu całkiem przypadkiem dwa plakaty się spotkały:
Widzew wisi od tamtego roku, ŁKS powiesiłem we środę :)
hanys - Sob Maj 28, 2011 18:47
Kozioł, może niech sobie już odpocznie....
wacek - Sob Maj 28, 2011 19:07
koziol ma sobie odpoczac co za bzdety,a obrona co?
hanys - Sob Maj 28, 2011 19:10
mowie o calosci, nie pierwszy mecz gdzie sie zachowuje bardzo niepewnie, bramkarz powinien reagowac na wszystko co idzie w swiatlo bramki
qqq - Sob Maj 28, 2011 20:34
Kompromitacja defensywy w kolejnym meczu. W 1-wszej połowie oprócz obrony było nawet. II połowa to już totalna żenada. I piłkarzy łapie skurcz w 76 minucie meczu. Kuras przygotował zespół widać ...
Tekst komentatora - " rozmawiałem z szefami Sandecji i szykują się w przyszłym sezonie na awans". Ubawiłem się ...
lukas33 - Sob Maj 28, 2011 20:51
Zgadzam się z postem powyżej. Obrona = KATASTROFA!!! Cała ta formacja nadaje się do wymiany! No i brak rozgrywajacego, to chyba najbardziej rzuca się w oczy. A Kowalczyk gra taki piach ze przykro patrzeć. Co się z tym chłopem podziało?
Gromsky - Sob Maj 28, 2011 21:35
A wierni kibice przestraszyli się, że pada deszcz i nie poszli na mecz tylko przed telewizorem siedzieli.
tomek1910 - Sob Maj 28, 2011 21:41
mysle ze rozgrywajacy jest . Dzis dobrze w tej roli Trochim wystapil . Moim zdaniem najlepszy na boisku . Koziol dramat ...
Masahiko - Sob Maj 28, 2011 21:52
Trochim zagrał nieźle, ale to chyba nie jest rozgrywający. A już na pewno nie tego formatu co Urban czy wcześniej Zawadzki.
Gdyby nie karny to występ Chmiesta można by uznać za kompromitację. A już Berliński to przechodził samego siebie. Może Ci skauci z Anderlechtu, o których wspominali komentatorzy, przyjechali oglądać ten duet? Względnie trenerską parę Kuras - Bania, hehe :)
Peter_KKS - Sob Maj 28, 2011 21:53
Mecz byl ładny,ale obrona zawiodla oraz z przygotowaniem kondycyjnym coś tez za dobrze nie było.
szewcuNS - Sob Maj 28, 2011 21:57
Cytat: | Tekst komentatora - " rozmawiałem z szefami Sandecji i szykują się w przyszłym sezonie na awans". Ubawiłem się ... |
widać jaki z Ciebie kibic .. przed TV -.- trzeba było przyjść na mecz a nie słuchać głupot jakie pierniczą komentatorzy w TVP Sport !
Sandecja zagrała dobry mecz. Jedynie zawiodłem się grą Chmiesta i Berlińskiego. Kowalczyk probował i walczył, choć nie jest w najwyższej formie.
PS. Zawsze i wszędzie POLICJA je**na będzie !!
miras1983 - Sob Maj 28, 2011 22:21
Nie wiecie kiedy powtorka meczu w tv???
szewcuNS - Sob Maj 28, 2011 22:26
http://sport.tvp.pl/pilka...ks-mecz/4581477 prosze :)
simo_n - Sob Maj 28, 2011 22:27
na sport.tvp.pl jest już cały mecz.
A odnośnie powtórek. To był ten karny, czy nie? Oglądając powtórkę, w momencie jak Pavel wyrzuca piłkę, to wydaje mi się, że Chmiest zostaje podcięty, prawą nogą piłkarza łks.
szewcuNS - Sob Maj 28, 2011 22:31
karny spekulacyjny .. on podskoczył nad zawodnikiem ŁKS-u i sędzia pochopna decyzja ;) ale na naszą korzyść
matys5392 - Sob Maj 28, 2011 22:57
Po pierwsze słowa uznania dla tych co byli dzisiaj na meczu ( i dla tych na stadionie i dla tych z poza).
Atmosfera przypominała czasy meczów w 3 lidze.Na pewno pogoda + transmisja w TV + brak kibiców gości + sytuacja o ktorej nie warto pisać sprawily że na stadionie było niewiele osób i caly mecz było cicho...
A co do samego meczu to bylo to dobre,szybkie spotkanie z niewielkim przestojem na początku drugiej połowy.Chwilami niestety przypominało to mecz z Podbeskidziem czyli my gramy a przeciwnik strzela bramki.Szczególnie w pierwszej połowie gdzie młody Kosecki kilka razy był zupełnie niepilnowany po lewej stronie.
Co do oceny poszczególnych zawodników to na wyróżnienie zasługuje dzisiaj trzech piłkarzy:
Po pierwsze TROCHIM - po raz kolejny udowodnił że trener Kuras robił wielki błąd nie stawiajac na niego.Praktycznie całą rundę przesiedział na ławie,a Sandecja nie miała środka pola.Dzisiaj chłop harował od 1 do 90 minuty.Gonił,walczył i przede wszystkim świetnie rozciągał grę.Piłkarz który MUSI grać u nas w następnym sezonie!
Po drugie FECHNER - bardzo dobry mecz na lewej obronie.Trener Kuras mowil o nim że przepracował cały okres przygotowawczy jednak to jego dobry znajomy ze Szczecina - Wozniak, grał przez całą rundę i to po jego błędach padło bardzo dużo bramek,głownie z dośrodkowań z lewej strony (mecze z Ruchem,GKP,Pogonią czy Podbeskidziem gdzie po jego faulu był rzyt wolny po ktorym padł gol).Fechner mimo że mało gral w tym sezonie to powinien zostać na następny sezon,nawet w roli zmiennika.Bardzo dobra postawa w dzisiejszym meczu.
Po trzecie - MIDZIERSKI - bardzo solidny dzisiaj.W meczu z Odrą wystąpił na boku i nie zagrał rewelacyjnie jednak dzisiaj,grając na swojej nominalnej pozycji udowodnił że w razi e odejścia Zbozienia do Legii czy Jano na "emeryturkę" będzie można na niego liczyć.
Z pozostalych zawodników tradycyjnie Kukol i Eisi wyróżniali się w ofensywie.Cieszyć może to że po końcowym gwizdku obaj zapewnili kibiców że chcieliby tutaj dalej zostać :)
Na uwagę na pewno zasługuje również postawa Cebuli,ktory mimo że nie miał jakiś błyskotliwych akcji to biegał i walczył aż milo bylo patrzeć.To samo można napisać o postawie Szeligi.
Tyle pozytywów ;)
O grze reszty druzyny raczej nie ma sensu dużo pisać bo kazdy widzial jak grał np. Kowalczyk (kolejny jego totalnie beznadziejny mecz) czy Gawęcki(nawet mimo tego gola).O grze Chmiesta można napisać to co o grze Kmiecika - ambicja i walka jest ale umiejętności brak.Kozi dzisiaj chwilami czuł się jak napastnik,a Berliński to juz chyba nie te lata żeby grać na boku obrony...
internacionale - Sob Maj 28, 2011 23:44
Bramki z meczu:
http://www.sandecja.tv/17...mki_z_meczu.htm
oraz na
http://www.sandecja.com.p...a__LKS_Lodz.htm
kls86 - Sob Maj 28, 2011 23:55
A co ma znaczyć to zasłanianie ręką twarzy po strzeleniu gola przez Kukola ??
Bianconeri - Nie Maj 29, 2011 12:16
Może jupitery go raziły;)
Jak ktoś woli czytać:) niż oglądać konferencję prasową to zapis + bonus w postaci pytań do trenerów od redakcji serwisu kibiców ŁKS-u
http://www.sandecja.org/1...a__LKS_Lodz.htm
ptica - Nie Maj 29, 2011 12:26
Przepraszam za moje skandaliczne zachowanie na forum , ale i tak myślę że w jakiśm tam stopni mam rację. Bianko sorry ale niestety kibic to kibic i tyle. Jeszcze raz do kolegów którzy poczuli się urażeni sorry. PTICA.
K@KS - Nie Maj 29, 2011 14:19
zbulwersowany Mowlik
http://mariuszmowlik.pl/c...tp-sdziego.html
Co do meczu, to wg Mnie zagraliśmy fatalnie. Trafnie to określał ktoś na stadionie "grają, jakby grali ze sobą po raz pierwszy". Tradycyjnie Kowalczyk robi zamieszanie (Wczoraj mniej) z którego nic nie wynika. Chmiest katastrofa, Berliński wolniejszy o dwa tempa od każdego z ŁKS'u. Ta trójka to na mój gust na czele tych do wyjebania. No i Kozioł ostatnio słabszy okres.
Frekwencja. W najgorszych snach nie spodziewałem się, że na tym meczu będzie ludzi jak na III lidze. Wczoraj można się było poczuć jak kilka sezonów temu. Siedziałem sobie na środku F, no mokrym siedzeniu słuchając sobie komentarzy tzw. 'pikników' i sczerze mówiąc nie mogłem wytrzymać z nudów. Przed oczami stanął mi taki meczyk ze Starem Starachowice jakieś 6-7 lat temu, tak samo mokro w siedzenie było :)
Co było powodem tego to nie rozumiem.
Pogoda? Przecież na Widzewie i wielu innych meczach było gorzej a stadion był pełny.
Transmisja ? Na Podbeskidziu jakoś mimo transmisji potrafiliśmy wypełnić stadion po brzegi.
Brak stawki? Przecież od początku rundy było jasne, że gramy o nic.
Chyba jednak wszytsko naraz się złożyło na to, że wczoraj była nas taka masa. Ja byłem poprostu wkurwiony, że Sandecja ma tak mało wiernych kibiców.
Szacunek jeszcze dla ŁKS'u że przyjechali, oraz szacunek dla tych ludzi z Sącza którzy im pomogli(bo jak mniemam bez takiej pomocy by się nie obeszło).
kibicKKS - Nie Maj 29, 2011 21:48
CO to było?? aż z ciekaw komentarzy oglądnąłem powtórkę w TV, i co usłyszałem po drugiej bramce "Berliński ma pretensje do Kukola" nosz kur... jak zawsze wszyscy są winni tylko nie Berliński i jego wafel Jano. Berliński nie nadaje się w ogóle do gry tylko, że jak gra w polu to mniej to widać ale na boku pokazał całe swoje umiejętności. Oprócz przewracania gości i chwytania ich nogami nie grał nic. Niestety Chmiest i Kowalczyk powinni oddać swoją kasę innym i po cichutku odejść po sezonie. No chyba że Chiest odpali, ale to już przestaje być śmieszne.
Jak na drużynę z czuba tabeli to 4 pkt. na 27 możliwych z zespołami z pierwszej 10tki to "trochę" za mało prawda @Kilińskiego 47?.
Wszyscy patrzą ile brakuje do 3 miejsca, a tu się może okazać, że sezon skończymy na 6 .
Kilinskiego 47 - Nie Maj 29, 2011 22:08
kibicKKS napisał/a: |
Wszyscy patrzą ile brakuje do 3 miejsca, a tu się może okazać, że sezon skończymy na 6 . |
Ojej, na szóstym? To będzie istna katastrofa!;)
Jesteście typowymi kibicami sukcesu i tą samą miarą mierzycie trenera. A dajcie może popracować gościowi jakiś czas. Na zachodzie trenerzy pracują w czołowych klubach nieraz i po 5-10 lat, jeden sezon jest dobry, a inny gorszy (np. szóste miejsce - ojej:)). Ale wiecie co się liczy? Nie szybki sukces na łapu-capu, tylko systematyczna budowa drużyny, wdrażanie pewnych rozwiązań, co nieraz zajmuje rok albo i więcej. A wy jak pan Wojciechowski chcielibyście zwalniać gościa, bo nie zdobył ileś tam punktów w ostatnich kilku meczach. I co z tego?! Śmieszne.
Widzę, że powoli się to może będzie w Polsce zmieniać (Skorża zostanie w Legii, Bakero w Lechu - oby), ale zanim to zrozumiecie i zacznie myśleć kategoriami "budowa systemu" zamiast "wygrany mecz" to jeszcze wiele czasu upłynie.
Trener do zwolnienia bo grozi nam szóste miejsce. JOKE OF THE YEAR! HAHA
Johny Bravvo - Nie Maj 29, 2011 22:14
mama mówi mi ze jest git wiec slucham ja i ciesze sie z tego co mamy na K47 kocham was wszystkich calusy
K@KS - Nie Maj 29, 2011 22:32
Kilinskiego 47 napisał/a: | kibicKKS napisał/a: |
Wszyscy patrzą ile brakuje do 3 miejsca, a tu się może okazać, że sezon skończymy na 6 . |
Trener do zwolnienia bo grozi nam szóste miejsce. JOKE OF THE YEAR! HAHA |
On nie napisał, że to będzie katastrofa tylko słusznie zauważył.
O zwolnieniu trenera to już w ogóle nie pisał, no chyba, że sam tak żartujesz i później się z tego śmiejesz.
Maerqin - Nie Maj 29, 2011 22:53
:D
Kod: | Mecz w Nowym Sączu skończył się skandalem - piłkarze ŁKS-u oskarżyli sędziego, że podczas meczu ich wyzywał. - Nie zostawimy tak tej sprawy - zapowiadają. |
Więcej... http://lodz.gazeta.pl/lod...l#ixzz1NmAism7m
stefantelefan - Pon Maj 30, 2011 13:27
Maerqin napisał/a: | :D
Kod: | Mecz w Nowym Sączu skończył się skandalem - piłkarze ŁKS-u oskarżyli sędziego, że podczas meczu ich wyzywał. - Nie zostawimy tak tej sprawy - zapowiadają. |
Więcej... http://lodz.gazeta.pl/lod...l#ixzz1NmAism7m |
Oj tam oj tam pewnie kibic Widzewa ;)
hanys - Pon Maj 30, 2011 15:00
gdzies mi zjadlo temat o kibicach w mediach dlatego tutaj
http://sadeczanin.info/ak...owsze/art/18779
ViruS - Pon Maj 30, 2011 16:19
Maerqin napisał/a: | :D
Więcej... http://lodz.gazeta.pl/lod...l#ixzz1NmAism7m |
To prawda. Gdy jeden ze zawodników udawał, że go noga boli i nagle wstał to sędzia na to: "No i co ku***?" I użył też zwrotów do zawodników w stylu "ku*** mać"
Potwierdzam to co tylko słyszałem :)
kibicKKS - Pon Maj 30, 2011 16:45
Kilinskiego 47 napisał/a: | kibicKKS napisał/a: |
Jesteście typowymi kibicami sukcesu i tą samą miarą mierzycie trenera. A dajcie może popracować gościowi jakiś czas. Na zachodzie trenerzy pracują w czołowych klubach nieraz i po 5-10 lat, jeden sezon jest dobry, a inny gorszy (np. szóste miejsce - ojej:)). Ale wiecie co się liczy? Nie szybki sukces na łapu-capu, tylko systematyczna budowa drużyny, wdrażanie pewnych rozwiązań, co nieraz zajmuje rok albo i więcej. A wy jak pan Wojciechowski chcielibyście zwalniać gościa, bo nie zdobył ileś tam punktów w ostatnich kilku meczach. I co z tego?! Śmieszne.
Widzę, że powoli się to może będzie w Polsce zmieniać (Skorża zostanie w Legii, Bakero w Lechu - oby), ale zanim to zrozumiecie i zacznie myśleć kategoriami "budowa systemu" zamiast "wygrany mecz" to jeszcze wiele czasu upłynie.
Trener do zwolnienia bo grozi nam szóste miejsce. JOKE OF THE YEAR! HAHA |
Ty masz jakąś obsesje na punkcie tego, że wszyscy chcą zwolnić Kurasa, nie wiem tylko dlaczego ale to Twój problem, bo ja osobiście argumentów za tym trenerem nie widzę.
Może wymienisz jakieś za a ja swoje przeciw. Chociaż nie wiem czy jest sens bo skoro fakty do Ciebie nie przemawiają to bez sensu będzie nasza rozmowa
Kilinskiego 47 - Pon Maj 30, 2011 20:37
Ty masz jakąś obsesje na punkcie tego, że wszyscy chcą zwolnić Kurasa, nie wiem tylko dlaczego ale to Twój problem, bo ja osobiście argumentów za tym trenerem nie widzę.
|
Nie mam obsesji. Wystarczy spojrzeć na te marne 40 postów, które spłodziłeś tutaj na forum, żeby stwierdzić, że jesteś narzekaczem, typem marudnego dziadka z sektora A, który wszystko krytykuje i tylko czeka na potknięcia Sandecji.
A problem to masz ty, bo Kuras trenerem Sandecji pozostanie, a to ty (a nie ja) "argumentów za tym trenerem nie widzisz", więc problemów szukaj sobie po swojej stronie (zresztą je lubisz, bo dzięki temu możesz prezentować postawę "mnie nigdy nic nie pasi";))
kibicKKS - Pon Maj 30, 2011 22:37
Dokładnie jak mówisz nie widzę argumentów za dlatego też nie po raz pierwszy Ciebie o nie proszę. Skoro ich nie przedstawiasz to może ich nie masz i jesteś typem "na złość innym będę się upierał przy swoim.
Ja przedstawię Ci moje przeciw jeśli Ty nie chcesz przedstawić za:
- słabe osiągane wyniki ( tylko nie pisz mi tu o 6:2 z Kolejarzem bo nie mówię o liczbie bramek z resztą prawie połowę dorobku bramkowego Sandecja zdobyła w 2 meczach)
- 4 pkt. (4/27 ANI JEDNEGO zwycięstwa !!!) zdobyte z drużynami z pierwszej 10 tki,
- rundę zaczynaliśmy z 10 pkt straty do 2 miejsca a na razie jest ich 16 (trener zapowiadał walkę o awans,
- nieudane transfery, a sam narzekał na poprzednika on za to ma Curgaliego (któremu praktycznie nie daje szans, Trochima i Janicia, którym daje pograć ogony nawet w meczach o pietruszkę no chyba że jest zmuszony brakiem w składzie, Woźniak 1 mecz na 3 ma dobry no ale grać musi zamiast Bora bo trener chce pokazać, że miał nosa, Chmiest miał być gwiazdą jest przeciętniakiem,
- przywiązanie do nazwisk. Wystawia Berlińskiego w meczu o pietruchę na nie jego pozycji zamiast dać pograć jakiemuś młodemu, podobnie z będącym bez formy Kowalczykiem,
- nie utożsamia się z klubem - częściej wspomina o kibicach, drużynach i trenerach przeciwników niż o własnych, a to zazdroszczę Kasperczykowi, a to Idzie, idzie Podbeskidzie, a to Wojtek ma dobry zespół... kumpel wszystkich, a może boi się utraty szacunku kibiców Pogoni ?
- zapowiadał kilka wypracowanych wariantów 1442, 1433 i nie wiadomo co a wrócił do Wójtowiczowego grania z jednym napastnikiem.
- brak mentalności zwycięzcy jedziemy powalczyć, poprzednik jak już wspominałem jechał po 3 pkt ale dla Ciebie to to samo no cóż,
i Sorry ale argumentów za nie znalazłem.
I nie mam problemu, że zostanie, bo chętnie to odwołam za rok jeśli będzie miał dobry sezon jednak jeśli cały sezon będzie miał taki jak tą rundę to mam nadzieję, że Ty też przyznasz się do błędu.
matys5392 - Pon Maj 30, 2011 22:58
Ten post kibicKKS to takie niezbyt pozytywne,ale w zupełności oddające dotychczasowe dokonania w Nowym Sączu podsumowanie pracy trenera Kurasa...
Nie chcę być przeciwnikiem trenera bo jak wiadomo należy mu dać czas na zbudowanie drużyny ale ten post to sama prawda,bez owijania w bawełnę opisana druga część sezonu,mimo wszystko mniej udana dla Sandecji niż mecze jesienne.
polak_ns - Pon Maj 30, 2011 23:03
Chmiest to ogółem jest słaby wystarczy popatrzeć ile goli zdobył od 2006 roku.
matys5392 - Pon Maj 30, 2011 23:09
polak_ns napisał/a: | Chmiest to ogółem jest słaby wystarczy popatrzeć ile goli zdobył od 2006 roku. |
O Chmiescie można powiedzieć chyba to samo co o Kmieciku.Walki zarzucić mu raczej nie można(co potwierdza choćby liczba żoltych kartek) ale umiejętności brak :(
Kilinskiego 47 - Wto Maj 31, 2011 13:45
Ja przedstawię Ci moje przeciw jeśli Ty nie chcesz przedstawić za:
- słabe osiągane wyniki ( tylko nie pisz mi tu o 6:2 z Kolejarzem bo nie mówię o liczbie bramek z resztą prawie połowę dorobku bramkowego Sandecja zdobyła w 2 meczach)
- 4 pkt. (4/27 ANI JEDNEGO zwycięstwa !!!) zdobyte z drużynami z pierwszej 10 tki,
- rundę zaczynaliśmy z 10 pkt straty do 2 miejsca a na razie jest ich 16 (trener zapowiadał walkę o awans,
- nieudane transfery, a sam narzekał na poprzednika on za to ma Curgaliego (któremu praktycznie nie daje szans, Trochima i Janicia, którym daje pograć ogony nawet w meczach o pietruszkę no chyba że jest zmuszony brakiem w składzie, Woźniak 1 mecz na 3 ma dobry no ale grać musi zamiast Bora bo trener chce pokazać, że miał nosa, Chmiest miał być gwiazdą jest przeciętniakiem,
- przywiązanie do nazwisk. Wystawia Berlińskiego w meczu o pietruchę na nie jego pozycji zamiast dać pograć jakiemuś młodemu, podobnie z będącym bez formy Kowalczykiem,
- nie utożsamia się z klubem - częściej wspomina o kibicach, drużynach i trenerach przeciwników niż o własnych, a to zazdroszczę Kasperczykowi, a to Idzie, idzie Podbeskidzie, a to Wojtek ma dobry zespół... kumpel wszystkich, a może boi się utraty szacunku kibiców Pogoni ?
- zapowiadał kilka wypracowanych wariantów 1442, 1433 i nie wiadomo co a wrócił do Wójtowiczowego grania z jednym napastnikiem.
- brak mentalności zwycięzcy jedziemy powalczyć, poprzednik jak już wspominałem jechał po 3 pkt ale dla Ciebie to to samo no cóż,
i Sorry ale argumentów za nie znalazłem.
|
Ależ proszę bardzo, argumenty:
- drużyna w okresie przebudowy gra solidną piłkę,
- jeśli już ciebie taki matematyk, to nie 4, a 5 punktów z drużynami pierwszej "10" tabeli.
- kilka udanych transferów - Woźniak (bardzo dobry), Trochim i Chmiest (mocne 4) (transfery nieudane też były, ale kto ich nie ma? Wójtowicz ściągał Uwakwe, Kmiecika, Midzierskiego....)
- juniorzy Sandecji dostają na pewno więcej szans (Szeliga) niż za Wójtowicza (ach przepraszam, zapomniałem o wyjątkowym talencie Leśniaka, któy widział chyba tylko trener uparcie wstawiając go do składu...), więc przywiązania do nazwisk nie dostrzegam (raczej rotowanie składem, szczególnie w środku pola)
- teksty o nieutożsamianiu się z klubem i braku mentalności zwycięzcy są jedynie twoimi subiektywnymi odczuciami, a nie żadnymi argumentami, ja nic takiego o czym piszesz nie zauważyłem.
- Sandecja jest drużyną bardziej bramkostrzelną (pomimo braku klasycznego rozgrywającego po odejściu Urbana), zobacz ile razy kończyliśmy mecz z zerem po stronie zdobyczy teraz a ile razy za Wójtowicza...
- Kuras jest trenerem od kilku miesięcy i tak na prawdę dopiero rozpoczyna swoją pracę z zespołem, jak już pisałem powyżej jestem zwolennikiem tego, aby dać ludziom spokojnie pracować a nie wywierać presję i zwalniać po 3 czy 4 słabszych meczach. Przyjście nowego trenera wiązałoby się z koniecznością rozpoczynania całej pracy od początku, a tego chcielibyśmy pewnie uniknąć (a już chyba szczególnie ci, dla których liczy się tylko i wyłącznie natychmiastowy sukces, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ;))
stefantelefan - Wto Maj 31, 2011 15:46
Kilinskiego 47 napisał/a: |
Ależ proszę bardzo, argumenty:
- drużyna w okresie przebudowy gra solidną piłkę,
- jeśli już ciebie taki matematyk, to nie 4, a 5 punktów z drużynami pierwszej "10" tabeli.
- kilka udanych transferów - Woźniak (bardzo dobry), Trochim i Chmiest (mocne 4) (transfery nieudane też były, ale kto ich nie ma? Wójtowicz ściągał Uwakwe, Kmiecika, Midzierskiego....)
- juniorzy Sandecji dostają na pewno więcej szans (Szeliga) niż za Wójtowicza (ach przepraszam, zapomniałem o wyjątkowym talencie Leśniaka, któy widział chyba tylko trener uparcie wstawiając go do składu...), więc przywiązania do nazwisk nie dostrzegam (raczej rotowanie składem, szczególnie w środku pola)
- teksty o nieutożsamianiu się z klubem i braku mentalności zwycięzcy są jedynie twoimi subiektywnymi odczuciami, a nie żadnymi argumentami, ja nic takiego o czym piszesz nie zauważyłem.
- Sandecja jest drużyną bardziej bramkostrzelną (pomimo braku klasycznego rozgrywającego po odejściu Urbana), zobacz ile razy kończyliśmy mecz z zerem po stronie zdobyczy teraz a ile razy za Wójtowicza...
- Kuras jest trenerem od kilku miesięcy i tak na prawdę dopiero rozpoczyna swoją pracę z zespołem, jak już pisałem powyżej jestem zwolennikiem tego, aby dać ludziom spokojnie pracować a nie wywierać presję i zwalniać po 3 czy 4 słabszych meczach. Przyjście nowego trenera wiązałoby się z koniecznością rozpoczynania całej pracy od początku, a tego chcielibyśmy pewnie uniknąć (a już chyba szczególnie ci, dla których liczy się tylko i wyłącznie natychmiastowy sukces, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ;)) |
Oczywiście 5 na 27 a nie 4 więc przepraszam teraz faktycznie całkowicie zmieniam podejście do trenera. A na poważnie to:
- solidna piłka?? wg Ciebie to co prezentujemy to jest solidna piłka? Ty na pewno jesteś na wszystkich meczach u siebie i przynajmniej oglądasz te co są pokazywane w TV? Chyba żartujesz, to co powiesz o piłce za czasów Wójtowicza, nie wspominając o jego mistrzowskiej zmianie ustawienia w meczu z Pogonią.
- co do Leśniaka to uwierz, że to nie upartość Wójtowicza decydowała o tym, że go wystawiał, poczekaj aż Leśniak wróci do zdrowia, bo skąd wiesz, że Kuras też nie będzie dawał mu po 15 min w meczu?? niekoniecznie tego chcąc.
- strzelamy więcej bramek (2 mecze 10 bramek), tracimy mniej ale jakoś punktów też mniej dziwne co? Aczkolwiek co do bramek straconych to się mylisz za Wójtowicza 15 a teraz już 18 !! więc z matematyki chyba obydwaj nie jesteśmy za mocni ;-)
- po pierwszej części sezonu miejsce 3, w tabeli rundy wiosennej jesteśmy na miejscu 8 przy dobrym układzie skończymy na 5 więc tu progresu też nie widzę
Co do Twoich ocen zawodników nie będę się sprzeczał bo są zdecydowanie odmienne. Ale każdy ma do nich prawo.
I naprawdę wyluzuj z tym zwalnianiem bo ja nie kojarzę, że gdzieś o tym napisałem, po prostu nie widzę argumentów do piania z zachwytu i tyle, a jeśli pół roku minęło a on dalej jak to ująłeś zaczyna pracę z zespołem to kiedy ją tak faktycznie zacznie?
W przerwie zimowej obiecywał opracowane schematy, których nie widać, zapowiadał walkę o awans a fakty mówią same za siebie, więc nie pisz, że ktoś wywiera na nim presję bo sam sobie to załatwił.
Kilinskiego 47 - Wto Maj 31, 2011 16:10
stefantelefan napisał/a: |
Oczywiście 5 na 27 a nie 4 więc przepraszam teraz faktycznie całkowicie zmieniam podejście do trenera. A na poważnie to:
- solidna piłka?? wg Ciebie to co prezentujemy to jest solidna piłka? Ty na pewno jesteś na wszystkich meczach u siebie i przynajmniej oglądasz te co są pokazywane w TV? Chyba żartujesz, to co powiesz o piłce za czasów Wójtowicza, nie wspominając o jego mistrzowskiej zmianie ustawienia w meczu z Pogonią.
- co do Leśniaka to uwierz, że to nie upartość Wójtowicza decydowała o tym, że go wystawiał, poczekaj aż Leśniak wróci do zdrowia, bo skąd wiesz, że Kuras też nie będzie dawał mu po 15 min w meczu?? niekoniecznie tego chcąc.
- strzelamy więcej bramek (2 mecze 10 bramek), tracimy mniej ale jakoś punktów też mniej dziwne co? Aczkolwiek co do bramek straconych to się mylisz za Wójtowicza 15 a teraz już 18 !! więc z matematyki chyba obydwaj nie jesteśmy za mocni ;-)
- po pierwszej części sezonu miejsce 3, w tabeli rundy wiosennej jesteśmy na miejscu 8 przy dobrym układzie skończymy na 5 więc tu progresu też nie widzę
Co do Twoich ocen zawodników nie będę się sprzeczał bo są zdecydowanie odmienne. Ale każdy ma do nich prawo.
I naprawdę wyluzuj z tym zwalnianiem bo ja nie kojarzę, że gdzieś o tym napisałem, po prostu nie widzę argumentów do piania z zachwytu i tyle, a jeśli pół roku minęło a on dalej jak to ująłeś zaczyna pracę z zespołem to kiedy ją tak faktycznie zacznie?
W przerwie zimowej obiecywał opracowane schematy, których nie widać, zapowiadał walkę o awans a fakty mówią same za siebie, więc nie pisz, że ktoś wywiera na nim presję bo sam sobie to załatwił. |
Stefantelefan czy kibicKKS - klikasz z kilku nicków żeby twoje argumenty miały niby-poparcie na forum?;)
Myślę, że widziałem w tym sezonie już więcej meczów Sandecji od ciebie, ale to nie miejsce na licytację tutaj.
Tak uważam, że Sandecja (jak na swoje możliwości kadrowe) gra w tej rundzie bardzo solidną I ligową piłkę. Co powiem o Wójtowiczu? Że jego mistrzowskie posunięcia sprawiały, że męczyliśmy się u siebie z KAŻDYM rywalem niemiłosiernie (raz nawet jego "mistrzowskie posunięcia" sprawiły, że straciliśmy u siebie 6 bramek, na stałe wpisując się już w annały historii I ligi tym niezwykle chlubnym osiągnięciem:)), a na wyjazdach zbieraliśmy "mistrzowskie" baty:)
Nie napisałem że za Wójtowicza traciliśmy więcej bramek, nie wiem gdzie to wyczytałeś, tak czy inaczej, lepiej więcej stracić, ale samem strzelić jeszcze zdecydowanie więcej - tak jest to w chwili obecnej...
Ciągle tylko liczysz te bramki, punkciki, miejsca w tabeli - więc chyba nie zrozumiesz o co tak naprawdę chodzi w długofalowej strategii budowania zespołu. Zrozum wreszcie, że budowa czegokolwiek nie opiera się na nieustannym progresie! (bo takie rzeczy to chyba tylko komuniści zakładali:))
KaKaEs1910 - Wto Maj 31, 2011 16:28
I Wójtowicz i Kuras mieli początki oglednie mowiac średnie w Sandecji jednak Z CZASEM lepiej poznał środowisko Wójtowicz, pracował sobie spokojnie i wyniki były coraz lepsze. Dlatego uwazam że niech Kuras spokojnie pracuje w tych 2 ostatnich meczach sprawdzi wartości piłkarzy i potem niech podejmuje decyzje kto odejdzie a komu dac szanse. Jeśli dobrze przygotuje plan przygotowan do sezonu pod kątem celu jaki jest założony na nastepny sezon ( czyli awans ) ZARZĄD jak wykorzysta dobrze przerwe i WZMOCNI ekipe dobrymi zawodnikami ( mam na mysli przemyslane i wartosciowe transfery ) to cała machina powinna odpalic. W szatni kazdy zgodnie powtarza że panuje bardzo dobra atmosfera, zawodnicy się dogaduja. Także kibice czyli my musimy też od pierwszego meczu dopisac w postaci frekwencji i dopingu jak najlepszego. Pozostaje tylko obserwowac co się wydarzy w przerwie letniej w klubie, obserwowac w miare możliwosci oczywiscie sparingi w Sączu jak beda ( jak gra wygląda i pomysły na grę ) i dokonać pierwszych rozliczen trenera i zawodników po gdzies 5 kolejce sezonu :) Czy to bedzie gra o awans czy lanie " dupy " cały sezon że tylko awans sie liczy, a tak naprawde cele inne.......
kibicKKS - Wto Maj 31, 2011 21:33
Kilinskiego 47 napisał/a: |
Stefantelefan czy kibicKKS - klikasz z kilku nicków żeby twoje argumenty miały niby-poparcie na forum?;)
Co powiem o Wójtowiczu? Że jego mistrzowskie posunięcia sprawiały, że męczyliśmy się u siebie z KAŻDYM rywalem niemiłosiernie (raz nawet jego "mistrzowskie posunięcia" sprawiły, że straciliśmy u siebie 6 bramek, na stałe wpisując się już w annały historii I ligi tym niezwykle chlubnym osiągnięciem:)), a na wyjazdach zbieraliśmy "mistrzowskie" baty:)
Nie napisałem że za Wójtowicza traciliśmy więcej bramek, nie wiem gdzie to wyczytałeś, tak czy inaczej, lepiej więcej stracić, ale samem strzelić jeszcze zdecydowanie więcej - tak jest to w chwili obecnej...
Ciągle tylko liczysz te bramki, punkciki, miejsca w tabeli - więc chyba nie zrozumiesz o co tak naprawdę chodzi w długofalowej strategii budowania zespołu. Zrozum wreszcie, że budowa czegokolwiek nie opiera się na nieustannym progresie! (bo takie rzeczy to chyba tylko komuniści zakładali:)) |
Nie nie pisze z dwóch nicków żeby mieć poparcie, bo zauważ, że nigdzie nie napisałem jako stefantelefan że kibicKKS ma rację i odwrotnie Sherlocku.
Co do bramek napisałeś, że tracimy ich mniej. Skoro nie odnosisz się do osiągnięć Wójtowicza to w porównaniu do czego tracimy ich mniej?? podkreślasz ile to bramek strzeliliśmy ale zauważ, że to nie jest wypadkowa wygrywania meczy po 2 lub 3 do 0 tylko to wynika z dwóch meczy z drużynami, które do końca będą walczyć o utrzymanie!! Z czego z jedną praktycznie 90 minut graliśmy z przewaga 1 zawodnika.
Męczyliśmy się z każdym no tak po części masz racje a to dlatego, że drużyny za jego czasów przyjeżdżały do twierdzy i ich nastawienie było inne niż jest teraz gdy przyjeżdżają do nas. No ale jeśli faktycznie dla Ciebie takie wyniki w tamtym sezonie jak 4:1 z ŁKS, 4: z Kluczborkiem, 3:1 ze Zniczem 2:1 z Górnikiem Z., 3:1 z Pogonią czy z tamtej rundy z tego sezonu 2-1 z Pogonią,3:1 z Wartą, 2:0 z Łęczną u siebie, że nie wspomnę o wyjazdach w tamtym sezonie 3:1 z ŁKS, 4:2 Wisłą Płock, 4:1 z Motorem to jest męka z każdym no to faktycznie męczyliśmy się niemiłosiernie. Oczywiście o tym, że po Widzewie w tamtym sezonie byliśmy najskuteczniejszym zespołem pamiętasz?
Tak liczę bramki, punkciki, miejsca w tabeli bo o to chodzi w piłce nożnej!!! Długofalowa strategia budowania zespołu??
A niby na czym ona polega u trenera Kurasa? na tym, że nawet w meczach bez znaczenia nie da pograć potencjalnym kandydatom do pierwszego składu, dopóki na nim nie wymusza tego kontuzje? Wg mnie długofalowa strategia budowania młodzieży jeśli ma być długofalowa polega na dawaniu szansy większej liczbie młodzieży a nie wystawianiu Frolicha, Berlińskiego, Kowalczyka, Chmiesa bo na nich długofalowo się nic nie zbuduje. chodzi mi tutaj przede wszystkim o mecze bez znaczenia takie jak są odkąd straciliśmy szanse na awans i mieliśmy pewne utrzymanie. Gdyby te słabe wyniki trener Kuras osiągał grając naszą "przyszłością" nie miałbym nic do niego ale on tego nie robi. Co więcej tak jak napisałem w połowie sezonu zaczął opowiadać, że mamy swój styl, że ma opracowane kilka wariantów a jak widać nic nie ma opracowane, wrócił do ustawienia poprzednika zmieniając wysuniętego napastnika, lewego obrońcę i z konieczności środek pola.
Dobra kończąc temat bo i tak do niczego on nie prowadzi napiszę jeszcze raz. jeśli za rok okaże się, że Sandecja będzie miała wyniki lepsze niż za Wójtowicza, bardzo chętnie to odwołam i przyznam, ze miałeś rację, natomiast jeżeli nie to mam nadzieję, że będziesz potrafił przyznać się do braku racji a nie pisał znów o długofalowej budowie zespołu.
radziufan - Wto Maj 31, 2011 21:49
koniec bo piszecie farmazony nie związane z meczem , przenieście dyskusje do odpowiedniego temtu ten zamykam
|
|